WK Afstanden 2015

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 16 nov 2014.

 1. Monique

  Monique Well-Known Member

  Leuk om het verhaal van Sabine te lezen! Zelf ben ik alleen de zaterdag geweest maar die 5 van Sven en de 1000 van Shani heb ik precies zo beleefd. Heb mijn longen uit mijn lijf geschreeuwd en ben vandaag nog steeds een beetje schor. Wat ik als Sven fan altijd wel heel mooi vind is dat er voor hem het hardst geschreeuwd wordt. De andere Nederlanders worden zeker ook heel hard toegejuicht, maar het aantal decibels voor Sven ligt veel hoger. Daar krijg ik altijd een beetje kippenvel van.
  Sabine vindt dit leuk.
 2. Elina

  Elina Well-Known Member

 3. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Ik vind het eigenlijk een absurd hoog bedrag voor iets wat ze gewoon makkelijk hadden kunnen winnen. Ok, ze moeten het nog wel steeds doen maar het had niet veel moeite hoeven kosten. Nu heb ik verder niet echt een idee wat 'normaal' is qua geldbedragen maar vind €100.000 voor samen 6 ronden rijden wel heel veel.
  strawbale vindt dit leuk.
 4. Aleimon Thimble

  Aleimon Thimble Active Member

  Dat was ik niet. Geen idee wie wel. Ik heb nog nooit in mijn leven snooker gekeken, lijkt me nogal saai, en niet omdat alle spelers dezelfde nationaliteit hebben. :p

  1 bronzen medaille meer of minder helpt de sport niet om zeep. Ik zeg niet dat we er maar meteen 8 Nederlanders neer moeten zetten, ik kan ergens het bestaan van een limiet nog wel begrijpen om de redenen die je aangeeft. Maar ik blijf bij wat ik eerder zei: als er 3 prijzen zijn, moet je uit elk land ook 3 mensen (mits voldoende van niveau) de kans geven om die prijzen te winnen. En dat gebeurt niet meer op de lange afstand. Dat vind ik een schande. Ik hoopte stiekem (tegen beter weten in) dat Bloemen brons zou winnen, dat zou een mooie middelvinger naar dit nieuwe systeem zijn geweest.

  Daarnaast vind ik dat Anema een heel goed punt maakte aan het begin van dit seizoen: voor elke afstand valt te trainen, en blijkbaar zijn er minder mensen dan vroeger die willen trainen voor de langste afstand. Oké, hij zei het iets stelliger ('ze zijn gewoon lui'), maar het klopt in essentie wel. Dat moeten ze zelf weten, maar hier in Nederland willen ze dat nog wel. De bronzen medaille van Beckert is een wassen neus, iedereen die de sport een beetje volgt weet dat hij die medaille in de schoot geworpen kreeg doordat wij maar met 2 man mochten starten. En natuurlijk, hij heeft ook goed gereden en de andere buitenlanders verslagen, maar hij is niet de nummer 3 van de wereld. De nummer 3 van de wereld moet de bronzen medaille krijgen. (Kramer of, als hij niet wil/kan, De Jong) Wat ze bij andere sporten doen zal allemaal wel, bij schaatsen hebben de ineens de regels veranderd, dat was nergens voor nodig.

  Overigens vind ik het gek dat je zegt dat je van Hänggi ook niets moet hebben, hij reed keurig onder de 14 minuten, dat is gewoon zijn niveau en ook nog gewoon topsportniveau. Er moet toch iemand laatste worden. Als je het internationaler wil, kun je ook gewoon het aantal deelnemers weer omhoog gooien, 12 is wel erg weinig voor een WK. Misschien had een Peter Michael of Viktor Hald Thorup ook nog wel een keer extra in actie willen komen ofzo. En van mij mag er ook best een derde Rus en een derde Duitser starten, zo ben ik dan ook wel weer ;)
 5. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Vraag mij af wat Wüst met die opmerking wil zeggen dat het laatste daar nog niet over gezegd is, zij net zo goed mede verantwoordelijk voor het weggeven van de gouden plak als die andere 2 meiden, als zij en Leenstra niet als een bezetenen waren vertrokken hadden ze het goud in de pocket gehad, het is zeker niet alleen Joling aan te rekenen. Ik zou zeggen, trek lering uit deze fout, meer kun je toch niet doen en er nog langer over debatteren heeft ook geen nut.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 6. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ja, ik heb het (dit keer) wel gezien, maar het wordt je wel moeilijk gemaakt het te zien. Omdat je livestreams moet bekijken, ben je bijna gedwongen live te kijken. Op een zondagmiddag is dat nogal een opgave. Ja, ik vond het ok een spannende race, die je helemaal moet zien.Maar ik ga daar niet over.
  De NOS zendt zelfs een korte samenvatting uit van de laatste twee rondjes, dat bedoelde ik met 'het concentreert zich rond', men denkt zich ervan af te kunnen maken door alleen dat uit te zenden.
  Ik vraag e dan ook sterk af, of sponsoren wel zo warm lopen voor dit onderdeel, dwz voor rijders die gesponsord willen worden. Als de vraag dan is 'kom je ook op tv, hoeveel minuten ?" dan antwoorden ze: nou, heet hele onderdeel is twee minuten op tv. Maar dan tonen de beelden alleen degenen die op kop rijden. ik rijd in het peloton mee. Kan ik effe vangen ?
  Daar waar de TP juist extra elementen biedt voor sponsoring (team, landsgevoel) daar is de mass start een verschraling van het professionalisme.
  Sidekick vindt dit leuk.
 7. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Sooo...gaat er zoveel geld om in het TP. Des te jammer dat het zo wordt verknald.
 8. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Één keer niet achterom kijken in de eerste ronde kost inderdaad wel heel veel ...

