Dominique L. en de KNSB

Discussie in 'Lange baan' gestart door MrBean, 11 nov 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Regenboog

  Regenboog Member

  Re: Schaatser (15) eist staken dopingzaak

  Prachtig verhaal perfectmove. Maar 35 keer de nandrolon waarde is een waarde die zoveel te hoog is, dat er doping gebruikt moet zijn. De heer Faber heeft het erover dat de testen niet elke keer hetzelfde meten. Dwz, een keer meten ze 34 keer te hoog, een andere keer 36 keer te hoog enz. Maar in alle gevallen is het gewoon verpletterend te hoog.
  De heer Ram was uiterst geschokt over de reactie van vader Lommers hierop. Het leek hem gewoon niet te interesseren, hij zat alleen maar over verkeerde procedures te kletsen. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat hij Dominique wil beschermen wat ik zeer voor hem vind pleiten.
 2. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Re: Schaatser (15) eist staken dopingzaak

  Als ik het goed begrijp is de schorsing omdat er door Dominique en haar familie geweigerd word de where-abouts in te vullen.
  Natuurlijk zijn de where-abouts een zware maatregel voor zo'n jong meisje. Echter wat kan je anders doen om haar vooraf te beschermen als straks blijkt dat broerlief wel opzettelijk nandrolon is toegediend door iemand uit de directe omgeving (lees vader en/of trainer/begeleider).
  Grote voordeel van de where-abouts is dat ze nu geen extra controles hoeft te krijgen (net als haar leeftijdgenootjes) maar dat de dreiging van een extra controle er wel is.

  Zie het als het plaatsen van een radarpaal... er hoeft geen camera in te zitten maar kan wel.. je gaat er toch altijd rustiger van rijden (niet dat ik ooit te snel rijdt hoor :wink: :wink: )
 3. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  Dominique Lommers

  Nu er ook gerommel is rond de naam van Dominique Lommers is (zusje van). Hier een topic voor informatie over haar.

  Laatste nieuws: Dominique is geschorst omdat zij en/of haar ouders niet willen meewerken aan het opgeven van where-abouts. Ze moet van 06.00 uur tot 23.00 uur een locatie opgeven. Voor haar is het handig dit te doen als het naar buiten komt dat haar broer doping heeft gebruikt(wat nu nog een vaag verhaal is omdat volgens de familie lommers de labwaarden fout zijn), zo kan ze aantonen dat zij er buiten staat. Mijn mening: Where-abouts vind ik een beetje vergaan voor een meisje van 13, ze mag dan achtelijk hard gaan voor haar leeftijd, maar er is nog een meisje sneller. Daar horen we helemaal niets van :!: Laat der lekker schaatsen!
 4. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Ik heb alles aangaande Dominique nu in 1 topic gezet.
 5. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  De schorsing is inderdaad omdat ze weigeren de whereabouts in te vullen. Maar die maatregel werd, als ik het goed begrijp, juist opgelegd omdat de familie Lommers niet mee wil werken aan dopingcontroles. Oftewel: pa vindt het niet goed als het meisje in een potje moet plassen. En daarom moesten ze dan de whereabouts invullen, wat ze ook niet willen.

  Ik weet niet zeker of ik het goed heb, maar ik dacht dat het zo zit?

  Ik vind het verdacht dat pa niet meewerkt. Om de ontschuld van dochterlief aan te tonen en de critici juist de mond te snoeren, zou hij JUIST WEL mee moeten werken. Maar dat wil meneer niet, en dat vind ik raar. :roll:
 6. Perfectmove

  Perfectmove New Member

  quote]Prachtig verhaal perfectmove. Maar 35 keer de nandrolon waarde is een waarde die zoveel te hoog is, dat er doping gebruikt moet zijn. De heer Faber heeft het erover dat de testen niet elke keer hetzelfde meten. Dwz, een keer meten ze 34 keer te hoog, een andere keer 36 keer te hoog enz. Maar in alle gevallen is het gewoon verpletterend te hoog.
  De heer Ram was uiterst geschokt over de reactie van vader Lommers hierop. Het leek hem gewoon niet te interesseren, hij zat alleen maar over verkeerde procedures te kletsen. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat hij Dominique wil beschermen wat ik zeer voor hem vind pleiten.[/quote]

  Was het maar zo eenvoudig dat het om 1 of 2 waardes te hoog zou gaan want dat bedoel je waarschijnlijk, dan was het geen discussiepunt geweest.
  Er moet binnen een protocol zijn voldaan aan een aantal randvoorwaarden om tot een positieve uitslag te komen, zodra hiervan wordt afgeweken mag er geen positieve uitslag worden afgegeven, daar komt het simpelweg op neer in het door Klaas Faber tegen het licht gehouden rapport.
  Wordt daarmee beweerd dat iemand geen doping zou kunnen hebben gebruikt, nee, alleen is er niet voldaan aan de voorwaarden die nodig zijn om tot een zuivere positieve uitslag te komen, dat zijn waarschijnlijk de procedures waar de vader op doelt.
  In ons strafrechtsysteem vind er ook geen veroordeling plaats zonder dat het bewijsmateriaal sluitend is ook al zijn er gerede vermoedens, de jurist in dhr.Ram weet dit natuurlijk ook als geen ander.
  Blijft een moeilijke zaak, ik vind alleen dat Dominique er op geen enkele manier in betrokken hoort te raken.
  Zie haar gewoon als een van een aantal jeugdige schaatsters die al knetterhard rijden en behandel haar niet apart van de rest, deze 13 jarige hoort niet op voorhand met een stigma rond te lopen en al helemaal niet als zij totaal geen verantwoordelijkheid draagt voor hetgeen haar overkomt.
 7. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Dat stigma HAD ze al door de acties van haar vader langs de baan en de positieve test van haar broer..!!!!!!!!!!!!!!!!

  Dus ruim voordat de dopingauthoriteit en nu de KNSB actie ondernamen!!!!
  Als mijn dochter in die situatie zou zitten dan zou ik meteen een dopingcontrole aanvragen om te laten zien dat ze clean is!!!

  Als de fam. Lommers en aanhang denken dat ze buiten de regels om kunnen spelen denk ik dat de carriere van beide kinderen door hunzelf wordt verknalt.
 8. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik denk dat ze zolang de uitspraak in de zaak van Wesley niet geweest is, ze iedere medewerking met de bond weigeren. Dat lijkt me logisch.
 9. Regenboog

  Regenboog Member

  Lijkt me helemaal niet logisch. Nu laden ze toch veel meer verdenking op zich? Iedereen vraagt zich af: waarom weigeren ze de whereabouts in te vullen? Ha, zeker iets te verbergen.
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Je hoeft niet mee te werken aan je eigen veroordeling. Stel ze vinden bepaalde verdachte zaken bij het zusje, dan is ook zij onderdeel van de discussie. En dat zal toch ook een impact op haar hebben. Bovendien duurt het al een hele tijd voordat de KNSB openheid van zaken geeft in de zaak van haar broer. Blijkbaar ligt het allemaal toch niet zo simpel als iedereen denkt.
 11. joep

  joep New Member

  Ik heb een vraag
  Stel dat de Dopingautoriteit deze maatregelen die ze nu getroffen heeft niet zouden doen en het gebeurd dat ze een hartstilstand krijgt wat namelijk gebeuren kan met deze hoeveelheden zoals bij haar broer wat voor reacties krijgen we dan hier? Word er dan naar de Dopingautoriteit gewezen?
 12. klopgeest90

  klopgeest90 Member

  De gezondheid van een kind daar gaan de ouders over of de kinderbescheming.
  De dopingautoriteit kan informatie melden bij de kinderbescherming en moet gewoon tijdens wedstrijden haar controleren.
  Ik vraag me af of de whereabouts van een kind of dat mag volgens de nederlandse en europese wetgeving.

  [MODBREAK Krizz] ik heb je 2 berichten even samengevoegd
 13. nino

  nino Member

  Nee, je hoeft niet mee tewerken aan je eigen veroordeling. Hier betreft het toch wat anders.
  De KNSB organiseert schaatswedstrijden. Om aan die wedstrijden deel te nemen moet je lid zijn van die organisatie en je moet je ook aan de spelregels houden. Doping mag niet. Het anti-doping beleid is zelfs zo streng dat je je zo nu en dan op doping moet laten controleren. Als je dat niet wilt, kun je dus ook niet aan de wedstrijden van de KNSB meedoen. De KNSB heeft hier dus een behoorlijke machtspositie.
  Aan de andere kant:
  De KNSB moet zich ook aan bepaalde regels houden. Waarschijnlijk hoort het respecteren van de privacy van betrokkenen daar ook bij. Daarom horen wij, het publiek, weinig van de KNSB.
  Wij horen alleen van de familie L. en hun advocaat. Hier hebben deze mensen dus weer een machtspositie. Zij doen er alles aan om de KNSB en de dopingautoriteit in discrediet te brengen.
  Een fijn uitgangspunt voor een toekomstige samenwerking lijkt het me allemaal niet.

