Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Zozo, een Jumbo Opleidingsploeg. Lijkt erop dat ze het gat willen vullen dat Plantina beslist achterliet en daarmee nog ietsje verder de kernploeg-kant op gaan. Zeker bij de mannen heeft Nederland zoiets op dit moment wel nodig, bij de vrouwen hebben de vele talenten al een plekje gevonden.

  Leden:
  Merijn Scheperkamp: zeer talentvol op ijs én op skeelers
  Tijmen Snel: goede miler met passende naam
  Joost van Dobbenburgh: ging vorig jaar van 1:11.9 naar 1:09.3
  Serge Yoro: hij is slechts de nummer 9 op het NK allround junioren, dus hij verbaast me een beetje in dit rijtje.
  Laatst bewerkt: 1 mei 2019
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Lijkt een beetje jong oranje achter, lijkt mij ook een goede ontwikkeling. Het is wel gebleken dat getalenteerde jonge mannen van elkaar scheiden niet werkt, voor de vrouwen wel die blijven wel uitdaging vinden in hun mannelijke teamgenoten, maar de jonge mannen hebben die uitdaging ook nodig en dat lukt niet wanneer ze allemaal in een ander gewest of trainingsclubje rijden
  G1ant vindt dit leuk.
 3. Duif

  Duif Well-Known Member

  Kramer trainde in zijn eerste TVM jaren vooral met Verheijen en Wennemars. Doorgewinterde profs die én zelf wereldtop waren én bekend stonden om hun keiharde trainingen. Mede daardoor maakte Kramer een enorme progressie na zijn Jong Oranje tijd.
  strawbale en mi vinden dit leuk.
 4. mi

  mi Well-Known Member

  Ben benieuwd of dit ook wat betekend voor de stagiair constructie zoals ze die vorig jaar nog wel hadden voor bijv Sanne in ‘t Hof (misschien was die het bij nader inzien op de fiets, stond Lotto op het been...). Bij mijn weten is die constructie niet verlengd?
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja dus? In de jaren erna trainde hij met Oldeheuvel (beide broers), Verweij, Blokhuijsen, DDV, Groeneveld en nog een aantal anderen, allemaal was hij veruit de baas, ook Verheijen en Wennemars kwamen echt niet bij hem in de buurt zeker niet op allround gebied. Je hoeft niet de beste te zijn om hard te trainen, like i said DDV rijdt Kramer er regelmatig af op de fiets dat betekent niet dat hij opeens sneller is op de ijsbaan. Er was duidelijk ruimte bij TalentNED voor nieuwe mannen en Bosker heeft daar heel duidelijk een stem in, als hij Blokhuijsen nodig had gehad dan was hij wel gekomen.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Niks over gehoord, meestal betekent dit dat het niet is doorgezet, is ook niet heel gebruikelijk dat het langer dan een jaar is (tenzij ze daarna een contract krijgen). Sanne had volgens mij geen echte sponsorkleding aangezien ze niet officieel onderdeel was van het team, daarom reed ze ook altijd in een zwart pak. Denk dat de constructie wel blijft bestaan, maar dat ze dan eerder bij de jongerenploeg aansluiten.
 7. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Is toch ook normaal bij het wielrennen, daar gaan ze continu met elkaar trainen als ze toevallig bji elkaar in de buurt wonen, of ze nou bij elkaar in de ploeg zitten of niet. Is bij de schaatsers ook wel logisch.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Klein transfer nieuws, maar ik vond het toch wel leuk. Wennemars junior gaat bij RTC Oost rijden dit seizoen.
  mi vindt dit leuk.
 9. cifu

  cifu New Member

  Letitia de Jong nog twee jaar bij IKO. In het persbericht op nu.nl staat ook dat Jan Blokhuijsen bij deze ploeg rijdt.
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, ik zag het ook dat Blokhuijsen er ook werd genoemd. Als dat officieel is dan is dat wel heel erg stil gehouden.

  De Jong nog 2 jaar bij IKO is mooi, en bovenal zeer verdiend
  mi vindt dit leuk.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Mooi leuk voor haar. Heeft dit seizoen in de schaduw van Leerdam zichzelf flink verbeterd.

  Is het nu dan wel een contract in de zin van met salaris? Aangezien ze tekent voor 2 jaar en ze echt een contract heeft ga ik een beetje uit van wel.
  mi vindt dit leuk.
 12. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Dat van Blokhuijsen lijkt me 'oud nieuws' in de zin van dat er ooit vorig najaar gemeld werd dat hij mee ging/kon trainen, maar verder zie je hem nergens (genoemd) op IKO's site.
 13. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Blokhuijsen als lid van IKO zou me ook verbazen, want het is een sprintersteam.

  Toch interessant hoe dat tegenwoordig gaat. Reggeborgh en IKO focussen zich op de sprint, EasyJet is/was een marathon/langeafstandsteam, TalentNed heeft vooral allrounders. Alleen Jumbo en het gewest hebben alle dimensies van rijders .
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  En Roest is ook snel goed geworden door met mensen als Kramer, Nuis en DDV te trainen.
 15. sysya

  sysya Well-Known Member

  Even wat verder gezocht naar het Easyjet verhaal, Kleibeuker zegt op Twitter dat zorgen niet nodig zijn dus dan ga ik er van uit dat Easyjet heeft besloten te verlengen en dat ook de marathonploeg wel goed komt.
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Kleibeuker is toch gestopt?
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ze schaatst niet meer fulltime, maar traint nog wel (voor de 11 steden tocht zegt ze), sowieso heeft zij natuurlijk wel de info over wat er met de ploeg gebeurd, ook als ze daar niet meer fulltime schaatst.
 18. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Kuzin heeft een eigen team met Krikunov en Mezentsev. Dus niet onder leiding van Babenko. Krech traint nu wel onder Babenko. Herstellende van rugblessure.
  EenBrabander en De Keizer vinden dit leuk.
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Er was laatst toch een bericht over WOH die als coach in Noorwegen ging werken? Ik zie hem momenteel nog steeds bij TalentNED werken, momenteel op trainingskamp in Italie en hij staat ook op de teamfoto's voor komend seizoen, iemand enig idee hoe dit zit?
 20. mi

  mi Well-Known Member

  Ik zou me kunnen voorstellen dat hij zijn jaar uitdient? TalentNED is natuurlijk pas in de loop vd zomer geformeerd. Hij heeft ook pas recent zijn huis te koop gezet dus ik verwacht hem vd herfst niet meer op het ijs eigenlijk.

Deel Deze Pagina