WK allround en sprint 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 14 nov 2021.

 1. Mey

  Mey Well-Known Member

  Sporten met een virus is meestal niet een heel goed idee. En sowieso kun je nog steeds andere flink ziek maken. Vandaag nog een kennis dit reuk en smaak verloren heeft. Je gaat er niet dood aan, maar ik hoop dat de afgelopen 2 jaar ons als samenleving wel beter laat nadenken hoe je andere ziek kunt maken. Ook een andere een flinke verkoudheid geven is iets wat je niet moet willen. Dus niet meer snipverkouden in een volle trein of naar werk (note to self).
  Mcat en Danielle vinden dit leuk.
 2. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Als Kok zegt dat je 'best gemeen' handelt, dan heb je het bont gemaakt.
  chicagodude en De Goudsche Doorloper vinden dit leuk.
 3. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Je ziet Femke echt groeien in haar interviews en dat is mooi om te zien (Erik van Dijk, red.). Ze komt nu wat zekerder over en begint wat meer van zich af te bijten. We krijgen nu te horen wat zíj van iets vindt in plaats van wat haar team ergens van vindt en dat is een wezenlijk verschil. Ondanks wat er vooraf is voorgevallen (samen met een ploeggenootje op het laatste moment afzeggen op het EK), is het opstellen van haar gewoon onze beste kans op goud. Zij vindt dat ook en dat is gezien haar resultaten zeer terecht. En t is niet dat de ploeg is gepasseerd, want Ireen Wüst werd wél gevraagd. Femke had op z'n minst een lullig appje van Jan mogen krijgen dat zij niet was geselecteerd, maar zelfs dat is al teveel gevraagd.

  En ja, misschien is het niet de keuze van de BC geweest om haar niet op te stellen, maar kwam dat van hogerhand (SCL). Dat doet er niet toe. Als bondscoach ben je eindverantwoordelijk en je dient nu eenmaal deze keuze rechtstreeks naar de betreffende atleten te communiceren. Dat Coopmans dat wederom heeft verzuimd is een zeer kwalijke zaak. Hij heeft weliswaar veel op z'n bord, maar juist op de basale dingen als communicatie gaat t continu fout.
  Duif vindt dit leuk.
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dan even positief (no pun intended) nieuws over het WK Allround:
  Bosker testte vandaag negatief in Hamar en heeft van de ISU akkoord gekregen om morgen van start te gaan.
  HaagscheBluf, Marcel Vos en mi vinden dit leuk.
 5. TdH

  TdH Member

  Ik zou het wel erg vreemd vinden als Femke en Michelle niet worden opgesteld vanwege dat EK, Leerdam heeft dit seizoen namelijk nog geen enkele teamsprint gereden.
  sysya en Marcel Vos vinden dit leuk.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Misschien een gek idee, maar zou Schulting dan nog een optie zijn? Zij is natuurlijk meer gefocust op shorttrack, maar even voor mijn beeld, zou een type Schulting kunnen werken?
 7. sysya

  sysya Well-Known Member

  Er wordt topsporters niet voor niks sterk geadviseerd (en veel bonden stellen het zelfs verplicht) om na een corona besmetting eerst een hartonderzoek te ondergaan voordat je weer serieus gaat trainen. De ontsteking aan het hartzakje wat gewoon te vaak voorkomt om als niet relevant te bestempelen is alles behalve prettig en juist jonge gezonde mensen die veel sporten lopen daar risico op (ontsteking wordt ook erger door zware inspanning). Tijdens de Africa cup waren er drie spelers die met serieuze gevolgen te maken kregen na een corona besmetting en om die reden het toernooi moesten verlaten.

  Dus ja wat je zegt, buiten dat je andere ziek kan maken zijn ook die langdurige gevolgen nog steeds een risico en dat risico is te groot om besmette mensen maar gewoon rond te laten lopen.
  Mcat vindt dit leuk.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Iemand met de juiste vaardigheden zou een anime-opening moeten maken over het Nederlandse schaatsteam met Jan Coopmans als antagonist.
  Inimene vindt dit leuk.
 9. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  I heard your plight. I'm on it.
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Kok start toch morgen, maar de reden is bullshit. Als Kok niets gezegd had was het niet gebeurd, daar ben ik van overtuigd.

  upload_2022-3-4_15-53-32.png
  Camila, G1ant, HaagscheBluf en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik kan me niemand herinneren in het verleden in welke sport dan ook die communicatief zo tekort schoot als Coopmans keer op keer laat zien. Dat maakt hem volkomen ongeschikt voor een bondscoach rol. Laat he lekker in 1 of andere commissie gaan zitten waar hij zelf niks hoeft te communiceren.
  G1ant vindt dit leuk.
 12. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Mee eens. Net alsof Kok ineens veel beter presteert dan ze tot nu toe heeft gedaan dit seizoen :rolleyes:

  Of Coopmans heeft tegen de SLC gezegd dat Kok gewoon moet starten omdat het de meest logische keuze is, of de SLC heeft zelf koude voeten gekregen.
  G1ant vindt dit leuk.
 13. Mikay

  Mikay Active Member

  Wat een zak hooi is de bondscoach die we hebben. Ze zijn beter af met niemand dan met hem.
  chicagodude vindt dit leuk.
 14. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik wil Coopmans dan wel eens over de SLC horen. In het artikel van de NOS heeft Coopmans het alleen maar over zijn eigen keuzes en zijn eigen redenen. Volgens Lorca wordt de SLC wel genoemd bij elk persbericht van de KNSB, maar de meeste mensen (ook de echte kenners) krijgen hun schaatsnieuws van de NOS, en daar wordt de SLC nauwelijks genoemd.
  G1ant vindt dit leuk.
 15. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Coopmans 87e brevet van onvermogen was het niet selecteren van Kok. Zijn 88e is het terugkomen op zijn besluit. In de selectieregels staat duidelijk dat de Bondscoach op maandag zijn selectie definitief had moeten hebben. Hij schept een gevaarlijk precedent met deze herroepingen. En dit is al de 2e keer. Een BC moet vooraf nadenken over zijn beslissing en daarna achter zijn besluit blijven staan.
  chicagodude vindt dit leuk.
 16. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Bovendien communiceert hij op deze manier ook dat hij eigenlijk helemaal geen duidelijke ideeen of strategie heeft vwb deze onderdelen.

  COmmuniceert hij toch nog iets op vrij duidelijke manier :D
  G1ant vindt dit leuk.
 17. Monique

  Monique Well-Known Member

  Die hele meiden teamsprint ploeg zou gewoon moeten weigeren überhaupt te starten. Wat een zak hooi die BC.
  G1ant vindt dit leuk.
 18. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Dubreuil mag ook niet starten vandaag vanwege een positieve test. Hij heeft verder geen klachten of symptomen. TOPSYSTEEM!

  Waarom dit toernooi organiseren als je je schaatsers niet aan de start wil hebben? Doe het dan virtueel, dan heb je nergens last van.
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Wat waardeloos dit. Devalueert de waarde van deze titel enorm. Wat ben ik blij dat dit de schaatsers bespaart is gebleven in de Chinese bubbel.

  Gisteren zeiden we het thuis voor de buis nog: als je positief test mag je niet meedoen, maar ondertussen is heel Noorwegen van de maatregelen af. En een groot deel van de schaatsers loopt gewoon zonder mondkapje in de rondte, terwijl je toch wel redelijk kunt spreken van een uitbraak onder de schaatsers. Zie dan maar eens onbesmet te blijven.
  G1ant vindt dit leuk.
 20. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Als ze die blowers nou op afzuigen zetten loopt niemand meer gevaar toch?
  G1ant vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina