Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  dan zijn het dus nog steeds ZIJN sterkste afstanden. En dat was de bewering.
 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Alleen noem ik het zijn (inmiddels) minst zwakke afstanden. De 1000&1500m SB's van Wennemars waren dit seizoen al beter dan die van Verweij. Dat gat zal alleen maar groter worden.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Waarom hebben de Chinezen Vos benaderd ? Heeft hij Chinese roots ?
 4. cifu

  cifu New Member

  En weer een talent van Talentned naar Reggeborgh (Mats Siemons), begin nu toch wel een beetje te vrezen voor Joep Wennemars. Het lijkt me nu dat hij niet naar Reggeborgh gaat, dat zouden ze dan toch al bekend gemaakt hebben. Zou het voor hem er echt vanaf hangen wat Leerdam gaat doen bij JV? Dan zou hij zomaar met lege handen kunnen staan komend seizoen.
  Duif vindt dit leuk.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  JV was op zoek naar een miler en heeft deze gevonden in de persoon van de 20-jarige Myrthe de Boer (KTT Noord). Ze tekent tot 2024 en sluit als tweedejaars neo aan bij de opleidingsploeg (die nu ook compleet is). Reed met 1.15,5 en 1.56,7 al goede tijden op de mid-lange afstanden en met 4.14 op de 3 zit er ook wel wat allroundpotentie in het vat.

  Ik vond het vorig jaar al frappant dat een kleiner team als Worldstream of IKO haar niet oppikte (en het leek me ook wel een goede voor Reggeborgh in de schaduw van Wüst), maar ik ben (blij) verrast dat ze een kans krijgt bij zo'n groot team. Al heeft dat natuurlijk ook te maken met het gegeven dat de milers van Zaanlander allemaal hebben verlengd. Ben benieuwd wat Reggeborgh nu gaat doen. Die zouden eigenlijk nog wel een extra dame voor de mid-lange afstanden kunnen gebruiken als aanvulling op het sprintdrietal, maar er loopt niet zoveel meer rond op de markt (misschien een Helga Drost? Gioya Lancee?). En anders een pas op de plaats voor volgend seizoen als er een hoop sterke junioren doorstromen bij de junioren. Zoveel ruimte hebben ze op het moment ook niet meer.

  Afwachten wat er met deze schaatsers gebeurd:
  - Carlijn Achtereekte
  - Sanne in 't Hof
  - Joep Wennemars
  - Colin Duivenvoorden (heeft een link met Koen Verweij, dus misschien dat hij daar terecht komt)
  - De overgebleven Worldstream-schaatsers (dat zijn er nog best veel)
  - De IKO-rijders die nog niet verlengd hebben (Jan Blokhuijsen, Lennart Velema, Rem de Hair en Yves Vergeer)
  Duif vindt dit leuk.
 6. TdH

  TdH Member

 7. mi

  mi Well-Known Member

 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dennis vd Gun als assistent coach naar Reggeborgh
  strawbale vindt dit leuk.
 9. Duif

  Duif Well-Known Member

  Geweldig natuurlijk voor die jongen, maar als schaatsliefhebber weet ik niet of ik hier nou zo blij mee ben. Of eigenlijk weet ik dat wel. Had hem echt liever bij Worldstream Corendon gezien. Sowieso omdat die ploeg dan blijft bestaan en ook voor het evenwicht in schaatsland.
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik heb niet het gevoel dat Joep de beste keuze heeft gemaakt met JV, had hem veel liever bij Reggeborgh gezien. Maar dat komt misschien omdat ik op dit moment bepaald geen fan ben van JV. Ik hoop hoe dan ook dat Joep er toch gaat opbloeien.
  Camila, Marcel Vos, sysya en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat is een hele goede move voor beide partijen denk ik
 12. tostiees-31

  tostiees-31 New Member

  Hoop voor die ploeg dat ze 'gewoon' kunnen blijven bestaan. En hoop vooral dat Kersten anders een nieuwe ploeg vindt :)
 13. mi

  mi Well-Known Member

  Camila en Skate the grate vinden dit leuk.
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  mogen we daar uit concluderen dat Worldstream (al dan niet onder andere naam) blijft bestaan?
 15. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Is het niet gewoon een reclame campagne ipv een hele nieuwe sponsor...

  Overigens in de bio van Leerdam op insta staat geen Worldstream (meer?) vermeld.
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Tuurlijk. Is gewoon een campagne nu volgens mij (wel extreem cool). Maar het laat wel zien hoe groot/anders het internationale bereik van Leerdam is. En als privesponsoren een drempel zouden vormen bij JV is dat wel een serieus ding. Haar bereik is in potentie zo groot dat ze aan privesponsoren ook een uitermate goed salaris kan verdienen volgens mij.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Voormalig bondscoach Jan Coopmans heeft inmiddels alweer een andere baan binnen de KNSB gekregen. Hij wordt coach van het KTT Midden-Oost (regio Gelderland, Utrecht en Overijssel). Verder lees ik er nog weinig informatie over, maar dat team stond jarenlang onder aanvoering van Johan Freriksen en Stefano Donagrandi. En dat tandem liep toch heel behoorlijk (oa. Beune, Achtereekte, Dul, Snellink, Van Beek, Jansman en In 't Hof hebben daar hun opleiding genoten). Ben dan ook benieuwd of hij naast hen komt te staan of een van de twee gaat vervangen.

  Daarnaast gaat het een en ander bij Team Frysk veranderen. Marwin Talsma (Zaanlander) en Peter Michael (vermoedelijk A6 marathon) zouden er al vertrekken, maar er zijn nog 6 anderen die vertrekken (2 stoppen). Hoofdzakelijk naar marathonteams (Van der Horst, De Groot en Jansen). Ook het zusje van Marwin, Kim, vertrekt verrassend genoeg (het is toch een familiebedrijf daar). Zij gaat naar het Gewest Fryslan. Hoofdzakelijk een stayer met allroundpotentie en dat is nou net een tak waar ze zich niet op focussen bij het Gewest. Althans, op Sanne in 't Hof na dan. Zou In 't Hof dan toch blijven? Hoe dan ook; geen slechte stap voor Kim Talsma. Het Gewest heeft samenwerkingsverbanden met heren en damesmarathonteams en die crossover aanpak werkte heel goed voor Wijfje en In 't Hof. Wie weet slaagt dat ook voor Talsma. Was ooit bij de b-junioren één van 's lands grootste talenten. Hopelijk komt het er nog uit.

  Ook Isabel Grevelt vertrekt naar het Gewest Fryslan. Zij komt over van het KTT Noordwest. Reed een prima eerste jaar bij de neo's, maar zit nog net onder het profniveau. Prima stap derhalve. Ze komt in een mooi treintje terecht met Stollenga, Drost, De Neeling en Lugters (als zij allemaal blijven tenminste).
  Duif vindt dit leuk.
 18. cifu

  cifu New Member

 19. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Achtereekte is toch van de generatie voor de RTC/KTT's? Volgens mij heeft die daar nooit in gezeten. En Van Beek ook niet.
  Laatst bewerkt: 22 apr 2022

Deel Deze Pagina