Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  De beste schaatsers zetten slagen zijwaarts!
  rhalbersma vindt dit leuk.
 2. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Anema zit goed en met Schouten kan hij nog een tijdje successen gaan oogsten. Jorrit lijkt toch een beetje over zijn top heen, dus misschien kan een nieuwe frisse blik geen kwaad.
  Team IKO heeft bij de dames alleen maar blessures en vormcrisis gekend de laatste tijd, ligt dat alleen aan budget? Beune mag dat gaan bewijzen.
 3. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Verrassend dat Beune toch bijna uit armoede moet kiezen op dit moment... ondanks haar status als vriendin van.. lijkt zij dus zelf niet echt interessant voor de meeste ploegen.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dit de afgelopen dagen vaker voorbij zien komen op social media, maar Jorrit is mijn inziens zeker niet over zijn top heen. In de afgelopen twee seizoenen laagland PR's op de 5 en 10km (6.07 en 12.37 - daarmee altijd kanshebber op eremetaal) en Thialf PR's op de 3km. We hebben het ook niet over kleine marges. Op je 35e van een Thialf PR van 6.11 in één sprong naar 6.07 gaan is significant. Of beter: gewoonweg absurd. Zeker vanwege de manier waarop. Volgens Anema reed hij in de week van de World Cup finale zelfs zijn snelste rondje ooit in Thialf (in de Zaanlander-docu zie je ook dat hij op de fiets nog PR's rijdt). Dat verbaast me niet, want de afgelopen jaren vind ik hem op de mass starts en marathons explosiever dan ooit. Ik snap wel waarom zowel Bergsma, als Anema, als Orie geloven dat er nog behoorlijk wat rek in zit. Ondanks zijn leeftijd.

  Wat alleen wel moet worden opgemerkt is dat hij steeds wat minder lijkt te zijn in februari. Terwijl dat in het verleden juist zijn absolute piekmaand was (en de andere schaatsers van Anema zijn dan nog steeds op de afspraak). Daar kon je de klok op gelijkzetten. Misschien ligt dat toch aan de vele training- en wedstrijdarbeid die hij in oktober en november verzet (zodat het seizoen mogelijk net wat te lang duurt voor iemand met zijn leeftijd en wedstrijdkilometers). Hij doet het al wat rustiger aan dan in het verleden, maar hij liet zich tijdens het NK Afstanden bijvoorbeeld toch weer verleiden tot een actieve marathon tussendoor. Misschien ligt het ook wel aan andere dingen - ik weet het niet. Maar hier kan mee gespeeld worden. Orie en Bergsma zullen zich ongetwijfeld met dat gegeven gaan bezighouden. Wat dat betreft dus zeker eens dat een frisse blik geen slecht idee hoeft te zijn.
  Laatst bewerkt: 31 mrt 2022
  alexander79 en strawbale vinden dit leuk.
 5. schaatsfan79

  schaatsfan79 Member

  Schaatsen.nl meldt dat het contract van Koopmans niet wordt verlengd. Lijkt mij logisch op basis van het warrige en gefaalde beleid. Tijd voor een frisse aanpak en start en een grondige evaluatie met alle betrokken partijen over hoe het nu verder moet.
  VictorP, Camila, leenstrafan en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Iko heeft eigenlijk maar 2 goede jaren gehad, 18/19 en 19/20. In 18/19 was de tweestrijd tussen Leerdam en de Jong mooi en reden beiden de grote toernooien, in de afwezigheid van ter Mors waren zij dat jaar de kleine lichtsprankjes in de vrouwen sprint. In 19/20 hadden ze Letitia de Jong ontzettend goed in de lift zitten, ze won het NK sprint en reed eigenlijk alle grote toernooien, Blokhuijsen deed het heel redelijk door het NK allround te winnen en het WK allround te rijden. Ter Mors kwam terug van haar knie operatie, maar won toch op het wkkt 3 afstanden en plaatste zich voor het WK sprint. Tuurlijk er werden geen grote prijzen gewonnen, maar er zat wel echt progressie in en meerdere schaatsers waren goed op weg.

  Wat ik daarmee wil zeggen is dat het niet van begin tot eind een mislukking is geweest en dat ze blijkbaar dus wel in staat zijn om schaatsers aan de praat te krijgen. Of dat met Beune gaat lukken betwijfel ik maar wie weet.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De dag die je wist dat zou komen (is eindelijk daar)!!!
  CasperW, VictorP, Monique en 5 anderen vinden dit leuk.
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ben benieuwd of ze achter de schermen al met iemand gesproken hebben om het over te nemen. Ik mag hopen van wel eigenlijk. Er zijn in ieder geval mensen die nog een job nodig hebben.
 9. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het blijft een vrij vervelende baan, dus de geïnteresseerden zullen niet in de rij staan. Voordeel is wel dat veel coaches in vergelijking met Coopmans een behoorlijke verbetering zijn.
 10. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  Johan de Wit kwam gelijk in mij op, maar die zal het wel niet worden
 11. michiel0128

  michiel0128 Active Member

  Dat was ook mijn eerste gedachte. Maar ik denk dat de wens de vader van de gedachte is bij De Wit.

  Ik verwacht dat er ook een flink aantal bonden geïnteresseerd zijn in De Wit.
  Het is ook de vraag wat hij wil en waar hij met zijn familie wil gaan wonen.
 12. mi

  mi Well-Known Member

  Ik ben niet zo somber als de meesten over IKO.
  Ik denk dat ze met hun boegbeelden ook behoorlijk wat pech hebben gehad. Blessures van Ter Mors en overtraind zijn van Visser waren erfenissen van vorige ploegen. De Jong deed het goed tot blessureleed (wat niet alleen direct trainingsgerelateerd was/oude terugkomende letsels waren) haar carrière de das omdeed. Dat ze good old Blokkie een kans hebben gegeven is meer liefdadigheid dan iets anders in mijn optiek. Het was nooit de verwachting dat dat een grote kans van slagen had.
  Ik denk dat het voor Beune ontzettend goed is om weg te gaan bij JV. Ik hoop dat IKO de damestak nog wat kan uitbreiden zodat daar een evenwichtig team kan ontstaan.
  Carlijn?
  Sanne?
  Camila vindt dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Contract met Coopmans wordt dus niet verlengd. Shocking. Nu is het de vraag of ze doorgaan mét of zonder bondscoach. Dat vond De Wit nog een reële optie in Peking. Geen idee hoe dat dan te werk zou moeten gaan (de teams ruziën onderling met elkaar; schrijven vervolgens afzonderlijk wat op een briefje en de CSL kiest iets uit?).

  Ondertussen maakt Tuomas Nieminen bekend zijn contract niet te verlengen bij de Poolse bond. Fikse aderlating daar, want de Poolse sprinters hebben de weg omhoog gevonden onder zijn leiding. Vooral qua (start)explosiviteit. Zou geen beroerde aanwinst zijn voor een Nederlands sprintersteam.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ja, denk dat je daarmee in de goede richting zit. Ik zat te denken aan de twee Jumbo's die al moesten vertrekken: Robin Groot en inderdaad Carlijn Achtereekte. Misschien nog een miler/allrounder erbij (Gioya Lancee of Myrthe de Boer bijvoorbeeld). Esmee Visser zit er nog, zodat je met haar, Carlijn en Sanne misschien iets teveel een stayers clubje krijgt. Met bijvoorbeeld Beune/Visser/Achtereekte/Groot en dan Lancee of De Boer zou IKO een prima uitgebalanceerd groepje met snelheid, inhoud, ervaring, talent en naamsbekendheid op het ijs brengen.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  kan hij niet zorgen dat de Finnen weer terug in de World Cup komen?
  Lorca vindt dit leuk.
 16. alexlondon

  alexlondon Active Member

  Denk ook dat het vooral goed is DAT Beune weggaat. Ze heeft gewoon van het supertalent dat ze is, tot nu toe bij JV in die 4 jaar weinig echte progressie geboekt. Eerste en derde jaar waren redelijk maar 2 en vooral dit jaar gewoon niet goed. Dus wat anders is helemaal top en veel meer dan IKO is er niet.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Zou een mooi doel zijn, maar dan moet hij wel zin hebben in een geduldig lange termijn-project. Toen hij bij de Polen instapte was er tenminste een aardig fundament en een behoorlijke aanvoer van talenten. Dat is in Finland natuurlijk wel anders. Er rijden best een aantal jonge talentjes rond met potentie, maar vooraleer die in de buurt komen van het niveau dat de Polen nu tentoonspreiden... Dat duurt lang.

  In ander coachingsnieuws: Johan de Wit was gisteren te gast bij Radio 1 (Langs de Lijn e.o.). Het waard om terug te kijken/luisteren. Hij ging in op zijn tijd bij Japan; zijn besluit om daar te vertrekken; het aparte afscheid en zijn toekomst. Hij gaf aan dat er interesse in hem is, maar het is zo te horen niet erg concreet. Zo wil (het voormalige) Worldstream hem wel hebben, maar is er geen sponsor en heeft Leerdam nog niet besloten of ze blijft dan wel vertrekt. Hoe het dan zit met de bestaande coachingsstructuur (met Tijssen, Poltavets, Greig en Van der Lende) werd niet gezegd. Voorts heeft de Amerikaanse bond interesse in zijn diensten, maar dat is nog geen concreet verhaal. Ook moeilijk voor te stellen hoe hij tussen Girard (allrounders) en Shimabukuro (sprinters) past. Zoveel schaatsers hebben zij niet onder hun leiding staan.

  Verder gaf hij aan dat Miho zeker nog niet besloten heeft dat ze stopt. Daar is ze nu over aan het nadenken. De Wit klonk wel positief, dus wie weet gaat ze gewoon door.
 18. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Als Leerdam weggaat bij WorldStream kan de nieuwe sponsor mooi Takagi aantrekken ;)
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Martina Sablikova maakt een verrassende overstap naar team IKO! Net als Bergsma is er dus een oude bekende die een bijzondere overstap maakt. Nu kunnen ze gaan adverteren met "Martina SablIKOva" ;)
  Camila, CasperW, kernploegfusie en 8 anderen vinden dit leuk.
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Met open ogen!!
  ZeeKoei, VictorP, Kristian en 4 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina