Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Freriksen was daarvoor ook al ontzettend lang coach bij het Gewest Overijssel (en daarvoor al jaren bij de Deventer IJsclub) en heeft in die hoedanigheid oa. Van Beek en Achtereekte getraind. Achtereekte meen ik ook nog toen ze al bij de senioren reed.
 2. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ja, maar dat was dus een ander team dan het huidige KTT. Een niveautje lager.
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Esther Kiel vertrekt ook bij Worldstream. Ze tekent bij marathonteam BDM-BTZ - de opvolger van de teams Palet Vastgoedonderhoud en BTZ.nl. Ze gaat daar haar wedstrijden rijden met Ineke Dedden (won alle natuurijswedstrijden in Zweden dit seizoen), Elsemieke van Maaren en Merel Bosma (overkomend van Team Turner). Sanne in 't Hof reed haar marathons de afgelopen seizoenen voor BTZ.nl, maar daarover geen mededelingen. De rest (Tessa Snoek, Jade van der Molen, Lisanne Buurman en Tjilde Bennis) heeft reeds elders onderdak gevonden.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Op schaatsen.nl wat nieuws over de opvolging van De Wit en Van der Gun als bondscoaches van Japan. Dat wordt Toshihiko Itokawa, die de afgelopen jaren ook al samen werkte met de Nederlanders:
  ''De olympische medaillewinnaars van Vancouver, Keiichiro Nagashima (40) en Joji Kato (37), worden aangesteld als coaches van het Japanse nationale team.

  Nagashima won op de Olympische Spelen van Vancouver in 2010 zilver op de 500 meter. Tot de Olympische Spelen van Beijing was hij vier jaar lang hoofdcoach van het nationale shorttrackteam. Kato was in 2010 winnaar van de bronzen medaille op de kortste afstand en nam vorige maand afscheid als actief schaatser. Toshihiko Itokawa is aangesteld als hoofdcoach van de nationale ploeg, waar Johan de Wit zeven jaar diende.

  De Japanse schaatsfederatie biedt volgend seizoen de mogelijkheid voor schaatsers en shorttrackers om samen te trainen. Ayaka Kikuchi, winnares van olympisch goud op de team persuit in Pyeongchang, wordt adjunct-directeur van de shorttrack en zal een rol spelen in het coördineren van beide disciplines.''

  Veel voormalig atleten, van naam, dus die de sporttechnische rollen gaan vervullen. Geen woord over Tucker Fredricks. Die was volgens mij ook al een paar jaar werkzaam bij de Japanse nationale ploeg..
  De Keizer vindt dit leuk.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De heritage van De Wit wordt in elk geval voortgezet door iemand die met hem heeft gewerkt. Dat is goed nieuws. Kato en Nagashima als coaches lijkt me ook wel erg interessant. Ik weet alleen niet of ze enige ervaring hebben met het coachschap. Kikuchi als adjunct-directeur is ook niet verkeerd omdat zij onder De Wit heeft geschaatst.
 6. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Maar wat heeft schaatsen.nl toch tegen het woord 'team PURsuit?' Dit is niet de eerste keer dat het verkeerd wordt gespeld. :rolleyes:
 7. mi

  mi Well-Known Member

  En de Jutta-kogel is door de geel-zwarte-kerk!
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Dag Worldstream, het was leuk je gekend te hebben.
  proeme vindt dit leuk.
 9. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Zou ze een uitzondering op de "geen persoonlijke sponsordealtjes"-regel hebben afgedwongen? Of krijgt ze zoveel bakken met geld dat het niet nodig is.
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik denk een combinatie van beiden. Er is lang onderhandeld over deze overstap. Ze hadden nou eenmaal iemand nodig die én voor publiciteit zorgt én voor zeges zorgt (gelet op de matige internationale concurrentie in de breedte op de 1000m gaat dat wel goed komen). Ze zullen wel tot een compromis gekomen zijn (exclusiviteit voor alle sub-sponsors van JV binnen hun branches, en voor de rest zal ze waarschijnlijk tot op zekere hoogte vrij zijn om eigen sponsordeals af te sluiten).

  Op de website van JV staat overigens dat ze nu compleet zijn. Geen Dione Voskamp dus die mee verhuist. Toch tricky dat Leerdam geen enkele directe sparringspartner krijgt. Ze kan wat meetrainen met de dames-allroundploeg en er zijn genoeg heren om zo nu en dan achter te schaatsen/fietsen, maar idealiter heeft iemand minstens 1 maatje die hetzelfde programma draait. Of zou Antoinette de Jong nóg meer gaan focussen op de mid-lange afstanden?

  En dan nog Jutta over Worldstream:
  „Daar zit een heel management achter, samen met Koen. Ik sta daar nu helemaal los van. Ik weet dat er een paar pitbulls bij betrokken zijn die zeggen: we knallen gewoon door met dit project. Koen traint ook nog steeds. Maar ik weet hun exacte plannen oprecht niet. Ik focus me nu vol op mijn carrière bij Jumbo-Visma en kan niet ontkennen dat het ook wel lekker voelt om niet steeds honderd ballen in de lucht te moeten houden. Ik kan me nu op één ding richten: hard schaatsen. That’s it.”

  Mja, ik zie dat somber in. Dione Voskamp, Gioya Lancee, Cornelius Kersten, Isabelle van Elst - die kunnen allemaal geen ploeg draaiende houden. Koen Verweij heeft jarenlang sportief te weinig geleverd om die ballen hoog te houden. Anderzijds zijn momenteel nog wel namen als Blokhuijsen, Achtereekte, In 't Hof en Velema zonder ploeg... En je had natuurlijk nog de flirt met Johan de Wit (en eventueel in zijn kielzog Miho Takagi).
  Laatst bewerkt: 26 apr 2022
  leenstrafan vindt dit leuk.
 11. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De afgelopen maanden is er veel kritiek geleverd op Jumbo en niet zonder reden, maar als er iemand is die goed bij de aanpak van Orie past lijkt me het Leerdam wel.
  G1ant vindt dit leuk.
 12. mi

  mi Well-Known Member

  Eens!
  Een aan het ‘er was veel respect voor mij als persoon en mijn prestaties’ te lezen heeft ze een werelddeal gesloten.
  G1ant vindt dit leuk.
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Opvallend hoe er nu echt twee machtsblokken ontstaan (Jumbo en Reggeborgh).

  Schouten is de voornaamste outlier wat dit betreft.
 14. cifu

  cifu New Member

 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Pijnlijk: https://www.ad.nl/schaatsen/koen-verweij-trekt-stekker-uit-ploeg-na-vertrek-jutta-leerdam~afc30963/

  Overzichtje ploegloze schaatsers:
  - Carlijn Achtereekte
  - Sanne in 't Hof
  - Cornelius Kersten
  - Jan Blokhuijsen
  - Koen Verweij
  - Lennart Velema
  - Dione Voskamp
  - Thomas Geerdinck
  - Yves Vergeer
  - Gioya Lancee
  - Isabelle van Elst
  - Rem de Hair

  JV, Reggeborgh en Zaanlander zitten zo goed als vol. Zaanlander zou er alleen nog een 5e man voor het marathonteam bij willen. Dan blijft over IKO dat nog 3-4 open plekken heeft (gokje: dat gaat tussen Velema, Geerdinck, Blokkie, Vergeer - misschien Kersten). In 't Hof en Achtereekte zouden met hun toelage gewoon bij het Gewest Fryslan kunnen gaan rijden. Gelet op de samenwerkingsverbanden met marathonteams als het voormalige Palet en Okay/Bouw en Techniek helemaal geen slecht plan ook. Voor Van Elst en Voskamp lijkt een terugkeer naar het Gewest ook het meest logisch, maar die hebben al zoveel damessprinters dat ik mij afvraag of daar ruimte voor is.
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Simpelweg: ze koos voor het geld en blaast daarmee haar eigen ploeg op. Jammer dat er weer een ploeg ter ziele gaat die vanuit het hart is gevormd. Eerder al Stressless, Victory en Justlease.
 17. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  De eerste twee namen zijn het opvallendst. Vooral die van Sanne in 't Hof
 18. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  De rijken worden rijker.. de rest is helaas. Mooi leuk gegaan in een project, maar uiteindelijk money talks.
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik denk dat de markt zeer beperkt is voor 5km specialisten. Er is maar 1 World Cup voor deze afstand en er mogen slechts twee 5km rijders naar een WK. Tel daarbij op dat de dominante Schouten op het moment in de rondte rijdt, Reggeborgh geen vrouwen allroundploeg heeft en JV en IKO voor andere rijdsters hebben gekozen. Het helpt In 't Hof ook niet dat ze een betrekkelijk matige 3km heeft. Zeker ten opzichte van Schouten, Conijn, Beune en ook Achtereekte (zodat die eerste 3 rijders aantrekkelijker waren voor ploegen). Dan drogen de plekjes voor In 't Hof snel op. Ik denk dat haar grootste kans Zaanlander was, maar daar zijn alle dames gebleven en was derhalve geen plek.
  Ikbenerweer vindt dit leuk.
 20. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik kan het haar niet kwalijk nemen want geld en een grote ploeg biedt ook zekerheid. Bij Jumbo hoeft ze zich geen enkele zorgen te maken om het draaien van de ploeg, waar ze dat bij Worldstream wel moest.
  Bastiaan83 en Yuskov vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina