Wedstrijden zomer 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 28 jul 2021.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Dat kan, maar dan rijdt zij niet het eerste nationale record van het seizoen.
  - De Britse Ellia Smeding smeedde haar NR bij tot 40.01.
  - Da Silva, Moraes en Paes reden allerlei Braziliaanse records bijeen, maar de wereldbekerlimiet is nog niet in zicht.
  - Kotwal en Jadeja voegden enkele Indiase records bij hun collectie..

  Over NRs gesproken: wie weet heeft Roest wel goede zin en zorgt hij voor een NR op de 3km ;) die tijd uit de oefensessie telt toch niet mee in de officiële NR-lijsten, toch?
  leenstrafan vindt dit leuk.
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik heb nog even gezocht, maar blijkbaar niet goed genoeg

  "Oh leuk! NK clubs! Misschien haal ik wel het podium op de 3000 meter mannen?! Even kijken wie er meedoen... Roest, Kramer, Bosker... Nou, misschien versla ik een paar mensen..." - Een deelnemer aan het NK clubs (waarschijnlijk)​
 3. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Weer lekker te vroeg pieken en dan in februari teleurgesteld aanschuiven bij Bert Maalderink.
  Lorca, mi en EenBrabander vinden dit leuk.
 4. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik hoop dat dat toch echt anders gaat dit seizoen. Ik ben groot fan van zijn spectaculaire ritten, maar eigenlijk hoop ik dat hij met een 6:14 ofzo zich ertussen rijdt eind oktober in plaats van een tijd onder de 6:10.
  mi en Duif vinden dit leuk.
 5. mi

  mi Well-Known Member

  Pcies dit! Doe maar een Wüssie Patrick!!
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Misschien de staatssecretaris van Economische zaken Dilan Yesilgöz?
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  nee, ik weet het al. Het is een sportvrouw (en ja, dan ken ik haar dus van tv). Ze lijkt op Tess Wester.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Vanmiddag ook weer mass starts. Om 14.00 uur gingen de dames van start met twee heats à 13 dames (de uitslagen laten, Thialf eigen, nog op zich wachten). Bij de dames is Zaanlander compleet en doet er op het eerste oog geen serieuze concurrentie mee. Bij de heren 36 man aan de start verdeeld over twee heats. Met in de eerste heat Jorrit Bergsma (en tussen haakjes Due Schmidt) namens Zaanlander vs. 4 Jumbo's (Stoltenborg, Visser, Post en De Gier). Met ook Ariëns en Vergeer aanwezig als prima MS-rijders. In heat 2 is Zaanlander ten opzichte van Jumbo juist in de grote meerderheid met Ramler, Harink, De Vos, De Boer, Bouma en Den Hertog tegenover Bart Hoolwerf. Ook doen de andere Hoolwerfjes (namens AB Vakwerk) mee in deze heat. Én geeft Koen Verweij weer eens acte de présence bij een Mass Start competitiewedstrijd. Jan Blokhuijsen heeft afgezegd.

  Benieuwd naar de resultaten. Bij de heren is dit een uitgelezen kans voor Koen Verweij om z'n kwaliteiten als sprinter te tonen. Hekman en Blokhuijsen ontbreken nog, maar hij kan zich alvast bewijzen ten opzichte van jongere rijders als Ramler en Bart Hoolwerf. Moet het natuurlijk eerst nog wel een sprint worden ;)
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  In de finale van de heren twee blokken present. Zaanlander en Jumbo Marathon. Alle Zaanlanders + Due Schmidt zijn door en namens Jumbo zijn Bart Hoolwerf, Visser, De Gier en Post door (Stoltenborg ligt er net als de vorige keer vroegtijdig uit). Koen Verweij heeft in Lex Dijkstra nog een knecht in de finale. Verweij zal moeten hopen dat Jumbo alles op alles gooit om het op een sprint aan te laten komen, want Zaanlander heeft nu de luxe om eerst andere kaarten uit te spelen. De overige deelnemers zijn Ariëns (AB Vakwerk) en Vergeer (IKO). Beetje pijnlijk dat er uit de tweede heat dus 6 Zaanlanders doorgaan, terwijl daar in Willem Hoolwerf (tweevoudig Nederlands kampioen Mass Start) en Evert Hoolwerf (meerdere podiumplaatsen in internationale Mass Starts) echte specialisten aan de start stonden. Dan ben ik wel benieuwd hoe zij zich er tussenuit hebben laten rijden.*

  Bij de dames geen verrassingen. Alle Zaanlanders door. Andere bekende namen zijn Kiel en Conijn namens Worldstream (Kiel won vorig jaar nog wel een Mass Start) en Bakker, Buurman, Van der Molen en Bennis namens marathonploeg Palet. Op het eerste gezicht wordt dat net als bij de heren een battle der marathonploegen. Alleen heeft één van hen Schouten, Groenewoud, Wijfje en Dul in dienst.


  *EDIT: Willem Hoolwerf ging uiteindelijk niet van start. Evert Hoolwerf had wel punten gehaald in de tussensprint, maar reed zich in de eindsprint niet in de punten en kwam tekort.

  Uitslagen heats:
  Dames Heat 1: 1. Schouten (solo, met 20 sec voorsprong op de rest); 2. Groenewoud; 3. Conijn.
  Dames Heat 2: 1. Dul; 2. Kiel; 3. Wijfje.
  Heren Heat 1: 1. Bergsma; 2. Ariëns; 3. Dijkstra.
  Heren Heat 2: 1. Ramler; 2. Bouma; 3. Harink
  Laatst bewerkt: 24 sep 2021
 11. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Waar heb je de uitslagen vandaan? Ik kan niets vinden. Op de Twitter van schaatsen.nl staan nu wel de uitslagen van de finales.
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Via de Sportity app. Te vinden in de Google Play store. Wachtwoord = KNSB-LBSC! Geeft overzicht in de uitslagen van de officiële langebaanwedstrijden van de KNSB (maar de trainingswedstrijden dan weer niet). Ook handig voor wanneer er Holland Cup wedstrijden zijn. Die uitslagen laten vaak even op zich wachten.

  Bij de heren was er aan de uitslag te zien een ontsnapping met Bouma, Hoolwerf, Den Hertog, Harink (de top 4 in die volgorde) en Post (haalde tenminste tussensprintpunten, maar waarschijnlijk vroeg uitgevallen). Ramler won daarachter ruim de pelotonsprint, voor De Boer en Visser. Verweij zat daar weer een seconde achter. Of hij nog serieus meegesprint heeft kan ik daaruit niet echt opmaken (ik vermoed van niet).

  Bij de dames vermoedelijk een ontsnapping met 6 dames. 1. Verweij; 2. Schouten; 3. Groenewoud; 4. Wijfje; 5. Conijn; 6. Kiel.

  Niet verrassend dat Bouma, Den Hertog en Verweij primair werden uitgespeeld vandaag. Die hadden zich nog niet rechtstreeks geplaatst voor het NK Mass Start. Nu wel.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Voor de liefhebber: dit weekend is de Fall Classic in Calgary. Zojuist van start gegaan met de 500m. Later vanavond nog een goed gevulde 1500m bij de mannen en wederom een 5000m met Bloemen, Fish en Belchos. Morgen rijden zij ook de 10km.

  Zie hier (titel staat op Short Track, maar het is toch echt Long Track)
  proeme vindt dit leuk.
 14. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Junio heeft met 34.62 een nieuwe season's best gereden, wat een prima tijd is. Hudey opende veelbelovend met 10.30 maar wist niet onder de 38 seconden te komen. Ze won de 500 meter wel.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Connor Howe rijdt een fantastische tijd: 1:43.48! PR. Een zeer aanvallend begin met 23.4-25.0 en hij rijdt hem goed naar huis. Daarmee behoort Howe tot een van de kandidaten om een flinke stap te gaan zetten dit jaar. 1:42 is nu binnen bereik. 1:41 zal nog niet meteen gebeuren, maar zeg nooit nooit. Ik vermoed dat dit de snelste tijd ooit in september is, maar ik zal eens kijken of ik daar nog bewijs voor kan vinden.
 16. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Met 6:12 en 6:16 rijden breken Bloemen en Fish geen grenzen, maar het zijn zeer degelijke tijden voor september. Bovendien is er morgen nog een 10 kilometer waar ze zich een beetje voor moeten sparen.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  *dat zoeken we even op* Bijna! Wat dacht je van: Zhongyan Ning CHN 1:43.35 2019-09-21 Calgary Fall Classic

  Fun fact: de snelste tijd in mijn database in oktober is langzamer dan die in september!
  Vincent Dehaître CAN 1:43.56 2017-10-22 Calgary Fall World Cup Selections

  Ik nodig je uit daar een betere tijd te vinden.
  Laatst bewerkt: 25 sep 2021
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Livestream NK Clubs:
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Geen tijden waarvan de buitenlandse concurrentie moet schrikken, maar natuurlijk zeer goede tijden voor deze fase van het seizoen. Daar kun je mee verder. Zeker Bloemen staat al scherp. Ik verwacht van Fish wel een relatief betere 10km vergeleken met zijn 5km. Fish heeft vorig seizoen de bubbel over geslagen, dus écht weinig ijsuren gemaakt. Ik vermoed dat we dat kunnen terugzien in het gebrek aan snelheid in zijn rondetijden. Vlak is het wel, dus met de inhoud zit het prima. Daar had hij vorig seizoen dan ook extra tijd voor.

  Net bij het NK Clubs één dame onder de 39 sec; Esme Stollenga (Gewest) in 38.75. Bij de heren geen 34-ers. Otterspeer met een dikke mispeer net bij het ingaan van de laatste (binnen)bocht in 35.91. Al was dat zonder mispeer ook geen beste tijd geworden. Andere Reggenborgh-rijders Botman, Westenbroek en Esders in respectievelijk 35.56, 35.81 en 36.13. Allemaal niet bijster bijzonder, al zit Botman relatief dicht op zijn PR. Scheperkamp (J-V Development) begon nog het best van allemaal met een opening van 9.77, maar hij ging bij het uitkomen van de eerste bocht al hard onderuit. Deed het vorig seizoen ontzettend goed, dus het had mij niet verbaast als daar de eerste 34-er al in zicht was gekomen.
  Laatst bewerkt: 25 sep 2021
  Yuskov vindt dit leuk.
 20. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Otterspeer had de laatste buitenbocht. De misser zat bij het uitkomen van de eerste bocht. Verder een prima verslag.

  Bij de dames geeft Lotte van Beek weer een teken van leven met 1:16. Antoinette de Jong reed 1:15.90

Deel Deze Pagina