Wedstrijden zomer 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 28 jul 2021.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Voeg daar maar 7.26 voor Conrad en 7.24 voor Hall aan toe. Voor Hall is het een dik persoonlijk record, maar wederom halen beide dames net niet de WC-limiettijd. Het was voor Hall ook alweer de 5e afstand van het weekend (en de 19e race van het seizoen...). Had nu maar 2 afstanden overgeslagen om die limiettijd binnen te slepen.
 2. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Er zou in China (Beijing) iemand 33.83 hebben gereden. Helaas alleen scorebord in hun eigen schrift te zien.
  Edit: lijkt op de letters van Gao Tingyu
  Laatst bewerkt: 26 sep 2021
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ze zit ook in een goed passend talententeam met een serieus hoog niveau voor die leeftijden. Die hebben ook nog Pien Hersman en Isabel Grevelt in huis. Die laatste schaafde dit weekend direct 2 seconden van haar 1000m-PR af (maar is inmiddels juniore af).

  Het is inderdaad wel opvallend hoeveel sterke sprinttalenten momenteel naar boven komen in Nederland bij de dames. En er zitten er nog wel meer verstopt bij de junioren (Jade Groenewoud, Chloë Hoogendoorn, en nog een stukje jonger; Angel Daleman). En dan heb je nog een rits aan jonge neo's die terecht zijn gekomen bij het Gewest en de topteams. Al beperkt dat fenomeen zich niet per se tot de sprintafstanden. Ook op het langere werk stroomt deze jaren een hoop serieus talent door. Het afschaffen van Jong Oranje is wat betreft de doorstroming van mannelijke talenten veelal bekritiseerd, maar het lijkt voor de meisjes juist prima uit te pakken.
 4. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Toch hebben ook Ntab, Bosker en Talsma in een RTC gezeten (nu KTT geheten) en niet in jong oranje. Dus het levert wel wat op. Alleen bij de jongens is het belang van KTT's die samenwerken misschien wat noodzakelijker.
  Lorca vindt dit leuk.
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Lorca, Marcel Vos en SprintMaster vinden dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Het zou Urumqi geweest zijn

  Edit: voorlopige bevestiging van Sebastiaan Timmerman in DM. 33.83 Tingyu Gao in Urumqi lijkt te kloppen. Nog niet zeker.
  Laatst bewerkt: 26 sep 2021
  Lorca en SprintMaster vinden dit leuk.
 7. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Die tijd kan goed kloppen. Volgens mijn model is dat ongeveer 34.49 op zeenivo. Bij de World Cup finale in Heerenveen 2020 reed hij al eens 34.63 (luchtdruk 1016).

  Overigens zou dan Junio met 34.62 wel heel kort het september record hebben gehad. Dat was van Mo uit 2013 (Calgary, Fall Classic) met 34.63.
 8. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Een 33.83 in Urumqi is op zich wel te geloven, maar afgelopen seizoen kwam Gao in Harbin niet verder dan 35.40 en het is nog maar september. Dit zou wel echt een heel erg bizarre verbetering zijn.
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Zeker. En het zou ook betekenen dat de Chinezen eindelijk snel ijs kunnen maken.

  Kulizhnikov reed op 31 oktober 2019 in Kolomna 34.51 bij het NK afstanden. Daar komt hij dan bij in de buurt.
 10. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Harbin is natuurlijk ook wel gewoon een kutbaan.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 11. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Feit blijft wel dan 35.40 meer dan een halve seconde boven het zeer oude baanrecord uit 2009 is. Als dat je beste prestatie is en dat je daarna zes maanden later 33.83 rijdt zo vroeg als september dan zet ik daar vraagtekens bij.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Mja, het vorige seizoen is een lastige peiler natuurlijk. Ik kan mij zo voorstellen dat als de Chinezen redelijk vroeg hebben geweten dat het - waarschijnlijk - een verloren seizoen voor hen zou worden (qua internationale wedstrijden), zij de focus al redelijk vroeg hebben verlegd naar dit seizoen (in China, maar ook in Korea, richt men zich toch al wat sneller primair op de Spelen). En dus voornamelijk zwaar hebben door getraind en veel meer ''dry land'' training hebben gedaan, in plaats van geregeld veel rust te nemen om zo piekmomenten op het ijs te realiseren. Vergelijkbaar met Fish en De Haitre in Canada. Fish heeft op het droge hard door getraind vorig jaar en rijdt nu alweer 6.16 en 12.55. De Haitre heeft het baanwielrennen opgepakt en in 3,5 jaar tijd geen langebaanwedstrijd gereden en noteert niettemin tijden van in de 1.08 en 1.45. En dan heb je nog ene Van der Poel die vorig seizoen na tig andere ''hobby's'' weer 'ns om de hoek kwam kijken. Laten we maar zeggen dat er meer wegen naar Rome zijn dan ieder jaar iedere maand snelle tijden noteren.

  Desniettemin kijk ik natuurlijk ook met de nodige argwaan naar dit soort berichten. Het voorbeeld van de vliegende start van Kuli is nog vers.
  leenstrafan en Marcel Vos vinden dit leuk.
 13. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Daar heb je wel een goed punt. Er komt ook nog bij dat dit China is en dat propaganda van snelle tijden iets is dat ik niet compleet uitsluit. Als dit in Japan gebeurd was hadden veel minder mensen er vraagtekens bij gezet.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik denk dat het ook komt door de manier waarop we het te weten komen. We moeten het doen met vage plaatjes van Twitter of Instagram van een scorebord met Chinese tekens en zonder rondetijden. Als een dergelijk resultaat verschijnt op de Seiko-website van de Japanse schaatsbond is er een echt betrouwbare bron van de tijd. Nu is die er niet. Daarnaast missen we de context: ik zie wel enkele 34'ers op dat scorebord staan, maar ik weet niet wie dat zijn, en naar de tijden op de andere afstanden moeten we gissen ...
  Marcel Vos vindt dit leuk.
 15. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Van een tijd terug meende ik dat iemand een link naar een Chinese uitslagen site (.cn) had. Iemand een idee welke site dit was en of het daar gemeld wordt?
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  We hebben inmiddels alweer aardig wat wedstrijden gehad in Thialf. Zaterdag en zondag waren er ook nog trainingswedstrijden voor de topteams, respectievelijk de talententeams. Het leek mij aardig om te kijken wie zich bij deze wedstrijden alvast met een snelle tijd hebben geplaatst voor het NK Afstanden. Wie zich vorig seizoen reeds hebben geplaatst voor het komende NK (via WC/WK-deelname danwel de snelste VANTAGE-tijden) lees je hier terug: https://storage.knsb.nl/2021/09/46081f03-plaatsingsschema-senioren-seizoen-2021-2022-210919-v1_2.pdf

  Eerst de dames:
  500m (a-limiet: 39.03)
  Sanneke de Neeling - 38.76
  Femke Beuling - 38.97
  --
  Helga Drost, Pien Smit en Isabel Grevelt zitten er al vrij dichtbij. De Neeling is op de goede weg terug na haar zware knieblessure. Beuling toont ook niveau na twee matige jaren bij IKO.

  1000m (a-limiet: 1.17,16)
  Lotte van Beek - 1.16,53
  --
  Ook Van Beek is terug na hardnekkige gezondheidsklachten. De vele hoogtestages doen haar goed. Dione Voskamp was er bij het NK Clubs dichtbij; ze mist de a-limiet op - jawel - een honderste! Van Elst en Smit zaten met respectievelijk >0,11 en >0,28 sec dichtbij.

  1500m (a-limiet: 1.59,46)
  Esther Kiel - 1.59,24
  --
  Kiel kwam net binnen de limiettijd binnen bij het NK Clubs. Eerstejaars neo's Myrthe de Boer en Leonie Bats zaten er een seconde boven.

  3000m (a-limiet: 4.08,75)
  --
  Niemand reed tot dusverre deze limiettijd. Evelien Vijn kwam het dichtst in de buurt met 4.09,59. Die tijd klokte ze echter al eind juli. Dikke kans dat ze de limiettijd ergens de komende weken wel haalt (ze heeft nog tot 15 oktober a.s.). Ervaren dames als Kiel en Dedden zitten met >6 seconden niet in de buurt.

  5000m (a-limiet: 7.03,85)
  --
  Dit is Nederland, dus geen dame die al een 5000m in de benen heeft.

  Dan door met de heren
  500m (a-limiet: 35.75)
  Janno Botman - 35.56
  Serge Yoro - 35.67
  --
  De twee jongelingen van Reggenborgh en J-V doen het naar behoren. Botman's ploeggenoot Westenbroek zit er deksels kort op met 35.81. Prins, Broos en Geerdinck zitten met 0,3 sec achterstand er niet ver vanaf.

  1000m (a-limiet: 1.10,04)
  --
  Alleen Tim Prins bleef binnen een seconde van de limiettijd. Hij zit er nog zo'n 0,9 sec vanaf. Verder kwam niemand tot op heden serieus in de buurt.

  1500m (a-limiet: 1.48,45)
  --
  De nodige jonge rijders reden al onder de 1.50, maar niemand haalde nog de a-limiet. Ook hier kon Tim Prins haast al ruiken aan NK-deelname. Hij miste de a-limiet op 0,06 sec... In 't Veld, Van Workum en Dahmen (vanuit Calgary) zitten binnen de halve seconde van de limiettijd.

  5000m (a-limiet: 6.24,59)
  --
  Alleen Bart Hoolwerf kwam redelijk in de buurt met 6.29,18. Dat is ook goed te verklaren. De meeste topteam-rijders zullen pas in de komende weken een 5000m rijden.

  10000m (a-limiet: 13.08.86)
  Idem dito als bij de 5000m dames. Ik kan mij niet heugen wanneer een Nederlandse a-limiet kandidaat al in september/begin oktober een 10km reed. Ook een pittige limiettijd voor deze tijd van het jaar.

  Zo dat waren ze. Er zullen nog wel een degelijk aantal limiettijden worden gereden de komende weken (zeker als men weer in Inzell neerstrijkt). En een hoop zullen mikken op kwalificatie via de ouderwetse wijze: de IJsselcup halverwege oktober.
  Laatst bewerkt: 27 sep 2021
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Die link was skating.sport.org.cn/sk/index.html, maar ik heb geen idee of die nog werkt.
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Helaas werden beide dames gediskwalificeerd. Na terugkijken blijkt Conrad een keer voorrang genomen te hebben op de kruising na 1500m toen dat niet kon. Hall maakte drie keer een uitstapje naar een andere baan (500m, 900m en 4100m).

  2021 Fall Classic Day 3 500m, 1000m, 5000m - YouTube

  Na 1:58.
 19. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

 20. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

Deel Deze Pagina