Gevolgen Coronapandemie 2020

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 23 mrt 2020.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Volgens de nieuwe voorlopige wielerkalender vallen straks de Giro, de Vuelta en Parijs-Roubaix op één dag. Dat is een beetje alsof Pasen en Pinksteren op één dag vallen.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het wordt echt heel lastig kiezen voor de renners straks. AGR valt ook samen met de Giro.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  even over gevolgen voor ons dagelijks leven... Rutte zei net dat buiten sporten weer mag (met 1,5m afstand). Hij heeft volgens mij geen maximum aantal mensen genoemd, maar in de media duikt het getal van 10 personen op. Hij heeft ook niets gezegd over het samenscholingsverbod. Die is blijkbaar nog van kracht.

  Dan zou ik dus wel met 4 vrienden mogen gaan sporten (met 1,5m afstand) maar niet in een park gaan zitten.

  Dat lijkt me niet logisch. Wat heb ik gemist?
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Neem een frisbee mee en noem het training voor "ultimate", want dan is het een sport.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  haha, dat soort loopholes had ik ook al aan gedacht. Wandelen is ook een sport toch? :)
 6. Koen

  Koen Well-Known Member

  Massale evenementen met landelijke uitstraling mogen pas weer bij een vaccin.
  kan wel jaar duren zegt de Jonge.
  geen idee wat er met een masale evenement met landelijke uitstraling precies bedoeld wordt.
  maar ik denk dat de NK's, World cups enzo, ook zonder publiek gereden gaan worden. en alle sportwedstrijden zonder publiek.
  mi vindt dit leuk.
 7. proeme

  proeme Well-Known Member

  verwacht ik ook. En iets als de Amstel Gold Race kun je wel schrappen.
 8. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Misschien moet de ISU het schema maar omgooien en een paar World Cups in Nur Sultan gaan rijden. Daar kunnen ze de wedstrijd organiseren zoals ze altijd al doen zonder zich druk te hoeven maken om 1,5 meter tussen het publiek.
  proeme vindt dit leuk.
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik lees ook dat de Tour eventueel zonder publiek gereden gaat worden. Klinkt op zich niet onlogisch, maar is dat haalbaar? Je moet dan wel heel veel kilometers gaan bewaken en dat lijkt me dan weer niet realistisch.
 10. Koen

  Koen Well-Known Member

  wielrennen door dorpjes, steden en over bergen lijkt me onmogelijk zonder publiek. start en finish eventueel nog , maar verder kansloos.
  moet je ook niet willen. mijn mening. voetbal zonder publiek, ga ik ook niet kijken.
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  voetbal zonder publiek ga ik zeker wel kijken. Tuurlijk, het mist een heleboel, maar het is nog altijd vele malen beter dan helemaal geen voetbal. Youtube afspeuren naar leuke oude sport-filmpjes ben ik ook wel een beetje klaar mee eigenlijk...


  een ander mogelijk gevolg: als grote evenementen ook na 1 september nog niet mogen, zelfs pas weer mogen als er een vaccin is... en het gaat komende winter eindelijk weer eens wél goed vriezen... dan mag de Elfstedentocht misschien niet eens... :O Dat zou wat zijn. Kan het eindelijk, mág het niet. Dan ga ik janken denk ik (en dan heb ik niet eens een startbewijs)
 12. Koen

  Koen Well-Known Member

  Daar moeten we maar niet aandenken, Elfstedentocht niet omdat er gaan vaccin is. De kans is klein. Zorgelijk is meer dat andere sporten zonder publiek moeten. Ik las gister al dat de basketbalbond al besloten heeft niet zonder publiek te spelen.
  Ik vind sporten kijken zonder publiek vreselijk. maandagavond KKD divisie in leegstadion. Vreselijk. Je hoort alleen spelers praten en trainers aanwijzingen geven. Sfeerloos. Ik zie het al voor me, topper, gaat om wie er boven aanstaat, normaal uitverkocht, nu wat journalisten, bestuursleden en ballenjongens. maargoed. Misschien gaat het wennen. Ik ben benieuwd hoe ze in andere landen tegen publiek gaan aankijken, anders vast geen grote rondes.
  Oude sportwedstrijden kijken doe ik eigenlijk ook niet. Nu al paar dagen gekeken naar fietsen op de hometrainer op Eurosport. maar nee dat gaat het ook niet worden, denk ik.
 13. martijs

  martijs New Member

  Hoe kijken jullie aan tegen weer gaan trainen? Kreeg van mijn schaatsvereniging bericht dat ze de skeeler training weer gaan opstarten. Als ik met jou sta te praten en er zit twee meter tussen dan maak ik me geen zorgen. Maar als we diep aan het ademhalen zijn en ik rijd twee meter achter je dan heb ik daar nog geen goed gevoel bij. Zijn er hier mensen die weten hoe het zit met slipstreams en hoe deze (zware) corona virusdeeltjes blijven hangen in vortexes? Op de schaatsbaan ruik je een wind nog als zo'n viespeuk tientallen meters voor je rijdt, wat is twee meter als je toch bijna tien meter (ok, vijf) per seconde gaat? En ik wil wel verdomde graag weer trainen..
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

 15. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik heb idd ook bericten gelzen over de tour zonder publiek, maar ik heb nog nergens ook plannen danwel argumentaties gezien op wat voor manier men dat uberhaupt in de praktijk zou willen brengen. Volgens mij is daar echt 0,0 mogelijkheid voor. Logistiek zie ik niet hoe je alles (dorpjes, steden, bergen) dicht kan gooien voor publiek.
 16. martijs

  martijs New Member

  Er blijkt vorige maand een onderzoek van de TU Eindhoven in het nieuws te zijn geweest. Hun conclusie is dat anderhalve meter absoluut onvoldoende is als je achter iemand aan rijdt.
  https://www.cursor.tue.nl/nieuws/20...n-en-fietsen-anderhalve-meter-is-niet-genoeg/
  http://www.urbanphysics.net/COVID19_Aero_Paper.pdf

  Wat ik wel positief vond is dat de slipstream heel direct naar achter gaat. Als je met zijwaarts 1,5 meter verschil achter iemand rijdt dan kom je niet op de plek waar die net is geweest en blijf je uit de stream. Dat schept mogelijkheden.
  strawbale en Camila vinden dit leuk.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, ik ken het onderzoek. Gek genoeg wordt dat in de officiële maatregelen en richtlijnen nergens genoemd.

  Overigens was de richtlijn die ik plaatste alleen van de NTFU. Er stond iets bij over overleg met KNWU, maar KNWU heeft zelf iets anders geplaatst: fiets bij voorkeur alleen, of anders met z'n tweeën maar dan wel met een vaste "bike buddy". Ga je toch in een groep, doe dat dan op een afgesloten parcours waar je 1,5m uit elkaar kunt fietsen zonder dat ander verkeer er last van heeft.

  KNWU is dus nog een stukje strenger dan NTFU
 18. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Dat is voor de Wereldbeker schaatsen geen probleem. Bij tweederde van die wedstrijden was al nauwelijks publiek.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 19. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Niet alleen strenger maar vooral ook verstandiger. Fietsen is bij uitstek een sportieve bezigheid die prima alleen beoefend kan worden. Waarom zou je met groepjes willen fietsen?
  Bij veel is dat omdat ze dat leuker vinden. Maar in deze crisis komen leuke dingen op de laatste plaats.
  Deze leus kwam ik onlangs ergens tegen en sprak me bijzonder aan: "Versoepeling van de Corona-maatregelen betekent niet dat de pandemie voorbij is … maar dat er weer genoeg plek is voor jou op de intensive care : #blijfthuis #houdafstand"
  Verstandig is om de versoepeling te negeren voor de alleen maar leuke dingen en bedenk voor deze periode alternatieve leuke dingen die de kans op de opleving van het virus niet vergroten.
 20. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik ken het onderzoek. En dat is hartstikke leuk, maar de echte wereld is geen windtunnel. Een beetje wind van de zijkant en je zit in de lucht van een ander.

  Gelukkig is het de buitenlucht. Om ziek te worden dient het volume Covid-19 deeltjes/ m3 een kritieke hoeveelheid te bereiken. Als dat niet het geval is kom je er wel mee in aanraking, maar wordt je niet ziek. Dat is overigens ook de manier waarop de meeste vaccinaties werken. Je maakt mensen een heel klein beetje ziek en dan reageert het immuunsysteem. Angst is dus ook niet nodig voor lekker sporten in de buitenlucht.

Deel Deze Pagina