Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  En daarbuiten heeft Nuis afgelopen seizoen op het juiste moment gepresteerd en gewonnen op de 1500 meter, en dat is waar hij zich verder op gaat focussen. Hij gaat steeds meer op Wüst lijken zo met een focus op de 1500 meter met de 1000 en teamonderdelen erbij, en een vaardigheid om goed te pieken.
 2. MAB

  MAB Member

  Lennart Velema heeft (voor hem totaal onverwachts) geen nieuw contract gekregen bij IKO. En hij heeft ook geen contact gehad met andere ploegen.
  Het klinkt in dit artikel alsof hij er mee gaat stoppen: "Ik train nog wel omdat ik fit wil blijven. Dat hoort erbij. Hobbymatig blijf ik nog wel schaatsen. En wie weet kan ik ooit nog weer een keer beginnen."

  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/9280...-doet-lennart-velema-pijn-ik-ben-er-kapot-van
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Hij gaat hard richting de 30, dus ik denk dat we hem niet meer terug gaan zien als hij nu een jaar als hobbyschaatser verder gaat. De kans dat hij weer een contract krijgt lijkt me klein.
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik snap de relevantie hiervan niet helemaal eerlijk gezegd. Of Krol het meestal beter of slechter heeft gedaan dan Nuis heeft toch helemaal niks te maken met de vraag of Orie een, in Nuis' optiek, te rigide en onpersoonlijke aanpak zou hebben?

  En zoals al gezegd werd hierboven, als je (nog) goed presteert maar geen plezier meer hebt, is het dan een goede aanpak?
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Het relativeert voor mij, en ik denk ook voor Krol, de kritiek op Orie's aanpak.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Als Orie geen goede coach was geweest, had hij niet op letterlijk iedere Olympische Winterspelen dit millennium goud gehaald met een schaatser. Maar het is natuurlijk wel zo dat zijn aanpak niet per se bij iedereen hoeft aan te slaan.
 7. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Er is nog nooit een coach geweest (in welke sport dan ook) die alle pupillen beter kon maken. Orie heeft wel een revolutie in het schaatsen teweeg gebracht. Een aantal van zijn principes zijn overgenomen door veel andere coaches.

  Daarnaast heeft Orie ook wel eens gezegd dat schaatsers een stabiele prive-situatie nodig hebben om te kunnen presteren. En daar heeft hij natuurlijk heel beperkt invloed op.
  alexander79 en Marcel Vos vinden dit leuk.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Poolse team:

  Martyna Baran, Karolina Bosiek, Magdalena Czyszczoń, Natalia Jabrzyk, Olga Kaczmarek, Maja Płończyk, Iga Wojtasik, Andżelika Wójcik, Kaja Ziomek
  Marcin Bachanek, Artur Janicki, Piotr Michalski, Piotr Nałęcki, Gaweł Oficjalski, Szymon Palka, Jakub Piotrowski, Damian Żurek

  53% van de achternamen eindigt op een K
  29% van de achternamen eindigt op CKI of SKI


  Marek Kania is momenteel bezig met skeeleren maar keert terug naar het ijs in de winter.


  gestopt dus: Czerwonka en Nogal
  De Keizer vindt dit leuk.
 9. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Valt nog(al) mee:
  "In the pool match at the 1972 Munich Olympic Games (2nd September 1972) between India and Kenya, there were fifteen Sikhs on the field of play. Five goals were scored in that match, three by India and two by Kenya. All the goals were scored by Sikhs (Mukhbain Singh & Harmik Singh for India and Davinder Singh Deegan for Kenya). The commentators could not remember the names of the fifteen Sikh players on the field and after sometime simply referred to Indian players as “Indian Singh and Kenyan players as “Kenyan Singh”."
  https://www.quora.com/Why-are-most-Indian-hockey-players-Singhs
  Wolfman vindt dit leuk.
 10. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ook in Polen van de uitstroom na de spelen dus enorm mee. Artur Nogal werd er al door zijn landgenoten afgereden. En Natalia Czerwonka is 34 jaar als het seizoen begint en heeft wel heel lang meegedraaid.
  Joris180 vindt dit leuk.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik lees het nu pas van Lennart Velema. Toch opvallend dat hij plaats moet maken bij IKO, terwijl vervolgens de nog oudere Gijs Esders wordt binnengehaald. Velema heeft tenminste, zij het wat bij toeval, een world cup medaille binnengesleept in de bubbel. Ik krijg vanuit het interview enigszins het idee dat Velema wat achterover is gaan zitten na de mededeling van IKO. Als hij direct een ploeg als Reggeborgh had gebeld was daar misschien nog wel plaats voor hem geweest als vervanger van Ronald Mulder (die hebben nu de jonge Siemons een jaarcontract gegeven), maar dat is gissen natuurlijk. Als hij heel graag door wil gaan is aansluiting bij de voormalig Worldstream-rijders een optie. Geen slecht plan met Kersten en Geerdinck. Hoe dan ook, zonde dat het zo loopt. Velema leek toch lang tegen randje doorbraak aan te hikken.

  We kunnen ondertussen denk ik ook wel een streep zetten door de topsportcarrière van Jan Blokhuijsen. Die traint eveneens niet meer mee met IKO.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Team Zaanlander heeft zijn derde coach gevonden (naast het duo Anema & Samplonius). Het is Henk Hospes geworden.

  https://lc.nl/sport/Irene-Schouten-...it-zich-aan-bij-Team-Zaanlander-27757697.html

  Ik had een jonge trainer verwacht (Anema gaf eerder aan in de toekomst jonge coaches te willen opleiden en er was interesse in Remmelt Eldering), maar ik heb Hospes hoog zitten. Goede versterking derhalve. Ook leuk voor Wijfje dat ze weer met Hospes te maken krijgt.
  proeme, mi, strawbale en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 13. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

 14. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Laatst bewerkt: 16 jun 2022
 15. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Leuk nieuws! Ik gok dan dat Takagi redelijk goede persoonlijke sponsoring heeft in Japan om alles te bekostigen. Kodaira had toch ook altijd een soort eigen schaduwploegje buiten de bond om? De, toch vrij stugge Japanse bond, doet daar blijkbaar minder moeilijk over dan bijvoorbeeld Noorwegen in het verleden. Goede zaak.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Lijkt mij dat Takagi daar inderdaad wel een privésponsor voor heeft gevonden. Die is, gelet op de krantenkoppen die soms voorbij komen, best ''big in Japan''. Met Takagi in Nederland zullen er vast veel zaken geregeld moeten worden (met Japan), maar dan nog is een teammanager voor één persoon met een trainer wat overdreven. Mijn inziens lijkt het erop dat de boel zo wordt ingericht dat dit de opmaat kan zijn voor een uiteindelijke commerciële ploeg van De Wit. In deze opzet staat het geraamte er al en kan de ploeg zo worden uitgebreid. En wie weet is dit nog een interessante ingang voor de leftovers van Worldstream. Die (lees: Verweij) waren immers al bezig om De Wit te strikken. Kersten, Voskamp, Lancee, Geerdinck (en mogelijk Verweij als hij doorgaat); helemaal geen verkeerde sparringspartners voor Takagi.
  strawbale vindt dit leuk.
 17. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Het zou interessant zijn als het een ploeg in Europa zou worden. Als het een Japanse basis heeft dan is het voor de Nederlanders gezien het belang van kwalificatiewedstrijden en reistijd/jetlag waarschijnlijk geen optie.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Gelet op de toelichting van De Wit is Heerenveen de uitvalsbasis van ''de ploeg''. Takagi reist alleen voor wedstrijden en tussentijdse (TP-)trainingskampen naar Japan. De Wit blijft dan in Nederland achter. Dan kun je natuurlijk prima Nederlandse sparringspartners toevoegen. Daarnaast heeft Japan onder aanvoering van De Wit haar competitieschema gemodelleerd aan die van Nederland. World Cup-kwalificatiewedstrijden eind oktober/begin november en WK-kwalificatie eind december. Misschien verandert de Japanse bond dit weer na het vertrek van de Nederlanders, maar voorlopig matcht Takagi, naar mijn idee, eigenlijk heel goed met de schema's van de Nederlanders. En De Wit heeft hier natuurlijk al ruim ervaring mee uit de tijd dat zijn vorige Nederlandse ploeg voor een deel uit Japanners bestond.

  Een hoofdzakelijk Europees multi-culti ploegje kan natuurlijk ook. Takagi/Tas/Voskamp/Lancee + Kersten/Geerdinck/Vosté(/Verweij?). Waarschijnlijk wordt het clubje dan al te groot, maar je hebt met die namen al zo 5 World Cup-rijders die altijd on the road samen kunnen trainen.
  alexander79 en ZeeKoei vinden dit leuk.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Wat fijn voor Miho en Johan! Wel de vraag wat dit overlaat van de TP-trein (met stoppen van Nana).
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Een grote commerciële ploeg is inderdaad het uiteindelijke doel:
  https://www.schaatsen.nl/nieuws/2022/juni/miho-takagi-terug-bij-johan-de-wit/

  Wordt nog wel lastig om te concurreren met JV, Reggeborgh en Zaanlander, want bijna iedere internationaal competitieve Nederlandse schaatser ligt nog minstens twee jaar vast. Dan zul je het qua toppers toch vooral in het buitenland moeten zoeken volgend seizoen. Of proberen toptalenten als Jade Groenewoud, Stijn van de Bunt en Pien Smit vast te leggen als zij doorstromen volgend seizoen.
  strawbale vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina