Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

 2. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Nuis heeft bij Reggeborgh een contract t/m 2026 getekend.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  en gaat zich daarbij (ook?) richten op de teamonderdelen
 4. mi

  mi Well-Known Member

  https://nos.nl/l/2430892
  voor de volledigheid

  veelzeggend zinnetje op schaatsen.nl:
  Ook voor zijn coach Gerard van Velde zijn er lovende woorden. “Zijn schema’s zijn heel prettig en hij durft er ook van af te wijken. Dus gewoon ter plekke een training aanpassen als iets even anders loopt. Dat is heel fijn, want wij zijn wel topsporters, maar ook mensen van vlees en bloed en geen machines.”
  Laatst bewerkt: 31 mei 2022
  proeme vindt dit leuk.
 5. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  dat leest idd wel heel erg als nauwelijks verhulde kritiek op een te rigide en onpersoonlijke aanpak van Orie
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  @Lorca Goetz stopt niet.

  David Brilowski op schrijft op twitter over Goetz:
  "No, it's not career ending :) She will be skate on "different program". Whatever it means. But she wrote to me that it was possible she would be attending at World Cup."
  leenstrafan en proeme vinden dit leuk.
 7. mi

  mi Well-Known Member

  Het gaat niet alleen om resultaten. Het gaat ook om je beste zelf zijn op het moment dat het moet, dat is niet eens perse altijd de beste in een wedstrijd toch?
  En toch zeker ook om plezier te hebben.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  En daarbuiten heeft Nuis afgelopen seizoen op het juiste moment gepresteerd en gewonnen op de 1500 meter, en dat is waar hij zich verder op gaat focussen. Hij gaat steeds meer op Wüst lijken zo met een focus op de 1500 meter met de 1000 en teamonderdelen erbij, en een vaardigheid om goed te pieken.
 9. MAB

  MAB Active Member

  Lennart Velema heeft (voor hem totaal onverwachts) geen nieuw contract gekregen bij IKO. En hij heeft ook geen contact gehad met andere ploegen.
  Het klinkt in dit artikel alsof hij er mee gaat stoppen: "Ik train nog wel omdat ik fit wil blijven. Dat hoort erbij. Hobbymatig blijf ik nog wel schaatsen. En wie weet kan ik ooit nog weer een keer beginnen."

  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/9280...-doet-lennart-velema-pijn-ik-ben-er-kapot-van
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Hij gaat hard richting de 30, dus ik denk dat we hem niet meer terug gaan zien als hij nu een jaar als hobbyschaatser verder gaat. De kans dat hij weer een contract krijgt lijkt me klein.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik snap de relevantie hiervan niet helemaal eerlijk gezegd. Of Krol het meestal beter of slechter heeft gedaan dan Nuis heeft toch helemaal niks te maken met de vraag of Orie een, in Nuis' optiek, te rigide en onpersoonlijke aanpak zou hebben?

  En zoals al gezegd werd hierboven, als je (nog) goed presteert maar geen plezier meer hebt, is het dan een goede aanpak?
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Als Orie geen goede coach was geweest, had hij niet op letterlijk iedere Olympische Winterspelen dit millennium goud gehaald met een schaatser. Maar het is natuurlijk wel zo dat zijn aanpak niet per se bij iedereen hoeft aan te slaan.
 13. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Er is nog nooit een coach geweest (in welke sport dan ook) die alle pupillen beter kon maken. Orie heeft wel een revolutie in het schaatsen teweeg gebracht. Een aantal van zijn principes zijn overgenomen door veel andere coaches.

  Daarnaast heeft Orie ook wel eens gezegd dat schaatsers een stabiele prive-situatie nodig hebben om te kunnen presteren. En daar heeft hij natuurlijk heel beperkt invloed op.
  alexander79 en Marcel Vos vinden dit leuk.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Poolse team:

  Martyna Baran, Karolina Bosiek, Magdalena Czyszczoń, Natalia Jabrzyk, Olga Kaczmarek, Maja Płończyk, Iga Wojtasik, Andżelika Wójcik, Kaja Ziomek
  Marcin Bachanek, Artur Janicki, Piotr Michalski, Piotr Nałęcki, Gaweł Oficjalski, Szymon Palka, Jakub Piotrowski, Damian Żurek

  53% van de achternamen eindigt op een K
  29% van de achternamen eindigt op CKI of SKI


  Marek Kania is momenteel bezig met skeeleren maar keert terug naar het ijs in de winter.


  gestopt dus: Czerwonka en Nogal
  De Keizer vindt dit leuk.
 15. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ook in Polen van de uitstroom na de spelen dus enorm mee. Artur Nogal werd er al door zijn landgenoten afgereden. En Natalia Czerwonka is 34 jaar als het seizoen begint en heeft wel heel lang meegedraaid.
  Joris180 vindt dit leuk.
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik lees het nu pas van Lennart Velema. Toch opvallend dat hij plaats moet maken bij IKO, terwijl vervolgens de nog oudere Gijs Esders wordt binnengehaald. Velema heeft tenminste, zij het wat bij toeval, een world cup medaille binnengesleept in de bubbel. Ik krijg vanuit het interview enigszins het idee dat Velema wat achterover is gaan zitten na de mededeling van IKO. Als hij direct een ploeg als Reggeborgh had gebeld was daar misschien nog wel plaats voor hem geweest als vervanger van Ronald Mulder (die hebben nu de jonge Siemons een jaarcontract gegeven), maar dat is gissen natuurlijk. Als hij heel graag door wil gaan is aansluiting bij de voormalig Worldstream-rijders een optie. Geen slecht plan met Kersten en Geerdinck. Hoe dan ook, zonde dat het zo loopt. Velema leek toch lang tegen randje doorbraak aan te hikken.

  We kunnen ondertussen denk ik ook wel een streep zetten door de topsportcarrière van Jan Blokhuijsen. Die traint eveneens niet meer mee met IKO.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Team Zaanlander heeft zijn derde coach gevonden (naast het duo Anema & Samplonius). Het is Henk Hospes geworden.

  https://lc.nl/sport/Irene-Schouten-...it-zich-aan-bij-Team-Zaanlander-27757697.html

  Ik had een jonge trainer verwacht (Anema gaf eerder aan in de toekomst jonge coaches te willen opleiden en er was interesse in Remmelt Eldering), maar ik heb Hospes hoog zitten. Goede versterking derhalve. Ook leuk voor Wijfje dat ze weer met Hospes te maken krijgt.
  proeme, mi, strawbale en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 18. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

 19. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Leuk nieuws! Ik gok dan dat Takagi redelijk goede persoonlijke sponsoring heeft in Japan om alles te bekostigen. Kodaira had toch ook altijd een soort eigen schaduwploegje buiten de bond om? De, toch vrij stugge Japanse bond, doet daar blijkbaar minder moeilijk over dan bijvoorbeeld Noorwegen in het verleden. Goede zaak.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Lijkt mij dat Takagi daar inderdaad wel een privésponsor voor heeft gevonden. Die is, gelet op de krantenkoppen die soms voorbij komen, best ''big in Japan''. Met Takagi in Nederland zullen er vast veel zaken geregeld moeten worden (met Japan), maar dan nog is een teammanager voor één persoon met een trainer wat overdreven. Mijn inziens lijkt het erop dat de boel zo wordt ingericht dat dit de opmaat kan zijn voor een uiteindelijke commerciële ploeg van De Wit. In deze opzet staat het geraamte er al en kan de ploeg zo worden uitgebreid. En wie weet is dit nog een interessante ingang voor de leftovers van Worldstream. Die (lees: Verweij) waren immers al bezig om De Wit te strikken. Kersten, Voskamp, Lancee, Geerdinck (en mogelijk Verweij als hij doorgaat); helemaal geen verkeerde sparringspartners voor Takagi.
  strawbale vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina