Gevolgen Coronapandemie 2020

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 23 mrt 2020.

 1. marc_

  marc_ Active Member

  Klinkt leuk en aardig, maar ze zijn bijna allemaal afhankelijk van een goede prestatie op de Olympische Spelen om voor de komende jaren financiële ondersteuning binnen te halen.

  Zo is een Belgische atleet die dit jaar nog tweede werd op het EK zijn profcontract kwijtgeraakt na een tegenvallende prestatie op de Olympische Spelen.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja en dan? Die financiële gevolgen zijn niks vergeleken met de financiële gevolgen voor iemand die door corona langdurig ziek thuis zit of nog erger doormaakt. Mijn zus is begin 30, kerngezond, heeft corona gehad zonder ernstige ziekteverschijnselen. We zijn nu bijna een jaar verder en ze zit nog steeds in de ziektewet omdat ze te vermoeid is om haar normale uren te werken.
 3. marc_

  marc_ Active Member

  Maar mijn post gaat helemaal niet over corona, dus ik weet niet wat dit er allemaal mee van doen heeft?
 4. Camila

  Camila Well-Known Member

  Ik denk dat sysya dat dacht omdat dit een Corona-topic is. Veel berichten uit een ander topic zijn namelijk hier naartoe verplaatst.
  sysya vindt dit leuk.
 5. marc_

  marc_ Active Member

  Excuses in dat geval.

  Maar dan zie ik niet in waarom die post naar dit topic verplaatst is.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Om maar even duidelijk te maken waarom een Corona besmetting ook bij jonge sterke sporters grote gevolgen kan hebben. Aubameyang, Meyé, Lemina en Davies, 4 jonge en gezonde voetballers actief op het allerhoogste niveau. Vandaag werd bekent dat bij alle vier hartafwijkingen zijn geconstateerd die terug te leiden zijn aan hun corona besmettingen. Dit is waarom in het voetbal (en zover ik weet ook in veel andere sporten) sporters eerst een cardiologisch onderzoek moeten ondergaan voordat ze weer intensief mogen gaan trainen (meestal gaat het om een ontsteking aan het hartzakje wat verergerd wordt door intensieve inspanning).

  Dit is dezelfde ontsteking die Nuis vorig jaar ook opliep na zijn vaccinatie, ook bij vaccinatie kan dit een bijwerking zijn. Ik weet niet precies wat ze verstaan onder afwijking bij de eerste drie, maar zeker is dat de afwijkingen veroorzaakt zijn door een corona besmetting.
  ZeeKoei, Camila en Duif vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina