Dominique L. en de KNSB

Discussie in 'Lange baan' gestart door MrBean, 11 nov 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. xRedStar

  xRedStar New Member

  Nog even terug komend op de where abouts;

  Wanneer je whereabouts in moet vullen kan je best nog naar vriendinnen je kan je gegevens tot een bepaalde tijd nog wijzigen en een minuut voor controle kan dopinautoriteit nog kijken waar je bent

  Het is misschien streng maar om zo een schone sport te krijgen, maakt niet uit toch

  Dominique haar dag zal er globaal zo uit zien ze zit op school,traint en slaapt (volgens Dominique zelf speelt ze verder nog buiten..)
 2. Lotus

  Lotus New Member

 3. Flurie

  Flurie New Member

  Ik heb de posts van de afgelopen dagen gelezen. Ik ken de familie niet, maar wat ik lees van vooral de vader is dat hij in extreme mate enthousiast is. Enthousiasme wat alleen positief blijft op een moment dat er gewonnen wordt. Er zijn blijkbaar concurenten die sneller rijden, waardoor er geen eerste plaats gehaald wordt. De meest voorkomende oorzaak van dopinggebruik is het niet kunnen winnen en daar geen gevoel van vrede bij kunnen krijgen. (Bijv. een overenthousiaste vader die de gezondheid van zijn kinderen ondergeschikt stelt aan zijn eigen onvrede).

  Ik hoop dat het niet waar is en berust op verkeerde procedures tijdens de de controles en dat er achter de schermen van de KNSB zich iets heeft afgespeeld wat zij niet graag naar buiten willen brengen.

  Voorop staat het belang van de kinderen, maar dat mag niet boven de regels worden gesteld die we samen willen handhaven om schaatsen clean te houden. Niemand in de schaatswereld zit te wachten op dopingschandalen zoals in het wielrennen. Wat de dopingcommissie heeft gedaan is precies wat dat belang nastreeft. Nu ze niet mag schaatsen heeft evt. verder gebruik van verboden middelen geen zin, wat uiteindelijk zal zorgen voor haar eigen gezondheid.

  Daarnaast kun je je de vraag stellen of een kind van 13 (of 15) zich al op zo'n hoog niveau moeten willen neerzetten. Er zijn strenge regels hoeveel uur een kind mag werken, waarom dan niet ook regels voor hoeveel een kind mag sporten (ik geef toe dat beide niet goed te controleren zijn). Ik zou dan ook benieuwd zijn naar de reactie van Pa Lommers, wat hem ertoe beweegt om zijn kinderen zo te pushen (als ik dat uit diverse bronnen zo mag concluderen). Gezien hun situatie lijkt het me wel aannemend dat ze deze reacties ook lezen. Hier een andere uitdaging (nu het tijdelijk niet meer mogelijk is deze op het ijs aan te gaan), geef me een reactie waardoor ik moet geloven dat er geen oneerlijke strijd wordt gemaakt door de fam. Lommers.
 4. HA01761

  HA01761 Active Member

  In b.v. Heerenveen en Papendal trainen turnsters van die leeftijd ook 20 uur pw, mét subsidie.

  Sja, willen we bij de top-10 van de wereld horen of niet?
 5. Perfectmove

  Perfectmove New Member

  Lees net het volgende ANP bericht uit het land van dopingkoning Arnold Schwarzenegger en de doping bloedbanken.

  WENEN - Voor Oostenrijkse dopingzondaars dreigt binnenkort niet alleen een jarenlange schorsing. De atleten die betrapt worden op verboden middelen zullen ook door justitie worden vervolgd, waardoor ze rekening moeten houden met celstraffen van 3 tot liefst 10 jaar.

  Dat voorstel heeft de Oostenrijkse minister van Justitie gedaan. Met de maatregel wil Oostenrijk, dat de laatste jaren vele malen is opgeschrikt met dopingaffaires in de sport, de strijd tegen doping verharden. De nieuwe wet moet op 1 januari ingaan. Eerst moet het Oostenrijks parlement nog instemmen. (ANP/DPA)

  Bij invoering zou het echt einde sportcarriere zijn voor een dopingzondaar en zijn ook de handelaren en dopingindustrie juridisch beter aan te pakken.
  Misschien is dit de oplossing die tot uitbanning kan leiden of zal dit altijd een illusie blijven?
 6. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Re: Schaatser (15) eist staken dopingzaak

  Er zijn deze week nog meer kamervragen gesteld zag ik...
 7. Duif

  Duif Well-Known Member

  Volgens Bart Veldkamp zondag op tv trainen Koreaanse shorttrackertjes van 8-9 jaar al 12 uur per dag.
 8. allard

  allard Active Member

  [quote="Duif]In b.v. Heerenveen en Papendal trainen turnsters van die leeftijd ook 20 uur pw, mét subsidie.
  [/quote]

  Volgens Bart Veldkamp zondag op tv trainen Koreaanse shorttrackertjes van 8-9 jaar al 12 uur per dag.[/quote]
  Zullen die lekker overtraind raken......
 9. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  ik weet dat in china met turnen ook vele uren op jonge leeftijd getraind wordt... en er zijn in nederland echt wel meerdere kinderen die veel sporten denk niet dat je dat moet indammen, zelf was ik als kind ook gigaveel met sport bezig, maar vond het echt superleuk, zou het dan niet leuk gevonden hebben als de overheid zou zeggen je moet wat gaan minderen.. alleen vraag ik mij bij de kinderen van Lommers af of ze het wel echt leuk vinden of dat ze het leuk moeten vinden, maar denk dat niemand hierin beperkingen kan opleggen want het verschilt per situatie..
 10. jansen

  jansen New Member

  Momenteel is er een website www.wesdom.nl in de lucht.
  Op deze site staan de zaken van zowel Wesley en Dominique.
  Ook wordt er e.d.d. een artikel van de kinderbescherming op de site geplaatst.

  En als klapper op de vuurpijl: een oproep aan mensen die eventueel willen doneren en wel binnen (gisteren nog) 48 uur.

  Het moet niet gekker worden!

  Tevens een bericht gevonden op omroep gelderland:

  http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieu ... de-cel.htm

  Vader en zoon in de cel door het aanvallen van buurtkinderen.
  Dit door middel van een mes en schaar.
 11. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Zullen die lekker overtraind raken......[/quote]

  Korea is inderdaad heel erg pittig maar in nederland zijn we heel snel bang voor overtraindheid. Je moet je zelfs vaak verantwoorden als je veel traint. Wil je de top bereiken zul je gewoon veel moeten trainen dus om dit via de wet vast te leggen wat iemand anders voorstelde slaat nergens op. Hoeveel mensen moeten dan boeten voor een enkel te fanatiek gezin?

  Dit even los van alle doping en dergelijke wat natuurlijk verschrikkelijk is.
 12. Lotus

  Lotus New Member

 13. sharky

  sharky New Member

  Als paps en mams direct na de positieve dopingtest van zoonlief nou eens om de tafel waren gaan zitten met alle betrokkenen............ Met praten los je dingen op, niet met grote, verontwaardigde woorden in de krant. Typisch een geval wat nooit zover had mogen komen en dan ligt toch echt de eerste verantwoordelijkheid bij de ouders zelf in mijn ogen. Ik hoop dat deze kids door iemand goed worden opgevangen, met de nadruk op goed. Triest.
 14. Flurie

  Flurie New Member

 15. trainer

  trainer New Member

  Wel leuk om te zien dat men op schaatsforum ook een "PayPal Donatie" knop heeft staan.

  dit is leuk om te lezen . . :oops:
 16. jansen

  jansen New Member

  De trainer denkt zeker dat ik donaties ga ronselen via het schaatsforum?? :shock:
  Bovenstaande oproep "donaties binnen 48 uur", staat op de site van Wesley en Dominique www.wesdom.nl die door pa in het leven is geroepen!
  De "PayPal Donatie" staat dus niet op het schaatsforum zelf !! Dat bedoel ik: het moet niet gekker worden !!
 17. Perfectmove

  Perfectmove New Member

  Wat trainer bedoeld is dat het schaatsforum terecht (zo'n site onderhouden kost nogal wat) ook een Paypal donatieknop op de site heeft staan.
 18. Lieke

  Lieke New Member

  Maar wat heeft die donatieknop van schaatsforum te maken met Dominique Lommers, volgens mij hebben wel meer fora e.d. donatieknoppen omdat het onderhouden van zo'n site gewoon een hoop geld kost. Om echter je kinderen en hun dopingzaak te gebruiken om daar geld uit te halen zoals Pa Lommers doet vind ik een heel ander verhaal...
 19. jansen

  jansen New Member

  Dank je Lieke. Dat bedoelde ik er ook mee :wink: Pa Lommers die nu een site de lucht in gooit, waar van alles op gezet wordt (nu mag en kan alles wel) en er vervolgens donaties om durft te vragen :!: :?: Hoezo gaat hij via schiphol Nederland verlaten om vervolgens in Somalie een nieuw schaats team samen stellen ?
 20. Perfectmove

  Perfectmove New Member

  Hebben ze daar sinds kort ijsbanen?
  Misschien kunnen we iets meer to the point blijven, wat iemand op zijn website zet ook al is het ridicuul moet hij/zij zelf weten zolang het niet beledigend is voor anderen.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina