Voorstel: WK Afstanden moet z.s.m. worden afgeschaft!

Discussie in 'Lange baan' gestart door SprintMaster, 10 jan 2016.

 1. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Meestal gaan de Zomerspelen door tot eind augustus en sommige basisscholen beginnen half augustus alweer (hangt af van de regio). Het kan dus best wel dat het samenviel met schooltijd. Ik heb zelf in ieder geval nog nooit gekeken naar de Spelen op school.
 2. Mey

  Mey Well-Known Member

  Seoul en Sydney.
 3. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Sydney viel sept / okt pas , dus tijdens de schoolperiode
 4. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Toen ik dit las, begon ik me wel iets af te vragen. We weten allemaal dat schaatsen aan het vergrijzen is, en dat de jeugd de toekomst heeft. Je moet dus zorgen dat de jeugd enthousiast wordt voor het schaatsen.

  Maar wat doet de schaatsbond momenteel om dat te bewerkstelligen? Ik weet dat er af en toe een kinderpersconferentie is, en er wat schaatsclinics gegeven worden. Maar dat is dan natuurlijk meer bedoeld voor kinderen die al op schaatsen zitten. Maar wat doen ze echt om de schaatssport onder de jeugd aantrekkelijker/interessanter te maken?
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik deed dat ook. Niet alleen omdat de les niet leuk zou zijn, maar vooral omdat sport altijd leuk is. Thuis staat de OS ook 24/7 aan bij wijze van spreken.

  @Roomijs: jazeker. In elk geval Sydney. Ik moet toegeven dat ik toen nog leerling was en geen docent ;) Maar tijdens WK Voetbal werd er ook niet om gevraagd (behalve dan die ene keer dat NL 's middags al speelde)
 6. Daniel

  Daniel Active Member

  'De schaatsbond' zijn bestuurders, eigenlijk kun je die niet verantwoordelijk maken voor vernieuwingen, dat moeten de sporters doen met aansprekende voorbeelden. Glitter, glamour, spanning en sensatie doen het altijd goed, maar hoe vertaal je dat naar het langebaan schaatsen. Dweilorkesten verbannen zou al een goed begin zijn, cheerleaders op de inrijbaan is zeer vernieuwend. Buiten de box denken, het is nu te oubollig. Oubollig ja, het langebaanschaatsen is voor de jonge moderne mens flauw, benepen, kneuterig, niet verrassend en ouderwets.
  Mijn vrouw en ik genieten buitengewoon veel van het schaatsen, met z'n tweetjes op de bank, de hond aan onze voeten, de kat in het raamkozijn, een potje verse thee onder de theemuts en een schaaltje met biscuitjes. Als wij er zo van genieten moet het wel ouderwets zijn, wij genieten nog van 'Toen was geluk nog heel gewoon'. Wij hebben nog mobiele telefoons met drukknopjes en lezen nog echte boeken en papieren kranten.
  Maar ja...., hoe maak je schaatsen modern, te beginnen met de dweilorkesten er uit en een flitsender omgeving. De NOS gaat dan wel mee. Bertje Maalderink vervangen we door Dianne Stax en Peter Pannenkoek gaat Dione de Graaff vervangen.
  Wie weet nog meer?
  Bastiaan83, Hakkie2 en EenBrabander vinden dit leuk.
 7. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  Je hebt helemaal gelijk Daniel
  Het huidige lange baan schaatsen hangt aan elkaar van kneuterigheid en oubolligheid , waar de generatie van jou en je vrouw heerlijk saampjes op de bank van genieten maar waar je bij de jeugd niet mee moet aan komen
  Wat vinden je kinderen er van ?
  Kijken die gezellig met pa en ma mee ?
  Of vinden zij het te oubollig en doen ze liever iets anders ?
 8. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Als de schaatsbond aanwas wil van nieuwe jeugd hoeven ze maar 1 ding te regelen: Structureel natuurijs in de winter.
 9. Daniel

  Daniel Active Member

  Daniëlle heeft wel een punt, zoals men het tegenwoordig zegt. Een groot minpunt is het dat in een groot deel van de wereld nooit geschaatst kan worden op natuurijs. Alhoewel we nu ook van Afrikanen. Indonesiërs, Brazilianen etc. niets te duchten hebben bij een WK, elk voordeel heeft zijn nadeel en omgekeerd, zoals onze vaderlandse filosoof Johan Cruyff al menigmaal ten berde heeft gebracht.
  Tussen zelf schaatsen en schaatsen kijken langs de baan of op tv is wel verschil. Een sporter gaat meestal geen uren verdoen met naar onbelangrijke wedstrijden op tv te gaan kijken.
  Schaatsen kijken is voor de massa die vermaak zoekt en op die massa moet worden ingespeeld als we de sport aantrekkelijk willen houden/maken voor de massa voor de buis. (je zit voor de buis en achter de pc
  Helaas is de massa dom (daarom is het ook de massa) dus zal er wel veel the voice en Jantje Smit aan te pas moeten komen om het voor het voetvolk aantrekkelijk te maken. Of........we gaan op de culturele toer, met veel aandacht, vooraf en in de dweilpauzes, voor de steden en hun omgeving op toeristisch en cultureel gebied.
  'Hier zijn de van Rossems, aflevering Stavanger' .... zo moeilijk is het ook weer niet.
  De KNSB heeft mogelijkheden genoeg, in samenwerking met de ISU kunnen ze samen de massa gaan verheffen.

  Kritischkijker: Mijn kinderen sporten veel, maar kijken weinig sport op de tv. Schaatsen vinden ze voor ouwe knarren en geestelijk minder bedeelden (dat zijn niet mijn woorden hè) maar mijn zonen gaan wel graag mee naar het voetballen met Pa, een wedstrijd van PEC Zwolle is een uitje.
  Op 20 april 2014 hebben mijn zonen en ik de sportavond van ons leven gehad. Ajax - PEC Zwolle 1 - 5, mooier wordt het als PEC Zwolle fan nooit weer. En dat is ook mooi, ieder jaar een hoogtepunt wordt ook een rechte lijn, gaap.....
 10. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Een paar opmerkingen over deze post:
  1. ik denk dat over het algemeen de kijkers naar het schaatsen vrij goed geïnformeerd zijn.
  2. vetgedrukte tekst is nogal denigrerend. Ik verzoek je om dit soort teksten niet weer te posten.
  3. je eindigt met voetbal, de sport bij uitstek voor de volgens jouw domme massa die naar het schaatsen gaat.
 11. andre77

  andre77 Active Member

  Wat een onzinstelling. De realiteit is dat er een WK-schaatsen is en dat deze populair is bij de schaatsers.
  Het is net zo'n stelling als: Smartphones moeten z.s.m. afgeschaft worden, want draaischijftelefoons waren zo leuk.
 12. Daniel

  Daniel Active Member

  Gisteren las ik het volgende stukje:

  '2050. Het regent veel in Nederland. Er zijn nog enkele overdekt ijsbanen over, zwaar gesubsidieerd, omdat het schaatsen zich niet langer kan verheugen in een grote belangstelling. Vermoedelijk zijn er ook ijsbanen gemaakt van kunststof platen. De cultuur van het buitenschaatsen is verloren gegaan door de opwarming van de aarde. Koek-en-zopie bestaan alleen nog als nostalgisch element met Kerst langs de ijsbanen. Ach, er is al veel cultuur verloren gegaan en dat is maar goed ook. Wat dacht u van al die wrede spelletjes met dieren op het ijs, zoals het gansknuppelen of het laten schaatsen van katten op notendoppen?'

  2050 duurt in mijn ogen nog lang, maar in de geschiedenis is het een zuchtje wind.
  36 jaar geleden, langer dan de tijd tot 2050, won Eric Heiden vijf gouden Olympische medailles. Hij werd daarmee wereldberoemd in Nederland. De Amerikanen zelf hadden meer oog voor het ijshockey. Heiden is de man die ook de intensieve zomertraining introduceerde, bijvoorbeeld met uitvinding van de schaatsplank.
  Overigens houdt de Russin Lidia Skoblikova het record van zes gouden Olympische medailles. Ook zij won alle Olympische medailles in 1964 en later nog twee.

  Als zieltje zonder zorg kijk ik uit naar de komende WK's. Afschaffen van de WK's kan ook na 2050.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 13. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Huh wat zeg je nu? Schaatsen is toch dé uitlaatklep voor het schorriemorrie om zich eens even compleet te kunnen laten gaan, vandaar ook dat er geen OV per spoor meer georganiseerd wordt naar thialf, omdat de treinen iedere keer door balorige schaatshoolies verbouwd werden.
  Terwijl voetbal net dé sport is waar enkel de welopgevoede sportliefhebber netjes staat te applaudiseren voor mooie acties van de tegenstander [​IMG]
  Laatst bewerkt: 5 feb 2016
  EenBrabander vindt dit leuk.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Goed gezegd. Dit kom je namelijk nooit tegen bij schaatsen, en bij voetbal wel.
 15. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  gelukkig bestaat er ook normaal voetbalvolk, maar dat gemiddeld genomen schaatsen sporiever en netter publiek heeft dan voetbal lijkt me een stelling die moeilijk te ontkennen is.

  de sfeer van honkbal in Toronto heb ik echter nog nooit ergens gemerkt. Vent met pasgeboren baby op de arm, oma achter rollator met petje op. Honkbal is een gezellig familie-uitje. Zonder dat het fanatiek aanmoedigen van je club verdwijnt. Dát zou ik zo graag in alle stadions zien.


  edit: we dwalen wel af van het onderwerp van dit topic trouwens...
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Is dat exemplarisch voor honkbal, of gewoon Canadees?

  Maar, het WK afstanden dus. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Halen we 23/36 medailles zoals op de OS, of 17/42 zoals op het vorig jaar? Halen we nog minder medailles dan willen we het wel vast afschaffen omdat we niet goed genoeg zijn en halen we veel medailles dan willen we er vanaf omdat het weer een toernooi is waar Nederland alles op wint.
  Monique vindt dit leuk.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  beide. Canadezen zijn wel veel vriendelijker dan Nederlanders, maar er was toch ook een duidelijk verschil te merken tussen honkbal in Toronto en ijshockey in Calgary.

  edit: in de VS heb ik het zelf nooit meegemaakt, dus daar kan ik niet mee vergelijken.
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Voorspelling over het WK afstanden horen eigenlijk in het echte WK-afstanden-topic thuis bedenk ik me ineens.
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Concreet het ISU voorstel.

  Oneven jaar WK Afstanden en EK allround+sprint (in één weekend op één baan)
  Even jaar WK allround+sprint (in één weekend op één baan) en EK afstanden

  Teamsprint onderdeel van de sprinttoernooien. EK allround wordt grote vierkamp, WK staat er niet maar denk ik zonder 10.000m. En het programma van het WK afstanden wordt aangepast, geen start meer met de 10.000m.


  Wat mij betreft geen slecht idee. Niet super, maar wel een verbetering t.o.v. de huidige situatie.
  G1ant vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina