WK allround 2016

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 24 jan 2016.

 1. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  En hier dan het topic voor het Summa Summarum, of het Nonultraplus zoals de Duitsers het op hun website zeggen.

  Officiële website: http://www.berlin2016.net/

  Op 5 maart beginnen we om 12.30 en op 6 maart om 13.30, zodat we keurig tegen zessen klaar zijn.
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Laten we eens kijken naar de mogelijke deelnemers. Volgende week in Stavanger worden de laatste quota per land verdeeld, terwijl sommige landen al deelnemers aangewezen.
  Hieronder de huidige stand. De vetgedrukten zijn al aangewezen. De cursieven zullen in Stavanger strijden.

  NED 2-3: Ireen Wüst en Antoinette de Jong zijn al geplaatst. De derde plek zou geen probleem moeten zijn voor Marije Joling, Annouk van der Weijden of Linda de Vries of Melissa Wijfje Carlijn Achtereekte.
  JPN 2-3: Miho Takagi en Ayaka Kikuchi zijn al aangewezen. Derde plek moet geen probleem zijn voor Misaki Oshigiri, Nana Takagi of Fuyo Matsuoka.
  CAN 2-32: Gekwalificeerd op grond van het NK zijn Kali Christ en Josie Spence. Alleen Ivanie Blondin, Brianne Tutt en Josie Spence rijden beide afstanden in Stavanger, dus er komt gkan nog een een extra plek voor Canada bij.
  NOR 1-3: Ida Njåtun zal vast en zeker naar het WK mogen. Overige plekken zullen lastig zijn voor Noorwegen, maar wie weet doet het thuisvoordeel nog wat. Sofie Karoline Haugen en Marte Vatn Ellen Bjertnes lijken me de grootste kanshebbers moeten daarvoor zorgen.
  GER 1-3: Claudia Pechstein krijgt normaliter de ene zekere startplek. Maar of het eens grote Duitsland nog meer plekken gaat krijgen? Voor Duitsland gaan verder starten (Isabell Ost, Bente Kraus en Stefanie Beckert. , Roxanne Dufter), maar of ze gaan starten in Stavanger is de vraag.
  POL 1-3: Een plekje is al zeker, maar Luiza Zlotkowska, Natalia Czerwonka en Katarzyna Wozniak zouden er toch redelijk makkelijk drie binnen moeten kunnen slepen. Verder starten nog Urszula Wlodarczyk en Magdalena Czyszczon.
  CZE 1-3: Martina Sablikova is natuurlijk zeker. Nikola Zdrahalova zou een tweede ticket kunnen binnen halen. Nathalie Kerschbaummayer lijkt me nog kansloos.
  USA 1-3: Kelly Gunther heeft de zekere plek binnen. Nancy Swider zal in Stavanger de 1500 en 3000 rijden. Hopelijk rijden Brittany Bowe en Heather Richardson ook beide afstanden en dan hebben we zomaar drie Amerikaansen in Berlijn. Paige Schwartzburg is ook ingeschreven voor beide afstanden.
  RUS 0-3: Nog geen enkele Russin geplaatst. Maar Natalja Voronina, Olga Graf en Jelizaveta Kazelina en Julija Skokova zouden er makkelijk drie binnen kunnen halen.
  CHN 0-3: Altijd maar afwachten of de Chinezen zin hebben. Gezien het voorseizoen zouden Hao Jiachen, Zhao Xin en Liu Jing er minstens twee kunnen halen.
  KOR 0-31: Zelfde geldt voor Zuid-Korea. Komen ze wel? NEE DUS. Alleen de middelmatige Lim Jeong-Soo rijdt in Stavanger. Kim Bo-Reum zou zeker een plek kunnen bemachtigen. Nummers twee en drie is een vraagteken: de Koreaanse dames waren niet heel sterk. Park Jyi-Woo en No Seon-Yeong misschien?
  ITA 0-2: Francesca Lollobrigida en Francesca Bettrone geef ik goede kansen.
  BLR 0-12: Marina Zuyeva en misschien zelfs Tatjana Mikhajlova.
  AUT 0-1: Tja, zou Vanessa Bittner trek hebben in de 3000m in Stavanger. Helemaal kansloos is ze niet voor een plek op het WK Berlijn (en daarmee een medaille op de 500m). Misschien dat Viola Feichtner nog start, maar die geef ik geen kans op een ticket.

  Vrijwel kansloos voor een plek (als ze al in Stavanger komen)
  KAZ 0 Tatjana Klimtsjuk-Sokirko
  EST 0 Saskia Alusalu
  SWE 0 Johanna Östlund en Eva Lagrange
  DEN 0 Elena Møller-Rigas
  ROU 0 Raluca Stef

  Totaal nu: max. 40 36 gegadigden voor 24 plekken.

  Dan de mannen
  NED 2-3. Sven Kramer en Jan Blokhuijsen zijn zeker. Douwe de Vries, Patrick Roest en Arjan Stroetinga strijden waarschijnlijk om de derde plek, die geen probleem zou moeten zijn.
  RUS 2-3. Tja, zijn er nog Russen die willen allrounden? De Russische bond heeft naar Stavanger afgevaardigd. Denis Juskov zal vast mogen. Derde plek zou geen probleem moeten zijn met Sergej Grjaztsov, Sergej Trofimov, Daniil Sinitsin en Danila Semerikov. Jevgenij Serjajev. Daarmee wordt een derde plek nog een vraagteken.
  NOR 2-3. Sverre Lunde Pedersen en Håvard Bøkko zullen wel veilig zijn voor Berlijn. Derde plek zou met Sindre Henriksen te pakken moeten zijn. Simen Spieler Nilsen doet ook nog mee, maar die heeft nog geen fatsoenlijke 5000m gereden dit jaar.
  POL 2-3. Polen heeft ook al twee zekere plekken. Die zullen vast voor Jan Szymanski en Konrad Niedzwiedzki zijn. Een derde plek is lastig. Zbigniew Brodka misschien, maar dan moet die wel een sterkere 5000m rijden dan hij dit seizoen heeft laten zien. Andere Pool (Piotr Puszkarski) lijkt me kansloos.
  GER 1-2 3. Als organiserend land krijgt Duitsland een plek. Die gaat vast naar Patrick Beckert. Meer plekken zijn mogelijk, maar dan moet Jonas Pflug weer beter zijn en Moritz Geisreiter een acceptabele 1500m rijden. Andere Duitsers zijn niet ingeschreven lijken me kansloos.
  CAN 1-3 2. Alleen Ted-Jan Bloemen en Ben Donnelly en Nicholas Goplen rijden beide afstanden. Tweede of derde plek zal nog lastig zijn.
  BEL 1-1. Bart Swings heeft geen kwalificatieproblemen. De 5000m van Mathias Vosté is te zwak om kans te maken (als hij al start).
  FRA 1-1. Idem voor Alexis Contin.
  LAT 1-1. En voor Haralds Silovs. Die start niet eens op beide afstanden in Stavanger.
  USA 0-3. Jeff Swider en Alex Ochowicz zouden het voor de Verenigde Staten moeten doen, en die zullen het lastig genoeg krijgen om een plek te bemachtigen voor Berlijn. Grappig dat deze twee beide zonen zijn van Olympische schaatsters uit 1976. Misschien rijdt Joey Mantia ook beide afstanden. Die zou zeker een plek kunnen krijgen. Ook Shani Davis is voor beide afstanden ingeschreven. En KC Boutiette (dank, ArjanK).
  KOR 0-3. Niets zo onvoorspelbaar als Koreaanse allrounders. Lee Seung-Hwan, Yoo Hyong-Joon, Kim Cheol-Min en Kim Min-Seok moeten het zeker in zich hebben om plekken af te dwingen. Van Moon Hyeong-Woong denk ik dat zeker niet.
  CHN 0-3. Altijd maar afwachten of ze komen. Liu Yiming is goed op dreef in Urumqi, en ook Sun Longjiang maakt best een kans. China mag met drie starten in Stavanger. De derde is Li Bailin. Zou ook kunnen.
  ITA 0-3. Andrea Giovannini zal probleemloos een plek binnenhalen. Voor Nicola Tumolero zal dat al een groot probleem vormen, en een mogelijk derde Italiaan (Michele Malfatti Luca Stefani?) lijkt me kansloos.
  NZL 0-2. Peter Michael zou makkelijk een plek moeten kunnen bemachtigen. Misschien haalt Reyon Kay het ook. NIEUW-ZEELANDERS NIET INGESCHREVEN??!!
  JPN 0-2. Alleen Shane Williamson en Shota Nakamura gaan een poging wagen naar het WK te gaan. Jammer, want Ryosuke Tsuchiya had ik ook een goede kans op kwalificatie gegeven.
  BLR 0-1. Vitalij Mikhajlov is goed op dreef, en een plek voor Berlijn zit er best in.
  KAZ 0-1. We hebben hem nog heel weinig gezien, maar als hij in vorm is, zou Dmitrij Babenko een kanshebber zijn voor een plek in Berlijn.
  DEN 0-1. Viktor Hald Thorup zou ook in de buurt van een plek moeten kunnen komen (als hij in Stavanger start)
  AUT 0-1. Ook Linus Heidegger is niet kansloos.
  SUI 0-1. Livio Wenger ontwikkelt zich goed, dus misschien? Martin Hänggi is er misschien ook bij in Stavanger, maar die lijkt me kansloos.

  Andere kanslozen, als ze al een poging wagen.
  HUN 0 Konrad Nagy
  CZE 0 Sebastian Druszkiewicz gaat zijn debuut voor Tsjechie maken.
  ESP 0 Inigo Vidondo
  SWE 0 David Andersson
  (rijdt alleen 1500m)
  FIN 0 Tuomas Rahnasto

  Hier max. 44 39 gegadigden voor 23 plekken.

  Ik zal het lijstje van potentiële deelnemers proberen bij te houden de komende tijd.
  Laatst bewerkt: 27 jan 2016
  Jeronimo1, De Keizer, Sidekick en 3 anderen vinden dit leuk.
 3. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Enkele opmerkingen n.a.v. het handige overzicht van @Mjøsaman.
  - Is het zeker dat Kali Christ niet wordt aangewezen voor Berlijn door de Canadese bond? Ze hoeft hier niet te starten om te kunnen worden aangewezen;
  - Bailin Li kwam vorig jaar in de buurt van een WK startplek. Hoe zeker is het dat hij niet deelneemt? Met een goede 1500m is hij niet kansloos;
  - Zien we Bram Smallenbroek en Nils van der Poel ook zeker niet in Stavanger?
 4. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Naar aanleiding van de inschrijflijst voor Stavanger heb ik het overzicht aangepast. Grootste afwezigen zijn de Nieuw-Zeelanders. Dat had ik 30 jaar geleden ook niet gedacht ooit op te schrijven, maar goed.
  Mijn voorspelling voor de startplaatsen.

  Dames:
  3 plekken: NED, JPN, RUS, CHN, POL
  2 plekken: CAN, ITA
  1 plek: CZE, NOR, USA, BLR, GER

  Heren:
  3 plekken: NED, NOR, RUS
  2 plekken: USA, POL, GER, JPN
  1 plek: BEL, FRA, LAT, CAN, ITA, KOR, DEN
 5. ArjenK

  ArjenK Active Member

  Volgens mij vergeet je bij USA de 45 jarige KC Boutiette. Hij staat iig ook op de entry list.
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De koning van de korte afstanden van het WK afstanden wist zijn reputatie waar te maken.
  De koningin van de korte afstanden van het WK afstanden wist haar reputatie niet waar te maken.

  Kan de koning van de lange afstanden van het WK afstanden zijn reputatie ook waar maken?
  Kan de koningin van de lange afstanden van het WK afstanden haar reputatie wel waar maken?

  Dat zou goed zijn voor Sven Kramer en Ireen Wüst (of De Jong, De Vries, Graf, Njåtun of Takagi).
 7. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Non plus ultra (toch?)
  en Summa summarum is toch zo iets als 'in totaal'?
 8. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Canada heeft de ploeg bekend gemaakt. Naar Berlijn gaan bij de vrouwen alleen Blondin (terwijl Canada 3 startplekken heeft) en bij de mannen alleen Bloemen (terwijl Canada 2 startplekken heeft).

  Bij de vrouwen mag Italie nu een tweede en Polen een derde vrouw inschrijven. Bij de mannen gaat de plek naar Rusland. Omdat Tsjechië zijn ene plek niet kan invullen gaat die naar Wit-Rusland. Er hoeft er nu nog maar één af te zeggen en Nederland mag toch een derde man opstellen.
  Sidekick en SprintMaster vinden dit leuk.
 9. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Bijna Bijzonder Goed Nieuws voor Patrick Roest.
  Waarschijnlijk Zeer Slecht Nieuws voor Marcel Bosker.

  Gaan er nog meer mensen niet starten?

