Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Opvallend hoe er nu echt twee machtsblokken ontstaan (Jumbo en Reggeborgh).

  Schouten is de voornaamste outlier wat dit betreft.
 2. cifu

  cifu New Member

 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Pijnlijk: https://www.ad.nl/schaatsen/koen-verweij-trekt-stekker-uit-ploeg-na-vertrek-jutta-leerdam~afc30963/

  Overzichtje ploegloze schaatsers:
  - Carlijn Achtereekte
  - Sanne in 't Hof
  - Cornelius Kersten
  - Jan Blokhuijsen
  - Koen Verweij
  - Lennart Velema
  - Dione Voskamp
  - Thomas Geerdinck
  - Yves Vergeer
  - Gioya Lancee
  - Isabelle van Elst
  - Rem de Hair

  JV, Reggeborgh en Zaanlander zitten zo goed als vol. Zaanlander zou er alleen nog een 5e man voor het marathonteam bij willen. Dan blijft over IKO dat nog 3-4 open plekken heeft (gokje: dat gaat tussen Velema, Geerdinck, Blokkie, Vergeer - misschien Kersten). In 't Hof en Achtereekte zouden met hun toelage gewoon bij het Gewest Fryslan kunnen gaan rijden. Gelet op de samenwerkingsverbanden met marathonteams als het voormalige Palet en Okay/Bouw en Techniek helemaal geen slecht plan ook. Voor Van Elst en Voskamp lijkt een terugkeer naar het Gewest ook het meest logisch, maar die hebben al zoveel damessprinters dat ik mij afvraag of daar ruimte voor is.
 4. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Simpelweg: ze koos voor het geld en blaast daarmee haar eigen ploeg op. Jammer dat er weer een ploeg ter ziele gaat die vanuit het hart is gevormd. Eerder al Stressless, Victory en Justlease.
 5. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  De eerste twee namen zijn het opvallendst. Vooral die van Sanne in 't Hof
 6. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  De rijken worden rijker.. de rest is helaas. Mooi leuk gegaan in een project, maar uiteindelijk money talks.
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik denk dat de markt zeer beperkt is voor 5km specialisten. Er is maar 1 World Cup voor deze afstand en er mogen slechts twee 5km rijders naar een WK. Tel daarbij op dat de dominante Schouten op het moment in de rondte rijdt, Reggeborgh geen vrouwen allroundploeg heeft en JV en IKO voor andere rijdsters hebben gekozen. Het helpt In 't Hof ook niet dat ze een betrekkelijk matige 3km heeft. Zeker ten opzichte van Schouten, Conijn, Beune en ook Achtereekte (zodat die eerste 3 rijders aantrekkelijker waren voor ploegen). Dan drogen de plekjes voor In 't Hof snel op. Ik denk dat haar grootste kans Zaanlander was, maar daar zijn alle dames gebleven en was derhalve geen plek.
  Ikbenerweer vindt dit leuk.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik kan het haar niet kwalijk nemen want geld en een grote ploeg biedt ook zekerheid. Bij Jumbo hoeft ze zich geen enkele zorgen te maken om het draaien van de ploeg, waar ze dat bij Worldstream wel moest.
  Bastiaan83 en Yuskov vinden dit leuk.
 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik vind vooral opvallend dat Dione Voskamp nu zonder ploeg zit. De afgelopen jaren steeds progressie gemaakt en nog relatief jong. Bovendien, het nichtje van Jutta Leerdam.
 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Lastige situatie. Ik denk dat het voor Achtereekte, Van Elst, In 't Hof en Voskamp lastig wordt nog ergens onderdak te vinden. Development fryslan is niet voor hen bedoeld. Misschien kunnen ze bij Team Frysk terecht.
 11. mi

  mi Well-Known Member

  Ik snap het van Jutta heel goed. De last van een ploeg dragen is niet niks.
  Valt me wel op dat er hier relatief mild gereageerd wordt tov de vorige keer toen een ploeg implodeerde. :D
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ze kon twee jaar geleden ook makkelijk naar JV maar deed dat toen bewust niet. Nu ze de ploeg goed hadden staan, zelfs met een extra sponsor, kiest ze meteen voor het geld (en zekerheid).
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Corendon was alweer afgehaakt als sponsor, zo staat op de NOS. Verder zegt het NRC er dit over:
  ''Het vertrek van Leerdam en het stoppen van de ploeg hebben te maken met geldgebrek bij Worldstream Corendon, blijkt uit een reactie van marketingmanager Bregje van Grinsven. „We hadden hoge ambities. Schaatsers, coaches, marketing, we wilden het echt naar een hoger niveau tillen. Maar daarvoor heb je ook een bepaald basisbudget nodig.”

  Van Grinsven sluit niet uit dat Worldstream Corendon na een „pauze” van een jaar of twee weer terugkeert op het ijs. De andere schaatsers van de ploeg, waaronder olympiër Cornelius Kersten, zullen in elk geval een ander onderkomen moeten vinden.
  ''

  Worldstream wil dus in principe wel actief blijven in de schaatssport. IKO zoekt nog een tweede hoofdsponsor. Ik zou zeggen, leg even contact. Sponsoren die in de sport verder willen moeten behouden blijven.
  Duif vindt dit leuk.
 14. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Wat is precies je punt? Twee jaar geleden stond ze er anders in en ging ze samen met Verweij het avontuur van een ploeg maken aan. Nu geeft ze aan meer zekerheid (geld en stabiliteit) te willen en minder bezig te willen met de randzaken van het draaiende houden van een ploeg. Ze is jong en heeft in de afgelopen twee jaar veel gedaan en over zichzelf geleerd, dus dat is toch niet vreemd?
 15. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ze heeft het geprobeerd en ziet nu in dat zekerheid toch een luxe is. Prima, jammer voor haar ploeggenoten die helaas niet dezelfde exposure hebben..
 16. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Het is jammer voor de andere ploeggenoten, maar je kunt het Jutta Leerdam niet kwalijk nemen. Zij is niet verantwoordelijk voor de rest.

  Jutta heeft de positie waar ze in zit wel zelf opgebouwd. Of ze nu geluk mag hebben met haar uiterlijk of niet, ze heeft wel een goed imago opgebouwd. Meer dan 2 miljoen volgers op social media, dat doen niet veel haar na.

  Het is echt wel begrijpelijk dat ze voor zekerheid kiest, en ja het geld is natuurlijk mooi meegenomen. Dat zou niemand afslaan.
  Skate the grate vindt dit leuk.
 17. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Wanneer heeft Koen Verweij eigenlijk voor het laatst gewoon een heel seizoen geschaatst?
 18. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De laatste keer dat hij echt het worldcupcircuit is ingegaan en een WK/OS heeft gereden was 2017/2018. 2018/2019 reed hij helemaal niet, 2019/2020 reed ie aan internationale wedstrijden alleen world cup 1 en 5 en het EK afstanden, 2020/2021 alleen het NK allround en WKKT, en afgelopen seizoen alleen het OKT.
 19. Duif

  Duif Well-Known Member

  Lifestyle schaatser :D
  Skate the grate en EenBrabander vinden dit leuk.

 20. Uiteindelijk telt/gaat maar 1 ding tellen.. en dat zijn resultaten. Ben echt benieuwd of ze de hype kan waarmaken...

Deel Deze Pagina