Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik mis gelukkig maar heel weinig namen bij de Canadezen en Noren. Twee belangrijke schaatsnaties, die ook bij afwezigheid van de Russen, voor internationale competitie moeten zorgen.

  Bij Canada mis ik alleen de al op hun retour zijnde Alex Boisvert-Lacroix en Marsha Hudey.

  Bij de Noorse vrouwen had eventueel ook Ane Farstad kunnen staan. Mogelijk gaat zij wel verder bij een regionale selectie.
 2. Tuft

  Tuft Active Member

  Ik weet niet of dit een troll is, maar Leerdam heeft de 'hype' toch gewoon waargemaakt? WK Afstanden, WK Sprint, EK Afstanden, EK Sprint, Olympisch zilver en meerdere Nederlandse titels. Enige dat ontbreekt is Olympisch goud, dat ging naar iemand die gemiddeld over de afgelopen 5 jaar het hoogste niveau heeft laten zien. Leerdam is niemand iets verschuldigd en verdient de stap naar Jumbo die ze nu maakt.
  alexander79, chicagodude, diploma en 3 anderen vinden dit leuk.
 3. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Inderdaad. Ze heeft op haarzelf gegokt en nu mag ze cashen. Een ploeg draaien is niet voor iedereen weggelegd.
 4. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Nouuu.... hype is al niet meer he? Ze heeft alles al zo'n beetje gewonnen.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De namen van het ontwikkelingsteam (neo-senioren) van het Gewest Fryslan zijn bekend:
  Dames:
  • Maud Lugters (blijft)
  • Femke Beuling (blijft)
  • Kim Talsma (Team Frysk)
  • Marit van Beijnum (Sprintteam Oost)
  • Leonie Bats (KTT Noord)
  • Isabel Grevelt (KTT Noordwest)
  Heren:
  • Jur Veenje (blijft)
  • Mika van Essen (blijft)
  • Rem de Hair (IKO)
  • Armand Broos (KTT Zuidwest)
  • Kai in’t Veld (KTT Noord)
  De rijders van het Gewest die geen neo-senioren meer zijn zullen wel terecht komen in het nieuwe Top-12 team. Denk aan Stollenga, De Neeling, Drost, In 't Hof, Van Dobbenburgh en wie weet enkele rijders die nog geen ploeg hebben.

  Ook wel opvallend dat we tot op heden weinig gehoord hebben over die ploegloze schaatsers. Goed, voor de Worldstream-rijders en Achtereekte wordt een commerciële ploeg lastig, maar Blokhuijsen en Velema hebben bijvoorbeeld ook nog niet verlengd bij IKO. De Hair behoorde ook tot het groepje dat niet gelijk heeft verlegd, maar die vertrekt daar dus.
 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Beuling gaat dus door. Eerder was er sprake van dat ze zou stoppen vanwege haar "zwabbervoet"
 7. Duif

  Duif Well-Known Member

  Carlijn Achtereekte verruilt haar schaatsen voor een fiets. Opnieuw in het geel/zwart van Jumbo Visma.
  strawbale vindt dit leuk.
 8. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Dit is er één uit de hoge hoed. Koerste ze al veel in de zomers?
 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  Wel als training uiteraard, maar ze schijnt nauwelijks ervaring in het rijden in een peloton te hebben.
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Verrassend. Ze was binnen haar ploegen wel altijd één van de betere renners (bergop), maar ik heb eigenlijk maar weinig over koersen gehoord of gezien.* Niettemin zal het met haar waardes wel goed zitten. Er zijn immers zat marathonschaatsters verdienstelijk weg/mountainbike-renner op het hoogste niveau geworden, terwijl geen van hen ten tijde van die overstap prof of fulltime-schaatser waren (en ook bij de mannen zijn er voorbeelden zat). Laat staan dat ze zoveel jaren fulltime topsport in de benen hadden als Achtereekte.

  *Nu ik erover nadenk; ik zie überhaupt weinig JV-rijders wedstrijden rijden in de zomer, zij het op de fiets of op de skeelers.
 11. mi

  mi Well-Known Member

  Leuk!
  Er was weinig perspectief om zich binnen het schaatsen nog echt te verbeteren denk ik. Olympisch goud gewonnen en nu 32 jaar. De kans op een goede ploeg en dat ze in Milaan nog een keer schittert is met de huidige lichting op haar afstanden natuurlijk echt wel beperkt.
  Ik ben haar in de zomer weleens tegengekomen op de fiets in Frankrijk en toen vond ik die ene klim er best impressive uitzien (ware het niet dat ik later op Strava zag dat het maar 1 van de vele klimmetjes was die ze die dag gedaan had).
  En met het vrouwenfietsen volop in de lift, mooi om te proberen!

  Wedstrijden fietsen en JV weet ik niet zo goed. Toen ik Carlijn tegenkwam was dat wel in JV tenue. Maar ik weet van insta wel dat Kjeld in de zomer altijd in tractor-groen op de weg zat. Misschien ook iets met aparte sponsoren ofzo (of sluit de schaatssponsor wedstrijddeelname in tenue uit omdat ze al een geel-zwarte wielerformatie in de wedstrijd brengen waar de schaatser dan niet bij hoort?).
  rhalbersma vindt dit leuk.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Bij JV zal dat inderdaad een goede reden kunnen zijn waarom ze niet in het geel-zwart wedstrijden rijden. Kramer reed volgens mij de laatste jaren ook in het John Deere-tenue. Maar het is ook niet zo dat bijvoorbeeld de rijders van Zaanlander in hun schaatskleuren wielerwedstrijden rijden. Die hebben daar ook weer hun eigen sponsoren of zelfs wielerteams voor. Stroetinga en Bergsma heb ik weleens in een paarsig tenue zien rijden in Surhuisterveen. Je zult ook wel een wielerlicentie moeten hebben als sponsor/ploeg. Zelfs voor de plaatselijke (elite-)koersen.

  Ik bedoelde trouwens vooral dat ik van JV betrekkelijk weinig rijders een koers zie meepakken. Kramer en Nuis zag ik eigenlijk jaarlijks wel ergens in een plaatselijke koers voorbijkomen, dus misschien hebben ze tegenwoordig geen/weinig rijders die graag koersen (hoewel, Jansman kan ook een aardig potje fietsen). Maar ik zie ze bijvoorbeeld - in tegenstelling tot hun marathonteam - ook totaal niet meer inlinen. Terwijl ze omkomen in jonge rijders die via het inlinen groot zijn geworden. Ik krijg daardoor meer het idee dat het niet aangemoedigd wordt om buiten het schaatsen om wedstrijden te rijden. Maar dat is slechts een gok.
  G1ant vindt dit leuk.
 13. rhalbersma

  rhalbersma Well-Known Member

  De vraag is waar ze zich op gaat richten. Als ze volledig mee wil doen ook heuvelop, zal ze veel spiermassa moeten kwijtraken (zoals ook Theo Bos van de baansprint naar de weg moest doen) kan het wel even een jaar of 2 duren voor ze mee kan met de besten. Als ze zich op tijdritten richt, zou ze wel van meet af aan een goed niveau moeten kunnen halen.
 14. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De lijst van schaatsteams voor het komende seizoen is bijgewerkt. De onduidelijkheden zijn de samenstelling van het nieuwe Top 12 Team, de ploegloze schaatsers van het gestopte Worldstream en nog enkele namen van IKO.
 15. tostiees-31

  tostiees-31 New Member

  Helaas nog niks gehoord over Kersten, maar na zó’n seizoen moet hik toch ergens terecht kunnen?!
 16. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Isabelle van Elst gaat schaatsen voor België en meetrainen in Noorwegen. Twee slimme zetten.
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Zou het er iets mee te maken dat ze geen vertrouwen in de KNSB meer heeft nadat haar toegezegd was dat ze het WK teamsprint mocht rijden en toen op het laatste moment uit de ploeg gegooid werd?
  mi vindt dit leuk.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Naar interne beweegredenen is het altijd gissen, maar dit werd door Van Elst al direct als een optie genoemd nadat de stekker uit de Worldstream-ploeg werd gestoken.
  ''Voor andere rijdsters van het team wordt het een aardige puzzel nog ergens onderdak te geraken. Zo heeft Isabelle van Elst niets. Zij heeft ook de Belgische nationaliteit en zou op een licentie van de bond bij de zuiderburen kunnen schaatsen.''

  Ik denk dat dit voor schaatsers met een dubbele nationaliteit vaker door het hoofd spookt. Zeker als ze in Nederland amper in de buurt komen van plaatsing voor de internationale wedstrijden. Overigens wel jammer dat het kleine clubje ''Belgische'' schaatsvrouwen nu erg verspreid is. Van Elst gaat naar Noorwegen. Tas heeft Thialf (Simon Kuiper) als uitvalsbasis. Stien Vanhoutte skeelert nu in Zuid-Amerika (en traint normaliter in Inzell) en de jongste van het stel, Fran Vanhoutte, skeelert en schaatst nu bij marathonteam A6.

  *Ps. Hoe zit het eigenlijk met de internationale wedstrijden? Mag Van Elst het komende jaar net als TJ Bloemen destijds niet meedoen? Ze heeft immers al een keertje namens Nederland meegedaan aan een World Cup.
  Laatst bewerkt: 30 mei 2022
 19. H2O-s

  H2O-s Active Member

  Volgens mij is dat het geval. Gaat trouwens niet perse om de World Cup, maar als ze deelgenomen heeft op een Nederlandse licentie aan een ISU wedstrijd die op de internationale kalender staat geldt dit volgens mij ook al. Dus dat kan ook het NK zijn.
 20. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ted-Jan Bloemen reed in maart 2014 het NK allround voor Nederland en in november 2014 wereldbekers voor Canada, dus hij mocht gewoon meedoen. Of gaat dit over iets anders?

Deel Deze Pagina