Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

 1. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Het begint al vroeg dit jaar. Zijn er alweer Olympische Spelen in zicht? Blijkbaar.
  In ieder geval heeft Kai Verbij bij Reggeborgh bijgetekend tot en met 2022.
  >>> NOS
  chicagodude vindt dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Om ook eens constructief bij te dragen even een google rondje gedaan op '<naam schaatser> contract' en ik kom tot onderstaand overzicht:

  Jumbo-Visma (sponsor t/m 2023)
  Sven Kramer contract t/m 2020
  Patrick Roest contract t/m 2020
  Kjeld Nuis contract t/m 2020
  Carlijn Achtereekte contract t/m 2020
  Joy Beune contract t/m 2020
  Hein Otterspeer contract loopt af: april: verlengd t/m 2020
  Jan Smeekens contract loopt af: maart 2019: verlengd t/m 2020
  Douwe de Vries: contract loopt af: maart 2019: verlengd t/m 2020
  Antoinette de Jong contract t/m 2020
  Chris Huizinga: maart 2019: verlengd t/m 2020
  Thomas Krol: contract t/m 2020
  Kars Jansman: contract t/m 2021

  EasyJet: contract loopt af, intentie om te verlengen?
  Jorrit Bergsma contract loopt af
  Irene Schouten contract loopt af
  Simon Schouten contract loopt af: april 2019: besluit in juli of hij doorgaat, zo ja transfer naar Okay-ploeg

  Reggeborgh (sponsor t/m 2022).
  Kai Verbij contract verlengd t/m 2022, had jaarcontract
  Dai Dai Ntab contract loopt af: april 2019: contract verlengd t/m 2022
  Ronald Mulder contract t/m 2020 april: idd tot 2020
  Michel Mulder contract t/m 2020 ?
  Mika van Essen: april: toegevoegd (t/m 2020?)
  Janno Botman: april: toegevoegd (t/m 2020?)

  TalentNED (sponsor t/m 2022)
  Lotte van Beek contract loopt af: april: verlengd (tot 2020?)
  Marcel Bosker contract t/m 2020
  Esmee Visser contract t/m 2020
  Ireen Wüst contract t/m 2020
  Thomas Geerdinck april: tot 2020?
  Gerben Jorritsm april: tot 2020?
  Louis Hollaar april: verlengd (tot 2020?)
  Jos de Vos april: verlengd (tot 2020?)

  IKO (sponsor t/m 2022)
  Letitia de Jong geen contract (!) alleen faciliteiten
  Jutta Leerdam geen contract (!) alleen faciliteiten
  Jorien ter Mors contract t/m 2020

  Overig:
  Jan Blokhuijsen: schaatste mee met IKO
  Koen Verweij: onbekend
  Melissa Wijfje: blijft zij in het gewest? Sluit ze aan bij Schouten?
  Sanneke de Neeling
  Laatst bewerkt: 21 apr 2019
  Camila, chicagodude, Forza en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Opvallend wat mij betreft:
  - Bij JV ligt alles redelijk vast. Dit maakt ook meteen de transferopties voor andere teams heel beperkt want de carrousel moet nou eenmaal aan het draaien worden gebracht door openvallende plaatsen. Er wordt door Reggeborg openlijk geflirt naar Thomas Krol maar die heeft nog een contract. Voor Jan Smeekens en in iets mindere mate voor Hein Otterspeer zal het lastig worden om een contractverlenging af te dwingen lijkt me.
  - Easyjet is überhaupt 1 groot vraagteken. Zijn de twee wereldtitels genoeg om de ploeg overeind te houden?
  - Bij Reggeborg is verder alleen Ntab zonder contract maar die zal vermoed ik wel kunnen gaan verlengen. Waarom de Mulders 2 jarige contracten hebben en Verbij en Ntab eenjarige contracten begrijp ik niet echt.
  - Bij TalentNED heeft alleen Lotte van de 'grotere namen' geen doorlopend contract. Zij lijkt erg op haar plek daar maar draaide niet haar allerbeste seizoen. Hoop voor haar dat ze erbij blijft. Ook voor de teamonderdelen en de sfeer. Heb persoonlijk veel sympathie voor haar.
  - IKO zit voor een duppie op de eerste rang: de 2 smaakmakers op de NLse damessprint rijden zonder salaris! Lijkt me gezien de media-aandacht die mn Jutta Leerdam genereert niet meer houdbaar. Of vertrekt zij naar JV?? Of wellicht iets met Koen samen? Letitia zou toch zeker minimaal een salaris verdienen. Al is het maar omdat er diversen zijn die dit wel krijgen maar minder internationaal gereden hebben in het afgelopen jaar. Met de teamsprint wereldkampioen en dan geen salaris krijgen vind ik wel erg gortig ondanks het beperkte veld op de dames-sprint dit jaar in NL.
  - Wat Jan en Koen gaan doen is me een groot vraagteken?
  strawbale en Camila vinden dit leuk.
 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Situatie bij IKO vind ik ook raar, is niet houdbaar lijkt me, ze zijn wel gek als ze de jong en Jutta niet houden, met wie moet ter Mors anders trainen? Maar Jutta zou ook naar JV kunnen, hoewel daar geen echte sprintsters zitten. Lotte blijft hopelijk ligt goed in het team en is voor Wust en Visser erg waardevol, anders moeten ze op zoek naar een andere derde vrouw, hoewel dit natuurlijk Letitia zou kunnen zijn(?) Bij de gewesten zie ik ook nog wel iets schuiven, de Neeling heeft gezegd te willen blijven nu ze haar A status heeft, maar Wijfje wil denk ik wel naar een commerciële ploeg, misschien JV? Ze is volgens mij goed bevriend met ADJ. Of anders Talendned, dan ook als vervanger van Lotte.
 5. mi

  mi Well-Known Member

  Of Wijfje naar easyjet?
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ohja helemaal vergeten, die had ik eigenlijk al opgeschreven als teamgenoot van Schouten. Vraag is natuurlijk of Easyjet blijft, hopelijk zijn de WK titels genoeg voor hun
 7. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Ik zie Jutta wel naar Jumbo-Visma vertrekken. Die zal niet weer een jaar zonder contract willen rijden en ze past wel bij het team. Probleem is dan natuurlijk wel dat er plek moet zijn. Hein of Jan worden dan misschien wel het kind van de rekening. Of misschien wordt het contract met Huizinga niet verlengd.

  Koen zie ik niet snel een contract binnen hengelen. Die zal op eigen kracht iets moeten organiseren.

  Al met al zie ik vooral Jumbo-Visma als stabiele factor. Zowel IKO (als zij de enige sponsor blijven) als Easyjet blijven een groot vraagteken wat mij betreft.
 8. Duif

  Duif Well-Known Member

  Zou Reggeborg niet een aantal dames onder contract willen hebben ? Muv Verbij en Ntab is de ploeg vrij oud. Een aantal jonge sprintmeiden erbij is voor de uitstraling van de ploeg niet verkeerd. Bovenduen is er meer vrouwelijk sprinttalent op komst als mannelijk. Of zou van Velde niet met dames willen werken ? Gerard heeft eigenlijk nooit vrouwen in zijn ploeg gehad.
 9. sysya

  sysya Well-Known Member

  Weet niet of het niet willen is, misschien ook gewoon minder verstand van, zitten nog wel wat verschillen tussen bijvoorbeeld de mate van krachttraining, ook welk soort krachttraining en trainingsschema's. Zou op zich wel mooi zijn weer een echt team met zowel mannen als vrouwen sprinters.
 10. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik zie haar op zich wel naar JV gaan, maar mijn vraag blijft dan wel met wie ze gaat. Alle andere dames in dat team zijn eigenlijk 1500, 3km en 5km rijdsters die soms een goede 1000 meter rijden, maar dat niet als prioriteit hebben. Leerdam richt zich echt op de sprint dus ze zal dan denk ik een maatje moeten hebben die ook zich puur richt op de spint. Misschien een Femke Kok of Femke Beuling. Huizinga zie ik nog wel blijven, die is tenslotte nog erg jong en één van de weinige mannelijke talenten die momenteel rondlopen. Een vertrek van Hein of Jan zou mij minder verbazen, Jan heeft dit seizoen ook veel tijd weg van de ploeg door gebracht.
 11. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Jutta bij Jumbo zou wel passen als ze echt alleen voor het geld zou gaan... Jumbo heeft helemaal geen sprintdames .. is toch allemaal meer allrounders, dus weet niet of dit wel een wijs besluit op sportief zou zijn. Al verwacht ik dat vooral Jan einde oefening is bij Jumbo.

  Koen is damaged goods en is maar te vraag of hij het sporters lifestyle nog wil aangaan.
 12. sysya

  sysya Well-Known Member

  Hij plaatste vorige week wel een insta story waarin hij nieuwe schaatsen liet maken dus lijkt dat hij het toch wel van plan is. Denk wel dat hij dan met een eigen ploeg zal moeten komen, hij lijkt niet opgepikt te gaan worden door 1 van de bestaande ploegen. JV zou wel gek zijn met Nuis en Krol al in het team, zet Verweij erbij en het wordt onrust (zeker tussen Nuis en hem verwacht ik). TalentNED is er helemaal niet voor hem en gaat denk ik geen geld steken in hem als ze Visser en Wust al hebben als uithangbord. IKO heeft uberhaupt financieel weinig te bieden, Reggeborgh is te veel op sprint gericht en Anema/Verweij gaat echt never nooit niet gebeuren.
 13. mi

  mi Well-Known Member

  Verweij bij IKO met blokkie?
 14. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Grappig/opmerkelijk om te zien... Verweij moest destijds popiejopie doen tegen Bergsma en vormde de Kramer-blok die Bergsma uit TP-ploeg moest wegpesten/houden... en fastforward 4 jaar later: kan hij nergens terecht en Kramer en consorten zijn Verweij nagenoeg vergeten en liever kwijt dan rijk.
 15. sysya

  sysya Well-Known Member

  Lijkt me niet, Verweij wil betaald worden en dat gaat hem bij IKO echt niet lukken, tenzij er een sponsor bij komt natuurlijk
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Tja ze zijn nog wel bevriend, maar Kramer is volgens mij wel vrij zakelijk in die dingen, het is niet alsof hij Verweij nu nodig heeft of dat zijn ploeggenoten er baat bij zouden hebben. Hij heeft in het verleden wel goede woordjes gedaan voor Oldeheuvel, DDV, Wust en andere vrienden, maar dat was dan wanneer het zakelijk gezien ook logisch was. Sowieso denk ik dat Orie het simpelweg niet zou willen.
  Camila vindt dit leuk.
 17. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Als er een sponsor bij team IKO zouden Verweij en Blokhuijsen daar mooi bij passen. Zo kunnen ze gelijk de jonge garde daar op sleeptouw nemen en aan Lennard velema hebben ze ook een goede trainingspartner.
  Verder zou Verweij misschien bij team reggenborg terecht kunnen als er soort vervanging van Thomas Krol. Het was dit jaar toch wel te zien dat dit team zo'n man die meer op de 1000/1500 gericht was mistte.
  Anders is misschien team TalendNed nog een optie, Marcel bosker is ook wel een redelijke trainingspartner. Of houden die er mee op na dit seizoen?

  Verstuurd vanaf mijn TA-1033 met Tapatalk
 18. Camila

  Camila Well-Known Member

  Maar zou Verweij qua persoonlijkheid wel in deze teams passen? Krol is namelijk heel anders (lijkt mij althans) en een combi Verweij-Visser weet ik ook niet zo goed. Verweij en Wüst konden wel goed met elkaar overweg toch? En dat zou ook wel bij de focus van Wüst op de 1500 m. passen.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dan heeft Verweij in ieder geval een goede halter...
  refererend aan dat filmpje van anderhalf jaar terug
  mi, strawbale, alexander79 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 20. Camila

  Camila Well-Known Member

  Das zeer zeker waar.
  Bij nader inzien zou TalentNed misschien toch een goede optie zijn. Bescheiden Visser en dominante Verweij kan een hele goede combinatie zijn, net als Oldeheuvel en Kramer.

Deel Deze Pagina