Algemene dopingzaken

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Eelco, 18 mei 2016.

 1. mi

  mi Well-Known Member

  Dat 3 mensen het kregen aangeboden zegt nog niet dat het gebruikt is door deze 3?

  Begrijp me niet verkeerd: zonder afwijkende longfunctie-test is het niet OK. Maar zonder namen en bewijs helpen dit soort artikelen helemaal niks. Vaagheid ten top. Maakt alleen maar het risico groter dat er onverschilligheid komt en dat jongeren denken dat het normaal is blijkbaar. Noem man en paard?
  Dit is van vergelijkbaar niveau als dat gedoe met dat kistje in ATS? Geen bewijs, alleen maar rookgordijnen. Ik zie niet wat iemand daarmee opschiet en ik snap dat de sporters dit niet leuk vinden. Je bent altijd nog onschuldig tot...
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik snap waarom het artikel er kwam, maar doe het dan goed, anders is het gewoon een soort popi stuk om de onwetende semi sport volgers een heksenjacht te laten opzetten.
 3. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  akkoord, maar Ritsma-Wennemars doen alsof er helemaal niets aan de hand is, terwijl er wel degelijk iets zeer laakbaars aan de hand zou kunnen zijn, ook in hun betoog ontbreekt elke nuance
  Asterisk vindt dit leuk.
 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Klopt, maar dat krijg je, als de nuance in eerste instantie ontbreekt, krijg je ongenuanceerde reacties. Dan wordt het gewoon een kwestie van op iemand's pik trappen en tja dan krijg je een trap terug.
 5. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  lijkt me eerder dat ze het weglachen omdat ze geen mensen in het wereldje willen schofferen... een paar schaatsers zijn nog actief, coaches idem. Beetje zoals sommige wielerverslaggevers tijdens de donkerste dagen.
  Kop in het zand om niets verkeerds te zeggen, maar binnenkort de vermoorde onschuld spelen als de bewijzen naar buiten komen.

  Net zoals een Nederlandse schaatster die het bespottelijk vond dat een of andere schaatser op doping betrapt was die zijn kracht zou bevorderen, want schaatsen was toch vooral een technische sport. Dan ben je ofwel heel dom, maar aangezien je wel weet hoeveel je op kracht traint, ben je wellicht eerder onbetrouwbaar (niet per se omdat je zelf gebruikt, maar minstens omdat je weet van hebt van allerlei onfrisse praktijken). We hebben dit al zo vaak gezien, alle alarmbelletjes gaan bij mij dan meteen af.
  chicagodude en strawbale vinden dit leuk.
 6. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ook wielrenner Stephan Denifl blijkt bij het nieuwe Oostenrijkse dopingschandaal betrokken te zijn volgens Sporza. Hij heeft onmiddellijk bekend en werkt nu samen met de autoriteiten. Binnenkort weer een nieuwe beerput die open gaat ?
 7. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Even terug gekeken omdat ik niets van dit WK had gezien. Mijn indruk: Wennemars en Ritsma kregen van hun grootste supporter (=NOS) volop de gelegenheid hun dopinggebruik goed te lullen.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Bij Wennemars is het toch sowieso geen doping? Die had als kind al Astma en Ritsma heeft dus blijkbaar inspanningsastma wat bewezen is te bestaan dus hoezo lullen ze dan hun dopinggebruik goed? Bij Ritsma zou je kunnen zeggen dat hij liegt of whatever en simpel een attest heeft gekregen, maar bij Wennemars kan dat niet eens.
 9. Elina

  Elina Well-Known Member

  Eigenlijk wil ik een heel verhaal typen over thyrax en salbutamol, maar ze zoeken het maar uit.
  Fijne zondag!
 10. Willie82

  Willie82 Member

  Andere mensen doen studies naar dit soort middelen en ik ben geen expert dus ik laat dat maar even gaan.

  Wel vind ik Salbutamol fascinerend. Een paar maanden terug had ik opeens de beschikking tot zo'n puffer (zoontje van een jaar had wat langer last van slijm dus dan krijg je dat blijkbaar van de huisarts) en dus heb ik dat zelf ook maar een paar keer geprobeerd en dat vond ik buitengewoon plezierig, inderdaad alsof alles open gaat staan en je meteen veel scherper wordt.
 11. Duif

  Duif Well-Known Member

  En de volgende Oostenrijker die aan de bloeddopinggalg hangt is (heeft) bekend: George Preidler. Een oud ploeggenoot van Tom Dumoulin, nu rijdend voor de ploeg van Tibaut Pinot, FdJ
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Voor mij is topsporten met een TUE toch een beetje als achtduizenders beklimmen met een zuurstoffles.
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Net als Michael Boogerd wel doping heeft gebruikt, maar tijdens zijn heroïsche solozege in de koninginnenrit van de Tour, naar eigen zeggen, wel clean was.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De foto staat inmiddels ook in papieren kranten.
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dat wielrennen blijft een chemisch peloton.
 17. mi

  mi Well-Known Member

  Ik steek voor geen enkele sport mijn handen in het vuur hoor, ook niet voor schaatsen. Zeker omdat het een sport is die in theorie heel goed baat zou kunnen hebben bij dopinggebruik (veel beter dan veel andere sporten zoals voetbal etc).
  Maar ik verwacht van journalisten dat ze met een echt verhaal komen ipv dit getut zonder man-paard etc.
  chicagodude vindt dit leuk.
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ben ik met je eens, ik steek voor geen enkele topsporter mijn hand in het vuur, maar die oude koeien mogen ze van mij wel in de sloot laten liggen.
 19. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Bestaan die nog?
 20. strawbale

  strawbale Well-Known Member

Deel Deze Pagina