Doping in het schaatsen

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Oxylus, 18 nov 2012.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Jij noemt de Russische vrouwen doping gebruikers omdat ze last hebben van acne. Dat is ongefundeerde laster en heeft niks te maken met feiten.
  mi en JohnZero vinden dit leuk.
 2. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Een klassiek rechtsprincipe is trouwens dat je maar 1x gestraft wordt voor dezelfde daad. Hoelang nog moet dit aanslepen?
  "en we doen er nog een jaartje bij jongens" zo werkt het helemaal niet.

  Als het toch om de staat, om de instanties gaat, is het dan niet veel effectiever Het Land te straffen ipv er die individuele sporters 7 jaar later nog mee te ambeteren? Dat ze bv de grote toernooien van Rusland afnemen, maar daar hadden ze de ballen natuurlijk niet voor.
  mi vindt dit leuk.
 3. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  En Daphne Schippers is geen WK in de athletiek? Het is maar wat je wilt geloven. Zolang er geen positieve tests zijn.. geniet van de prestatie.
 4. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Maar geeft dan wel weer extra gewicht, wat dan weer nadelig is.
 5. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Zonden uit het verleden... hoe lang gaat het door? Als Nederland wordt aangesproken over slavernij verleden is het antwoord: "ik was er niet bij, ik heb nog nooit in mijn leven een slaaf gehad. Ik ga geen sorry zeggen voor zonden van anderen." Sommige Russische sporters van nu waren er niet eens bij, worden nergens genoemd... maar worden toch als dopingzondaars gezien/ behandeld. Gaat wel ver hoor.
 6. nescio

  nescio New Member


  Voorbeeld van iemand zonder kennis van zaken en gebruikt om met valse argumenten deze discussie een verkeerde draai te geven. Schippers had op jeugdige leeftijd al last van acne, dit is zelfs op schoolfoto's waarneembaar. Bovendien werd op het collectief verschijnsel bij de Russen gewezen, en nooit de mogelijkheid uitgeloten dat iemand daar van nature last van kan hebben. Wat niet kan is dat zo'n beetje iedere schaatsende Russische daar last van heeft.
 7. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member


  Zoals ik al zei, meld je aan bij de WADA, die zitten te springen om experts zoals jij.
  Oh nee, daar werken alleen maar stumpers die natuurlijk niet aan dat soort zaken denken, alleen jij weet dat natuurlijk.

  Ik ben verder wel klaar met types zoals jij die denken het allemaal wel beter te weten.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Even om dit wel even te verduidelijken. Het slavernij verleden heeft nog steeds zijn weerslag op de huidige samenleving en het slavernijverleden wordt steevast ontkent/onderbelicht. Het is niet de schuld van de huidige mensen, maar het erkennen en het snappen van de gevolgen ervan zijn wel heel erg belangrijk. Dat je atleten niet straft voor iets waar ze nooit onderdeel van waren klopt, maar dat betekent niet dat je het Russische dopingschandaal uit het collectieve geheugen moet wissen, het is namelijk wel belangrijk om die geschiedenis te archiveren.
 9. mi

  mi Well-Known Member

  Het sleept omdat het de Russische sport en dopingautoriteiten maar niet tot het maken van schoon schip komen. Dat betekent niet dat ik denk dat de momenteel in Heerenveen aanwezige schaats(t)ers doping gebruiken maar maakt het in mijn ogen wel terecht dat er sancties zijn. Voor wie hem niet gezien heeft: zet vanavond netflix aan en zoek Icarus even op.
  Ik vind ook dat men daar geen toernooien moet houden en niet met dit soort slappe ‘andere vlag, ander liedje’ beleid moet komen. Maar dat ligt te gevoelig (financieel).
 10. nescio

  nescio New Member

  Misschien had je beter zelf eerst WADA kunnen goochelen voordat je je reactie gaf. Dit is wat pijnlijk. WADA heeft nog niet zo lang geleden Rusland opnieuw uitgesloten van OS en WK voor 4 jaar.
 11. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  en waarom zou het niet kunnen?
 12. nescio

  nescio New Member

  Nee hoor, dit gaat om het heden. Zie de laatste ontwikkelingen, onderzoeken en uitgesproken straffen. En zal met huidige regime waarschijnlijk ook niet veranderen.
 13. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Niets pijnlijk, de straf geldt Rusland, dus niet de schaatsers die nu deelnemen aan het WK, degene die jij doodleuk beschuldigt van dopinggebruik, zonder daar bewijzen voor te hebben, behalve alleen wat gebrabbel over acne. Als zij deel mogen nemen aan dit WK zullen zij ongetwijfeld getest en clean bevonden zijn.

  Het is echter overduidelijk dat jij een behoorlijke aversie tegen de Russen hebt.
  Laatst bewerkt: 12 feb 2021
  alexander79 en sysya vinden dit leuk.
 14. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Als ze NU nog aan de dope zitten moeten ze ook niet onder neutrale vlag deelnemen. Dat zou ook niemand accepteren. ;)

  Waarom niet het regime bestraffen? Een WK-tje voetbal afpakken of zo, maar neeen.
  alexander79 vindt dit leuk.
 15. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Behalve dan ene nescio: "Zij zijn gewoon pionnen van de psychopaten in het Kremlin."
  Khlebnikov en JohnZero vinden dit leuk.
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  De atleten die nu onder neutrale vraag schaatsen...vormen deze nog deel van het "foute" regime? Als ze al gebroken hebben met een regime, ze zijn niet betrapt op doping.. dan is het een beetje onzinnig om hun nog steeds als dopingzondaars te zien alleen maar omdat ze acne hebben.. en dan doodleuk zeggen dat de acne van Schippers niet zo erg is.
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  Wada zegt: Rusland als land is uitgesloten voor OS en WK
  Jij maakt daarvan: ALLE RUSSEN GEBRUIKEN DOPING.

  Kun je nou niet lezen of heb je gewoon de herseninhoud van een doperwt?
  JohnZero en alexander79 vinden dit leuk.
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  Nee, daar ben ik het ook niet mee eens hoor. De Russen die dit weekend meedoen zijn wat mij betreft net zo clean als alle andere deelnemers. Ik probeerde alleen even het verschil tussen het slavernijverleden en deze situatie te verduidelijken.
  alexander79 vindt dit leuk.
 19. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Nog even over die acne. Ze eten toch al 5 weken elke dag bij Van der Valk ?
  mi, JohnZero, sysya en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 20. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  ZeeKoei en sysya vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina