Is het terecht dat Ronald Mulder thuis blijft?

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 3 jan 2010.

?

Is het terecht dat Ronald Mulder moet wijken voor een extra TP-man?

  1. Ja, met een extra 5km-rijder hebben we meer kans op goud op de TP!

    57 stem(men)
    50,4%
  2. Nee, Ronald Mulder had naar de Olympische Spelen moeten gaan!

    56 stem(men)
    49,6%
  1. klopgeest90

    klopgeest90 Member

    De regels zijn ook belachelijk.

    De ploegenachtervolging gaat over 3200 meter
    Daarvoor moeten rijders geselecteerd worden die goed zijn in 1500m of 5km. (De 3km zou een goede afstand zijn maar die rijden de mannen niet)
    Dat is hetzelfde als 4x400m met atletiek. Volgens schaatslogica zal de 400m hardlopen dan niet bestaan.
    En we gaan lopers selecteren van de 200m en 800m.

  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het is wel heel makkelijk om het niet-halen van een medaille van de ene sporter te koppelen aan het falen van een andere sporter. Als ze destijds niet hadden geprobeerd Wojcicka en Rokita om te kopen had Smit gewoon gestart. :twisted: Nu geld er dat ze moeten kijken hoe ze binnen de nu beperkte mogelijkheden toch een zo'n sterk mogelijk team neer kunnen zetten. Het afschuiven op Mulder slaat echt nergens op.
  3. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Helemaal mee eens.

    Het is idd een redenatie van niets. Mulder heeft zich op basis van de regels geplaatst. Ik word er een beetje moe van dat sommige mensen hem steeds aanvallen, die jongen heeft recht om te starten, klaar. We mogen als Nederland toch blij zijn dat een jongen als Ronald zich zo naar de top doorstoot? Wie had vorig seizoen gedacht dat hij naar Vancouver zou gaan? Dat is toch alleen maar prachtig. Bovendien wordt het Nederlandse sprinten op de kaart gezet. Hij werkt er hard genoeg voor en wat krijgt hij er voor terug? Kritiek dat nergens op slaat.

    Diegene die zijn prestaties koppelt aan eventueel falen van TP, kent de schaatssport niet goed genoeg. Het zijn twee aparte disicplines die niets met elkaar te maken hebben. Het zijn de regels van de ISU die ervoor zorgen dat de 10e plek geen reserve mag zijn.
  4. jaap

    jaap Active Member

    Helemaal mee eens Lisan! Begrijp het negatieve geschrijf over Ronald ook niet.
    Hoop dat hij een topprestatie levert op de Olympische 500m.

    Erben is weer in Erfurt bij z'n TVM maten!
  5. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Nog even over de tip van Mjosaman over Kramer en het laten schieten van de 1500. Dat kan dus niet, hoe dan ook. Want met Mulder erbij zitten we op tien man. Het oproepen van OldeHeuvel, Wennemars, Blokhuijsen of welke extra persoon ook (naast de winnaar van OKT2) kan alleen als er nog iemand geblesseerd uitvalt.
  6. Regenboog

    Regenboog Member

    Topsport is oa leuk door de onverwachte uitslagen. Gedachte winnaars falen en outsiders winnen. Waarom iemand net wel of niet wint heeft met veel factoren te maken en een aantal daarvan zijn niet te beinvloeden, en dat is juist waarom topsport zo spannend is.
    Elke topsporter geeft alles voor zijn carrière en je kunt er dus ook vanuit gaan dat ze er alles aan doen om te willen winnen. Daar hoort verliezen ook bij. Want een topsporter is een mens en geen machine nietwaar? Om iemand daar op af te rekenen, zoals Marc doet bij Moniek Kleinsman en nu bij voorbaat al bij Ronald Mulder heeft niet begrepen wat topsport is.
  7. hvwieren

    hvwieren New Member

    Die Ronald, super dat hij naar Vancouver mag!
    een top seizoen voor hem dit jaar, ik denk eigenlijk dat hij het volgend seizoen lastig gaat krijgen, aangezien hij nu al veel doelen gehaald heeft.
    Misschien krijgt hij zelfs een terugval, maar dat hoop ik natuurlijk niet!

    Hoe denken jullie hierover?
  8. Mazter

    Mazter New Member

    Mulder heeft zich op basis van de regels volgens mij dus niet geplaatst:
    Regels: plek 1-9 volgens de prestatie-matrix, plek 10 is een aanwijsplek beoordeelt door de TC.

    Op de prestatie-matrix staat alleen de 1ste 500 meter plek bij de eerste 9, en volgens mij werd Mulder geen 1ste tijdens het AKT1. Hij heeft in de eerste plaatst dus zelf "gefaald" op het moment dat het ertoe deed. Hij krijgt achteraf na veel gepiep een aanwijsplek, maar als de KNSB Wennemars had willen sturen had dat gekund want het bijft een aanwijsplek.

    En hij werkt er hard genoeg voor vind ik niet echt een reden, het is niet alsof Blokhuijsen, Verheijen of andere kandidaten lopen te flierefluiten.
  9. Mazter

    Mazter New Member

    Een ongelukje zit in een klein hoekje, als Mulder valt zal ik hem niks kwalijk nemen. Maar als hij dadelijk zijn PR laaglandbaan 2x benaderd (iets wat hem de laatste 7 pogingen niet gelukt is overigens) op de Spelen en 70.15 schaatst op de (2x) 500 meter OS. Puike prestatie, min of meer tegen zijn limiet aan. De vraag is dan, wat is die tijd waard. Nemen we de "teleurstellende" tijden van Turijn, zou je zeggen een bronzen medaille. Neem je tijden van het afgelopen WK afstanden (waarschijnlijk een betere indicatie) valt hij gewoon keihard buiten de top 5. Kijk je naar persoonlijke tijden op een laaglandbaan over de laatste 2 seizoenen, dan zijn er wel minstens 10 schaatsers sneller geweest dan Mulder. Er zullen toch in de eerste plaats minstens 8 schaatsters een mindere dag moeten hebben en Mulder een super dag voor we kunnen spreken over medailles. Dat dat dan een voorkeur krijgt boven een zekere medaille elders druist een beetje tegen het topsport gevoel in.

    Nou ja, de KNSB schijnt zich erbij neer gelegd te hebben, Mulder schijnt naar de Spelen te gaan en we zullen zien hoe het loopt.
  10. MSc

    MSc New Member

    Belachelijk!

    Dit gaat ons een medaille kosten :(
    Leuk voor Mulder btw
  11. Duif

    Duif Well-Known Member

    Blijkbaar zoeken veel mensen nu al een zwarte piet voor het missen van een eventuele TP medaille en veel gedachten gaan daarbij richting Ronald Mulder omdat hij kansloos zou zijn voor een medaille op de 500. Ik vind het klinklare onzin.

    Dat de beoogde (TVM) TP rijders zich op Kramer na niet individueel geplaatst hebben voor de spelen is toch niet Mulder zijn schuld ?

    Uit dan kritiek op de bondscoach, die in de voorbereiding op de verkeerde paarden heeft gewed en niet
    verder heeft gekeken dan zijn neus lang is of op de verantwoordelijke trainer van TVM die er niet geslaagd is
    zijn mannen op tijd in vorm te krijgen zodat ze zich wel konden plaatsen.

    En wat als Mulder gewoon 3e wordt, maar Smeekens bijvoorbeeld 11e, Bos 14e en Groothuis 7e en 15e ?
    Wordt dan één van die drie het zwarte schaap der natie ?
  12. wereldrecord

    wereldrecord New Member

    Waarom altijd de Zwarte Piet naar Ronald Mulder. Sven Kramer viel toch ook op de TP, terwijl de kans op goud bijna op 100% zeker was. Daar zeuren we nu toch ook niet meer over.
  13. MartijnBlaas

    MartijnBlaas Member

    helemaal mee eens, volgens mij vergeten veel mensen dat Mulder al een keer op het podium heeft gereden. Op een laagland baan zelfs
  14. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Waarom de val van Kramer nu in verschillende topics naar boven komt is me ook een raadsel. Dat heeft ook niets met de zaak te maken.

    En van Mulder kun je gewoon geen medaille verwachten. Dat is compleet onrealistisch. Hij heeft één keer, in een race waarin alles voor honder proncent meezat op de kruising, een wedstrijd waar veel Nederlanders beter voorbereid aan de start stonden dan de buitenlanders, brons gepakt. Zoals zoveel atleten dit jaar een keer met een uitschieter op het podium hebben gestaan.

    Als Mulder zesde of achtste wordt heeft hij het uitstekend gedaan, en dan mag hij enorm trots zijn op zichzelf. Als de teampursuit dan niet wint kun je daar met een beetje fantasie heel veel mensen de schuld van geven (iedereen bij KNSB, iedereen bij ISU, iedereen bij IOC, iedereen bij NOCNSF, iedereen vna Control-ploeg, iedereen van TVM-ploeg), maar Mulder totaal niet. Want die heeft niets met de TP van doen. Die is opgekomen voor zijn eigen rechten, wat iedereen in zijn geval zou hebben gedaan. En de KNSB heeft hem nu gelijk gegeven. Terecht of niet, het is einde discussie.
  15. Koen

    Koen Well-Known Member

    ben het met G1ant eens.
    wat mij betreft ook einde discussie. KNSB heeft knoop doorgehakt en dit pakt possitief uit voor Ronald.
    zijn fans blij, TP fans niet blij.
    maar niks meer aan te doen.
    dus nu maar discussie over TP op ander forum verder zetten
    en blij zijn voor Ronald en hopen dat die in top 10 beland, dat zal toch al knap zijn. (ik ben trouwens TP fan, maar dat terzijde)
  16. Regenboog

    Regenboog Member

    Ben het hier ook meer dan helemaal mee eens. Het is van de zotte om Mulder de schuld te geven van eventueel falen van de TP ploeg.
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Mjøsaman opperde dit idee vijf minuten voordat duidelijk werd dat de KNSB Mulder had aangewezen. Idee was: de extra persoon als 10e man meenemen ipv Mulder en inschrijven op de 1500m ipv Kramer. Met andere woorden: de aanwijsplek gebruiken voor de 1500m.

    Is niet meer aan de orde, maar Mjosaman vraagt zich af of dit een optie is geweest en zo ja, waarom er niet voor gekozen? Redenen genoeg: Met hangende pootjes terug moeten naar het NOC om voordracht te wijzigen, Kramer die het niet wil, niet Mulder verder willen bruuskeren, etc.

    Maar wel interessant om het te weten...
  18. jaap

    jaap Active Member

    Waarom wordt de KOP van deze site niet aangepast?

    OOK RONALD MULDER GAAT NAAR VANCOUVER, of zoiets.

    Klinkt in ieder geval positiever toch.
  19. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Een blije Ronald vanmorgen op het NOS-journaal. Voor degenen die dit gemist hebben via de volgende link kun je de video vinden: http://schaatsen.nos.nl/nieuws/artikel/ ... 45-636780/

    Ronald van harte gefeliciteerd met je plaatsing en mevrouw Mulder, u van harte gefeliciteerd met uw verjaardag.
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat een leuk filmpje van Ronald Mulder. Toch goed dat Arie Koops er ook was met een bloemetje, dat geeft toch het gevoel dat ze er nu ook echt wel achter staan.

Deel Deze Pagina