Wie gaat de Tour de France winnen?

Discussie in 'Wielrennen' gestart door MartijnBlaas, 5 jul 2009.

 1. Monique

  Monique Well-Known Member

  Mooie filmpjes Edwin, ik krijg van dat eerste en laatste filmpje echt tranen in mijn ogen. Sport is prachtig! :D
 2. Edwin

  Edwin Active Member

  Dit zijn gewoon de mooiste dingen in de sport. Had ook tranen van geluk zondag nadat ie toch binnen kwam.

  Vandaag was ie weer op tijd binnen \0/
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Kenny had het vandaag gelukkig iets minder moeilijk dan zondag, maar hij heeft wel weer het grootste deel alleen gereden. Het begint zijn handelsmerk te worden. :wink:

  Vandaag toch wel een mooie etappe, ik heb het grootste deel live kunnen zien omdat ik een vrije middag heb genomen. Voor mij persoonlijk was het mooiste moment toch wel dat Armstrong even zijn tanden liet zien en gewoon naar Contador sprintte bergop. Het oudje kan het nog steeds hoor, al het niet genoeg zijn om de Tour echt te winnen.
 4. Sportgekkie

  Sportgekkie New Member

  Dat laatste filmpje is echt waar het in de sport echt om gaat: elkaar helpen om je doel te bereiken -> op tijd binnenkomen & ploegen die elkaar daarbij helpen :p

  'Hummeltje' was vandaag redelijk op tijd binnen & Laurens ten Dam heeft zich ook goed laten zien. Morgen wordt weer een spannende dag want de Schleckjes geven de strijd nog lang niet op voor Parijs.
 5. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  We zijn onze Rode Lantaarn held kwijt.
  Gevallen en uit de koers.

  Heel erg jammer.
 6. Sportgekkie

  Sportgekkie New Member

  Was net te laat om Fränk Schleck te zien finishen maar wat een goede etappe van de Schleckjes & Contador. Op de radio gaf men nogal af op Contador omdat hij had aangevallen waardoor Klöden niet mee kon komen maar als 1 v/d broertjes wellicht had aangevallen, had Klöden misschien ook moeten passen.

  Respect voor Armstrong al moet hij wel buigen voor zijn teamgenoot.
  Jammer van Kenny dat ie eruit is want daar heeft ie geen 2,5 week zich de schompes voor moeten werken/knokken maar het hoort er helaas bij.
  Hoop voor hem dat ie een beetje is opgelapt zodat hij nog wel een criterium kan rijden.

  Schrok trouwens van de snoeiharde klapper van Jens Voigt op het asfalt gisteren :eek: Dat deed gewoon al pijn om naar te kijken!!!
 7. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  Mooie overwinning van frank schleck.. heb vandaag niets gezien omdat ik zelf op de racefiets zat ;) wel zonde dat kenny van hummel er door een valpartij uitligt.. hoorde dat die nogal wat hechtingen heeft in de knie maar verder gelukkig niets gebroken!
 8. jaap

  jaap Active Member

  Hè,hè eindelijk een vechtetappe in de Tour!

  Heel mooi gevecht tussen de toppers.

  En dat allemaal zonder doping of niet.............?
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Vooralsnog geen doping Jaap, maar aan de andere kant werd vandaag bekend dat Danilo di Luca positief getest is tijdens de Giro, dus wie weet komt over een paar maanden alsnog het nieuws dat Armstrong de Tour heeft gewonnen, haha. Maar voorlopig ga ik er maar even vanuit dat ze allemaal schoon rijden.

  Ontzettend jammer dat Van Hummel eruit ligt, ik was echt spuugchagrijnig toen ik het hoorde op het werk. Arm jong, hij deed het zo leuk en zo goed. Ook baalde ik dat Armstrong niet mee kon komen vandaag, die kan het definitief op zijn buik schrijven. Volgend jaar weer een nieuwe kans voor hem. Contador is wel extreem goed hoor. Ik ben wel blij dat de Schleckbroertjes het zo goed deden vandaag, leuke mannen. En ook Hushovd heeft het groen stevig om de Noorse schouders, en dat gun ik die arrogante Cavendish dan wel weer. :D
 10. jaap

  jaap Active Member

  Eindelijk toch nog een etappe gewonnen door Garate van de Raboploeg!
  En wat voor eentje, echt super hoor.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Idd mooie overwinning voor de Rabo's, al had ik dan toch veel liever Laurens ten Dam zien winnen. Maar het is Garate wel gegund. Verder gaf het toch niet het spectakel dat van tevoren was verwacht, de Mont Ventoux, omdat iedereen eigenlijk reed om zijn eigen plek te verdedigen. De enige die wilde aanvallen (en daar ook nog een kans in had) was Frank Schleck, maar Armstrong bleef in zijn wiel. Ik ben trouwens echt heel erg verrast door Wiggins, wie dat dat gedacht van tevoren!? Dat wordt volgend jaar ook een echte kanshebber.

  Ik ben erg benieuwd wie er allemaal meegaan naar Team RadioShack met Lance. Leipheimer lijkt me een zekerheidje, en Bruyneel wordt uiteraard de baas daar. Verder ben ik benieuwd waar Contador volgend jaar rijdt. Als Vino terugkomt, dan krijgt de Astanaploeg direct weer een dopingstempel op zich gedrukt, en kan Contador beter verkassen naar Caisse ofzo.
 12. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  Ik heb gister helaas niets gezien van het wielrennen.. maar ben wel blij dat rabo toch een overwinning heeft behaald.. ik kwam thuis toen het net afgelopen was en was behoorlijk verbaasd over de winnaar maar wel mooi!
 13. Sportgekkie

  Sportgekkie New Member

  Garaté maakte de Tour voor Rabobank toch nog redelijk goed met winst op de Mont Ventoux. Wat was Contador goed deze editie.
  Vind het echt indrukwekkend om zowel sportief als mentaal zo netjes je mening te uiten door gewoon keihard voor de eindoverwinning te gaan 8)

  Armstrong verdiend uiteraard respect maar denk zeker dat hij veel mind-games heeft gespeeld om zo Contador proberen te breken. Ben blij dat hem dat niet is gelukt want vind toch dat je de strijd op de trappers moet uitvechten & niet in het hotel e.d. Een beetje oorlog voeren mag maar je wist sowieso al dat je Bruyneel aan je kant zou hebben.

  Hoop niet dat de gebroeders Schleck naar die nieuwe ploeg van Armstrong gaan want dan zouden ze moeten knechten terwijl ze nu bij Saxo Bank voor eigen succes mogen gaan. Snap dat Armstrong dat graag wil want dan heeft hij 2 concurrenten minder maar denk niet dat ze dat gaan doen.
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  De Schlecks staan tot 2010 onder contract bij Saxobank dus ik denk dat ze daar gewoon blijven. En zolang Armstrong zichzelf als kopman ziet (wat opzich nog niet onterecht is natuurlijk) dan moeten de Schleckjes vooral niet in zijn team komen. Wat mij betreft zitten alle kopmannen volgend jaar in verschillende ploegen, zodat ze elkaar gewoon kunnen en mogen aanvallen. Ik ben wel heel benieuwd naar wie er allemaal in team RadioShack komen, en ook waar Contador volgend jaar fietst.

  Wat een zeldzame blunder trouwens dat ze gisteren het Deense in plaats van het Spaanse volkslied hebben gespeeld bij de huldiging. :shock: :?
 15. jaap

  jaap Active Member

  Contador heeft nu bevestigd, wat vele al dachten, dat zijn relatie met
  Armstrong erg slecht was tijdens de Tour.

  Vuurwerk dus volgend jaar.
 16. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Het was te vergelijken met de strijd tussen Greg Lemond en Bernard Hinault (1986) waarbij laatstgenoemde zich ook niets aantrok van vooraf gemaakte afspraken. Lemond verklaarde later dat het haat en nijd tussen hun was. Overigens nog een leuke vergelijking: Hinault wist toen nog een huzarenstukje op Alpe d'Huez uit te halen door te winnen in de laatste bergetappe. Daarbij valt Armstrongs goede rijden op de Ventoux toch wel wat tegen.
 17. Edwin

  Edwin Active Member

  Dat was nog voor Rasmussen, van 2007 ;)
 18. Edwin

  Edwin Active Member

  Dat zei Contador in z'n thuisstad/dorp. Thuis schept iedereen op....

  En Lance pakt 'm gelijk terug:
  # lancearmstrong: hey pistolero, there is no "i" in "team". what did i say in March? Lots to learn. Restated.
  # lancearmstrong: Seeing these comments from AC. If I were him I'd drop this drivel and start thanking his team. w/o them, he doesn't win.
 19. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Haha die Lance, wat keek ie trouwens zuur op het podium. Als Contador echt kwaad had gewild had ie met nog veel meer voorsprong de Tour gewonnen. Maar hij hield zich mede voor zijn teamgenoten erg in op de beklimmingen van Colombiere en Ventoux. Dan had Armstrong mooi naar zijn derde plek kunnen fluiten. :twisted:
 20. Sportgekkie

  Sportgekkie New Member

  Ik zal altijd veel respect hebben voor Lance Armstrong, heb al zijn boeken gelezen & bewonder zijn vechtlust maar je kan toch als volwassen mensen met elkaar omgaan ook al heb je hetzelfde doel??

  Waar 2 gaan hebben ook 2 schuld maar Armstrong had toch het meerendeel van het team achter zich staan & dan AC die toch zo nog wint (mild idd want de voorsprong kon veel groter zijn).
  Zekers had ie een ploeg nodig m.b.t. ploegentijdrit & achtervolgingen e.d. maar ik heb van Contador nergens gehoord/gelezen dat hij het team niet heeft bedankt.

Deel Deze Pagina