Gevolgen Coronapandemie 2020

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 23 mrt 2020.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Normaal gesproken had de bekerwinnaar het directe EL-ticket gekregen. Mijn stelling is dat het directe EL-ticket voor de bekerwinnaar een beter ticket is dan het voorronde-CL-ticket van de nummer twee, en dat nu de bekerfinale niet doorgegaan is, in principe het een-na-beste-ticket (het directe EL-ticket dus) aan de nummer twee gegeven had moeten worden, en dan had Feyenoord afgescheept moeten worden met het voorronde-CL-ticket wat in de praktijk vooral een vechten-om-in-de-EL-te-komen-ticket is.
 2. Koen

  Koen Well-Known Member

  maar de CL wordt als hoger gezien en het hoogste doel. clubs speler volgens mij liever voorronde CL dan rechtstreeks in de EL. CL altijd voor de clubs die het hoogste eindigen. maar misschien weet iemand het beter.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  voor AZ is het helemaal nog niet zeker dat ze EL spelen. Verliezen zei in de CL-voorronde, moeten ze daarna alsnog aan de bak om de EL veilig te stellen.
  Feyenoord is al wel zeker van die EL, terwijl ze een plekje lager eindigen.

  Normaal heb je dat probleem niet, want dan heeft dat rechtstreekse ticket niet met de competitie te maken. Die gaat naar de bekerwinnaar, andere competitie. Maar die is nu buiten beschouwing gelaten. En dan heeft AZ wel kans op CL wat hoger is dan EL, maar die kans is zeer klein. Kans om EL mis te lopen is wel reëel. En daarmee krijgt de nummer 3 meer dan de nummer 2.

  Maar ik meen me te herinneren dat dergelijke hiaten al langer in dat voorronde-systeem zitten. Kan het alleen even niet goed terugvinden.
  leenstrafan en Koen vinden dit leuk.
 4. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De beslissingen bovenin zijn logisch. Er wordt gewoon de stand gevolgd. AZ zal wel financieel gecompenseerd worden i.v.m. het niet krijgen van het rechtstreekse Champions League ticket. Dat is waarschijnlijk aantrekkelijker dan een ticket EL.
  Dat Utrecht twee keer net buiten de boot valt is gewoon botte pech. Die inhaal wedstrijd (tegen een top 3 club) hadden ze natuurlijk niet zomaar gewonnen en de bekerfinale ook zeker niet. Om ze dan toch wat te geven zou meer voelen als een 'iedereen te vriend willen houden' scenario.

  De beslissing over promotie/degradatie is compleet belachelijk. Gewoon de stand volgen levert twee clubs die promoveren en twee die degraderen. Daar is niets Chinees bij. Bovendien was de stand zowel onderin de ere- als bovenin de 1e divisie ook nog eens heel duidelijk. Men moet dan wel een heel sterk argument hebben om tegen de data in te willen gaan. De KNVB maakt zich ook nog compleet belachelijk door eerst de indruk te wekken dat de clubs een stem zouden hebben en dan toch niet te luisteren naar de uitslag. Ze draaien het gewoon zo zoals het ze het beste uitkomt. Wellicht speelt hier mee dat een 'grote' (qua aanhang) club als Den Haag dan had moeten degraderen en dat dat commercieel gezien niet zo'n slimme zet zou zijn. Een uitbreiding naar 20 clubs zou een 'íedereen te vriend willen houden scenario' zijn en wel het laatste wat ze zouden moeten doen. Ik verheug me er nu al op wanneer Johan Derksen hier gehakt van gaat maken. Overigens moet ik nog zien dat men per 1 september weer kan spelen.
  Koen vindt dit leuk.
 5. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Er wordt niet 'gewoon' de stand gevolgd, want Willem II heeft een wedstrijd meer gespeeld dan Utrecht, dus de stand is in de huidige vorm onbruikbaar.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Maar Utrecht zou toch sowieso recht moeten hebben op dat EL ticket? Feyenoord heeft dat ticket al, als de finale was gespeeld en Feyenoord had gewonnen dan was het ticket toch naar Utrecht gegaan, omdat Feyenoord al direct geplaatst was? Als Utrecht 16e had gestaan was het voor mij nog iets anders geweest, maar Willem II heeft in mijn ogen geen recht op dat ticket met de huidige stand/beker situatie.
 7. fudd

  fudd Active Member

  Dat is niet meer zo. Dat ticket gaat sinds een paar jaar niet meer naar de verliezend finalist, maar op basis van de competitie.
  https://www.ad.nl/nederlands-voetba...itzicht-voor-de-verliezend-finalist~a64198ba/
  sysya vindt dit leuk.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  En ergens wel logisch, want het is een heel mooi ticket, direct in de groepsfase! Te mooi om aan de verliezend finalist te geven, en eigenlijk ook te mooi voor de nummer drie van de competitie. :rolleyes:
 9. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Heb je iets tegen Feyenoord?
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nee, absoluut niet. De enige twee clubs waar ik een (emotionele) mening over heb zijn de nummer 7 van de Eredivisie, en de nummer 8 van de Kitchen Champions League en die komen hier niet echt in voor. Behalve dat ze allebei nog een kans hadden om eventuele play-offs te halen. Dit was gewoon een verwijzing naar mijn initiële post waarin ik stelde dat dit een mooier ticket is dan het voorronde CL-ticket. Waarmee deze discussie over voetbal begon.
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  nee. Als de bekerwinnaar zich ook via de competitie plaatst, gaat er een extra plek naar de competitie. De verliezend bekerfinalist krijgt niets (tenzij die zich ook al via de competitie plaatst)
 12. mi

  mi Well-Known Member

  Ik eet mijn hoed op als we in september weer met publiek gaan spelen. Juist in het najaar is de druk op de ziekenhuizen al enorm door griep-golf (vanaf nov ongeveer).
 13. Koen

  Koen Well-Known Member

  ik ga geen hoed eten, maar denk niet dat er toeschouwers in stadion zitten, hoe willen ze dat gaan doen met 1,5 meter samenleving , is niet mogelijk.
 14. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ha, leuk, ook even over voetbal hier.
  @SprintMaster: ik heb van een financiële compensatie richting AZ nog helemaal niks gelezen.

  Ik ben zelf altijd van 'eerst de regels vaststellen, dan de wedstrijd spelen'. Ook hier zien we daar weer een fraai staaltje van afwijken.
  Ofwel ze gaan de huidige stand volgen, maar dan geldt bovenin ook onderin. Ofwel je doet dit niet, want er zijn nog zoveel wedstrijden te gaan.
  Je kan dan bijvoorbeeld loten

  Bovenin heeft men zich laf achter de multi-interpretabele richtlijnen van de Uefa verscholen. Die reppen alleen van
  objective, transparent and non-discriminatory principles.
  https://www.uefa.com/insideuefa/news/newsid=2641715.html.

  Er is volledig voorbijgegaan aan het bekertoernooi en aan de KKD. Aan de andere kant is de tussenstand, met de nadruk op tussen, volledig heilig verklaard.
  Vergelijk het met een schaatswedstrijd van 34 rondjes. Na 27 rondjes liggen twee rijders aan kop, en volgt een derde, die op dat moment snellere rondetijden laat zien, op korte afstand.
  Een half baantje eerder ligt Willem nipt voor op U, maar die heeft nog een binnenbochtje voor de boeg.
  De twee laatsten van de 18 man in de baan, zij rijden nog op vaste schaatsen en in een koltrui, mogen volgend jaar in de B-groep uitkomen, daar is geen ontkomen meer aan.

  Door de invallende dooi grijpt de jury in: iedereen van het ijs.
  Iedereen beseft dat de wedstrijd nog niet ten einde was. Maar toch worden er enkele prijzen vergeven.
  Van de twee eersten, die eerlijk lagen, wordt 1 als winnaar aangewezen. Hij krijgt geen krans en geen rondje achter de paardenslee, maar wel (let op)
  36 miljoen euro startgeld.
  Ook de rest wordt ingedeeld op tussentijd. Maar de laatste twee dan weer niet, die hadden er nog best terug bij kunnen komen. En de B-groep, ook afgelast, wordt geheel genegeerd.
  Twee rijders hadden zich ook via de shorttrackcompetitie geplaatst, en zouden gezamenlijk ook 1 lucratief ticket mogen verdelen, maar ook dat wordt geheel genegeerd.
  Dat ticket ging tot zeer onlangs nog naar de verliezend finalist wanneer de winnaar zich al via de reguliere competitie had geplaatst. Deze mooie uitweg is nu ook volledig genegeerd.

  Dat je keuzes moet maken snap ik, maar het eraan verbonden prijzengeld, startgeld genaamd, maar het komt op hetzelfde neer, kun je beter verdelen.
  Zoals ook, in een andere analogie, in het wielrennen vaak de pot verdeeld wordt als er twee rijders op kop komen in de finale van een koers
 15. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  O ja, en ik wil niet zeuren maar ook constructief meedenken:
  Bekertoernooi 20-21 schrappen
  speeldagen gebruiken voor eredivisie met 20 clubs
  april 21 een bekerfinale Utrecht-Feyenoord
  25% van de start/prijzengelden gaan naar de ECV. Ik hoorde laatst een leuke 'want ook slechts 75% van de competitie is gespeeld'
  Koen vindt dit leuk.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  deze is toch echt te makkelijk, want Europese tickets moeten nou eenmaal verdeeld worden. Daar ontkom je niet aan. Stellen dat dan ook automatisch promotie/degradatie door moet gaan snijdt geen houdt.

  Eigenlijk hebben ze boven en onder hetzelfde gedaan. Geen kampioen . Geen degradatie. Ook in de KKD geen kampioen. En ook in het amateurvoetbal gaat het zo. Ze doen dus overal hetzelfde.

  Blijft alleen over dat op één of andere manier toch echt die Europese tickets verdeeld moeten worden. Dat ze daarvoor dan toch maar de huidige ranglijst volgen vind ik niet gek. Wat moet je anders? Ik had graag gezien dat op één of andere manier de bekerfinale was meegewogen, maar aangezien je niet weet wie er zou winnen is dat lastig. Extra zuur wordt het voor Utrecht dat ze een wedstrijd minder hadden gespeeld, maar wie zegt dat ze die zomaar even gewonnen hadden?
  Utrecht is het kind van de rekening. Ze hebben reden tot klagen. Maar bij elke oplossing om Utrecht binnen boord te krijgen benadeel je weer iemand anders (waarschijnlijk Willem II) en dat is ook niet ok. Je kunt het momenteel gewoon niet goed doen.

  Dus "bovenin ook onderin"? Dat is in feite wat ze doen, maar kan niet volledig.

  Persoonlijk lijkt mij een éénmalige eredivisie van 20 teams trouwens een betere oplossing. Heeft Utrecht niets aan, maar Cambuur en De Graafschap wel.
 17. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Wat de KNSB in feite doet, is de wedstrijden van dit seizoen als niet gespeeld beschouwen. Dus geen kampioen, geen promoties en degradaties
  Als je dat logisch doortrekt, zou je dezelfde ploegen voor Europa moeten inschrijven als dit seizoen. Als ik het wel heb, wisselen PSV en AZ dan in Champions League/Europa League en verliest Willem II zijn Europese ticket aan.....FC Utrecht. Die ploeg is dus niet 2x, maar 3x de sjaak.
  Koen vindt dit leuk.
 18. mi

  mi Well-Known Member

  KNVB maar het zij je vergeven :D
  Mjøsaman vindt dit leuk.
 19. Koen

  Koen Well-Known Member

  Voor de neutrale supporters interessant om over te discussiëren en maakt het allemaal niet zoveel uit. Voor betrokken supporters: Utrecht, de Graafschap en Cambuur erg belangrijk. Kan wel zeggen dat ik hier momenteel erg veel over lees en mee bezig ben. via diverse facebook groepen, een petitie en het gevoel van onrecht wat onze clubs en de supporters is aan gedaan. Tuurlijk, elke beslissing had als gevolg dat een club teleurgesteld zou zijn. Maar een competitie met 20 clubs, was toch de beste oplossing geweest. Dit werd ook breed gedragen, maar de KNVB zag het niet zitten en adviseerde hier niet op te stemmen. Bovendien had ik een tijdje geleden een interview gezien met voorzitter RKC die er al vanuit ging dat ze zouden degraderen en er wel vrede mee zou hebben. Is die inmiddels ook op terug gekomen.
  Na een top seizoen, met erg mooi voetbal, veel doelpunten en 11 punten los op nummer drie , een deceptie en veel boosheid.
 20. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Persoonlijk voel ik meer mee met Liverpool FC. Die stonden zo ontzettend ver voor.
  In de geest van het in Engeland veel geprezen sportsmenship zou het toch een gebaar zijn van Manchester City om de titel alsnog
  cadeau te doen aan de club die dat ontegenzeggelijk verdient.

Deel Deze Pagina