Transfertopic 2019-2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door JaapvdB, 26 feb 2019.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja das waar, maar in zo'n kampioenen landschap gaat het dan wel weer alleen om de aandacht die de prijzen op leveren, daarom kwam Easyjet er alsnog mager vanaf ondanks 2 titels.
  mi vindt dit leuk.
 2. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Member

  Je vergeet de Nederlands kampioen sprint bij de vrouwen: Jutta Leerdam. Die komt toch wel degelijk van team IKO af.

  Verstuurd vanaf mijn TA-1033 met Tapatalk
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Ok ok, internationale titels...
 4. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Maar de keren dat je daar voordeel van hebt, dat valt toch wel mee en dat zijn toch ook geen onvervangbare trainingsmomenten? Krachttraining: Gooit Bosker door De Vos ineens 5 kilo extra op de halters? Fietsen: Overgrote deel van de training is duur 1 / duur 2. Dan moet je gewoon in je zone blijven. Wat heb je dan aan een aantrekker? En de impuls om iemands wiel af te zien is toch ook in een wielerkoers te maken? Ik snap je punt wel, maar als je de keuze hebt dan lijkt het me prettiger om iemand te hebben die de schaatstechniek wél beheerst. Als je dat in je team al veel al hebt of als die niet voorhanden zijn, ja dan kan ik me voorstellen dat je een keer bij Jos de Vos uit komt. Ik vind de vergeljking met DDV niet helemaal op gaan, omdat hij wél prijzen wint.
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  DDV won voor het afgelopen jaar vrijwel nooit en toch rijdt hij al 8 jaar met Kramer in een team, hij is samen met Oldeheuvel met Kramer naar Jumbo gegaan, niet omdat verwacht werd dat DDV prijzen ging pakken. DDV was de enige die Kramer er af kon rijden op de fiets. Schaatsers hebben competitie nodig, ook buiten de ijsbaan. Fietsen is ook veel intervallen doen, het is niet alleen maar 4 uur op het zelfde tempo trappen (wielerkoersen brengen veel meer risico's met zich mee). Bij kracht training zit ook een stuk competitie, onderschat niet de onderlinge strijd om de beste te zijn, een topsporter wil niet verliezen ook al is het een trainingsritje op de Hondserug. Overigens zie ik ook niet dat Hollaar, Geerdinck, de Vos en Jorritsma de schaatstechniek niet beheersen en Bosker blijkbaar ook niet anders had hij wel om Blokhuijsen gevraagd.

  Daarbij speelt het sociale aspect ook erg mee, een ploeg moet sociaal in balans zijn, dat is TalentNED momenteel, Blokhuijsen wordt niet door iedereen als een makkelijke jongen omschreven, dat kan een ploeg enorm in de war schoppen.
 6. mi

  mi Well-Known Member

  Bosker kon niet kiezen voor Blokhuijsen omdat Blokhuijsen een jaar van de radar wilde verdwijnen.
  Om nu de ploeg om te gooien om iemand die een groot vraagteken is toe te voegen waarschijnlijk (gezien budget) als vervanging van iemand die goed in de club past en wellicht (want dat weten we niet) best groeimogelijkheden heeft tov vorig jaar lijkt ook geen logische keuze toch?
 7. Forza

  Forza Active Member

  Blokhuijsen heeft veel ervaring met allrouden op hoog niveau. Hij lijkt me daarom verreweg de best mogelijke trainingspartner voor Bosker in de huidige situatie. Dat geeft toch direct al toegevoegde waarde?
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Blokhuijsen moet dan toch eerst echt weer op niveau komen, hij heeft een jaar nauwelijks getraind en geen wedstrijden gereden dat is voor een ploeg een groot risico om te nemen. Zelfde als bij Verweij, die heeft er uiteindelijk meer dan een jaar over gedaan om iets te vinden en dat was ook vooral omdat hij zijn uber getalenteerde vriendin had om mee te nemen. Blokhuijsen is ook nooit een volger geweest, in elke ploeg waarin hij gereden kreeg hij ruzie (TVM, Correndon) of wilde hij niks anders dan de kopman zijn wat ook weer strubbelingen opleverde. Hij is niet van onbesproken gedrag zoals bijvoorbeeld de Vos dus je neemt ook sociaal een risico door hem mee te nemen.
 9. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik bedoelde eigenlijk meer dit jaar. Als Bosker echt Blokhuijsen had willen hebben dan hadden ze waarschijnlijk niet Jorritsma en Geerdinck gecontracteerd, maar 1 van hun plus Blokhuijsen.
  Ik zie het nut er dus niet van in om Blokhuijsen erbij te zetten, maar als Bosker dat wel had gevonden dan was Blokhuijsen wel gekomen.
 10. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Member

  Blokhuijsen is wel gelijk weer een extra concurrent voor Bosker. Ik kan me voorstellen dat hij daar ook niet op zit te wachten aangezien hij er nu vaak al net buiten viel met kwalificaties e.d.

  Verstuurd vanaf mijn TA-1033 met Tapatalk
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Jep, ook een logische reden, TalentNED gaat voor Bosker, beetje gek om er dan iemand naast te zetten die als hij in vorm is de plek van Bosker bedreigt
  strawbale en mi vinden dit leuk.
 12. Duif

  Duif Well-Known Member

  tweederde van het team dat bij de vrouwen wereldkampioen teamsprint werd, bestond uit IKO rijdsters...
 13. Duif

  Duif Well-Known Member

  Juist niet. Als Bosker beter wil worden moet je de concurrentie juist opzoeken/binnen halen. Zie Thomas Krol dit seizoen. Van trainen met Jos de Vos, Hollaar Geerdinck etc zal Bosker niet beter worden, omdat hij zelf veruit de beste/sterkste is.
 14. mi

  mi Well-Known Member

  Oeps!!

  Die was in mijn geheugen alweer wat naar de achtergrond verdwenen :eek:! Sorry Jutta en Letitia!
 15. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat is Kramer toch ook echt een hele tijd geweest, zeker bij TVM, werd hij niet slechter van. Datzelfde geldt voor ter Mors, Wust, Leerdam, Nuis (is toch echt olympisch kampioen geworden zonder Krol of andere competitie in het team). Competitie is prima, maar Bosker heeft zijn handen nu al vol aan Kramer, Roest en DDV, daar ga je niet gratis en voor niets een extra concurrent aan toevoegen. Overigens zie ik op Instagram regelmatig filmpjes voorbij komen waarin the schaatsers van TalentNED en Jumbo veel samen trainen (vandaag nog trouwens) dus competitie heeft hij echt wel.
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Je bedoelt waarin Ireen met de mannen van JV en talenNED traint? Bikkeltje... die mannen kunnen echt beheurlijk trappen!
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  haha jep, komt volgens mij gewoon voort uit de BCF aangezien een groot deel van de mannen van JV lid is en Ireen en de Vos ook.
 18. mi

  mi Well-Known Member

  Zag dat Suzanne Schulting met een ander treintje waaronder vgls mij Joy Beune en Carlijn Achtereekte op pad is en nog een hele rits anderen (herken de billen in de sponsorbroek :D) Lekker toch? Alleen maar goed voor de sfeer als de teamgrenzen niet te scherp zijn.
 19. mi

  mi Well-Known Member

 20. sysya

  sysya Well-Known Member

  Denk niet dat bij dat treintje Jumbo schaatsers zaten, die vallen toch wel op in hun gele pakkies en er zat maar 1 gele rijder in die groep en dat was volgens mij geen Jumbo outfit. Maar ja sowieso goed dat schaatsers buiten de teamgrenzen ook wat aan elkaar hebben

Deel Deze Pagina