Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Hmm goed punt.
 2. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Member

  Op het Instagram verhaal van team IKO deed Jan Blokhuijsen gewoon mee met de warming-up van het team. Het lijkt er op dat hij dus toch daar bij aansluit.

  Verstuurd vanaf mijn TA-1033 met Tapatalk
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Nog geen ter Mors, denk dat zij nog aan het revalideren is, maar nog geen team trainingen.
 4. Eelco

  Eelco Active Member

  Dat klopt. Ter Mors was volgens haar Twitter gisteren nog op controle in het ziekenhuis.
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Robin Derks is komend seizoen de nieuwe assistent coach bij TalentNED, hij trainde afgelopen seizoen Chinese talenten samen met Arie Koops en was daarvoor in Japan actief.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Lex Dijkstra is van Easyjet naar Iko gegaan, wat blijft er dan nog over bij Easyjet?
  Simon Schouten, Thomas Geerdinck, Kleibeuker, Hoolwerf, Kooiman, Bob de Vries en Lex Dijkstra zijn allemaal weggegaan of hebben aangegeven minder te gaan trainen vanwege werk. Vraag mij af met wie Irene Schouten gaat trainen, bij de mannen hou je dan Bergsma en Stroetinga over, plus de nieuwkomers Jordy Harink en Danny Stam, maar die rijden allebei zover ik weet geen lange baan (of in ieder geval niet op niveau Bergsma).

  Als Easyjet blijft als sponsor dan houden ze een hele summiere langebaan ploeg over van 3 rijders, waarvan Stroet ook nog eens alleen maar MS rijdt en niet eens eerste keus is bij de bondscoach, zal dus wel voornamelijk marathon worden. Vraag mij eerlijk gezegd echt af wat Schouten daar nog doet, ik denk niet dat zij moeite zou hebben met het vinden van een nieuwe ploeg en ze kan altijd aansluiten bij een andere marathonploeg, zodat ze marathons kan blijven rijden, naast de MS.
 7. mi

  mi Well-Known Member

  Sterfhuisconstructie op deze manier.
  Easyjet zal wel niet de marathon overnemen of stoppen dus? Anders kan ik laat je dit niet gebeuren en had je allang de media gezocht met ‘goed nieuws’.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik hoopte op het scenario dat Easyjet de marathon zou overnemen, maar met het team dat ze nu presenteren lijkt me dat sterk. Bergsma en Stroet zijn natuurlijk grote namen, maar de 2 nieuwelingen wegen (nog) niet op tegen de vertrokken mannen. Ik dacht eerst ook dat er een aantal weggingen om de salariskosten te drukken, dat zou vanuit Easyjet een manier van besparing kunnen zijn, maar het blijkt dus dat een groot deel uberhaupt niet betaald kreeg dus ook dat scenario is van de baan. Het marathonteam dat er nu staat is qua niveau niet vergelijkbaar met de afgelopen jaren dus zelfs als Easyjet de marathon in zou willen (wat ik eigenlijk al betwijfel, marathon is nooit een sport geweest met multinational sponsors) zouden ze denk ik niet voor team Anema gaan. De enige hoop die ik zie is dat Anema het voor elkaar krijgt om Easyjet er in te lullen aangezien Easyjet echt geen snars verstand lijkt te hebben van sportsponsoring en Anema natuurlijk veel voor elkaar kan krijgen met zijn grote mond (goede kwaliteit soms die grote mond van hem).

  En ja ik ben het met je eens dat goed nieuws al wel gemeld zou zijn, zelfs als ze het nog rond zouden krijgen met Easyjet of een andere sponsor gaan ze het seizoen in met een achterstand (andere ploegen hebben bijvoorbeeld al een trainingskamp achter de rug en trainen al weken samen) en met een dusdanig afgeslankte ploeg dat je het nog nauwelijks een ploeg kunt noemen. Zeker Schouten zal er dan alleen voor staan qua training. Dus ja ik hoop voor Schouten dat een last minute transfer nog mogelijk is aangezien je voor de training van de MS wel echt ploeggenoten nodig hebt.

  TalentNED zou qua trainingsmaatjes voor haar een goede ploeg zijn, snelheid en duur of anders IKO, MS lijkt mij ook nog wel een onderdeel waarop Ter Mors haar pijlen wil richten.
 9. mi

  mi Well-Known Member

  TalentNED zie ik niet gebeuren. Die hebben met het damestrio het prima voor elkaar en hebben na de laatste aanwinsten aangegeven compleet te zijn.
  IKO heeft wel meer wezen binnen (Blokkie) maar Schouten in haar eentje naar IKO? Waar blijven Bergsma en Stroet? Waar blijft Anema?
  Ik vind heel veel van Anema maar zijn rijders zijn hem over het algemeen hondstrouw.
  Ik denk dat de restanten toch het liefst bij elkaar blijven, dus Anema zal toch met een wit konijn uit de hoge hoed moeten komen?
 10. sysya

  sysya Well-Known Member

  Bergsma en Stroet hebben op zich nog veel aan elkaar en die twee nieuwe jongens, die vind ik ook loyaler aan Anema dan Schouten (zeker nu haar broer weg is). Bergsma is qua persoonlijkheid wat minder gewild dan Schouten denk ik, Blokhuijsen en Bergsma zie ik bijvoorbeeld niet gebeuren (om over Jumbo nog maar niet te spreken), sowieso heeft Bergsma ook niet veel aan de mannen van Iko, terwijl Schouten wel echt iets aan ter Mors en de andere sprint dames en heren kan hebben. Iets anders dat opvalt is dat Schouten nu ook niet traint met de overgebleven mannen van Easyjet dus als ze graag bij het team zou willen blijven waarom traint ze dan nu niet met ze (even ter vergelijking, ADJ en Achtereekte fietsen ook samen als het geen teamtraining is datzelfde geldt voor de dames en heren van TalentNED)?

  TalentNED zitten volgens hun vol, maar waarom zouden ze nee zeggen tegen Schouten? Van wat ik heb gezien heeft zij prima contact met die drie dames en ze kan van toegevoegde waarde zijn voor Wust en van Beek (van Beek is ook een typ die met een schuin oog naar de MS zou kunnen kijken). Schaatsploegen hebben wel eerder gezegd dat ze vol zitten en toch nog later iemand toegevoegd, ook schaatsers van een minder kaliber dan Schouten.

  Ik hoop zelf dat er idd nog een wit konijn komt en dat Melissa Wijfje nog aansluit zodat Schouten iemand heeft om mee te trainen, maar het begint toch echt laat te worden en het niet samen trainen helpt daar ook niet aan mee. Als ze wel als collectief zouden trainen (zoals de KNSB teams vorig jaar die uiteindelijk uitmondde in Reggeborgh en TalentNED) dan zou ik het wel zien, maar ook dat gebeurd dus niet.
 11. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Geen transfers in Noorwegen maar misschien een herschikking?
  Hege Bokko laat weten dat ze het afgelopen seizoen wat kampte met motivatieproblemen en een uitnodiging heeft aangenomen om mee te doen met een Noorse tv-serie (een soort reality soap oid). Daarvoor gaat ze er 5 weken tussenuit en JeremyW vond dat wel een goed plan. Daarna hoopt ze de motivatie voor schaatsen weer gevonden te hebben. Da's wel nodig want het afgelopen seizoen ging het niet zo best.
  Ida Njatun is verhuisd (of wil binnenkort gaan verhuizen) naar Stavanger omdat daar meer trainingsmogelijkheden zijn dan in Oslo (over Hamar hoeven we het niet meer te hebben, Stavanger is het nieuwe Hamar). Maar enkele dagen geleden postte ze een foto van een fietstraining uit Bolzano (Collalbo). Dan denk ik dat er daar wel meer van het Noorse team zijn maar geen idee wie nog meer.
  Sofie Haugen in ieder geval niet, want die postte gisteren een foto van een fietstocht in de buurt van... Stavanger. Misschien is ze in de pikorde gepasseerd door Ragne Wiklund en mocht ze niet mee naar Italie? En die foto's waren gemaakt door Wouter Olde Heuvel. Nou weten we dat Wouter in Stavanger is aangenomen als coach, ik dacht van de plaatselijke schaatsclub voor een talententeam. Is Wouter nu dan ook (deels) in dienst van de Noorse schaatsbond?
  Ik vind het een beetje verwarrend maar misschien zit er logica achter.
  Van de mannen overigens geen nieuws, die posten niet zoveel.

  (Bokko en Njatun en Haugen)
  Kristian, kernploegfusie en fransvanbakel vinden dit leuk.
 12. Kristian

  Kristian Active Member

 13. Camila

  Camila Active Member

  fransvanbakel vindt dit leuk.
 14. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Dat verklaart wel iets, maar niet alles. Waarom is iedereen ergens anders aan het trainen? Ik heb nog wat verder gezocht en zag foto's van AD Johansson die in de buurt van Stavanger aan het trainen was (3 dagen geleden), SS Nilsen is dan wel weer in Bolzano/Collalbo (vorige week), Camilla Lund traint tussen de examens door in Trondheim en SLPedersen blijft liever in Bergen.
  Eigenlijk vraag ik me af: heeft Bjarne Rykkje het overzicht nog? Of Wouter Olde Heuvel?
 15. sysya

  sysya Well-Known Member

  Oldeheuvel wordt/is trainer bij Team Sørmarka, dat is een opleidingsteam dat samenwerkt met de lokale schaatsclubs en de sporttalenten school in Stavanger, hij is dus niet verantwoordelijk voor de gevestigde orde, hooguit voor een paar talenten die aan het doorbreken zijn (als ze in Stavanger trainen). Maar hij is neem ik aan wel in dienst van de Noorse bond aangezien dit soort teams meestal onderdeel zijn van de bond.

  De foto die Oldeheuvel nam in Collalbo was in de periode waarin ook TalentNED in Italië was (Oldeheuvel was daar toen nog als assistent coach bij), TalentNED ging 25/26 mei weer naar huis, Njatun plaatste op 27 mei die foto, denk dat Oldeheuvel gewoon is doorgereisd en aangesloten is bij de Noren (detail daarbij is dat Njatun een tijd bij Justlease heeft meegetraind onder Oldeheuvel).

  Het overzicht zou via Rykkje moeten gaan, hij is verantwoordelijk voor het nationale team, Oldeheuvel is hooguit ondersteunend, maar dus eigenlijk aangenomen voor een opleidingsteam.
  Duif vindt dit leuk.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Iemand een idee wie dit is? Ze komt me zo bekent voor maar ik kom er niet uit. Traint mee met TalentNED op hun trainingskamp in Haaksbergen.

  [​IMG]

  Bijgevoegde bestanden:

 17. mhp1988

  mhp1988 Active Member

 18. sysya

  sysya Well-Known Member

 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 20. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ik vind haar wel wat weg hebben van Martina Hingis, al zal je die zeer waarschijnlijk niet bedoelen.:)

Deel Deze Pagina