Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Toch nog even kijken naar Joeskov. Die wint hier zijn eerste worldcupmedaille op de 5. Daarmee heeft hij nu worldcupmedailles op de 1000, de 1500 en de 5. Wie kunnen dit nog meer zeggen? Mijn eerste ingeving zou zijn Hedrick en Davis, maar na het te hebben nagekeken blijkt dat Hedrick, ondanks zijn Olympische medaille op de 1000, nooit podium heeft gereden op een worldcup op deze afstand. Davis klopt inderdaad wel. Verder terug zou ik willen zeggen Postma, maar ook die heeft het op de 1000 blijkbaar nooit gedaan in worldcupverband. Iemand anders nog suggesties?
Hoe dan ook is het toch vrij uniek, zeker als je meerekent dat 'ie al jaren (bijna) geen lange afstanden meer heeft gereden.
De 3000 telt niet vind ik want dan zijn er ook een hoop dames die dat gedaan hebben (1000/1500/3). Klassen had zelfs op alledrie het wereldrecord en Wust heeft op alledrie een wereldtitel.Gerard Kemkers! Die heeft oa een wereldbeker 3km gewonnen. Of telt dat niet?
Je hebt gelijk. Ik was gefocust op 4 individuele afstanden.De 3000 telt niet vind ik want dan zijn er ook een hoop dames die dat gedaan hebben (1000/1500/3). Klassen had zelfs op alledrie het wereldrecord en Wust heeft op alledrie een wereldtitel.
Ik wil nog wel even een lans breken voor de Noren. Pedersen en Nilsen zijn 1,5 maand geleden hard gevallen. Geef zeker Pedersen nog even de tijd. Morgen gaan we Lorentzen zien. Benieuwd of hij wat meer kan laten zien. Volgens mij heeft Lorentzen een probleemloze zomer gehad.
Mijns inziens heeft Ragne Wiklund de top 30 van de time-ranking niet gehaald. Vorig seizoen had ze de 41e tijd volgens Speedskatingresults. Dit seizoen heeft ze geen snellere tijd neergezet. Zie: https://speedskatingresults.com/index.php?p=14Ik heb nu werkelijk geen enkel idee meer hoe die regels voor de A-groep en B-groep werken. Als ik de loting voor morgen zie, kan ik dat absoluut niet volgen. Kijken ze alleen naar de individuele schaaters uit de WB-ranking van vorig jaar, en niet naar de landen? Maar hoe kan Nederland dan 3 vrouwen op de 500 meter hebben (iemand neemt de plek van Smit in). En waarom Michalski dan niet op de 1000?
En Wiklund mag ook niet in de A-groep starten op de 1500 meter, terwijl ze 15e was in de wereldbeker en 28e in de time-ranking (als de B-groep tenminste goed ,dwz op de timeranking, wordt ingedeeld)
En hoeveel Nederlanders gaan er naar Nagano? Hoeveel andere Europese toppers uit landen met een serieuze selectiewedstrijd eind december (zoals Rusland). Wordt de WB Nagano het echte Viercontinententoernooi dit jaar?Ik zie op het Noorse schaatsforum dat een deel van de Noorse ploeg van plan is Nagano over te slaan. Dan komt echter kwalificatie voor het WK afstanden in gevaar, bijvoorbeeld op de 5km.
Bij de timeranking nemen ze alle schaatsers mee. Zie mijn bericht over de 3000m. Daardoor verliezen Polen en Noorwegen een plek (Bosiek en Wiklund niet bij de beste 40). Overigens heeft Anema denk ik geluk gehad dat twee tijden boven haar niet geldig zijn want in mijn lijst staat ze pas op plek 32. Bij het verdelen van de twee plekken is er iets raars aan de hand: Sato zou voor Japan de eerste plek moeten krijgen want ze reed bij het WK allround een snelle tijd en 23e in mijn lijst. Maar ze krijgt de plek niet ….Ik heb nu werkelijk geen enkel idee meer hoe die regels voor de A-groep en B-groep werken. Als ik de loting voor morgen zie, kan ik dat absoluut niet volgen. Kijken ze alleen naar de individuele schaaters uit de WB-ranking van vorig jaar, en niet naar de landen? Maar hoe kan Nederland dan 3 vrouwen op de 500 meter hebben (iemand neemt de plek van Smit in). En waarom Michalski dan niet op de 1000?
En Wiklund mag ook niet in de A-groep starten op de 1500 meter, terwijl ze 15e was in de wereldbeker en 28e in de time-ranking (als de B-groep tenminste goed ,dwz op de timeranking, wordt ingedeeld)
Bij de timeranking nemen ze alle schaatsers mee. Zie mijn bericht over de 3000m. Daardoor verliezen Polen en Noorwegen een plek (Bosiek en Wiklund niet bij de beste 40). Overigens heeft Anema denk ik geluk gehad dat twee tijden boven haar niet geldig zijn want in mijn lijst staat ze pas op plek 32. Bij het verdelen van de twee plekken is er iets raars aan de hand: Sato zou voor Japan de eerste plek moeten krijgen want ze reed bij het WK allround een snelle tijd en 23e in mijn lijst. Maar ze krijgt de plek niet ….
Wel de twee landen daarna met Dufter (30e in de lijst) en Bonazza (28e).
EDIT: Sato heeft zich afgemeld zie ik nu.
Zouden de tijden van Christ en Goetz (beide Canada Cup) niet meetellen?
Even gecheckt met ISU Communications 2189: de Canada Cup tijden tellen dus wel mee. Dan zal het als volgt zijn: men kijkt naar de ingeschreven deelnemers over alle afstanden. Wie missen er: Beune (6e), Van Beek (7e) en Aydova (11e). Anema staat dus 29e in de geheime lijst.Ja, het lijkt er op dat ze alle tijden van iedereen meenemen bij de tijdranking. Vraag me af of dat zo bedoeld is. Want dat houdt het risico in dat je de A-groep niet eens vol krijgt, als er een stuk of 10 schaatsers uit 1 land in staan en er nog wat mensen afzeggen.
Inmiddels zijn de B-groepen gefinisht. Letitia de Jong rijdt een sterke 500m en finisht maar net achter Arisa Go die met 38.31 de B-groep wint en minder dan drie tienden boven het baanrecord zit. Op de 1000 meter mannen rijdt er precies 1 rijder onder de 1:10. Tae-Yun Kim blijkt de beste slotronde te hebben en finisht met 1:09.97 zo'n 8 tienden boven het baanrecord. Dan is er tot slot nog de 1500 meter vrouwen die verrassend wordt gewonnen door Nao Kodaira in een voor deze baan behoorlijk snelle tijd. Zij zit met 1;58.3 maar twee seconden boven het baanrecord. Dat belooft wat op de 1000 meter straks!
Bij de 1e halve finale Mass Start lijkt iets fout te zijn gegaan. Niemand heeft die halve finale ''uitgeschaatst'' en een grote groep lijkt veel te vroeg te zijn gestopt (op 11 rondjes). Benieuwd wat daarvoor de verklaring is. Kan een dubbeling zijn geweest van het peloton, maar dan nog kloppen in dat geval een hoop doorkomsttijden niet. Stroetinga zou safe moeten zitten gezien zijn rondjes (aantal keer achter elkaar 3e of 2e en in het laatste rondje als 5e over de streep - die heeft wel punten gesprokkeld).
De 2e halve finale is gewonnen door Swings. Chung en Zakharov worden respectievelijk 2e en 3e. Mantia is 4e geworden. Bergsma wint 2 tussensprints en is dus ook eenvoudig door. Enkele namen die het daar niet halen: Belchos, Mikhailov en Malfatti.
Opvallend is ook Odor. Die rijdt even 24.4 in de eindsprint. Net zo rap als Mantia en rapper dus dan Swings en Chung. Maar goed, positioneren is ook een vak.