WK allround en sprint 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 14 nov 2021.

 1. Ikbenerweer

  Ikbenerweer Active Member

  Snel heeft NK sprint gewonnen
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Helaas moet ik het met je eens zijn... het WK sprint van 2 jaar geleden en zelfs het EK sprint in de bubbel voelde meer als een Groot Toernooi met hoofdletter G en hoofdletter T.
  Duif vindt dit leuk.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Zowel Nuis als Scheperkamp zijn beter op de sprint dan Snel, maar beide pakten niet de laatste plaats die op het NK sprint vergeven werd. Nuis reed wel maar kreeg een kleine blessure bij de eerste 500 en wilde geen risico nemen met oog op de Spelen, en Scheperkamp reed het NK sprint niet. De eerste twee plekken gingen naar Krol en Verbij die op het OKT de snelste 500/1000 combi reden.
  Duif vindt dit leuk.
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Mooi hoor, een gouden medaille voor de dame met een Oekraïense coach.
  Skate the grate en VictorP vinden dit leuk.
 5. Daniel17

  Daniel17 Active Member

  Otterspeer ook natuurlijk
  Duif en EenBrabander vinden dit leuk.
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Oh ja, die was ik even vergeten. Hij reed het NK sprint niet vanwege een blessure met oog op de Spelen. Eigenlijk wel raar dat de 6e beste sprinter van Nederland naar het WK mag terwijl de 3e, 4e, en 5e beste sprinters wel willen en kunnen rijden.
  Duif vindt dit leuk.
 7. MasterAJA29

  MasterAJA29 Active Member

  Oh ja dat toernooi waar niemand aan mee deed heb je ook nog gehad. Duidelijk zo.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Timmer, Ter Mors, Leerdam. De drie Nederlandse wereldkampioen sprint. Twee ervan werden Olympisch kampioene 1000 meter. De derde misschien ook nog wel - over vier jaar?
  Duif vindt dit leuk.
 9. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Ja armoede, dat zegt niet alleen iets over de deelnemers maar ook het niveau daarvan. Net als Ajax bijvoorbeeld een paar jaar geleden ook regelmatig 'kampioen van de armoede' werd genoemd. Terwijl gewoon dezelfde clubs als altijd meededen. Verbij staat met een heel matig toernooi gewoon nog aan kop ook. Een Shinhama staat derde, maar komt totaal niet in de buurt van zijn niveau op het vorige WK Sprint. Allemaal wel logisch natuurlijk, ze hebben gepiekt naar de Spelen en daarna was het voor het gros klaar. Maar het niveau is armoedig.
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  20 jaar geleden was het WK sprint ook in Hamar. Andrea Nuyt werd toen 2e. Met haar tijden van toen was ze nu 5e geworden...

  EDIT. De nummer 14 van dat toernooi had een betere puntentotaal dan de nummer 10 van dit jaar.
  Laatst bewerkt: 4 mrt 2022
  G1ant en Marcel Vos vinden dit leuk.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Michelle de Jong is 1.9 punten langzamer dan in Heerenveen bij het NK sprint. Voordat we gaan zeiken over het niveau (wat idd laag is): Hamar is ook echt wel heel traag.

  en ja je kan op een trage baan nog steeds knoeperthard rijden als je gewoon heel goed bent, zie Krol, zie Gao in Tomaszów, zie Van der Poel in Stavanger.
 12. Mcat

  Mcat Well-Known Member

 13. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  Ik hoop dat LeeMoZovski nu tv kijkt.;)
  strawbale vindt dit leuk.
 14. Daniel17

  Daniel17 Active Member

  Smeding is vandaag sneller dan op de spelen
 15. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  DQ van Dubreuil? Hij is toch niet gestart vanwege positieve test?
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Wat kwam Femke nog dichtbij, die valse start en het te laat in de gaten hebben daarvan heeft haar genekt. Zonder die valse start had ze het denk ik wel gered.
 17. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Dat komt voor een groot deel wel echt door het gedevalueerde deelnemersveld. Er waren nu nauwelijks spannende ritten en het gat tussen de wereldtop en B-garnituur is gigantisch. Dan staat het podium al lang van tevoren vast en is de kans erg klein dat het nog echt spannend kan zijn.

  Het is heel jammer, maar de ijsbaan van Hamar lijkt echt vergane glorie. Schaatsen leeft niet meer echt in Noorwegen. Er zit niet veel publiek en het volk dat er zit juicht eigenlijk alleen een beetje voor Noren. Verder is de baan zelf oud en vervallen en daardoor traag. Dat is niet wat je wil in een sprinttoernooi. Het had zo mooi kunnen zijn, maar het toernooi stond op voorhand al met 3-0 achter. Dat werd zelfs 5-0 naarmate het vorderde.
  mi vindt dit leuk.
 18. diploma

  diploma Active Member

  HAMAR - Bondscoach Jan Coopmans heeft wederom een rel veroorzaakt. De 64-jarige Limburger kwam vrijdagmiddag met de opvallende mededeling dat Femke Kok na haar felle statement tóch in actie zal komen op de WK-teamsprint van zaterdag in Hamar. En met zijn manier van communiceren heeft hij nu teamlid Isabelle van Elst zwaar aangeslagen achtergelaten. De 24-jarige schaatsster doet haar verhaal.

  ,,Ik hoop dat de bondscoach inziet dat dit soort keuzes veel meer impact hebben dan hij denkt”, begint Van Elst, die plotseling het kind van de rekening is geworden en niet eens meer op de reservelijst van de Nederlandse ploeg staat. Ze voelt zich verdrietig. ,,Met zijn werkwijze maakt hij de schaatswereld een stukje kapot, en ook de sporters zelf. Ik ging nota bene alleen voor de teamsprint naar Hamar. Ik focus me er al twee weken op. Dinsdag zei hij nog dat hij heel tevreden was over mijn ontwikkeling, en dat ik in de vaste opstelling stond. En nu haalt hij me er volledig uit. Ga je zo met mensen om?”

  Verbolgen
  Net zoals Kok is ook Van Elst verbolgen over de wijze waarop Coopmans communiceert. Ze kreeg een etmaal voor de wedstrijd de onverwachte mededeling, op de dag dat ze haar 24e verjaardag vierde. ,,Hij belde me op en zei: gefeliciteerd met je verjaardag, maar kun je nu naar beneden komen? Ik ging daar naartoe met het idee dat we een teambespreking zouden hebben of iets dergelijks. Maar binnen twee minuten werd me glashard verteld dat ik uit de opstelling zou worden gehaald. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was.”

  De rijdster van Team Worldstream-Corendon bleef verdoofd achter. ,,Ik liet tijdens ons korte gesprek echt wel mijn emotie zien en vertelde dat ik het heel erg vond. Ik had echter niet het idee dat het de bondscoach iets deed. Ik wil niet voor anderen spreken, maar ik ben lang niet de enige die vindt dat hier iets grondig moet veranderen. Dit werkt allesbehalve motiverend.”

  Slechtste verjaardagscadeau
  Ze slaakt een zucht en vervolgt haar verhaal: ,,Los van het feit dat er een wereldtitel op het spel staat, hangt er voor mij veel meer vanaf. Voor het starten op een WK krijg je ook een A-status van NOC*NSF en startplekken op allerlei toernooien. Die heb ik nodig. Anders zou ik dit weekend de Holland Cup hebben gereden, waar ik punten bij elkaar had moeten rijden voor volgend seizoen. Die kans krijg ik nu ook niet, omdat ik in Hamar ben.”

  Van Elst snapt naar eigen zeggen wel dat Kok in de basisopstelling staat. Zij vormt nu een team met Jutta Leerdam en Dione Voskamp. ,,Ik was aanvankelijk blij, maar verbaasd dat er niet voor Femke werd gekozen. Ik snap ook dat ze daar boos over is geworden. Alleen het moet niet zo zijn dat hij gelijk zijn keuze volledig aanpast zodra er iets over gezegd wordt. Dan had hij van tevoren niet moeten zeggen dat ik tot de vaste basisopstelling zou behoren.”


  Bondscoach Coopmans, die dit seizoen al meermaals onder vuur is komen te liggen, zegt in een reactie: ,,Het is goed dat ze kwaad is, dat moet ook. Dit is geweldig zuur voor haar, daar heb je dan mee te doen. En toch heeft zij een stap gezet. Ze staat al op de radar, ontwikkelt zich technisch goed. Ik doe wat ik moet doen, ik heb geen slecht geweten daarover. Maar het doet wel een beetje zeer, dit gun je niemand. Het hoort erbij.”
  leenstrafan, Camila, RodyTur10 en 5 anderen vinden dit leuk.
 19. Elina

  Elina Well-Known Member

  VictorP vindt dit leuk.
 20. Duif

  Duif Well-Known Member

  Nuis haakte op de eerste 500m van het NK sprint licht geblesseerd af. Snel plaatste zich daar. Nuis heeft natuurlijk 1500m goud, maar hij heeft toch ook 2 hoofdprijzen niet gepakt omdat hij zich niet geplaatst had.

Deel Deze Pagina