  De samenvatting van de mass start is een wassen neus. Ze laten belangrijke momenten vaak niet zien waardoor de tactiek niet naar voren komt.
  Laatst bewerkt: 16 feb 2015
 9. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Vier dagen Thialf.

  Donderdag was qua publiek om te janken. Eerste rij was maar net gevuld. Wedstrijden waren prima, maar de sfeer was ver te zoeken. Goede 3km race, echt een strijd.

  Hetzelfde geldt voor vrijdag, ook maar matige publieke belangstelling. Twee keer werd er zowat halverwege al knetterhard gereden waardoor de spanning er ook totaal uit was. Wel mooie sport hoor, maar jammer van de loting ;)
  Na de wedstrijden mocht ik nog iets leuks ophalen. Ik heb van Bart Veldkamp een wedstrijdpak van die andere Bart in ontvangst genomen. Via een like en deel actie op facebook. Erg tof. 's Avonds dat pak nog aangehad. En ja, @Sabine en ik moesten elkaar echt helpen om er in te komen, net zoals de echte schaatsers ;)

  Zaterdag was het mooiste. Eerste die 5km. Bergsma knalt er weer een goede uit, hele goede. Ik had niet gedacht dat Sven het ging redden. Ik had snel uitgerekend dat hij allemaal 29,3 moest rijden. Rijdt hij opeens een 29,6. NEEEE. Doet hij laatste tijd vrij vaak, tweede volle ronde is vaak matig. Maar hij maakte het gelukkig nog wel goed. Prachtige race en wat is het toch een klasbak. Het is iets wat moeilijk uit te leggen is aan iemand die dat niet voelt. Nee, het is niet z'n machtige lichaam, en nee, het is ook niet z'n lieve karakter, het is ook niet dat hij altijd zo leuk zwaait naar ons spandoek. Nee, het is pure klasse op het ijs, die grote klappen. Die arm als hij die bocht uit komt. Z'n grote bek, z'n keuzes die niet iedereen kan waarderen, maar die heel vaak wel de juiste blijken te zijn. En het mooiste is het als hij écht z'n best moet doen. Kippenvel zaterdag. Op maandag nog de fysieke ongemakken van het aanmoedigen. Sjongejonge, wat een schaatser is het toch.
  En wat baalde ik er dan toch ook van dat hij de 10km niet meer aandurft.

  En toen die 1000m nog. Voor de race las ik nog dat het misschien z'n laatste wel was in Thialf. Ik noemde Groothuis - Davis nog de oude klassieker en ik had nooit, NOOIT verwacht dat de kampioen uit die rit zou komen, ik geloofde niet eens in een medaille. Maar pats! Ook deze meester kan het gewoon nog!

  Oh, en toen nog die TP. Knetterhard gestart door Wüst. GEERTJE, waarom start zij voorop? IREENTJE, waarom knal jij echt belachelijk hard weg? MARIJE, waarom rij je anderhalve ronde op kop? MARRIT, wat onwijs goed dat jij uit de trein ging om Marije in het midden te laten.
  Verder lees ik dat mensen zeggen dat ze moeten communiceren tijdens de race. Ja, in SLC misschien, maar niet in een vol Thialf hoor, echt niet.

  En toen moesten we zondag ook nog naar die hal. Goede dag hoor, maar het hoogtepunt had ik al wel gehad. Ik vind massstart nog steeds geen langebaan. Langebaan is tijdrit. Massstart is een race. De beste wint niet altijd. Het is een mini marathon. En laat een echte marathon nou nog véél mooier zijn mensen, maar dat ziet nooit iemand.
  En het ploegenspel, allemaal leuk en aardig als het voor ons is, maar volgend jaar rijden ze voor Contin, dan zijn we er snel klaar mee denk ik.

  En dat oude thialf? Ik heb het gevoel dat het ons nogal aangepraat is dat het allemaal helemaal compleet anders wordt. Nou, het krijgt een nieuw jasje, een nieuwe vloer en en er komen wat stukadoors, maar volgens mij was het dat wel hoor.
  Laatst bewerkt: 16 feb 2015
  ZeeKoei, fransvanbakel, leenstrafan en 9 anderen vinden dit leuk.
 10. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik begreep dat er ook met het dak iets gebeurd, waardoor je de constructie die er nu is niet meer ziet. Dat geeft vast wel een heel andere aanblik.
 11. Tsuki

  Tsuki Active Member

  Drie WK-dagen forumloos geweest en wat heerlijk om alles bij het nalezen weer te herbeleven! Het zou het zeker waard zijn om die geweldige races van Yuskov, Bowe, Kramer en veel andere mooie races nog eens te noemen, maar dat ga ik nu niet doen. De winst van Davis is trouwens ook iets wat nog nagalmt in mijn hoofd.

  Wat mij ook is opgevallen heeft betrekking op de hier herhaaldelijk besproken opstelling bij de start van de TP. Volgens mij - geen ervaring met TP, maar wel ervaring met treintjes die ik soms nét kan bijhouden als ik in tweede positie mag schaatsen en degene voorop niet te hard van start gaat - is het juist wel goed dat Ireen of Marrit voorop rijdt bij de start en niet Marije. Juist als je moeilijker op gang komt, kan het fijn zijn als er iemand voor je zit die jou als het ware op gang trekt en jou in de 'luwte' houdt. Het voorstel van sommigen om Marije op kop te zetten bij de start lijkt mij juist niet een goed idee: de startsnelheid van het treintje is dan te laag en het kost Marije dan relatief veel energie om op gang te komen.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 12. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Marije mag ook gewoon naast Ireen starten met Marrit daarachter. Dan komen ze bij bocht 1 aan en is het alsnog Ireen, Marrit, Marije maar dan zit Marije er gewoon bij.

  Tis ook niet alsof dit de 1e keer was ofzo. Volgens mij gingen er meer TP zo. Met Linda de Vries en Diane Valkenburg.


  www.passion-for-skating.com
  leenstrafan en G1ant vinden dit leuk.
 13. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Nu zijn mijn oude oren slechter maar ik hoorde toch echt meer geluid bij de 5k van Jorrit.... en zeker bij de mass-start.

  Ohhh dat was ik.... sorry.
  Ik hou nou eenmaal niet van jongens die het met een medisch attest moeten winnen.
 14. sanghwa _o_

  sanghwa _o_ Well-Known Member

  Nog een leuk feitje. Bowe, Yuskov en Kramer waren niet de enigen die BR's schaatsten, er was zelfs iemand die er twee klokte: zowel de 500m (39.15), als de 1000m (1.18.23) van Huawei Li waren baanrecords in haar leeftijdsklasse. Nooit was er in Thialf een B-juniore sneller!
  Laatst bewerkt: 17 feb 2015
  Tsuki, Krizz en LeeMoZovski vinden dit leuk.
 15. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Hartstikke leuk om in een paar pagina's tijd de zeer enthousiaste verhalen van o.a. Zeekoei, Lisan, Krizz, Monique, Sabine en Danielle te lezen. Ik doe met de nodige regelmaat verwoede pogingen om vanuit mijn eenvoudige huiskamer stukjes te tikken die bijdragen aan de positieve beleving van het schaatsen. Maar dit soort dampende getuigen verslagen zijn het neusje van de zalm. Ik zie een pak melk met het hoofd van Brodka voor me, iemand die zich trots in het pak van de andere Bart probeert te wringen, Zuiderburen die volop van onze sport genieten en een stelletje zwaar gestreste forumleden die hun stembanden aan gort schreeuwen om Sven aan zijn miljoenste Gouden medaille te helpen. Die ultieme beleving herken ik maar al te goed. En ook al juich ik soms voor anderen schaatsers. Ik weet weer even dat ik niet de enige ben met mijn idiote afwijking. Dank u allen.
  Hannah, Tsuki, ZeeKoei en 5 anderen vinden dit leuk.
 16. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Vergelijkbare sport.
  alpine skien: vier per land plus titelverdediger. In totaal meer dan 90 deelnemers.
 17. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Ik vind het ook erg leuk om de enthousiaste verhalen te lezen van de forummers die in Thialf zijn geweest :D Blijft elke keer weer een prachtige ervaring en het is erg leuk om te lezen hoe iedereen zo'n dag/weekend beleeft! :) Dank jullie wel!
  Monique vindt dit leuk.
 18. WindVlaag

  WindVlaag Member

  Nou het WK van 2013 reden de Spanjaarden vooral tegen elkaar waarbij Valverde liever een toekomstig ploeggenoot zag winnen dan dat een Spanjaard er met de winst vandoor zou gaan.
  http://www.ad.nl/ad/nl/5598/Sportco...niet-voor-Spanje-maar-voor-hun-eigen-bv.dhtml
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 19. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  en het absolute dieptepunt blijft toch Richard Groenendaal, Sven Nys, Mario De Clercq

  en maar janken op het podium.
  Het heeft Nys wél jaren gekost om bij een groot deel van de wieltjeskijkende bevolking enige sympathie terug te winnen.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 20. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  :oops:o_O

Deel Deze Pagina