Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. Kristian

  Kristian Active Member

  12 months after she last competed in an International Competiotion or ISU Event. Seems to be in Inzell early october 2021. (rule 109)
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Van Elst moet Jan Coopmans dus juist heel dankbaar zijn. Anders had ze het komende internationale seizoen grotendeels moeten uitzitten :D
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ah, van Elst heeft dus al de Belgische nationaliteit? Ik hou er niet zo van als Nederlandse schaatsers van nationaliteit wisselen als ze geen enkele binding hebben met het land waar ze voor gaan rijden (zoals Veldkamp en Smallenbroek, en Sloeva die van Rusland naar Wit-Rusland ging). Maar als Van Elst net als Bloemen, Kersten en Smeding al de betreffende nationaliteit heeft, dan snap ik het wel.
  proeme en De Keizer vinden dit leuk.
 4. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Een verstandige en begrijpelijke keuze van Isabelle van Elst om over te stappen naar België. Binding met het land vind ik wel een voorwaarde. Meer Nederlanders zouden dit kunnen overwegen. Al is de stap lastiger als je een link hebt met een land zonder schaatsbond. Denk aan een eventuele overstap van Serge Yoro naar Ivoorkust. Dat lijkt me overigens wel zijn enige realistische kans om zich te plaatsen voor internationale kampioenschappen.

  Zouden er nog Russische schaatsers zijn die een overstap overwegen? Niet zelden hebben Russen wel een link met een andere voormalige Sovjetrepubliek. Denk aan Denis Yuskov met Moldavië. Of Viktor Lobas met Oekraïne. Al kan ik me voorstellen dat het nu overstappen in Rusland gevoelig kan liggen. Al ligt een overstap van Rusland naar bijvoorbeeld een Baltische staat of Oekraïne vast gevoeliger dan naar Kazachstan.
 5. tostiees-31

  tostiees-31 New Member

  Op de Instagram van Kersten zie je een paar teamloze schaats(t)ers samen trainen: Geerdinck, Vosté, Voskamp en Kersten zelf. En Smeding, maar zij zit bij Frysk dacht ik.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Hij zat slechts 0.43 verwijderd van plaatsing voor het WK afstanden 1000 meter in 2021 en hij is pas 22 jaar. Dan hoef je iemand nog niet af te schrijven.
  Marcel Vos en tostiees-31 vinden dit leuk.
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Sanne in 't Hof gaat net als Isabelle van Elst meetrainen met de Noren, zij het op parttime basis. Zo lees ik zojuist op Instagram:

  "This season I’ll still be with @gewest_fryslan_ but I’ll also be going on a few trainingcamps to train with the Norwegian National team @skoytelandslaget. I’m really excited for the upcoming season!"
  Laatst bewerkt: 30 mei 2022
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Daarnaast heeft US Speedskating zojuist de selectie van komend seizoen bekend gemaakt via Instagram. Met daarbij ook Joey Mantia en Brittany Bowe. De oude rotten gaan dus gewoon door. De getalenteerde jongens (Lehman, Dawson, Ceperan, McCloud etc) zetten ook door. Dat is weleens anders geweest in post-Olympische jaren.

  Wie helaas wel tussen de namen ontbreekt: Kimi Goetz.
  De Keizer en Marcel Vos vinden dit leuk.
 9. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De VS lijkt op de goede weg terug. De enige landen die evenveel of meer mannen onder de 6:14 dan de VS (Lehman, Dawson, Cepuran) hadden afgelopen seizoen waren Nederland en Rusland met vier en vijf man respectievelijk.
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het verbaast me eigenlijk dat ze maar drie seizoenen internationaal gereden heeft, haar naam klinkt intussen best vertrouwd, maar ze werd natuurlijk al 5e en 5e op de WK afstanden 2020, en 7e op de OS en 5e op de WK sprint afgelopen seizoen. Toch wel hele nette resultaten, en ze is 27, dus misschien nu wel rond haar top, maar had misschien nog een paar jaar meegedraaid. Maar misschien dat we over twintig jaar het broer-zus-duo Mitchell en Kimi Whitmore Jr. gaan zien?
 11. tostiees-31

  tostiees-31 New Member

  Wie daar ook ontbreekt: Jordan Stolz. Verbaasde mij, of heeft hij aangegeven om een jaar rustig aan te doen?
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 13. tostiees-31

  tostiees-31 New Member

 14. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Nuis heeft bij Reggeborgh een contract t/m 2026 getekend.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  en gaat zich daarbij (ook?) richten op de teamonderdelen
 16. mi

  mi Well-Known Member

  https://nos.nl/l/2430892
  voor de volledigheid

  veelzeggend zinnetje op schaatsen.nl:
  Ook voor zijn coach Gerard van Velde zijn er lovende woorden. “Zijn schema’s zijn heel prettig en hij durft er ook van af te wijken. Dus gewoon ter plekke een training aanpassen als iets even anders loopt. Dat is heel fijn, want wij zijn wel topsporters, maar ook mensen van vlees en bloed en geen machines.”
  Laatst bewerkt: 31 mei 2022
  proeme vindt dit leuk.
 17. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  dat leest idd wel heel erg als nauwelijks verhulde kritiek op een te rigide en onpersoonlijke aanpak van Orie
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  @Lorca Goetz stopt niet.

  David Brilowski op schrijft op twitter over Goetz:
  "No, it's not career ending :) She will be skate on "different program". Whatever it means. But she wrote to me that it was possible she would be attending at World Cup."
  leenstrafan en proeme vinden dit leuk.
 19. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Toch heeft Krol het sinds hun PRs of 1000 & 1500m (maart 2019) het meestal beter gedaan dan Nuis, zeker op de 1500m.
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Het gaat niet alleen om resultaten. Het gaat ook om je beste zelf zijn op het moment dat het moet, dat is niet eens perse altijd de beste in een wedstrijd toch?
  En toch zeker ook om plezier te hebben.

Deel Deze Pagina