Olympische Spelen 2026

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door ZeeKoei, 21 sep 2018.

 1. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Schade op Hokkaido is van dien aard dat ze zich terugtrekken uit de race om de winterspelen in 2026, ze willen zich niet focussen op het IOC bid book, maar op de heropbouw van hun stad.

  (Calgary, Stockholm, Erzurum en Milaan-Turijn zouden over blijven?)
  Had begrepen dat Sapporo zich al eerder wilde richten op 2030, omdat hun kansen voor 2026 te klein zouden zijn, hun intrekken van de kandidatuur kan ook deels in dit licht gezien worden.
 2. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Milaan - Turijn is ook afgeblazen. Daarmee is er geen enkel plan meer om de Spelen in de Alpen te houden, nadat ook Sion en Innsbruck zich hebben teruggetrokken.
 3. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Erzurum lijkt me volstrekt kansloos. Turkije heeft geen enkele wintersporttraditie en weinig ervaring met dergelijke grote sportevenementen. Erzurum ligt ook echt in the middle of nowhere. Bovendien maakt de regering Erdogan Turkije internationaal er niet geliefder op. Erzurum ligt overigens op 1950m hoogte wat grote impact zal hebben op een schaatstoernooi.

  Canada heeft eigenlijk vrij recent al 2 keer de Winterspelen georganiseerd.

  Ik heb een sterke voorkeur voor Stockholm. Een bijzonder mooie stad. Bovendien is Zweden één van de sterkste wintersportlanden die nog nooit de Winterspelen organiseerden. Het zou ook een stimulans zijn voor kleine landen.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Erzurum zie ik ook niet gauw gebeuren. Ik vraag me af waar het budget vandaan komt om daar een OS te organiseren. En wintersportcultuur hebben ze daar inderdaad niet. Het land haalde nog nooit (!) een medaille op de Winterspelen. En het nationale record van Turkije is 1:08.40... op de 500 meter. Een hooglandbaan op 1950 meter zou leuk zijn voor de wereldrecord, maar dan liever op een plek waar men wel weet wat schaatsen is.
  Calgary zou relatief goedkoop moeten kunnen zijn omdat de faciliteiten er deels nog zijn; ze hoeven slechts gerenoveerd te worden.
  Bij Stockholm vraag ik me af waar er geskied gaat worden. De hoge bergen van Zweden liggen in het noorden tegen de grens met Noorwegen, dus ongeveer zover van Stockholm als je in Zweden kan komen...

  (@SprintMaster misschien tijd voor een nieuw topic? OS 2026? Of is dat er al?)
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik zou me van de kansen van het bid van Stockholm niet al te veel voorstellen. De website daaromtrent is sinds februari 2017 niet geupdated. Alle politieke partijen hadden al aangegeven dat ze niet de kosten wilden dragen, "maar die zouden nog wel overtuigd kunnen worden." Ik neem aan dat het organisatiecomité nog even gewacht heeft op de verkiezingen van afgelopen week, maar ik verwacht niet dat dat nog heeft geleid tot veranderde standpunten.
  Het zal dus wel Calgary worden.

  Overigens zou het alpine skieen in Åre plaatsvinden, en waren er ook ideeën om al het geslee in Letland te doen. Voor het schaatsen stond een nieuwe hal gepland op het Gubbängen-sportpark. Daar ligt nu een voetbalveld met een atletiekbaan eromheen.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Deze week nog werd de stemming voor 2026 verplaatst van Milaan naar Lausanne omdat Milaan ook kandidaat was, wanneer is het dan afgeblazen?


  Voor Calgary is trouwens een referendum nodig met een redelijk grote kans dat dat niet gehaald gaat worden, ik zie Turkije op het moment als de grootste kandidaat.  Edit: ik zie dat Turijn zich heeft teruggetrokken, maar Milaan en Cortina gaan wel door met het bid: https://www.reuters.com/article/us-...ve-italys-2026-winter-games-bid-idUSKCN1LZ2LN
 7. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Als er 2 bids over blijven, bestaat de kans dat ze die steden 2026 en 2030 laten verdelen. Dat hebben Parijs en Los Angeles ook gedaan met 2024 en 2028.

  Winterspelen in Erzurum, bij gebrek aan alternatieven. Dat zou wel erg triest zijn.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  De hoofdreden om dat triest te vinden zijn Erdogan en het feit dat dit voor de genocide een grotendeels Armeense stad was. Om die redenen zou ik ook tegen zijn.

  Maar het is wel een sportstad en een belangrijk centrum voor zowel skiën als schansspringen met ook nog een goede ijshockeyclub en al een curling arena waar al WKs en EKs zijn gehouden, zo gek is de kandidatuur dus niet. Er hoeft denk ik heel weinig gebouwd te worden. Ze hebben ook de universiade al gehad (2011). Dat er weinig gebouwd hoeft te worden is wel een pluspunt, in deze tijd waarin elke OS duurder wordt en waarin vele stadions binnen 2 jaar na de OS er vervallen bij staan.
  Camila vindt dit leuk.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Er zijn voor 2030 nog een hoop steden die een bid overwegen. SLC, Hamar en Sapporo overwegen allemaal de Spelen terug te halen naar hun stad. Praag en Warschau doen ook hun best, en ook Alma-Ata gaat het nog eens proberen. En Erzurum dus. Hoe concreet deze bids zijn, weet ik niet precies. SLC had aanvankelijk ook een bid voor OS2026. Ik zie het overigens niet gauw gebeuren dat de Zomer- en Winterspelen achter elkaar in hetzelfde land worden gehouden.

  Parijs werd gekozen voor 2024 waardoor Los Angeles als enige kandidaat overbleef voor 2028. Daar is nu geen sprake van.

  De Winterspelen zijn ook een stuk goedkoper dan de Zomerspelen. Tenzij je Vladimir Poetin heet.
 10. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Of in Dubai organiseert
 11. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Eens Erzurum lijkt mij helemaal niet zo'n verkeerde keuze. Langebaan en langebaanschaatsers hebben ze niet. Shorttrackteam hebben ze wel, nog wel in de marge. Volgens mij een echt wintersportgebied.
  Verder ben er niet voor om alleen Olympische Spelen te houden in landen die de alles wel op orde hebben. Dat gebeurt ook niet met Brazilie, Rusland, China etc.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Geen Erzurum dus. Die mogen niet verder meedoen van het IOC. Eerst maar eens wat grote wedstrijden organiseren en er zijn twijfels of de infrastructuur wel in 2026 klaar zal zijn.

  Dus blijven over Stockholm (maar geen overheidssteun; nieuwe overdekte schaatsbaan), Milaan/Cortina d'Ampezzo (maar geen overheidssteun; schaatsen ???) en Calgary (waar volgende maand een referendum zal zijn; opgeknapte hal).
 13. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 14. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Milaan heeft wel overheidssteun, ze hebben Lombardije achter zich staan. De rijkste provincie van Italië, die ook vrij autonoom is. BBP van Lombardije is ongeveer gelijk aan die van Oostenrijk (368 om 386 miljard). Veneto zou zich nog uitspreken, geen idee wat die hebben gezegd. Maar als die ook mee doen gaat het om de 2 van de 3 rijkste provincies van Italië en heb je een bbp groter dan die van België.
  Laatst bewerkt: 4 okt 2018
 15. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Als we gaan mierenneuken, Lombardije en Veneto zijn regio's. Italië is opgedeeld in twintig regio's en een stuk of honderd provincies die vrijwel allemaal naar de hoofdstad heten. Soms vallen regio en provincie precies samen. :D
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Italië had de Winterspelen nog in 2006, Canada had de Winterspelen nog in 2010. Daarom vind ik Stockholm/Zweden ook een leuke optie, een beetje slim bouwen met een olympisch dorp waar je achteraf huur-/koopappartementen van maakt, een tramlijn die je toch al wilde aanleggen, een schaatsbaan die achteraf nog te gebruiken is als multifunctionele hal schaatsbaan voor de Wereldbeker en Wereldkampioenschappen omdat schaatsen in Zweden weer een hele grote sport geworden is.
  mi, Elina, Monique en 5 anderen vinden dit leuk.
 17. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Sinds wanneer is schaatsen dan weer een hele grote sport geworden in Zweden? De laatste keer dat ik er over gelezen had was er niet eens meer een 400 meter baan in Zweden.
  Het zou wel mooi zijn voor het schaatsen als de spelen daar georganiseerd gaan worden en er meer aandacht voor komt, zeker nu Van der Poel de 10 km heeft gewonnen op het afgelopen WK allround.

  Verstuurd vanaf mijn TA-1033 met Tapatalk
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  @SchaatsDaan
  Waarschijnlijk bedoelt @leenstrafan dat schaatsen weer een grote sport wordt in Zweden als ze de Spelen mogen organiseren. Schaatsen is op dit moment namelijk totaal geen grote sport daar.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Soms is de hoop de moeder van het uitzicht.
  Eelco en proeme vinden dit leuk.
 20. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het wordt toch wel spannend waar het heen gaat nu. Er zijn nog drie kandidaat-steden over die allemaal een plan hebben conform het nieuwe kostenbewuste beleid van het IOC. Heel overtuigend zijn de plannen nog niet.

  In Calgary is dinsdag een raadgevend referendum over het organiseren van de Winterspelen. De gemeentepolitiek staat op zich positief tegenover het organiseren van de Spelen. De regio Alberta trekt echter de financiële steun in, in het geval dat een meerderheid tegen stemt bij het referendum. Bij een 'nee' lijkt dat dus een moeilijk verhaal te worden.

  Stockholm staat ook wankel nadat daar begin september gemeenteraadsverkiezingen en landelijke verkiezingen zijn geweest. De formatie van een Zweedse regering wil nog niet echt lukken, waardoor het dus ook onduidelijk is wat het standpunt van de regering aangaande de Spelen wordt. De nieuwe coalitie van de Stockholmse gemeenteraad is van mening dat het organiseren van de Spelen niet door de belastingbetaler betaald mag worden. Het organisatiecomité claimt dat de financiering via private partijen gedaan kan worden en wil graag in gesprek om de gemeente daarvan te overtuigen.

  Het gezamenlijke plan van Milaan en Cortina d'Ampezzo kan rekenen op financiële ondersteuning van Lombardije en Veneto. De Italiaanse landelijke politiek is echter vrij onrustig momenteel en heeft aangegeven meer invloed te willen uitoefenen op de uitgaven van het Italiaans Olympisch Comité (CONI).

  Bach was donderdag in Italië en gaf aan dat Milaan/Cortina goed op weg was. Dat bid lijkt momenteel dus de beste papieren te hebben. De beslissing zou eigenlijk genomen worden in september in Milaan, maar is in verband met de kandidatuur van Milaan zelf verplaatst naar Lausanne en zal nu eerder, in juni, plaatsvinden. Verder gaf hij aan dat er geen plan B is voor het geval alle drie de kandidaten zich terug zouden trekken. Wordt vervolgd...
  Kristian vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina