Wie gaat de Tour de France winnen?

Discussie in 'Wielrennen' gestart door MartijnBlaas, 5 jul 2009.

 1. Edwin

  Edwin Active Member

  Daar zal Kenny van Hummel het niet met je eens over zijn :wink:
 2. HA01761

  HA01761 Active Member

  Is reedsch verbeauden.
 3. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  mooie verdiende overwinning van Sorensen vandaag
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Inderdaad mooie overwinning, maar ik zit toch wel te wachten op verschuivingen in het AK of op een Nederlandse etappe overwinning. Vanaf morgen wordt het weer wat interessanter en hopelijk gaat dan de strijd echt los om het klassement.

  Die Kenny van Hummel doet het goed qua publiciteit, vandaag de New York Times voor een interview. Ik vind hem ook erg leuk, en ik hoop dat hij een paar mooie criteriums mag rijden.
 5. Edwin

  Edwin Active Member

  Ik denk dat Kenny wel een nieuwe badkamer verdient in de week na de Tour. Oftewel dat ie overal mag rijden. ;)

  Leipheimer niet gestart vanwege een gebroken pols. Gaat het blok Astana daaronder lijden?
 6. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  prachtige overwinning van Haussler, het moest er wel bij! hij doet het goed na zijn goede voor seizoen.
 7. jaap

  jaap Active Member

  Doet de Raboploeg ook nog mee?? Wat een suf gedoe zeg!

  Hoe geld de sport verknalt............
 8. Lars-Lover

  Lars-Lover Active Member

  Zeker weten! Het was een prachtig moment toen hij over de streep kwam! :D Hij heeft het echt verdiend!

  En er waren ook nog een stel malloten die het nodig vonden om met een luchtbuks op het peloton te schieten :? Oscar Freire werd hierbij in zijn been geraakt. En er waren er nog een paar geraakt, hoorde ik. Echt te gek voor woorden! Dan spoor je echt niet als je zoiets doet :evil: Gelukkig was het geen zwaar materiaal, maar het idee al dat mensen tot zoiets in staat zijn verontrust me wel..
 9. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  gelukkig niet een of andere zieke geest maar een kwaajongens streek( niet dat dat niet erg was!)
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Gisteren dan weer een hoop commotie om die vrouw die is overleden nadat ze was aangereden door een motor. Enorm triest, maar ook oerstom om over te steken. Al dat publiek altijd, je houdt je hart vast.

  Verder nog steeds een gaap-tour, zelfs vandaag is het tot nu toe oneindig saai. Nog 60 km te gaan.
 11. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  ik hoop toch op nog wat vuurwerk in de laatste klim!

  en dat met die luchtbuks vind ik toch wel een hele gevaarlijke kwajongensstreek..en mensen die blijven oversteken is gewoon oerstom en levensgevaarlijk.. toch wel triest dat dat zo tragisch moet aflopen!
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  En dat vuurwerk kwam er ook. Jammer dat Andy Schleck niet kon aansluiten bij Contador. De concurrentie heeft Armstrong nu flink gekraakt, die kwam aardig getekend over de streep. Grootste tegenvaller is Mensjov, wat een dood vogeltje zeg, die kan beter naar huis gaan.
 13. Monique

  Monique Well-Known Member

  Eindelijk is de Tour echt begonnen! Al ben ik niet superblij met de winnaar als Armstrong fan, ik ben wel heel blij dat er eindelijk eens iets gebeurde en dat het klassement eens flink op de kop is gezet. Contador staat er nu riant voor, ik denk niet dat hij die gele trui nog kwijtraakt. Armstrong was er wel heel nuchter onder trouwens, dat siert hem dan weer. Wiggins is trouwens ook wel bizar goed, wie had dat van tevoren gedacht!? Met de tijdrit nog voor de boeg kan hij wel eens op het podium eindigen in Parijs.

  En voor mij was het hoogtepunt van de dag toch dat Kenny van Hummel nog op tijd is binnengekomen! :D Ik zou graag beelden zien van zijn beklimming en van alle supporters die hem op de één of andere manier hebben geholpen. Wat een held en wat een leuke gozer!
 14. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  Ja het vuurwerk kwam zeker.. Had graag gezien dat andy schleck nog wat dichterbij was gekomen!

  vond het trouwens ook mooi om bart veldkamp te zien die baalde dat die niet ver met kenny mee kon rennen door zijn gebroken been, maar hij heeft hem toch even een duwtje gegeven en ik was ook erg blij dat die weer op tijd binnen was.. toch knap na een dag alleen fietsen!
 15. jaap

  jaap Active Member

  Monique, de Tour is nog maar net ECHT begonnen hoor.

  Sluwe vos Armstrong geeft zich niet zomaar over.
 16. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

 17. Sportgekkie

  Sportgekkie New Member

  Wat kan een sprinter het toch ook moeilijker hebben dan een klimmer: een klimmer komt die vlakke etappes wel makkelijk door maar een sprinter heeft soms veel karakter nodig (alias Kenny van Hummel) om de bergen over te komen. Respect voor 'ons' Hummeltje :p

  Blij dat gisteren de strijd eindelijk losbarste: kan me vinden in Contador als leider met Andy Schleck & Wiggins op de virtuele pakjesdrager. Moet morgen helaas werken maar probeer de etappe in de gaten te houden want het wordt nog een leuke laatste week Tour.
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Daar heb je gelijk in, maar ik denk gewoon dat Lance te oud is om nog te kunnen winnen, beetje zoals Rintje Ritsma maar dan nog wel veel beter. Ik las ergens al een theorie dat Lance nu de meesterknecht van Contador is die de Schleckjes terug gaat halen als ze aanvallen, bij ze blijft hangen, en op die manier toch nog naar het geel sluipt. Ik zou het toejuichen, maar geloof echt niet dat Contador dat laat gebeuren, en gelijk heeft ie. Bovendien moet ik nog zien dat Lance de Schleckjes bij gaat kunnen houden. Maar je weet niet, Contador kreeg in Parijs-Nice hongerklop en er kan nog genoeg gebeuren. En we hebben Wiggins ook nog. Hoe dan ook wordt het een mooie week. :D
 19. Edwin

  Edwin Active Member

  Hier: http://www.youtube.com/watch?v=PzuQwe_yqas
  Bart Veldkamp die Kenny duwt: http://tour2009.nos.nl/video/bekijken/id/tcm:5-543941/veldkamp-kijkt-wat-ie-tegenkomt
  Laatste meters @ Verbier van Kenny: http://tour2009.nos.nl/video/bekijken/id/tcm:5-543829/van-hummel-vloeken-in-verbier

  :)


  Edit: Dit filmpjes is nog mooier: http://www.youtube.com/watch?v=rTPKaeFbcA8. Fantastisch hoe die auto's in de afdaling ervoor zitten en dat de verschillende teams alle renners helpen :D Alleen jammer dat Koldo, Napo en Furlan er al uit zijn....
 20. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  dat laatste filmpje is echt schitterend! leuk om te zien hoe ze elkaar helpen en hoe dat achterin de koers gaat... die euskatel renner kon helaas dit groepje niet meer bijhouden.. maar vind het dan wel gaaf dat een ander team toch even wat drinken aanbied!

Deel Deze Pagina