  Wat doet Contin? Dat Alexis dit weekend bij de trainingswedstrijd in Thialf in 37.96 zijn eerste 500 meter van het seizoen reed, duidt op snode plannen.
  Silovs? Die zal alleen al als training locomotief voor Ireen zijn waarde kunnen hebben.
  Mikhailov gaat dit cadeautje wel uitpakken, denk ik. Mooie beloning voor een prima seizoen!
  De Japanners van Johan de Wit zullen er ook wel zijn.
  Dan blijven er nog twee opties over ..
  Sturen de Chinezen hun jonge talent Yiming Liu nog? Op het WK Sprint bij de buren in Korea maakte alle Chinezen een uitgebluste indruk. Maar Liu heeft sinds Stavanger uit kunnen rusten ...
  En hebben alle Russen nog wel zin? Op het WK Sprint was alleen Kulizhnikov nog op z'n best ... Of heeft Yuskov in Berlijn toch nog 1 truc speciale in gedachte? Met een dikke 35'er en een 1.44 is het podium niet ondenkbaar ...

  Of wordt er gewoon weer iemand ziek? In Minsk ontbrak Pedersen en was Douwe de Vries ziek, in Seoul moest Irvine passen en had Bowe net genoeg dagen om te herstellen van haar voedselvergiftiging. Het is een lang seizoen geweest. Een virusje glipt zo naar binnen ...

  We tellen ongeduldig af richting zaterdag ...
  Elina vindt dit leuk.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  heb ik iets gemist? Waarom is dit slecht nieuws voor Bosker?
  EenBrabander vindt dit leuk.
 11. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Ja ik snap het ook niet zo goed. Nederland mag er maar 3 sturen maximaal.

  En wat betreft de Russen, Yuskov heeft van WK Allround zijn grote doel gemaakt dit seizoen naast het WK Afstanden. Dus die zal er vast staan. En het is voor ons te hopen dat ie niet weer begint met missers op de eerste meters van de 500. Al wordt het zelfs dan lastig om Kramer te kloppen, maar dan gaan we wel een mooie strijd daarachter zien tussen hem, Pedersen, Swings en Blokhuijsen.

  Opvallend trouwens dat het toernooi met de heren begint op zaterdag en zondag, en dus de 5 km dames afsluiter van het toernooi is. Is dat al vaker gebeurd?
 12. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Zou opmerkelijk zijn, maar waar lees je dat?
  Die volgorde zie ik inderdaad wel op verschillenden plekken staan, maar zegt volgens mij nog niet zoveel.
  Pas nadat de loting vrijdag om 18u is gedaan, vult ISU-results de juiste starttijden en volgorde in op de site.
 13. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Hier en in de te downloaden announcement staat die volgorde.

  http://www.berlin2016.net/eventguide/
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  volgens mij wel, toen begonnen de heren al op vrijdag (500+5000) en de dames pas op zaterdag. Dames reden 2 afstanden per dag en de ene herenafstand die voor die dag nog stond zat daar logischerwijs tussen in. Maar dan was het dus wel verspreid over 3 dagen en niet over 2, zoals nu.

  Even zoeken of ik kan vinden wanneer dat was
  edit: EK's van 2009 en 2013 sowieso, beide in Thialf.
  ChefSpijker vindt dit leuk.
 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

 16. jay

  jay Member

  Ik ben benieuwd of stayers als Beckert, Contin en Pechstein de laatste 8 gaan halen. Alle 3 gaan veel inleveren op de 500M (en waarschijnlijk ook een beetje op de 1500M) en er doen behoorlijk wat schaatsers mee die goed zijn op de 500 en 1500M en de schade redelijk beperkt kunnen houden op resp. de 3 en 5 km, zodat een plaats bij de beste 16 na 3 afstanden niet vanzelfsprekend is.
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Pechstein heeft de 500m ook wel eens gewonnen. Als die in vorm is haalt ze de laatste afstand wel.
 18. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  De Pechstein die 500 meters kon winnen, bestaat niet meer. Normaal gesproken gaat ze daar echt veel tijd inleveren. Op de lange afstanden doet ze het nog steeds goed, maar haar korte afstanden worden met de dag minder. Dat is ook niet zo vreemd natuurlijk.
 19. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ik ben nog steeds benieuwd, @LeeMoZovski, naar wat het slechte nieuws voor Marcel Bosker nou inhoudt.

  Jammer dat Roest niet kan starten. Had hem graag gezien.

  Verstuurd vanaf mijn GT-I9515 met Tapatalk
  EenBrabander vindt dit leuk.
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Nee, dat weet ik wel. Winnen gaat Pechstein de 500m echt niet meer. Maar ze moet er de schade volgens mij nog wel voldoende kunnen beperken. Het ging om het halen van de laatste afstand, niet om het halen van het podium van het toernooi.

Deel Deze Pagina