  Overgens denk ik dat de KNSB er een groot belang bij heeft de schaatssport dopingvrij te houden. Als iedereen mag slikken en spuiten wat ´m goed dunkt, wordt het schaatsen een schertssport zoals bodybuilding dat is.
 14. Perfectmove

  Perfectmove New Member

  Het stigma waar jij op doelt heeft geen dopingachtergrond, dit stigma wel.

 15. Regenboog

  Regenboog Member

  Wil je hiermee zeggen dat jij de enige bent die zich in een kind kan verplaatsen? Persoonlijk vind ik dat vanuit vrijwel alle reacties, betrokkenheid met en bezorgdheid om het meisje blijken.
 16. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Je hebt helemaal gelijk Perfectmove als we ons ook een beetje in het kind moeten verplaatsen..
  Maar vind je dan dat we dan oogkleppen moeten dan en hopen dat Wesley het puur en alleen op eigenbeweging heeft gedaan??
  Als de ADA (samen met de KNSB) denken dat er een grote kans is dat er doping word toegediend bij een sporter dan is alleen een out of competition controle mogelijk om dit te testen...
  of wachten op een toevallige controle bij een vooraf aangemeld evenement (waarbij niet alle deelnemers worden gecontroleerd)
  De kans dat Dominique een controle zou moeten doen is nihil....

  Om nu juist dit kind te beschermen is deze actie ondernomen...


  Je kan natuurlijk heel zwartgallig denken om dit als een perfecte WE PESTEN LOMMERS TERUG actie te zien... en zo zal dat in Arnhem vast ook overkomen.

  Krizz

  PS de aanhang van Pa Lommers zijn al zijn virtuele alter ego's en Robert Welle de "clubtrainer" (evt. vrienden en bekenden niet uitgesloten)
 17. Perfectmove

  Perfectmove New Member

  Natuurlijk moeten we niet met oogkleppen oplopen en moet dopinggebruik hard worden aangepakt, ik denk dat iedereen het daar wel over eens is.
  Alleen zullen we er zonder bekentenis van de betrokkenen nooit achter komen hoe een en ander zich heeft afgespeeld en kunnen we er alleen maar over speculeren door het maken van hypotheses.
  Met betrekking tot die controles bij evenementen heb je gelijk, ik heb niet stilgestaan bij de toepassing in de praktijk.
  De tragiek is dat deze kinderen hun ouders natuurlijk nooit zullen laten vallen totdat men de leeftijd heeft bereikt waarop men zelf alles beter kan overzien, meestal is het dan te laat om nog een andere wending te kunnen geven aan een sportieve loopbaan.
  Weet iemand waarom dit kind niet in een Gewestelijke trainingsgroep zit of wil geen enkele reguliere trainingsploeg zijn vingers branden omdat ze dan ook met de ouders te maken krijgen?
  Ik begrijp dat de KNSB genoodzaakt is tot het nemen van stappen maar vind dit middel schadelijk voor de schaatssport omdat we daarmee de kans lopen af te glijden naar hoe het er in de wielrennerij aan toe gaat en dat moeten we volgens mij zien te voorkomen.
  Een oplossing heb ik ook niet voorhanden maar meest voor de hand liggend vind ik als men achter gesloten deuren met alle betrokkenen om de tafel gaat zitten.
 18. Lieke

  Lieke New Member

  En wat zou daar dan uit moeten komen? Ik heb eerlijk gezegd niet het idee dat er met Pa lommers echt te praten valt hierover..
 19. Perfectmove

  Perfectmove New Member

  Misschien niets. Maar face to face duidelijk je standpunten uiteenzetten en de mogelijke gevolgen onder ogen laten zien voor iemands sportcarriere zet vaak meer zoden aan de dijk dan dat alles via derden (rechtspersonen, pers, forums etc.) loopt.
 20. anonieme

  anonieme Member

  Ik krijg als BCC op het moment mail van " K.R.V./ INT. SPEED " en daar zit een yahoo adres achter.
  De inhoud gaat duidelijk over deze familie en ze vragen om donaties.

  De spam gaat bij mij de prullenbak in.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina