Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Werd er net gezegd dat IKO wel een erg stayers-gericht vrouwenteam zou hebben met In 't Hof/Beune/Achtereekte/Visser als eventuele vrouwenkern, halen ze de moeder aller stayers er ook nog even bij! Wat een dag he.
  Camila vindt dit leuk.
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  LOL.
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Lorca vindt dit leuk.
 4. michiel0128

  michiel0128 Active Member

  Leuke trainingsgroep van Sablikova, Visser & Beune.
 5. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ik linkte over zijn top heen met niet op zijn best op de WK/ OS. Sinds seizoen 18-19 heeft hij geen medaille meer gepakt op "zijn" afstanden... maar is hij wel goed in de 1e helft van het seizoen... krijgt Orie een Roest part 2.
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Vorig jaar was Bergsma nog gewoon 2e op de 10 op het WK afstanden.
  Lorca vindt dit leuk.
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Tsja, met die argumentatie zou een twintiger als Antoinette de Jong ook over haar top heen zijn. Die reed namelijk ook niet haar beste ritten op de Spelen. Er kunnen tig oorzaken zijn waarom iemand op een bepaald moment minder is. Soms zijn schaatsers zelfs in topvorm en rijden ze nog steeds bout-ritten. Het is een moeilijk spelletje.

  Wat betreft Bergsma. Sinds die WK titel op de 10 in 2019:
  Goud Mass Start WK Afstanden 2020
  Zilver 10km WK Afstanden 2021

  Wat dat betreft waren deze Spelen zijn eerste eindtoernoei in 10+ jaar waarbij hij geen medaille pakte. Of iemand over zijn top heen is match je niet per se aan uitslagen, maar aan verbetering en (baan) PR's. Die rijdt hij nog ieder seizoen. Nu is het zaak om dat weer voor elkaar te krijgen in februari. Hij was daar subliem in t/m 2018, dus met een andere seizoensopbouw zou dat in 2023 maar zo weer kunnen. Het is ook niet zo dat hij dezer jaren keihard door het ijs zakt in februari. Wanneer je met ''een dramatische rit'' en een ''hele slechte rit'' nog steeds 6.13 en 12.48 rijdt is er een hoop mogelijk.
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De ''logische'' verlengingen, al had ik daar ook Velema tussen verwacht. Die rijdt al sinds jaar en dag bij de broertjes Ten Hove. Verder geeft schaatsen.nl aan dat IKO nog in conclaaf is met Blokkie. Geen nieuws over jonkies De Hair en Vergeer. Vergeer zou ik wel bij Zaanlander willen zien. Heeft al een marathonachtergrond en potentie zat (zilver 5km WK junioren en een MS overwinning in het wereldbekercircuit). Zijn vader heeft enkele jaren met Anema samengewerkt bij de Time-Out marathonploeg, dus de link is er al.

  Misschien wat out-of-the-box, maar het zou ook wel leuk zijn als IKO een belletje doet naar Swings' skeelerploeggenoten: Felix Rijhnen en Timothy Loubineaud. Dan heb je een kwalitatief sterk groepje dat zowel in de zomer als in de winter georganiseerd kan trainen. Al zou 4 buitenlanders in een wat kleine Nederlandse topploeg wellicht wat teveel van het goede zijn.
 9. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Zou mooi zijn als Orie Bergsma weer kan leren pieken op de belangrijkste momenten. Ben het met je eens dat er nog steeds wat in het vat zit, kwestie van pieken.
 10. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Wikipedia is ook niet betrouwbaar, blijkt weer. :oops:
 11. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Je hebt zeker zijn Engelse pagina gebruikt. Bij schaatsers is de Nederlandse versie vaak uitgebreider en meer up-to-date, en voor Bergsma staan zijn medailles er gewoon in. Het is 100% betrouwbaar, maar bijna altijd wel, zeker voor grotere schaatsers. Ik gebruik het zelf ook vaak omdat die medailletabellen zo makkelijk zijn, maar iets als speedskatingresults is betrouwbaarder.
  alexander79 vindt dit leuk.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Al naar de datum gekeken, ;)
 13. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Zeker de moeite waard om terug te luisteren! Normaliter zijn interviews met schaatsers/coaches vrij voorspelbaar, maar De Wit was verrassend open over de gang van zaken. Hij vond t echt verschrikkelijk in Japan tijdens corona en had nul plezier meer in z'n werk. Hij was hoe dan ook gestopt daar, maar de manier waarop hij de deur werd gewezen was typisch Japans: confrontatie-mijdend. Een heel kort mailtje met: 'je contract wordt niet verlengd. Er wordt contact met je opgenomen voor de verdere gang van zaken.'

  Bondscoach worden leek hem helemaal niks, dus die kunnen we vast doorstrepen. Ik vond het wel erg leuk om te horen dat hij zo enthousiast was over het Amerikaanse semi-aanbod. Hij moest alleen nog even z'n familie overtuigen dat ze weer naar een ander land moesten verhuizen. :p

  Hier een linkje voor de geïnteresseerden: https://www.nporadio1.nl/fragmenten...cesvol-in-japan-en-is-open-over-zijn-toekomst
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Camila, alexander79 en strawbale vinden dit leuk.
 15. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  HaagscheBluf en alexander79 vinden dit leuk.
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Zeker. Toen ze bij Anema binnen kwam (na een lange tijd met oa. Pfeiffer te hebben gekampt) had ze 2.03,79 staan op laagland en was het vooral een marathontalent. Op mijlen achterstand van generatiegenoten Beune, Leerdam en Dul en anderen. Dit jaar klokte ze 1.53,99; plaatste zich voor de Spelen en werd daar 5e op iets meer dan een tiende van het brons. Ik durf ook wel te zeggen dat ze na Schouten de snelste dame op de Mass Start is. Een geweldige ontwikkeling heeft zij doorgemaakt. Daarnaast heeft ze bij deze ploeg ook de vrijheid om zomers met Dul en Verweij te skeeleren en in de winter haar marathons mee te blijven pakken. Dat speelse vindt ze leuk en dat gaat ze bij die andere ploegen - minder - treffen. Sportief gezien een hele logische beslissing, maar je moet wel stevig in je schoenen staan om JV en Reggeborgh af te wijzen. Zeker met de positieve buzz rondom die ploegen qua transfers.
  mi, diploma, Marcel Vos en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ik had inderdaad de Engelse versie geraadpleegd. De Nederlandse versie is inderdaad completer, goeie tip. :)
 18. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Voor Groenewoud is nog even bij Anema groeien gewoon het beste. Ze zit goed binnen de ploeg en begint pas haar mogelijkheden te ontdekken.
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Hele goede versterkingen. Met Talsma hebben ze toch de best mogelijke opvolger van Bergsma weer in huis (voor wat betreft de langebaan dan). Wierda is een groot talent. In potentie misschien de beste allrounder van de doorstromende junioren. Heeft met 1.10,95, 1.46,38 en 3.42,38 (!) al serieuze tijden staan voor een 19-jarige. Pruisscher is een marathonschaatster die tijdens het NK Marathon tweede werd achter Irene Schouten. Toen solliciteerde ze in het interview na afloop open naar een plekje bij Zaanlander, dus wel humor dat dat ook gelukt is. Door het langebaansucces van de dames van Zaanlander reed Maaike Verweij teveel marathons alleen. Dat vangen ze met deze versterking voor een groot deel op. Ze is buiten het schaatsseizoen om profwielrenner, dus ik ben wel benieuwd in hoeverre ze vrij is om steeds met de schaatsploeg mee te trainen.

  In de laatste alinea wordt nog aangegeven dat naast Irene Schouten en Marijke Groenewoud ook Tjerk de Boer, Elisa Dul en Maaike Verweij bij Zaanlander blijven. Daar ontbreken echter (nog) wat namen. Het gehele heren marathonteam en Melissa Wijfje. Even een overzichtje:

  - Melissa Wijfje: we weten dat JV en Reggeborgh op zoek zijn naar een miler, dus daar zal zeker interesse in zijn. Helemaal nu Groenewoud en Dul hebben verlengd;

  - Jordy Harink en Sjoerd den Hertog: nu Bergsma is vertrokken de kopmannen van de marathonploeg. De andere topploegen zijn al gevuld, dus het lijkt me heel sterk dat zij vertrekken;

  - Jos de Vos: bezig aan een carrière-renaissance via de marathons. Ik heb niet het idee dat hij vertrekt, maar misschien dat hij toch weer in beeld is bij een grote langebaanploeg. JV? Daar zijn drie stayers vertrokken en ze hebben met Bergsma slechts 1 plekje opgevuld. Naast De Vos en Blokkie heeft verder niemand in Nederland onder de 6.20 gereden dit seizoen. Ook niet in de buurt daarvan en dat zal toch het niveau zijn waar de hoofdmacht van JV op aast;

  - Ids Bouma: jong marathontalent met een aardig debuutjaar. Misschien kijkt hij rond bij de kleinere marathonploegen voor een grotere/vrijere rol, maar ik neem aan dat hij blijft;

  - Philip Due Schmidt: dat zal toch exit zijn. Meer een samenwerking ook, met het oog op de mass start. Moet gezegd worden dat hij het echt goed deed op het natuurijs in Zweden. Daar was hij zeker 1 van de beste 20 rijders. Maar verder was het niet veel. Hopelijk blijft hij wel marathons rijden.
  alexander79 en Marcel Vos vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina