Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Team JV valt echt uit elkaar zo. Het was echt "het mannenallroundteam van Nederland", maar nu zijn ze Kramer, Roest, én Bosker kwijt. Wel leuk voor Reggeborgh en ik denk dat het voor Roest en Bosker een heel erg goede stap is.
 2. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Net als zijn vader die bij TVM zat.
  Inimene vindt dit leuk.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Er ontbreken nog wel meer namen van afgelopen seizoen. Jammer dat er in het artikel geen duidelijkheid wordt gegeven wie waar naar toe is gegaan. Al is inmiddels wel bekend dat Evelyn Vijn naar Jumbo gaat.
 4. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik ben geneigd te zeggen dat groen logischer is. Wennemars heeft aangegeven zich nog breed te willen ontwikkelen. Nuis ging weg bij Orie mede omdat hij vond dat hij te weinig met de echte sprinters mocht trainen. Het lijkt erop dat je daar toch wat meer in kleine groepjes wordt ingedeeld gericht op een specialisatie. Daarnaast heeft Wennemars gezegd op de ploegenachtervolging te willen trainen. Daar heeft JV niet veel aangedaan de afgelopen jaren. Reggeborgh ook niet, maar die hadden er ook niet zozeer de rijders voor. En dan is er wellicht nog het advies van pa, die ooit met slaande deuren bij Orie is weggegaan.
  Camila vindt dit leuk.
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Schattig dat ze het nog benoemen als een allround-tak. Of is het misschien wel zorgwekkend dat ze niet schijnen te weten dat allround een marginaal verschijnsel geworden is (in de oneven jaren alleen EK, in de even jaren als mosterd-na-de-maaltijdtoernooi). Het lijkt me beter dat Roest-Bosker-Wennemars er vooral op gaan trainen om de onverslaanbare ploegenachtervolging ter wereld (of in ieder geval van Nederland) te worden. En ook te trainen op deelname aan de massastart. Zij hebben in potentie daar meer te zoeken dan marathonrijders die boven komen drijven bij lange afstanden.
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik denk dat "allrounder" een beetje een synoniem hier is voor mensen die van de 1000 tot 10000 meter minstens drie afstanden aardig kunnen rijden en ook in de teamonderdelen mee kunnen. Het is een stuk makkelijker die allrounders te noemen dan de supergedetailleerde beschrijving.
  proeme, leenstrafan en chicagodude vinden dit leuk.
 7. rhalbersma

  rhalbersma Well-Known Member

  Weggestuurd toch? Omdat hij zich niet aan het trainingsschema had gehouden (getraind in relatief rustblok) als ik het me goed herinner.
 8. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Hmmm.... gaat wel hard zo met JV. En wat overblijft: alleen Krol lijkt nog beetje voortgang te boeken. De rest staat of stil ( Kai) of kan de aansluiting met de wereldtop niet vinden ( Kai, DaiDai).. ook voor de dames: Beune wacht nog steeds op een WAUW toernooi.
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het was te verwachten dat Bosker naar Reggeborgh zou vertrekken. Die groeien wel een beetje uit hun voegen op deze manier, ik hoop dat dat goed blijft gaan. Er zijn natuurlijk wel meerdere subgroepen binnen het team, dus misschien moeten we het wel zien als drie teams met toevallig dezelfde sponsor. En ik hoop heel erg dat Joep Wennemars naar de groene brigade gaat en niet naar Orie. Past voor mijn gevoel veel beter.
 10. Chrys

  Chrys Member

  Lex Dijkstra en Victor Ramler zijn de nieuwste aanwinsten voor Reggeborgh. Zeker Ramler is interessant om in de gaten te houden met het oog op de mass start.
  Camila vindt dit leuk.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ooh inderdaad. Ramler kan samen met Hoolwerf lekker trainen. Lijkt erop dat Reggeborgh fijne groepjes aan het samenstellen is die ook mooi op elkaar aansluiten. Allround en MS hebben veel aan elkaar denk ik en met het oog op de TP zal de link tussen Nuis en de allrounders er ook wel liggen. Nuis heeft met Otterspeer natuurlijk ook zijn ideale trainingsmaat voor de 1000/1500m. Bij de dames denk ik dat ze het voor nu op sprint houden, daar hebben ze natuurlijk ook al een mooi groepje zitten met Flederus, de Jong en Kok. Maar misschien komt er nog een 'moeder gans' bij haha, zou leuk zijn als ze iemand kunnen vinden die de jonge meiden nog een beetje bij de hand kan nemen zoals Wust dat vorig seizoen deed.

  Misschien Achtereekte als ze weg moet bij Orie, zou qua persoonlijkheid denk ik wel passen? Hoewel die natuurlijk eigenlijk wel teveel van de lange afstanden is tov Wust die wel raakvlakken had met de sprintdames.
 12. tostiees-31

  tostiees-31 Well-Known Member

  Is er al bekend wat Kersten, Vosté en Liiv gaan doen volgend jaar? Reden echt een prima seizoen, waar Kersten 4e werd op de EK afstanden, Vosté in SLC tot 1,43 kwam (10e) en Liiv 5e en 6e werd in Calgary en SLC.. Zou het zelf erg mooi vinden als ze blijven bij Worldstream, Reggeborgh en Iko, wat er ook maar mag overblijven van die eerstgenoemde vooral.
 13. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het zou best kunnen dat Vosté is vervangen door Hollaar.
 14. cifu

  cifu New Member

  Bergsma rond met Jumbo Visma (www.schaatsen.nl). Hij is nog supergoed, maar ik vind het toch wel bijzonder dat een team als JV moet terugvallen op een 36-jarige schaatser om 'het gezicht' te worden. Dat zegt toch ook wel wat over het mannenschaatsen in Nederland. Weinig échte blikvangers.
  Giel1, Camila, Marcel Vos en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 15. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ze reed maar enkele keren op de lange baan en concentreerde zich vooral op shorttrack maar Georgie Dalrymple stopt er al op 20 jarige leeftijd mee. Toch wel opvallend. Voor de meesten moet hun carrière dan nog op gang komen.
  Bron: schaatsen.nl
 16. michiel0128

  michiel0128 Active Member

  Commercieel gezien zijn Nuis, Leerdam, Schouten het meest interessant.

  Nuis en Schouten zijn geen optie.

  Krol en Verbij zijn ook niet de meest aansprekende namen.

  Dat ze Bergsma binnen halen snap ik wel.

  Ik denk dat JV vooral hoopt dat ze er met Leerdam uitkomen.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik denk dat we Jorrit alvast kunnen uitroepen tot grootste winnaar van deze transfermarkt. Als schaatser op je 36e nog een grote financiële klapper maken. Dat kunnen er niet veel zeggen.

  Het zal na 13 seizoenen Anema enorm wennen zijn om hem onder een andere coach te zien rijden. Ben dan ook benieuwd hoe de sportieve match met Orie gaat werken. De trainingswijzes van Anema en Orie verschillen enorm (hun persoonlijke benadering daargelaten). Gaat hij nu voor het eerst in zijn leven krachttraining doen? En hoe zit het met marathon/Mass Start specifieke trainingen? Gaat de marathonploeg vanaf nu meer betrokken worden bij de langebaanploeg? Hoe dan ook, het wordt nog een hele uitdaging voor Orie om Bergsma sterk genoeg te houden/krijgen om én 5 kilometers te kunnen winnen én om op een 200km natuurijswedstrijd met de besten mee te kunnen blijven doen. Dat is geen appeltje-eitje. Ik kijk wat dat betreft nu al uit naar volgend seizoen.

  Ik denk overigens dat deze aanwinst ook een positief effect kan hebben op Orie (die ik soms wat apathie vond uitstralen langs de kant dit seizoen). Een broodnodige uitdaging voor hem. Bergsma is een ander type persoonlijkheid dan waar hij de afgelopen jaren veelal mee heeft gewerkt. En ook nog eens iemand die de afgelopen 10 jaar misschien wel de grootste voorvechter is geweest van de teamonderdelen en de marathon. Dat moet Orie toch een beetje gaan incorporeren in zijn trainingsregimes. Zal m.i. wat broodnodige speelsheid in het team teweegbrengen.

  Dan Zaanlander. Anema heeft voor wat betreft het herenteam wel een serieus probleem nu Bergsma (en Ramler) vertrekken. Ramler kun je nog wel opvangen, maar voor Bergsma loopt er in Nederland geen vervanger rond (los van dat het bovenal op persoonlijk vlak een aderlating is voor het team). Talsma eens polsen voor een terugkeer? En anders misschien de focus op het kortere werk. Wennemars (al zal die ongetwijfeld naar de groenen of de gelen gaan), Wierda, Vos -> allemaal doorstromend talent voor de mid-lange afstanden. En anders voor nu de focus bij de heren op de marathon en inzetten op langebaansucces bij de dames. Nog absurd veel sterke danwel getalenteerde allrounders/stayers bij de dames zonder contract voor volgend seizoen (Conijn, In 't Hof, Achtereekte, Beune, Groot, De Boer).
  Laatst bewerkt: 27 mrt 2022
  HaagscheBluf, Camila en Marcel Vos vinden dit leuk.
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Met de komst van Bergsma verwacht ik dat er meer synergie komt tussen de langebaan en marathonploeg. Voor de mass start zou een duo Bergsma-Harm Visser voor de hand liggen. Verder zou er ook synergie met de damesploeg (ADJ en waarschijnlijk Leerdam) kunnen komen om hen tempo harder te maken. Eigenlijk is het de vraag in hoeverre Orie de ideeën van Anema gaat overnemen. Voor Zaanlander wordt het aan de herenkant een heropbouw m.b.t. het langebanen.
  Lorca en G1ant vinden dit leuk.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Komend seizoen wordt 1 van de meest interessante post-Olympische seizoenen zo. Denk wel dat het bij het WCKT goed opletten wordt wie in welk pak rijdt!
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De eerste versterking voor het team van Jillert Anema is ook een feit: marathonschaatser Daan Gelling komt over van Bouwselect en tekent voor twee jaar. Hing al voor de natuurijswedstrijden in Zweden in de lucht. Jonge getalenteerde sprinter, die dit seizoen verrassend genoeg ook nog meedeed in de finale van de Alternatieve Elfstedentocht (5e). Reed in bijna iedere wedstrijd dit seizoen top 10, terwijl het pas zijn eerste seizoen in de topdivisie was. Daarnaast een goede wielrenner bij de elite. Veelzijdige jongen dus.

  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/908734/daan-gelling-tekent-bij-marathonploeg-van-jillert-anema

Deel Deze Pagina