Dat is maar ten dele waar. Skobrev breekt gelukkig eindelijk eens door maar iemand als Shepel zien we niet meer en die was er tien jaar geleden wel bij. Fabris is te wisselvallig. En de enige niet-Nederlandse wereldkampioenen van de laatste tien jaar zien we helaas niet meer op allround toernooien. Het is nog lang niet de jaren 50/60.
En het grote geheim van Bob de Jong is/was...... meer zelfvertrouwen hebben dan hij in prestaties kon omzetten???
Zijn piek lag op het AKT. Helaas een verkeerde gok want hij had ook de Spelen gehaald als hij minder had gereden. Als hij op de OS had gereden zoals op het AKT dan had hij meer medailles kunnen halen. Zo zie je ook hoe groot het verschil tussen pieken en niet pieken kan zijn.
Jammer, dat Diane Valkenburg op 0.01 seconde het podium mist op de 1500m. Ze is gelukkig nog goed in vorm.
Mooi voor Bokko dat hij heeft gewonnen, ik gun het hem van harte. Verder had ik er niet zoveel moeite mee dat het wielrennen live werd uitgezonden, er zijn naast schaatsliefhebbers ook heel veel wielerliefhebbers (ben er zelf ook één) en we hebben de hele winter al schaatsen op tv gezien. Anderen mogen ook wel eens aan hun trekken komen. Ik had zelf best meer schaatsen willen zien, maar Nederland bestaat nu eenmaal niet uit alleen maar schaatsliefhebbers. Ik vind het wel erg voorbarig en negatief om nu al van een stagnatie van Verweij en Blokhuijsen te spreken. De jongens zijn 20, ontzettend jong, en voor hun leeftijd zijn ze al heel erg goed. Verweij is notabene net wereldkampioen junioren geworden. Toen Carl Verheijen 20 jaar was, reed hij aanzienlijk slechter dan Blokhuijsen en Verweij, er is dus nog alle hoop.
Diane Valkenburg is de enige Nerdelandse allroundster die een constant seizoen draait. Ik had haar het podium zeer gegund. Op de 5 kilometer zijn de Noren vandaag beduidend beter dan de Nederlanders. Hoe lang is dat geleden? Vooral de 5 kilometer van Sverre Haugli (waarom mochten we dat niet zien?) is zeer sterk.
Jammer dat ze t.o.v. Wust zo weinig aandacht krijgt. Zou trouwens ook wel weer een reden voor zijn, maar goed.
Ik zeg ook niet dat het de jaren 50/60 is, maar wel dat het schaatsen internationaler is geworden en dat dat positief is. Eind jaren 90 was het redelijk dramatisch met vaak Nederland 1-2-3-4 op allroundtoernooien. Dat komt nu niet meer voor, en komt het niveau en de wedstrijdspanning ten goede. En ik snap jouw Skobrev Shepel vergelijking niet helemaal. Shepel is gewoon gestopt en Skobrev doet het nu goed als Rus zijnde. En Shepel was volgens mij toen maar 1 van de weinige goede buitenlanders, dat is nu veel breder. We hebben naast Fabris ook nog Bokko. Contin en Lee komen er aan. Dus ook nog van verschillende continenten. En we hebben wat betreft allrounden natuurlijk ook nog Davis.
Stagnatie Verweij? Op de 1500 van 1.47,97 naar 1.47.25 Op de 3000 van 3.46,07 naar 3.43,54 Op de 5000 van 6.29,91 naar 6.24,22 Op de 10000 van 13.35,07 naar 13.27,27 Misschien omdat hij zich dit jaar niet gekwalificeerd heeft voor EK, WK of OS dat we dan gelijk gaan concluderen dat hij stagneert maar de cijfers zeggen genoeg. Misschien wordt het tijd dat men gaat leren om naar tijden te kijken ipv klasseringen alvorens conclusies te trekken.
Shepel was omstreeks de eeuwwisseling één der beste allrounders. Alleen was dat na een paar jaar afgelopen. Hij is van de genaratie Tuitert en had nog best ctief kunnen zijn. Waarom is hij gestopt?? Bart Veldkamp, Eskil Ervik, Roberto Sighel, Keiji Shirahata, Vadim Sajutin, KC Boutiette waren toen vaste waarden. Pavel Zygmunt, Dustin Molicki en Derek Parra waren min of meer toch eendagsvliegen alhoewel de laatste een hele goede was. Maar daar waren er in het verleden meer voorbeelden van; Vladimir Shilikovski, Per Ivar Moe, Rolf Falck Larsen, Tom Erik Oxhom, Bjorn Nyland. Nu zijn er onder meer Denny Morrison, Trevor Marsicano. Afwachten of dat blijvertjes zijn. En waar zijn Justin Warsylewicz en Arne Dankers gebleven. Wat betreft de jeugdwereldkampioenen. Hierbij een aantal die (bijna) nooit aan de grote wedstrijden deelnamen. Jan Heida 1973 Manfred Winter 1974 Masayuki Kawahara 1975 Andrei Bobrov 1983 Valery Guk 1984-85 Bronislav Snetkov 1986 Masahiko Omura 1987 Brian Smith 1993 Jan Bos 1994 Shino Doi 2001 Sjoerd de Vries 2007
Jan Bos is toch anders wel wereldkampioen sprint en 1000 meter geworden(1998) en winnaar van 2x olympisch zilver(1998&2002)
De lotingen: 1000m vrouwen 3. Bachleda-Curus - Wust 8. Bruintjes - Gerritsen 9. Boer - van Riessen 10. Nesbitt - Angermuller 1000m mannen 1. Ket 7. Poutala - Elgersma 8. Kuipers - Lalenkov 9. Morrison - Groothuis 10. Davis - Tuitert Vrouwen TP 1. Japan - Duitsland 2. Canada - Rusland Mannen TP 1. Canada - USA 2. Nederland - Noorwegen Mooie herhalingen van de finales van de OS. Kan Japan Duitsland nu wel verslaan? En kan Noorwegen revanche op NL nemen voor het gemiste brons?
Interviews met de winnaars van de Wereldbekerklassementen (van de KNSB, want de NOS heeft andere prioriteiten): Fredricks (winnaar 500m): http://www.knsb.nl/wc/knsb-tv/item/19297/ (ook een korte reactie van nr. 2 Poutala) Wolf (winnaar 500m, ook haar 50ste WB-zege): http://www.knsb.nl/wc/knsb-tv/item/19296/ (in het Duits) Davis (winnaar 1500m): http://www.knsb.nl/wc/knsb-tv/item/19290/ Bokko (winnaar 5k/10k): http://www.knsb.nl/wc/knsb-tv/item/19302/ Helaas geen interviews met Sablikova (3k/5k) en Groves (1500) ps. En omdat het Wotherspoon is, ook nog een filmpje met Wotherspoon: http://www.knsb.nl/wc/knsb-tv/item/19295/ (ook over zijn plan om sprintcoach in Inzell te worden).
Waarom hij is gestopt weet ik ook niet En van Morrison kan je wel zeggen dat hij een blijvertje is, rijdt inmiddels al 4 jaar mee met de wereldtop als het niet meer is. Maar ik snap je punt niet helemaal ten opzichte van mijn punt, volgens mij begin je gewoon over heel wat anders.
Hoorde vanmiddag bij het commentaar dat Scobrev voor zijn olympisch zilver en brons volgende week naar wk het allround even bij Poetin langs mag komen voor een flinke beloning. Hij krijgt onder andere een half miljoen, een stuk grond naar keuze in Rusland waar een huis voor hem op gebouwd wordt een een auto waar hij alleen nog maar de kleur van hoeft uit te kiezen.
Niet normaal natuurlijk. Je gaat je zo langzamerhand afvragen wat Skobrev had gekregen als hij goud had gewonnen in Vancouver.
Misschien moeten een aantal schaatsers maar eens kijken of ze voor Rusland kunnen gaan rijden ipv voor Kazachstan
Met name de vrouwelijke vanwege seksuele intimiteiten. Daar schijnen meerdere mannen zich schuldig aan te maken omdat ze denken dat ze alles kunnen maken. Maar de dames durven geen aanklacht in te dienen omdat ze niet serieus worden genomen door de vertrouwens persoon. Sorry voor het hoge Privé gehalte.
Toe maar. Voor Skobrev natuurlijk hartstikke leuk, maar ik ben blij dat het niet ons belastinggeld is.
Wel jammer dat die vermaledijde bonuspunten zo'n beslissende invloed hebben op het eindklassement. Bij de 1500 m mannen en 3 km vrouwen maakte het voor het podium niet uit maar op de 5 km mannen was een uitslag: 1. De Jong 416 2. Bokko 405 3. Kramer 400 4. Skobrev 395 veel logischer geweest. De Jong rijd 5 keer podium, Bokko maar 3 keer, Skobrev en Kramer 4 keer. Bij de 500 m dames had de uitslag dan geweest: 1. Wolf 1160 2. B. Wang 680 3. Boer 625 4. Gerritsen 550 5. S. H. Lee 505 en bij de heren: 1. Fredricks 718 2. Poutala 702 3. Smeekens 642 4. Oikawa 562 5. K.S. Lee 523 6. K.H. Lee 521 7 . Mulder 492 Al gun ik Boer, Gerritsen, Smeekens en Mulder natuurlijk die hogere plaatsen.