Algemene dopingzaken

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Eelco, 18 mei 2016.

 1. mi

  mi Well-Known Member

  Maar hoe zou je dat in hemelsnaam willen doen? Denk je dat China de turninternaten gaat sluiten? En Rusland? En de USA?
  Dit stopt alleen als de sport zijn podium verliest. Deze landen zijn te gebrand om ter meerdere eer en glorie van het vaderland op een dergelijk podium zijn gehoorzame en gedisciplineerde volk te zien shinen.
  We vinden het een deugd dat een meisje jong, elegant, slank en gedisciplineerd is. Dáár zit het werkelijke probleem.
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Tja, maar het andere alternatief is deze meisjes straffen voor iets waar zij absoluut geen schuld aan hebben. Als je in Amerika naar de universiteit wil moet je haast wel een beurs krijgen, als je goed bent in sport kun je die krijgen. Turnen is voor heel veel jonge vrouwen hun enige manier geweest om een universitair diploma te halen en ja ook dat systeem is zo verrot als maar kan, maar dat los je echt niet op.

  Sowieso straf je niet alleen die landen met het verbannen van de sport, dan straf je landen die niet mee doen aan die turn internaten ook.

  Ik zie daar echt geen oplossing voor, je kunt die landen wel uitsluiten totdat ze zich aan richtlijnen houden, maar jij en ik weten allebei dat de internationale Turn federatie daar de ballen niet voor heeft.
  mi vindt dit leuk.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Zelfs als ze dat wel zouden doen, als je genoeg uitgesloten landen hebt kunnen die ook hun eigen turntoernooien organiseren. Daar komen nog dingen bij zoals dat China het echt niet zomaar gaat accepteren als ze over 4 of 8 jaar niet mee mogen doen aan de Spelen. Het is allemaal een heel stuk ingewikkelder dan wij kunnen bedenken en ik ben heel blij dat ik niet in het bestuur van die wereld zit.
 4. mi

  mi Well-Known Member

  Precies dat.
  Wij kunnen alleen klein beginnen: onze eigen kinderen leren dat het niet normaal is als iemand je pijn doet of dingen doet die jij niet wilt.

  Dan zijn we maar geen grote natie op het gebied van ritmische gymnastiek…
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja same. Ik denk dat je in dit geval nog het beste kunt zorgen dat als turnfederatie je zelf een vertrouwenspersoon hebt (meerdere dan dus) waar turnsters te recht kunnen met klachten over coaches, begeleiders, dokters etc. Je kunt namelijk als federatie wel specifieke mensen weigeren terwijl je ze onderzoekt. Dan weiger je dus niet een heel land (wat ook de sporters ontzettend benadeeld), maar je weigert de mensen die volgens de sporters de regels overtreden.

  Dat lost uiteraard verre van alles op, maar in ieder geval zorg je ervoor dat sporters gehoord worden en landen dingen niet zomaar in een doofpot kunnen stoppen. Dat melden gebeurd uiteraard anoniem anders is die drempel nog steeds veel te hoog.
 6. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ze heeft de korte kuur iig wel gewonnen, wat zelfs al zou ze doping hebben gekregen een heel knappe prestatie is. Maar Van Zundert heeft zich ook voor de finale geplaatst en daar ben ik heel blij om. :)
 8. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  I recommend everyone to watch this video on the topic. Basically, it is about the disposability and replaceability of Eteri Tutberidse's teenage skaters, whom she calls "products of our factory". This line alone speaks volumes.

 9. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Wel schokkend, niet verbazingwekkend. Beetje zelfde idee als turnsters in China. En, zal ik er zachtjes bijzeggen, vermoedelijk toch ook wel in de VS via bv. de Karolyi's vroeger.
 10. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  This also applies to Russian rhythmic gymnastics.
 11. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Kamila Valieva's doping hearing is scheduled for October. As a certified lawyer and a skating nerd, I'd really love to dig into the final ruling when it's held. But as she was under 16 at the time of the alleged violation, the ruling will most likely not be made public. So here's what we have to work with as of now:

  “Given it appears that RUSADA’s investigation is over and the case is now headed to court, they must have found sufficient evidence of a violation or otherwise the case would be closed and WADA would be notified of its right to appeal,” U.S. Anti-Doping CEO Travis Tygart said in a text message to USA TODAY Sports.
 12. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Atletiekcoach en grote naam Charles van Commenee zou atleten een schildklierhormoon hebben opgedrongen om prestaties te verbeteren. Tegelijkertijd was het aantal schildklierpatiënten onder de Nederlandse schaatsers opvallend hoog de afgelopen 5-10 jaar. Toeval? Leek me al niet, lijkt me nu alleen nog maar minder.

Deel Deze Pagina