Doping in het schaatsen

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Oxylus, 18 nov 2012.

 1. alexlondon

  alexlondon Active Member


  Wie is menig? Alleen Antoinette de Jong draagt foundation, de rest alleen mascara of eyeliner.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Volgens mij moet jij beter opletten als Leerdam van start gaat.
  JohnZero vindt dit leuk.
 3. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  We hebben een expert. "Get the alexlondon-look.."
  alexlondon, JohnZero en leenstrafan vinden dit leuk.
 4. alexlondon

  alexlondon Active Member

  Wat zie jij nog meer bij Leerdam??? Alleen wat op de ogen. Geen dikke lagen op haar gezicht
 5. alexlondon

  alexlondon Active Member

  :):):) Daar moest ik echt om lachen
  Yuskov vindt dit leuk.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Als een vrouw er hetzelfde uit ziet in een glamour shoot als op een ijsbaan is er sprake van foundation. Of ze heeft de meest perfecte huid ooit, dat zou ook kunnen. Overigens is het niet de bedoeling om foundation in dikke lagen op je gezicht te smeren, dat sommige mensen dat doen ontken ik niet, maar dat is niet hoe foundation gebruikt wordt door de meeste mensen.
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Alex Boisvert viel natuurlijk wat tegen met 12e en 21e bij de mannen sprint. Gelukkig kan hij zijn naamgenote feliciteren met goud.
  chicagodude vindt dit leuk.
 8. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Het is te hopen dat @necsio niet naar Groenewoud heeft gekeken vandaag. Leek wel op een Russin met haar gezicht.
 9. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Allemaal potentieel doping-gebruik maskerende producten - verbieden zou ik zeggen
  JohnZero vindt dit leuk.
 10. VictorP

  VictorP Well-Known Member

  Sproeten en acné kun je toch wel uit elkaar houden?
 11. alexlondon

  alexlondon Active Member


  Daar zeg je het zelf, het kan gewoon zijn dat ze een goede huid heeft. Jij ziet het verschil dus niet. Dus de uitspraak ¨drie ton make up zoals menig Nederlandse schaatster¨ is niet op haar van toepassing.
 12. sysya

  sysya Well-Known Member

  Die opmerking heb ik ook niet gemaakt. Het punt was dat make-up spottend werd geopperd als een middel om doping gebruik te maskeren. Of je nu 3 ton foundation gebruikt of gewoon als de rest van Nederland een beetje, de intentie blijft hetzelfde.

  Overigens zie ik het verschil dus wel, maar laat ik vooral voor jou fantasie de opening dat ze 1 in een miljard zou kunnen zijn die een perfecte huid heeft.
 13. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Nou, op de tv leek het meer dan sproeten. Maar als jij sproeten zegt, geloof ik je meteen. Het ging meer om het principe dat een onvolkomen huid al reden zou zijn om iemand van dopinggebruik te beschuldigen.
 14. The Fyling Dutchman

  The Fyling Dutchman New Member

  Heb hier even de discussie gelezen over doping. Om de doping in het Russische schaatsen te begrijpen is het wel handig om inzicht te hebben in de machtsverhoudingen in Rusland, en de doelstellingen van het dopinggebruik. Het gaat hier niet in de eerste plaats om het behalen van sportieve successen, niet om de belangen van de atleten, en zelfs niet om het belang van Rusland. Het eerste belang is de machtspositie van het regime van Putin, en die is gebaseerd op de beeldvorming rond sterkte en zwakte, zowel nationaal als internationaal.Het idee dat men buigt voor het WADA( Lees: Westen of nog beter de VS) zal als een nederlaag door Putin worden ervaren, en als zwakte worden uitgelegd. Je kan het vergelijken met wat nu met Navalny gebeurd. Bijna openlijk vergiftigd en in concentratiekamp gestopt, omdat hij Putin durfde te bekritiseren. Of doktoren die zijn Coronabeleid bekritiseerden. Die zijn dood aangetroffen nadat ze bv. zelfmoord hadden gepleegd en uit een raam waren gesprongen. Net zoals vele criticasters van Putin dood zijn aangetroffen,vaak nadat ze 'zelfmoord' hadden gepleegd of waren vergiftigd. Dit gebeurt zelfs in het buitenland, bv. VK waar een flink aantal moorden zijn gepleegd tegen voormalige 'zakenpartners' van Putin. Hij wil hiermee laten zijn hoe groot zijn macht is, en angst zaaien onder zijn tegenstanders. Dat mensen denken dat hij erachter zit, ziet hij als een plus omdat hij denkt dat dat zijn machtspositie zal versterken.

  Als Putin wil dat de schaatsers doping gebruiken, zal dat gebeuren vanuit hierboven genoemd genoemde invalshoek, en is het heel moeilijk voor de schaatsers om hier niet aan mee te werken.

  Bij acne moet het om groepje mensen gaan met chronische verschijnselen om andere oorzaken zo goed als uit te sluiten, heb ik begrepen. Weet te weinig van de Russische dames af omdat vast te stellen.
  Inimene vindt dit leuk.
 15. sysya

  sysya Well-Known Member

 16. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  En ergens dacht ik dat de meeste gebruikers een attest hebben. En dat het verkrijgen van dat attest dus wellicht onterecht is.
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  De gebruikers die wij kennen en hier open over zijn geweest hebben die ook, althans als het op de dopinglijst komt (wat wel voor de hand ligt nu) dan krijgen ze die want zij kunnen de medische noodzaak bewijzen. Om het middel nu te gebruiken heb je geen attest nodig omdat het niet op de dopinglijst staat. Het zal geen gevolgen hebben voor schaatsers als Irene Schouten die het middel gebruiken naar aanleiding van een schildklieraandoening. Het zal alleen gevolgen hebben voor sporters die het middel gebruiken zonder medische noodzaak.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Tsja, dit komt om de paar jaar weer terug. En nog steeds staat het niet op de dopinglijst.

  Ik heb me wel afgevraagd hoeveel schaatsers er in 2018 hebben aangegeven Thyrax te gebruiken om het aan te duiden als ''opvallend''. Van Schouten en Das was het al langer bekend dat ze een schildklierafwijking hebben en Wüst gaf in de maanden na de OS van 2018 aan dat ze het middel al jaren gebruikt met een medisch attest. Dan zit je op een groepje van 20 sporters al snel boven het percentage schaatsers die je met een dergelijke medische aandoening zou verwachten.

  Daarnaast zie je bij de doctoren weer een hoop verwarring waarom ''gezonde sporters'' Thyrax nodig hebben. Misschien moeten ze eens onderzoeken hoe/waarom er zo veel schaatsers met schildklieraandoeningen lijken te zijn. Buiten de drie hierboven zijn meerdere schaatsers hierover naar buiten getreden. Contin was er jaren terug doodziek van. Marije Joling kan ik me herinneren. Maar ook in het marathonschaatsen komt dit voor. Kevin Hoekstra is daar open over geweest, maar bijvoorbeeld ook Gary Hekman. Die is dit seizoen zwaar getroffen door een schildklieraandoening.
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Bij Wust weten we dat het een gevolg was van haar overtraindheid. Die heeft jarenlang klachten gehad die teruggeleid konden worden aan haar overtraindheid, ze gaf aan dat ze het middel in 2015 is gaan gebruiken nadat haar klachten alleen maar erger werden.

  Ik geloof wel dat er schaatsers zijn die het middel gebruiken zonder medische noodzaak, maar als je zo kijkt naar de namen waarvan wij het weten dan zit je echt al op een heel hoog aantal. Degene die hier publiekelijk over hebben gesproken zie ik hier ook echt niet over liegen, waarom zou je? Het is een middel dat in opspraak is waarom zou je dan publiekelijk gaan aankondigen dat je het gebruikt?

  Een onderzoek naar de relatie tussen schildklierklachten en de schaats en roei (blijkbaar wordt er in die tak ook veel Thyrax gebruikt) sport lijkt mij geen weggegooid geld.
 20. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ons Meldonium. Het zou goed zijn als daar eens wat aan gedaan werd. Over die attesten die de Nederlanders toevallig allemaal hebben, sportartsen geven die dingen weg bij aankoop van een pak melk, dat zegt niks.

Deel Deze Pagina