dr. Bibber

Discussie in 'Lange baan' gestart door Anne-Jelmer, 12 okt 2010.

 1. nino

  nino Member

  Ja, het lijkt me bijzonder moeilijk in de praktijk. Vaak zie je zo´n schaatser, vermoeid richting de eindstreep zijn koers verliezen; één keer over de lijn wordt onmiddelijk gevolgd door de tweede keer.

  Ik hoop dat iedereen tijdens de Worldcup netjes binnen de lijnen blijft.
 2. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik moet wel zeggen dat ik hier eigenlijk tegen ben. Ik ben daar heel rechtlijnig (;)) in. Als je een regel hebt dan leef je hem na, en als je dat niet wil dan schaf je hem af. Dit vind ik zo een halfslachtige oplossing, als je een regel hebt dan moet je het ook goed doen vind ik, vanuit het beleid. Dat heb ik in mijn studie in ieder geval wel geleerd over het werken met kinderen ;)
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik niet, ik hoop dat ze er massaal overheen gaan. Ik vind het zo jammer dat er nu niet direct stevig doorgepakt wordt door de schaatsers. De ISU scheept ze nu af met een heel kleine wijziging, en daar moet iedereen dan maar enorm blij mee zijn. Ik ben echt bang dat als het nu wel meevalt met de DQs, dat de ISU dan denkt dat alles wel prima geregeld is zo, en dan zal je zien dat op het WK op de 10 km Sven 2x door de lijn gaat een geDQt wordt. Daarom ben ik er een voorstander van om nu als schaatsers massaal te protesteren op de baan (dus óf niet starten óf allemaal door de lijn) nu het zo ontzettend leeft.
 4. nino

  nino Member

  Oei, zo bedoelde ik het niet.
  Als er actie gevoerd gaat worden is het een ander verhaal.
  Ik verheugde me eigenlijk nog gewoon op mooie schaatswedstrijden, en dq´s vind ik helemaal niet leuk.
  Maar idd, als er echt actie gevoerd gaat worden, dan moeten ze allemaal maar over die lijn.
 5. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik vind wel dat er goed over die actie moet worden nagedacht. Je moet de ISU ook niet tegen je in het harnas jagen want dan kom je helemaal nergens meer. Er is nu een opening en na dit weekend kan er worden gekeken of er misschien nog meer kan veranderen.
 6. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik kan me voorstellen dat, zoals Sven zopas zei, men de schaatsers die er hun geld mee verdienen, niet wil dwingen tot een staking. Aan de andere kant zal er iets moeten gebeuren. Dus allemaal één (of twee) keertje(s) net over de lijn en de jury heeft karrevrachten vol werk en veel protesten te behandelen. :twisted: :lol: En anders in de stad van de vrijheid (Berlijn) maar het ISU voor het blok zetten.
 7. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik ben stiekem wel blij dat zulke acties niet in Heerenveen gevoerd worden want ik ga zondag en geef er al met al toch een 35 euro aan uit (inclusief treinkaartje) dus ben wel blij dat ik gewoon een schaatswedstrijd te zien krijg ;)
 8. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Dat zouden ze om die reden ook niet kunnen maken. Hier in Nederland komen er nog mensen kijken, in het buitenland is het allemaal een stuk kleiner. Beetje gemeen om het trouwe publiek dat te straffen.
  Ik zou ook echt heel kwaad zijn als ze wel in Hveen een actie zouden gaan doen.
 9. Billy

  Billy New Member

  Als je het er mee eens bent zou dat niet moeten uitmaken.
  Ergens anders zijn er ook mensen die speciaal vrij gemaakt hebben, geld voor uit gegeven hebben en misschien wel van nog verder gekomen zijn etc
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Het probleem is dat het op zich heel logisch was om binnen de lijnen te blijven. Vroeger had je sneeuwrandjes en dan ging je onderuit als je over de lijn ging. In feite zo logisch, dat er niet eens een regel aan gewijd hoefde te worden. Met de binnenbanen kwamen er blokjes en die werden nogal eens geraakt en schoven dan in de baan van de tegenstander met mogelijk gevaar tot gevolg. Die blokjes werden daarom weggehaald.
  De laatste jaren is het gebruik geworden om regelmatig de lijn te overschrijden met Sablikova als extreem voorbeeld. Met gevaarlijke of intimiderende (marsicano) gevolgen.

  Ik kan me voorstellen dat de ISU eerst een "normoverdragend gesprek" heeft gevoerd, waarbij tegen schaatsers, trainers en bonden gezegd is dat dat niet de bedoeling is en of men dat voortaan wil laten. Ik kan me ook voorstellen dat er 1 wijsneus opgestaan is, die gezegd heeftt: "Waar staat dat dan? Welke regel zegt dat?". En voor je het weet, wordt er dus een regel ontworpen.

  Inmiddels heeft de ISU de handreiking gedaan om ongelukjes door de vingers te zien. Als de schaatsers nu toezeggen dat het niet hun bedoeling is om de lijnen te overschrijden, lijkt me dat een mooie terugkeer naar normale omgangsvormen.
 11. dedeut

  dedeut Well-Known Member

 12. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Op twitter:

  Wat kan dit zijn?
  - Verbod op klapschaatsen?
  - Verbod op de kleurencombinatie blauw/oranje/groen?
  - Verplicht een sneeuwkanon in de ijshal?
  - Verplicht schaatsen met sjaal en ijsmuts?
  - Nieuw onderdeel: 400 meter horden?
  - Max. 30 km/u in de bochten (dat is veiliger)?

  Wie zal het zeggen...
 13. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Euuuuuhh, dat soort dingen moeten toch eerst in een congres besproken worden? Het enige bizarre wat ik op dit moment kan bedenken is dat je niet meer mag stayeren na de kruising. We zullen het wel zien wat die fossielen nu weer voor goeds met het schaatsen voor hebben. :mrgreen:
 14. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Het zal wel een grapje zijn dat hij zelf heeft verzonnen.
 15. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Hier de column (in italics het stukje over de nieuwe regel):

  Inderdaad weer een vrij onzinnige regel. Blijkbaar denkt de ISU dat DQ's uitdelen de enige mogelijkheid is om iets voor elkaar te krijgen. Je kunt toch ook gewoon zeggen: "Jongens, willen jullie vanaf nu niet meer op die boarding gaan zitten". Lukt dat niet, dan kun je diegene nog altijd gewoon van de training wegsturen.

  ps. Grappig trouwens dat Kuipers de KNSB nu ook al de K(P)NSB noemt (al is het wat ongelukkig geformuleerd omdat er nu nogal prominent NSB staat). Gisteren noemde Geert Kuiper de KNSB ook al zo in zijn column in de volkskrant. Het is blijkbaar al een ingeburgerde naam :D
 16. Koen

  Koen Well-Known Member

  je zou bijna denken aan een vervroegde 1 april grap
  anders zou ik niet weten waarom deze regel ingevoerd gaat worden
  moet toch niet gekker worden met de ISU
 17. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Het is een stomme regel, maar ik moet wel zeggen dat er al jaren in Thialf staat tijdens trainingen: Ga niet op de kussens zitten. En ze doen het allemaal.
 18. janzwabu

  janzwabu New Member

  Er mag toch eigenlijk helemaal nergens en nooit op de kussens/boarding gezeten worden...? Ook in publieksuren niet. Waarom zouden die toppers dat dan weer wel mogen? Die boarding is er juist voor de veiligheid/bescherming. Er op zitten betekent kans op beschadiging (met schaatsen) en bovendien is het beschermende effect weg als er juist daar iemand valt (en wordt de zitter misschien zelf ook nog slachtoffer)..Buiten de baan kun je zitten en uitrusten...
 19. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Het punt is ook niet dat het belachelijk is dat de schaatsers niet op die kussens mogen zitten. Het punt is dat het belachelijk is dat de ISU daar een regel voor maakt en dat ze als straf niks beters kunnen verzinnen dan een DQ voor de eerstvolgende wedstrijd.
 20. Billy

  Billy New Member

  Ja, je kan beter elke keer blijven zeggen dat als ze er niet af gaan ze de volgende wedstrijd niet mee mogen doen.
  En dat blijf je gewoon herhalen herhalen herhalen herhalen.......... echt Nederlands.
  Natuurlijk een stomme regel, maar veroorzaakt door nog stommere sporters.

Deel Deze Pagina