Wereldbekerfinale Heerenveen (12 t/m 14 maart 2010)

Discussie in 'Lange baan' gestart door dedeut, 1 mrt 2010.

 1. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ik zou het logisch vinden als ze nu het wielrennen afmaken en na afloop een groot aantal ritten alsnog (en voluit) laten zien. Dus niet alleen het afscheid van Carl.
  Morgen schijnt de etappe een stuk korter te zijn.
 2. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Ik denk dat Mart hier wel een hand in heeft. Ik hoop dat ze volgende week (Milano-Sanremo) twee zenders reserveren.
 3. doddeltje

  doddeltje Member

  Bokko wint de laatste 5km en daardoor de WC! Mooi! erg blij voor hem, na toch wel een tegenvallend seizoen
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Bokko gewonnen, een 6:20 met zware omstandigheden is toch knap. Haugli verrassend tweede geworden. Blokhuijsen valt tegen alhoewel, ik vind hem overschat en iedereen die denkt dat hij Kramer's potentie heeft(en er zijn mensen die dat denken), lach ik toch wel uit. Ook WOH is al jaren niet echt meer verbeterd, en hij wordt ook gezien als iemand die altijd in de schaduw van Sven rijdt, maar daar ben ik het dus niet mee eens. Met andere woorden, ik zie geen opvolgers voor de Jong of Verheijen.
 5. Tuft

  Tuft Active Member

  begin het nu ook wel een beetje genant te vinden. had gedacht dat ze vanaf de dweilpauze gewoon live zouden gaan uitzenden... Mart verklaarde net al dat hij nu graag de rit van verheijen zou willen zien. Het lijkt me wel heel erg vals als hij dan wel inspraak gehad zou hebben in de verdeling van de uitzendtijd. Ik verwacht dat ze het na de finish dan maar gaan uitzenden.
 6. Cindy

  Cindy New Member

  Gelukkig sta ik morgen gewoon weer in Thialf en hoef ik dan niet te wachten tot ze klaar zijn met de etappe. Bokko gewonnen in een goede tijd! :D echt knap naar zo'n zwaar seizoen met zoveel tegenvallers. Bob de Jong valt tegen na de hele week gezegt te hebben dat hij het klassement wel even zou winnen als kramer er niet is.
 7. Zonnebloem

  Zonnebloem Member

  Mart Smeets is gewoon een heel vervelend mannetje, heel veel van zijn collega's zijn hem ontzettend zat en snakken naar het moment dat hij weggaat. Maar ja, dat zal toch de leiding van de NOS moeten bepalen.
 8. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Hij heeft toch brons gehaald op de 1500m.
  Zo tegenvallend is dat seizoen niet. Misschien wordt hij volgende week wel wereldkampioen.
 9. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Leuk dat Bokko de 5 km gewonnen heeft! De nederlanders vallen tegen, ik heb nu alle hoop op Koen Verweij gevestigd voor de toekomst.

  Ondertussen wat in de tuin gedaan met een half oog op de tv. Nog steeds wielrennen dus als het morgen ook zo gaat, mis ik niets als ik hard aan het werk ben.

  Nu weten we waarom de kaartjes voor de WC-finale zo duur zijn. Met een kaartje bevind je je in exclusief gezelschap, het gezelschap dat het voorrecht heeft om een belangrijke schaatswedstrijd te mogen zien.
 10. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Het geeft inderdaad te denken. De stagnatie van Olde Heuvel, Verweij en Blokhuijsen. Misschien dat het van Bloemen moet komen.
  Als we dir met 6 jaar geleden vergelijken, Toen was het NK allround sterker bezet dan het WK.
  Sindsdien zijn UDH, Romme, Ritsma, Postma gestopt, Tuitert en Verheijen geen allround meer en Janmaat, Prinsen en Van der Rijst nooit echt doorgebroken. En De Jong veel te wisselvallig.
 11. Joanne

  Joanne Member

  Ik heb nog wel goede hoop op Olde Heuvel. Door zijn blessure heeft hij zich niet verder kunnen ontwikkelen
  en nu rijdt hij op zich bijna op zijn oude niveau.
  Blokhuijsen vind ik wat wisselvallig. Kan me voorstellen dat Verheijen niet onder de indruk was van zijn
  optreden in Vancouver en dit is ook onder zijn kunnen.
 12. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Blokhuijsen was wel de beste Nederlander. En dat kan men positief of negatief uitleggen.
  Is het ooit voorgekomen dat er geen Nederlander was op het podium van een 5k worldcup.
 13. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Dacht je nu echt dat hij geen inspraak heeft.
  Het volgende schema had ik logisch gevonden.
  1500m live.
  Daarna eventueel WK item.
  Daarna eerste ritten 5000 live (evt in dweil finale WK hockey).
  Daarna de finale van de etappe (zoals nu dus gebeurt is).
  Na afloop het restant van de 5000 dus inclusief Haugli. Dit is echt niet te verkopen, de tweede plaats niet uitzenden. Maar ja, vorige week lieten ze de winnares niet eens zien.
 14. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik hoop van niet ;). Zijn seizoen is toch wel tegenvallend ten opzichte van vorig seizoen toen hij achter Sven de grote man was op de lange afstanden. Nu heeft hij op de Spelen op de 5 en de 10 geen medaille gewonnen. Als je naar dit seizoen opzich kijkt sluit hij het nog wel aardig af.

  En ik wil ook even terugkomen op je opmerking dat het nu minder is dan een paar jaar terug, het Nederlandse schaatsen. Ik denk dat het schaatsen de laatste jaren steeds internationaler geworden is. En dat vind ik een heel positief punt. Ik vind het helemaal niet goed als een NK allround sterker bezet is dan een WK dus wat mij betreft is dit juist een positieve ontwikkeling. En Nederland doet natuurlijk nog volop mee aan de wereldtop.
 15. Strani

  Strani New Member

  Ach jongens, wees blij dat jullie sowieso nog wat kunnen kijken. Ik zit in het buitenland en kan er heel weinig van volgen :(
 16. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Leuk die winst voor Bokko, het is hem gegund om ook een keer bovenop het podium te staan :). Ik had wat meer van Skobrev verwacht. Erg sterke tijd van Haugli trouwens! En ik ben niet verrast door het mindere rijden van de Jong, dat zat er vorige week toch al echt aan te komen.
 17. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik vond Skobrev ook wat tegenvallen. Ik had toch wel verwacht dat hij hier zou winnen of op zijn minst tweede zou worden. Ik denk niet dat hij zich gespaard heeft , hij kon immers de wereldbeker winnen. We kunnen volgende week dus meer verwachten van Bokko dan van Skobrev, al zal de laatste zeker meedoen voor een podiumplek.
 18. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Erg leuk zo'n Noorse top 2! :D Vond B√łkko ook weer stuk beter rijden dan de 10km in Vancovuer. Erg leuk dat hij zo zijn eerste 5km WC wint en al voor 2e keer eindklassement! Nu nog een X Sven verslaan als hij ook meedoet. Misschien volgende week dan :wink:

  Sverre Haugli ook verrassend goed opeens :D Hij reed dit hele jaar al wel goed maar nu supergoed. Denk ook dat hij nu naar WK mag en niet Henrik Christiansen die rest van jaar wel beter was maar nu wat minder was.
 19. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ik vond het jammer voor Verheijen dat hij met een 10e plaats afscheid moest nemen, tot ik alsnog zijn rit zag: hij heeft zijn laatste ronde gebruikt om optimaal afscheid van het publiek te nemen. Slim, want ik denk niet dat hij toestemming had gekregen om dat na zijn rit te doen, omdat de volgende rit al klaar stond.
  Zal Verheijen missen.
 20. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  In zijn eerste internationale optreden werd hij volgens Hersman ook 10e dus wat dat betreft is de cirkel rond.

Deel Deze Pagina