Gevolgen Coronapandemie 2020

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 23 mrt 2020.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het schaatsen en deels ook de andere wintersporten hebben het nog maar goed getroffen. De WK's schaatsen (uitgezonderd de laatste dag van het relatief onbelangrijke WK studenten), de WK biatlon en de WK in de sleesporten konden gewoon doorgaan. De WK's van de FIS skisporten waren deze winter überhaupt niet gepland en hier en daar zijn alleen de wereldbekerfinales (alpineskiën, biatlon) afgelast. Shorttrack, curling, ijshockey en kunstschaatsen hebben dan weer wel een WK afgelast zien worden.

  Er zijn een hoop mensen met wie ik dezer dagen niet van plaats van wisselen (mensen met een medisch beroep, longpatiënten, politici), of juist wel (alle 'celebrities' die in quarantaine moeten en eindelijk hun miljoenenvilla eens van binnen leren kennen), maar ik zou nu liever een bestuurder van de ISU of IBU of FIS zijn dan eentje van de FIFA, IAAF of UCI.

  Qua wintersport... in het gunstigste geval is deze crisis in/na de zomer in Europa (grotendeels) over en zit je hooguit met overlappende televisie-uitzendingen in oktober, november en december. Minder gunstige gevallen ga ik maar even niet op speculeren.
 2. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Er is een aardige kans dat de tijden volgend seizoen iets minder zijn omdat veel schaatsers een minder goede zomer kunnen draaien. Dit natuurlijk nog een gunstig geval, want het kan ook zo zijn dat volgend seizoen niet door gaat.
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Mwa ik weet niet hoeveel impact dat gaat hebben. Ze zullen misschien wat minder ijs krijgen, maar de "gewone" training kunnen ze doen. Fietsen mag gewoon zolang ze maar niet in groepen van 10 dat doen. Krachttraining is een beetje improviseren, maar ook daar zijn wel oplossingen voor. Denk ook niet dat het kracht honk van Thialf lang dicht zal blijven, ook daarvoor geldt dat je niet met 10 man tegelijk daar moet zijn, maar voor de schaatsers die geen mogelijkheid hebben om op een andere plek hun kracht training te doen kun je denk ik wel een uitzondering maken. Minimaal aantal tegelijk en apparaten goed ontsmetten na gebruik, dan is er denk ik wel wat mogelijk voor de schaatsers die rondom Thialf wonen.

  Blijft natuurlijk vervelend, maar met wat aanpassingen denk ik dat het niet een enorme impact hoeft te hebben.

  Nu zijn die stellen opeens wel een voordeel haha, Nuis/Beune, Verweij/Leerdam, Wust/de Jong etc. hebben allemaal een trainingsmaatje waar ze toch al mee in quarantaine zitten.
  Monique, Marcel Vos en mi vinden dit leuk.
 4. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Het ISU-congres van juni gaat ook niet door. De leden mogen kiezen of ze het een jaar uitstellen of helemaal cancellen.
  Alleen de voor de administratie van de ISU noodzakelijke dingen, zoals de jaarrekening e.d., zullen per mail behandeld worden.
  Maar dit jaar dus geen discussies, laat staan besluiten, over nieuwe regels of meer duidelijkheid over het WK. En zo schuiven de broodnodige veranderingen weer minimaal 1 jaar door.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Weten we eigenlijk al wat het programma wordt bij het WK 2021?
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, onhandig. Maar dat kun je nu niemand verwijten lijkt me.
 7. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Nu kan er toch geen invulling aan de toernooien gegeven kan worden, misschien een idee om de kalender van dit jaar maar gewoon te kopiëren? Hmm?
 8. mi

  mi Well-Known Member

  Puik plan! Incl lokaties!
 9. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Twee keer WK SLC achter elkaar, kan niet beter!
  Monique vindt dit leuk.
 10. mi

  mi Well-Known Member

  Alles beter dan een lege baan in China...
 11. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De kalender is al ingevuld qua grote toernooien. Daar zullen ze niet meer aan gaan tornen.

  8/10-1 EK allround/sprint Heerenveen
  29/31-1 Viercontinentenkampioenschap Calgary
  19/21-2 WK junioren Hachinohe
  25/28-2 WK (afstanden, MS + TP) Beijing

  Dan de Wereldbekers nog.
  Dan was er het gerucht dat de eerste Wereldbeker naar Salt Lake City zou gaan. De tweede zal dan wel in Canada zijn. In Calgary, maar misschien ook op de dan net geopende baan in Quebec.
  Drie en vier dan vermoedelijk Europa. Hamar/Stavanger, Tomaszow en Minsk lijken me daarvoor de enige kandidaten. Rusland zit nog op het strafbankje en de Duitse bond is zo goed als niet-functionerend.
  En dan nog ergens 1 in het niemandsland tussen EK en WK. Op de baan die ook overal tussen valt (=Astana?)
  En houden we de WB-finale dan nog in maart, een week na het WK in Azië (Nagano? Obihiro?). Of vindt Japan het wel voldoende met het WK junioren? Of doen we de WB-finale misschien voor het WK? In combinatie met die januari-wereldbeker? Of wordt de januari-wereldbeker de WB-finale? Dan weet je in ieder geval zeker dat daar nog schaatsers op af komen.
 12. AIAIAI

  AIAIAI Active Member

 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Video-conferencing?
 14. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Fort Saint John had pilaren langs de baan en leek dus niet echt geschikt voor tv-beelden. Met het afschaffen van werkelijk elk kampioenschap mag er wel een extra wereldbekertje bijkomen lijkt me, dus 7 WB's ipv 6.
  Duif vindt dit leuk.
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik bedoelde de Gaetan Boucher Oval in Sainte-Foy, een buitenwijk van Quebec City. Daar ligt al sinds de 80-er jaren een kunstijsbaan en ze zijn hard bezig om daar een dak overheen te bouwen. Doel is om de overdekte hal in augustus op te leveren, zodat die in het seizoen 2020-2021 weer gebruikt kan worden. Hoewel..... de aannemer inmiddels heeft zijn opdracht teruggegeven. De buitenkant staat er, maar deze aannemer blijkt niet de expertise om de binnenkant af te werken, dus dat gaat de gemeente nu zelf regelen.
  Zie https://ici.radio-canada.ca/nouvelle/1520745/ville-quebec-chantier-centre-glaces-sainte-foy

  Het plaatje hoe het er uit komt te zien, laat overigens ook pilaren zien....
  VorstM vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina