Olympische Spelen 2026

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door ZeeKoei, 21 sep 2018.

 1. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Probleem is (en blijft) de onderhoudskosten van de baan na de OS. Wie gaat daar voor opdraaien? De dorpsbewoners van Baselga? Als ik het artikel goed lees, houdt de architect er rekening mee om de kosten laag te houden doordat (een groot deel van?) de wanden open kunnen, zodat de hal niet verwarmd hoeft te worden en de kosten van het ijs maken laag kunnen blijven (als het buiten vriest). Dus of dat nou een trainingslocatie gaat worden voor landen zonder geld?
  Inimene vindt dit leuk.
 2. tostiees-31

  tostiees-31 Active Member

  Ik hoorde vanmiddag dat er 20 jaar aan steungeld klaarligt, hoe en wat: geen idee. Maar de intentie is dus wel om het voor een langere periode te blijven gebruiken’
 3. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik las ook ergens dat een dak ervoor kan zorgen dat het energieverbruik laag blijft. Nu ligt de ijsbaan vaak in de zon waardoor extra gevroren moet worden. Straks ligt het ijs altijd in de schaduw.

  Italië was het beste schaatsland van de afgelopen decennia zonder indoorhal. Gelukkig sluiten zij aan bij het rijtje Nederland, Noorwegen, Wit-Rusland, Duitsland, Rusland, Polen, Kazachstan, China, Japan, Zuid-Korea, Canada en USA dat al over een volwaardige indoorbaan beschikt.

  Ik heb geen zicht op de meest actuele ontwikkelingen in Zweden en Finland. Ik meen ooit artikelen over toekomstige indoorbanen aldaar gelezen te hebben.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Er is inmiddels een indoorbaan in Karlstad, Zweden, maar die wordt een groot deel van de tijd voor de sport bandy gebruikt. Ik heb nog geen uitslagen uit Karlstad gezien
 5. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  and we in Estonia took that personally :D /jk

  in all seriousness though, if such an idea could be implemented IRL, it would be very interesting. I imagine something like an oval of the future, where the walls/tribunes could be put up for top competitions and important tournaments and put down for trainings/smaller competitions. And It would be really cool to organize training camps there too.

  I just really hope Baselga will not do the Sochi trick where the moment the Games ended the track was made into the tennis court because "ice expensive guys". However, it was my last year of living in Sochi and growing up in the country of thieves, it didnt take me long to know that "ice is expensive" argument makes little sense. Just the local oligarch basically owning the oval decided speed skating was not profitable enough and the state of Russia gives zero fucks about funding skating so yea.
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

 7. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ohh wat jammer (en tegelijk mooi voor de traditie van het buiten schaatsen tussen de bergen). Geen overdekte hooglandbaan. En Turijn heeft ook zo zijn nadelen. Wat nu?

  Martin Hersman had gelijk dat het nog niet bevestigd was dat we in Baselga gingen rijden...
  En nu? Olympische Spelen in Inzell?
  Laatst bewerkt: 23 jan 2023
 8. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Turijn wordt vast heropend.
 9. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Vanuit het IOC gezien een logische beslissing. Wel een grote impact voor Baselga zo, maar ik beschouw het als goed nieuws. Hopelijk komt er nu een betere locatie voor het schaatsen.
 10. Giel1

  Giel1 Well-Known Member

  Kost echter ook 15 miljoen. Alle ijsmachines zijn verwijderd en moeten worden teruggeplaatst. Is echter wel het meest aannemelijk.
 11. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Verbouwing van Baselga di Pine was eerst begroot op 60 miljoen, maar door gestegen kosten nu al 80 miljoen met risico's naar boven. En dan was het onderhoud in de jaren daarna ook nog niet gedekt. En dat voor 2 weken.
  ISU moet zich echt achter de oren krabben. Is een indoorbaan echt zo belangrijk? Zou er met eenmalige overkappingen gewerkt kunnen worden?

  Voor de OS 2030 lijken Sapporo en Salt Lake City de belangrijkste kandidaten. In SLC ligt al een overdekte baan. In Sapporo zou de oude Olympische baan van 1972 overkapt gaan worden. Die ligt al in een soort van kuil weet ik uit ervaring, dus dat gaat misschien makkelijker?
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  volgens Robbert de Rijk op Twitter is dat nog altijd 35 miljoen minder dan wat de hal van Baselga zou hebben gekost...
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het is op dit forum al veel vaker gezegd, maar het is apart om vier jaar lang alle toernooien binnen te houden en dan het moment suprême waar iedereen naar toe gewerkt heeft door een paar windvlagen laten verstoren. Je moet of weer veel vaker buiten gaan schaatsen, of de Olympische Spelen binnen houden, maar niet alles binnen behalve de Olympische Spelen.
  Duif, Marcel Vos en De Keizer vinden dit leuk.
 14. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Om dit even verder te illustreren: Na seizoen 2007/2008 zijn er slechts 5 grote internationale wedstrijden op een buitenbaan geweest: het EK allround 2011 en 2012, EK vierkamp 2019, WB2 18-19, en het WK allround 2018.

  Dat is gemiddeld één wedstrijd buiten per drie jaar, of 1.33 per Olympische cyclus. En als je alleen WK's meerekent dan was het WK allround 2018 de eerste in 13 jaar, na het WK afstanden 2005 in Inzell.

  We rijden zo'n 30 keer zo vaak een grote internationale wedstrijd binnen als buiten, dus dan moet de OS ook binnen.
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Tuurlijk, maar niemand heeft er 80 miljoen over voor een hal, waar je verder niks meer mee kunt.

  Als zo'n eis blokkeert of een land de Winterspelen wil organiseren, dan kan het IOC natuurlijk ook het langebaanschaatsen schrappen.
 16. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Het is natuurlijk niet zo dat je niks met zo'n hal kunt. Diverse wedstrijdschaatsers zouden graag ook eens in Europa op een hooglandbaan willen rijden. In combinatie met een trainingskamp kan je zo 2 mooie dingen met elkaar combineren. Als je nu zeker wilt zijn dat je zonder buien kan gaan trainen dan ga je naar Inzell. Een andere hal in Europa geeft weer meer mogelijkheden.
 17. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  En dat handjevol schaatsers zal voldoende betalen om zo'n hal een jaar te kunnen onderhouden, denk je? Het lukt zelfs Thialf niet om zichzelf te kunnen bedruipen, dus laat staan in een bergdorp waar verder 3x niks is.
 18. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Mijn redenatie is eerder dat je met zo'n hal wel wat kunt buiten het schaatsen om. Kijk bijvoorbeeld wat Turijn heeft gedaan met hun hal. Dat werkt natuurlijk alleen in een iets grotere stad, maar er is altijd wel een stad van 50k+ inwoners in de buurt van de OS.
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  meer buiten schaatsen lijkt mij een uitstekend idee. Kansen zat voordat het 2026 is
  Yuskov vindt dit leuk.
 20. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik denk dat veel hallen energietechnisch een stuk voordeliger zijn. Dat betekent dat daar een stuk minder kosten worden gemaakt. Ik weet in ieder geval zeker dat Inzell een stuk voordeliger ijs kan maken dan Berlijn of Erfurt. Aangezien de energiekosten voor het ijs maken de hoogste kosten van de exploitatie zijn (en je in deze tijd niet weet wat de energiekosten gaan doen) kan een hal wel eens op de lange termijn heel voordelig uitpakken.

Deel Deze Pagina