Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. tostiees-31

  tostiees-31 New Member

  Is er al bekend wat Kersten, Vosté en Liiv gaan doen volgend jaar? Reden echt een prima seizoen, waar Kersten 4e werd op de EK afstanden, Vosté in SLC tot 1,43 kwam (10e) en Liiv 5e en 6e werd in Calgary en SLC.. Zou het zelf erg mooi vinden als ze blijven bij Worldstream, Reggeborgh en Iko, wat er ook maar mag overblijven van die eerstgenoemde vooral.
 2. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het zou best kunnen dat Vosté is vervangen door Hollaar.
 3. cifu

  cifu New Member

  Bergsma rond met Jumbo Visma (www.schaatsen.nl). Hij is nog supergoed, maar ik vind het toch wel bijzonder dat een team als JV moet terugvallen op een 36-jarige schaatser om 'het gezicht' te worden. Dat zegt toch ook wel wat over het mannenschaatsen in Nederland. Weinig échte blikvangers.
  Giel1, Camila, Marcel Vos en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 4. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ze reed maar enkele keren op de lange baan en concentreerde zich vooral op shorttrack maar Georgie Dalrymple stopt er al op 20 jarige leeftijd mee. Toch wel opvallend. Voor de meesten moet hun carrière dan nog op gang komen.
  Bron: schaatsen.nl
 5. michiel0128

  michiel0128 Active Member

  Commercieel gezien zijn Nuis, Leerdam, Schouten het meest interessant.

  Nuis en Schouten zijn geen optie.

  Krol en Verbij zijn ook niet de meest aansprekende namen.

  Dat ze Bergsma binnen halen snap ik wel.

  Ik denk dat JV vooral hoopt dat ze er met Leerdam uitkomen.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik denk dat we Jorrit alvast kunnen uitroepen tot grootste winnaar van deze transfermarkt. Als schaatser op je 36e nog een grote financiële klapper maken. Dat kunnen er niet veel zeggen.

  Het zal na 13 seizoenen Anema enorm wennen zijn om hem onder een andere coach te zien rijden. Ben dan ook benieuwd hoe de sportieve match met Orie gaat werken. De trainingswijzes van Anema en Orie verschillen enorm (hun persoonlijke benadering daargelaten). Gaat hij nu voor het eerst in zijn leven krachttraining doen? En hoe zit het met marathon/Mass Start specifieke trainingen? Gaat de marathonploeg vanaf nu meer betrokken worden bij de langebaanploeg? Hoe dan ook, het wordt nog een hele uitdaging voor Orie om Bergsma sterk genoeg te houden/krijgen om én 5 kilometers te kunnen winnen én om op een 200km natuurijswedstrijd met de besten mee te kunnen blijven doen. Dat is geen appeltje-eitje. Ik kijk wat dat betreft nu al uit naar volgend seizoen.

  Ik denk overigens dat deze aanwinst ook een positief effect kan hebben op Orie (die ik soms wat apathie vond uitstralen langs de kant dit seizoen). Een broodnodige uitdaging voor hem. Bergsma is een ander type persoonlijkheid dan waar hij de afgelopen jaren veelal mee heeft gewerkt. En ook nog eens iemand die de afgelopen 10 jaar misschien wel de grootste voorvechter is geweest van de teamonderdelen en de marathon. Dat moet Orie toch een beetje gaan incorporeren in zijn trainingsregimes. Zal m.i. wat broodnodige speelsheid in het team teweegbrengen.

  Dan Zaanlander. Anema heeft voor wat betreft het herenteam wel een serieus probleem nu Bergsma (en Ramler) vertrekken. Ramler kun je nog wel opvangen, maar voor Bergsma loopt er in Nederland geen vervanger rond (los van dat het bovenal op persoonlijk vlak een aderlating is voor het team). Talsma eens polsen voor een terugkeer? En anders misschien de focus op het kortere werk. Wennemars (al zal die ongetwijfeld naar de groenen of de gelen gaan), Wierda, Vos -> allemaal doorstromend talent voor de mid-lange afstanden. En anders voor nu de focus bij de heren op de marathon en inzetten op langebaansucces bij de dames. Nog absurd veel sterke danwel getalenteerde allrounders/stayers bij de dames zonder contract voor volgend seizoen (Conijn, In 't Hof, Achtereekte, Beune, Groot, De Boer).
  Laatst bewerkt: 27 mrt 2022
  HaagscheBluf, Camila en Marcel Vos vinden dit leuk.
 7. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Met de komst van Bergsma verwacht ik dat er meer synergie komt tussen de langebaan en marathonploeg. Voor de mass start zou een duo Bergsma-Harm Visser voor de hand liggen. Verder zou er ook synergie met de damesploeg (ADJ en waarschijnlijk Leerdam) kunnen komen om hen tempo harder te maken. Eigenlijk is het de vraag in hoeverre Orie de ideeën van Anema gaat overnemen. Voor Zaanlander wordt het aan de herenkant een heropbouw m.b.t. het langebanen.
  Lorca en G1ant vinden dit leuk.
 8. mi

  mi Well-Known Member

  Komend seizoen wordt 1 van de meest interessante post-Olympische seizoenen zo. Denk wel dat het bij het WCKT goed opletten wordt wie in welk pak rijdt!
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De eerste versterking voor het team van Jillert Anema is ook een feit: marathonschaatser Daan Gelling komt over van Bouwselect en tekent voor twee jaar. Hing al voor de natuurijswedstrijden in Zweden in de lucht. Jonge getalenteerde sprinter, die dit seizoen verrassend genoeg ook nog meedeed in de finale van de Alternatieve Elfstedentocht (5e). Reed in bijna iedere wedstrijd dit seizoen top 10, terwijl het pas zijn eerste seizoen in de topdivisie was. Daarnaast een goede wielrenner bij de elite. Veelzijdige jongen dus.

  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/908734/daan-gelling-tekent-bij-marathonploeg-van-jillert-anema
 10. Marcel van Dieren

  Marcel van Dieren New Member

  Een sprinter? Misschien ook goed nieuws voor de mass start dan?
 11. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dat zal vast meespelen bij deze transfer, al lijkt dat voorlopig iets voor de lange termijn. In de marathons waren mannen als Bart en Evert Hoolwerf, Den Hertog en Visser dit jaar nog een stukje sneller dan Gelling. Maar Bart viel internationaal enorm tegen in de mass starts, Visser heeft in de Nederlandse mass starts nog geen potten kunnen breken en Evert Hoolwerf heeft zich ook al een tijdje niet meer op de mass start gefocust. Er liggen dus wel kansen. Het duurvermogen heeft hij al, dus het zal vooral zaak zijn om hem sneller te maken en hem tactisch goede finales te leren rijden. En iemand een mass start leren rijden, dat kan Anema wel.

  Wordt in ieder geval een leuke concurrentiestrijd komend seizoen mbt die mass start. Reggeborgh komt om in specialisten (met de Hoolwerfjes, Hekman en Ramler) en dan willen Dijs en Nuis zich ook nog gaan bemoeien met de MS. Jumbo heeft een aantal specialisten en Anema stelt ook altijd een competitief team op.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Duif en mi vinden dit leuk.
 13. TdH

  TdH Member

 14. mi

  mi Well-Known Member

  Twee jaar zelfs! Dan is hij 38!
 15. Daniel17

  Daniel17 Active Member

 16. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Lorca vindt dit leuk.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Hij zal vast op gesprek mogen komen als hij solliciteert ;) Maar ik denk eerder dat Arjen Wolters naar voren wordt geschoven (met Ykema en Jesper Hospes als assistenten). Of misschien Peter Kolder die daar nu het Talent Team runt (en daarnaast bondscoach van de junioren is).

  Kan nog een gewild baantje worden nu de De Wit, Van der Gun en Mulder werkloos zijn en ook de coaches van Worldstream nog geen zekerheid hebben voor volgend seizoen.
 18. mi

  mi Well-Known Member

  Merel Conijn naar JV!
  (Bron: insta van JV)
  Is dit een slecht voorteken voor worldstream of is zij als lange afstandster gewoon beter af bij een allround gefocust team? Of allebei?
 19. Duif

  Duif Well-Known Member

  Jumbo Visma lijkt de aandacht te verleggen van een heren naar een sterke dames allroundploeg. Benieuwd of Joy Beune nog blijft.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Volgens schaatsen.nl is Conijn juist de vervanger van Beune. Zij zou dichtbij een overeenkomst zijn met, jawel, Team IKO(!).

Deel Deze Pagina