Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. mi

  mi Well-Known Member

  Camila en Skate the grate vinden dit leuk.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  mogen we daar uit concluderen dat Worldstream (al dan niet onder andere naam) blijft bestaan?
 3. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Is het niet gewoon een reclame campagne ipv een hele nieuwe sponsor...

  Overigens in de bio van Leerdam op insta staat geen Worldstream (meer?) vermeld.
 4. mi

  mi Well-Known Member

  Tuurlijk. Is gewoon een campagne nu volgens mij (wel extreem cool). Maar het laat wel zien hoe groot/anders het internationale bereik van Leerdam is. En als privesponsoren een drempel zouden vormen bij JV is dat wel een serieus ding. Haar bereik is in potentie zo groot dat ze aan privesponsoren ook een uitermate goed salaris kan verdienen volgens mij.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Voormalig bondscoach Jan Coopmans heeft inmiddels alweer een andere baan binnen de KNSB gekregen. Hij wordt coach van het KTT Midden-Oost (regio Gelderland, Utrecht en Overijssel). Verder lees ik er nog weinig informatie over, maar dat team stond jarenlang onder aanvoering van Johan Freriksen en Stefano Donagrandi. En dat tandem liep toch heel behoorlijk (oa. Beune, Achtereekte, Dul, Snellink, Van Beek, Jansman en In 't Hof hebben daar hun opleiding genoten). Ben dan ook benieuwd of hij naast hen komt te staan of een van de twee gaat vervangen.

  Daarnaast gaat het een en ander bij Team Frysk veranderen. Marwin Talsma (Zaanlander) en Peter Michael (vermoedelijk A6 marathon) zouden er al vertrekken, maar er zijn nog 6 anderen die vertrekken (2 stoppen). Hoofdzakelijk naar marathonteams (Van der Horst, De Groot en Jansen). Ook het zusje van Marwin, Kim, vertrekt verrassend genoeg (het is toch een familiebedrijf daar). Zij gaat naar het Gewest Fryslan. Hoofdzakelijk een stayer met allroundpotentie en dat is nou net een tak waar ze zich niet op focussen bij het Gewest. Althans, op Sanne in 't Hof na dan. Zou In 't Hof dan toch blijven? Hoe dan ook; geen slechte stap voor Kim Talsma. Het Gewest heeft samenwerkingsverbanden met heren en damesmarathonteams en die crossover aanpak werkte heel goed voor Wijfje en In 't Hof. Wie weet slaagt dat ook voor Talsma. Was ooit bij de b-junioren één van 's lands grootste talenten. Hopelijk komt het er nog uit.

  Ook Isabel Grevelt vertrekt naar het Gewest Fryslan. Zij komt over van het KTT Noordwest. Reed een prima eerste jaar bij de neo's, maar zit nog net onder het profniveau. Prima stap derhalve. Ze komt in een mooi treintje terecht met Stollenga, Drost, De Neeling en Lugters (als zij allemaal blijven tenminste).
  Duif vindt dit leuk.
 6. cifu

  cifu New Member

 7. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Achtereekte is toch van de generatie voor de RTC/KTT's? Volgens mij heeft die daar nooit in gezeten. En Van Beek ook niet.
  Laatst bewerkt: 22 apr 2022
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Freriksen was daarvoor ook al ontzettend lang coach bij het Gewest Overijssel (en daarvoor al jaren bij de Deventer IJsclub) en heeft in die hoedanigheid oa. Van Beek en Achtereekte getraind. Achtereekte meen ik ook nog toen ze al bij de senioren reed.
 9. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ja, maar dat was dus een ander team dan het huidige KTT. Een niveautje lager.
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Esther Kiel vertrekt ook bij Worldstream. Ze tekent bij marathonteam BDM-BTZ - de opvolger van de teams Palet Vastgoedonderhoud en BTZ.nl. Ze gaat daar haar wedstrijden rijden met Ineke Dedden (won alle natuurijswedstrijden in Zweden dit seizoen), Elsemieke van Maaren en Merel Bosma (overkomend van Team Turner). Sanne in 't Hof reed haar marathons de afgelopen seizoenen voor BTZ.nl, maar daarover geen mededelingen. De rest (Tessa Snoek, Jade van der Molen, Lisanne Buurman en Tjilde Bennis) heeft reeds elders onderdak gevonden.
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Op schaatsen.nl wat nieuws over de opvolging van De Wit en Van der Gun als bondscoaches van Japan. Dat wordt Toshihiko Itokawa, die de afgelopen jaren ook al samen werkte met de Nederlanders:
  ''De olympische medaillewinnaars van Vancouver, Keiichiro Nagashima (40) en Joji Kato (37), worden aangesteld als coaches van het Japanse nationale team.

  Nagashima won op de Olympische Spelen van Vancouver in 2010 zilver op de 500 meter. Tot de Olympische Spelen van Beijing was hij vier jaar lang hoofdcoach van het nationale shorttrackteam. Kato was in 2010 winnaar van de bronzen medaille op de kortste afstand en nam vorige maand afscheid als actief schaatser. Toshihiko Itokawa is aangesteld als hoofdcoach van de nationale ploeg, waar Johan de Wit zeven jaar diende.

  De Japanse schaatsfederatie biedt volgend seizoen de mogelijkheid voor schaatsers en shorttrackers om samen te trainen. Ayaka Kikuchi, winnares van olympisch goud op de team persuit in Pyeongchang, wordt adjunct-directeur van de shorttrack en zal een rol spelen in het coördineren van beide disciplines.''

  Veel voormalig atleten, van naam, dus die de sporttechnische rollen gaan vervullen. Geen woord over Tucker Fredricks. Die was volgens mij ook al een paar jaar werkzaam bij de Japanse nationale ploeg..
  De Keizer vindt dit leuk.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De heritage van De Wit wordt in elk geval voortgezet door iemand die met hem heeft gewerkt. Dat is goed nieuws. Kato en Nagashima als coaches lijkt me ook wel erg interessant. Ik weet alleen niet of ze enige ervaring hebben met het coachschap. Kikuchi als adjunct-directeur is ook niet verkeerd omdat zij onder De Wit heeft geschaatst.
 13. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Maar wat heeft schaatsen.nl toch tegen het woord 'team PURsuit?' Dit is niet de eerste keer dat het verkeerd wordt gespeld. :rolleyes:
 14. mi

  mi Well-Known Member

  En de Jutta-kogel is door de geel-zwarte-kerk!
 15. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dag Worldstream, het was leuk je gekend te hebben.
  proeme vindt dit leuk.
 16. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Zou ze een uitzondering op de "geen persoonlijke sponsordealtjes"-regel hebben afgedwongen? Of krijgt ze zoveel bakken met geld dat het niet nodig is.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik denk een combinatie van beiden. Er is lang onderhandeld over deze overstap. Ze hadden nou eenmaal iemand nodig die én voor publiciteit zorgt én voor zeges zorgt (gelet op de matige internationale concurrentie in de breedte op de 1000m gaat dat wel goed komen). Ze zullen wel tot een compromis gekomen zijn (exclusiviteit voor alle sub-sponsors van JV binnen hun branches, en voor de rest zal ze waarschijnlijk tot op zekere hoogte vrij zijn om eigen sponsordeals af te sluiten).

  Op de website van JV staat overigens dat ze nu compleet zijn. Geen Dione Voskamp dus die mee verhuist. Toch tricky dat Leerdam geen enkele directe sparringspartner krijgt. Ze kan wat meetrainen met de dames-allroundploeg en er zijn genoeg heren om zo nu en dan achter te schaatsen/fietsen, maar idealiter heeft iemand minstens 1 maatje die hetzelfde programma draait. Of zou Antoinette de Jong nóg meer gaan focussen op de mid-lange afstanden?

  En dan nog Jutta over Worldstream:
  „Daar zit een heel management achter, samen met Koen. Ik sta daar nu helemaal los van. Ik weet dat er een paar pitbulls bij betrokken zijn die zeggen: we knallen gewoon door met dit project. Koen traint ook nog steeds. Maar ik weet hun exacte plannen oprecht niet. Ik focus me nu vol op mijn carrière bij Jumbo-Visma en kan niet ontkennen dat het ook wel lekker voelt om niet steeds honderd ballen in de lucht te moeten houden. Ik kan me nu op één ding richten: hard schaatsen. That’s it.”

  Mja, ik zie dat somber in. Dione Voskamp, Gioya Lancee, Cornelius Kersten, Isabelle van Elst - die kunnen allemaal geen ploeg draaiende houden. Koen Verweij heeft jarenlang sportief te weinig geleverd om die ballen hoog te houden. Anderzijds zijn momenteel nog wel namen als Blokhuijsen, Achtereekte, In 't Hof en Velema zonder ploeg... En je had natuurlijk nog de flirt met Johan de Wit (en eventueel in zijn kielzog Miho Takagi).
  Laatst bewerkt: 26 apr 2022
  leenstrafan vindt dit leuk.
 18. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De afgelopen maanden is er veel kritiek geleverd op Jumbo en niet zonder reden, maar als er iemand is die goed bij de aanpak van Orie past lijkt me het Leerdam wel.
  G1ant vindt dit leuk.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Eens!
  Een aan het ‘er was veel respect voor mij als persoon en mijn prestaties’ te lezen heeft ze een werelddeal gesloten.
  G1ant vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina