Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. rhalbersma

  rhalbersma Well-Known Member

  De vraag is waar ze zich op gaat richten. Als ze volledig mee wil doen ook heuvelop, zal ze veel spiermassa moeten kwijtraken (zoals ook Theo Bos van de baansprint naar de weg moest doen) kan het wel even een jaar of 2 duren voor ze mee kan met de besten. Als ze zich op tijdritten richt, zou ze wel van meet af aan een goed niveau moeten kunnen halen.
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De lijst van schaatsteams voor het komende seizoen is bijgewerkt. De onduidelijkheden zijn de samenstelling van het nieuwe Top 12 Team, de ploegloze schaatsers van het gestopte Worldstream en nog enkele namen van IKO.
 3. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Helaas nog niks gehoord over Kersten, maar na zó’n seizoen moet hik toch ergens terecht kunnen?!
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Isabelle van Elst gaat schaatsen voor België en meetrainen in Noorwegen. Twee slimme zetten.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Zou het er iets mee te maken dat ze geen vertrouwen in de KNSB meer heeft nadat haar toegezegd was dat ze het WK teamsprint mocht rijden en toen op het laatste moment uit de ploeg gegooid werd?
  mi vindt dit leuk.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Naar interne beweegredenen is het altijd gissen, maar dit werd door Van Elst al direct als een optie genoemd nadat de stekker uit de Worldstream-ploeg werd gestoken.
  ''Voor andere rijdsters van het team wordt het een aardige puzzel nog ergens onderdak te geraken. Zo heeft Isabelle van Elst niets. Zij heeft ook de Belgische nationaliteit en zou op een licentie van de bond bij de zuiderburen kunnen schaatsen.''

  Ik denk dat dit voor schaatsers met een dubbele nationaliteit vaker door het hoofd spookt. Zeker als ze in Nederland amper in de buurt komen van plaatsing voor de internationale wedstrijden. Overigens wel jammer dat het kleine clubje ''Belgische'' schaatsvrouwen nu erg verspreid is. Van Elst gaat naar Noorwegen. Tas heeft Thialf (Simon Kuiper) als uitvalsbasis. Stien Vanhoutte skeelert nu in Zuid-Amerika (en traint normaliter in Inzell) en de jongste van het stel, Fran Vanhoutte, skeelert en schaatst nu bij marathonteam A6.

  *Ps. Hoe zit het eigenlijk met de internationale wedstrijden? Mag Van Elst het komende jaar net als TJ Bloemen destijds niet meedoen? Ze heeft immers al een keertje namens Nederland meegedaan aan een World Cup.
  Laatst bewerkt: 30 mei 2022
 7. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Volgens mij is dat het geval. Gaat trouwens niet perse om de World Cup, maar als ze deelgenomen heeft op een Nederlandse licentie aan een ISU wedstrijd die op de internationale kalender staat geldt dit volgens mij ook al. Dus dat kan ook het NK zijn.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ted-Jan Bloemen reed in maart 2014 het NK allround voor Nederland en in november 2014 wereldbekers voor Canada, dus hij mocht gewoon meedoen. Of gaat dit over iets anders?
 9. Kristian

  Kristian Active Member

  12 months after she last competed in an International Competiotion or ISU Event. Seems to be in Inzell early october 2021. (rule 109)
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Van Elst moet Jan Coopmans dus juist heel dankbaar zijn. Anders had ze het komende internationale seizoen grotendeels moeten uitzitten :D
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ah, van Elst heeft dus al de Belgische nationaliteit? Ik hou er niet zo van als Nederlandse schaatsers van nationaliteit wisselen als ze geen enkele binding hebben met het land waar ze voor gaan rijden (zoals Veldkamp en Smallenbroek, en Sloeva die van Rusland naar Wit-Rusland ging). Maar als Van Elst net als Bloemen, Kersten en Smeding al de betreffende nationaliteit heeft, dan snap ik het wel.
  proeme en De Keizer vinden dit leuk.
 12. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Een verstandige en begrijpelijke keuze van Isabelle van Elst om over te stappen naar België. Binding met het land vind ik wel een voorwaarde. Meer Nederlanders zouden dit kunnen overwegen. Al is de stap lastiger als je een link hebt met een land zonder schaatsbond. Denk aan een eventuele overstap van Serge Yoro naar Ivoorkust. Dat lijkt me overigens wel zijn enige realistische kans om zich te plaatsen voor internationale kampioenschappen.

  Zouden er nog Russische schaatsers zijn die een overstap overwegen? Niet zelden hebben Russen wel een link met een andere voormalige Sovjetrepubliek. Denk aan Denis Yuskov met Moldavië. Of Viktor Lobas met Oekraïne. Al kan ik me voorstellen dat het nu overstappen in Rusland gevoelig kan liggen. Al ligt een overstap van Rusland naar bijvoorbeeld een Baltische staat of Oekraïne vast gevoeliger dan naar Kazachstan.
 13. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Op de Instagram van Kersten zie je een paar teamloze schaats(t)ers samen trainen: Geerdinck, Vosté, Voskamp en Kersten zelf. En Smeding, maar zij zit bij Frysk dacht ik.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Hij zat slechts 0.43 verwijderd van plaatsing voor het WK afstanden 1000 meter in 2021 en hij is pas 22 jaar. Dan hoef je iemand nog niet af te schrijven.
  Marcel Vos en tostiees-31 vinden dit leuk.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Sanne in 't Hof gaat net als Isabelle van Elst meetrainen met de Noren, zij het op parttime basis. Zo lees ik zojuist op Instagram:

  "This season I’ll still be with @gewest_fryslan_ but I’ll also be going on a few trainingcamps to train with the Norwegian National team @skoytelandslaget. I’m really excited for the upcoming season!"
  Laatst bewerkt: 30 mei 2022
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Daarnaast heeft US Speedskating zojuist de selectie van komend seizoen bekend gemaakt via Instagram. Met daarbij ook Joey Mantia en Brittany Bowe. De oude rotten gaan dus gewoon door. De getalenteerde jongens (Lehman, Dawson, Ceperan, McCloud etc) zetten ook door. Dat is weleens anders geweest in post-Olympische jaren.

  Wie helaas wel tussen de namen ontbreekt: Kimi Goetz.
  De Keizer en Marcel Vos vinden dit leuk.
 17. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De VS lijkt op de goede weg terug. De enige landen die evenveel of meer mannen onder de 6:14 dan de VS (Lehman, Dawson, Cepuran) hadden afgelopen seizoen waren Nederland en Rusland met vier en vijf man respectievelijk.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het verbaast me eigenlijk dat ze maar drie seizoenen internationaal gereden heeft, haar naam klinkt intussen best vertrouwd, maar ze werd natuurlijk al 5e en 5e op de WK afstanden 2020, en 7e op de OS en 5e op de WK sprint afgelopen seizoen. Toch wel hele nette resultaten, en ze is 27, dus misschien nu wel rond haar top, maar had misschien nog een paar jaar meegedraaid. Maar misschien dat we over twintig jaar het broer-zus-duo Mitchell en Kimi Whitmore Jr. gaan zien?
 19. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Wie daar ook ontbreekt: Jordan Stolz. Verbaasde mij, of heeft hij aangegeven om een jaar rustig aan te doen?
 20. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

Deel Deze Pagina