Uitspraak Wesley Lommers

Discussie in 'Lange baan' gestart door CaptainAmerica, 29 nov 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  In Luxemburg zitten ze geen lokale talenten in de weg in Belgie wellicht wel.
  En hoezo kun je in je eentje niks bereiken. Wel eens gehoord van Hedrick, Dobbin en misschien ook wel Davis
 2. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  maar dat waren al senioren, het lijkt mij heel moeilijk in een sport waarin je faciliteiten nodig hebt (ijs) alles op eigen houtje te moeten regelen en bekostigen. Of ze moeten zich in de winterperiode toch bij iemand aansluiten. Op skeelers ligt dat alweer veel eenvoudiger.
 3. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Waarom zou het voor junioren moeilijker zijn, bovendien hebben ze een heel gedreven familie achter zich staan.
  Ja de luxe trainingskampen zullen niet aan hun besteed zijn, en de faciliteiten zullen wat minder zijn.
  Maar de zomertraining kan ook met skeelers.
  Ik vraag me overigens af hoe Claudia Pechstein dat gedaan heeft.
  Overigens in het rijtje kan ik ook Martina Sablikova plaatsen, waar haalde zij haar faciliteiten en financiële middelen vandaan. In het verleden toch echt niet van de Tsjechische bond.
  Wat betreft Luxemburg, ik zou me zo snel mogelijk laten naturaliseren. Zijn ze al internationaal voor Nederland uitgekomen.
 4. Icespeedskater

  Icespeedskater New Member

  Ja, 3x Viking Race!!
 5. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  Telt de Viking Race mee qua voor nederland uitkomen?
 6. Edwin

  Edwin Active Member

  Het is een door de ISU erkende ISU-wedstrijd.
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Er geldt dat je 1 seizoen na die deelname aan een ISU-erkende wedstrijd moet wachten voordat je voor een ander land mag uitkomen bij een ISU-erkende wedstrijd en 2 seizoenen moet wachten voor deelname aan een ISU-kampioenschap.
  Volgens mij is die deelname aan de Vikingraces meer dan 2 seizoen geleden. Daarmee zijn de afgelopen 2 seizoenen die wachtseizoenen geweest, dus kan men volgend seizoen voor Luxemburg meedoen aan het WK junioren. Onder voorwaarde dat er een limiettijd gehaald wordt, natuurlijk.
 8. nietswiet

  nietswiet Member

  De viking race is geen erkende ISU wedstrijd.
  STC Rutten is de club die het organiseert en loot op de eerste dag, alle
  nederlanders tegen een buitenlander.
  KNSB helpt en ondersteunt alleen maar deze club dezer dagen.
 9. Edwin

  Edwin Active Member

  Toch gek dat de Vikingrace wel degelijk in Communication no. 1634 staat: http://isu.sportcentric.net/db//files/serve.php?id=1962.
 10. Icespeedskater

  Icespeedskater New Member

  Bij een grote wedstrijd is er altijd een organiserende vereniging verantwoordelijk voor de organisatie. Dit is bij de Viking Race ook het geval. De wedstrijd is erkend door de ISU en de tijden die daar worden gereden worden ook opgenomen in de ISU lijst. Je kunt je ook selekteren voor grote wedstrijden door je tijden op de Viking Race te rijden. Zo wordt in Nijmegen de Dutch Classics ook georganiseerd door de vereniging daar en is deze wedstrijd ook een officiele wedstrijd.
 11. kfaber

  kfaber New Member

  Zoals jullie weten, wordt de uitspraak op dit moment betwist bij het Zwitserse sporttribunaal CAS. Zowel de KNSB als de Dopingautoriteit hebben beroep aangetekend. Wat doet zich nu voor?

  Even terug in de tijd. Wesley was oorspronkelijk door de Tuchtcommissie veroordeeld voor één jaar schorsing + één jaar voorwaardelijk. De Beroepscommissie heeft dat vonnis teruggedraaid. Let op: dat voorwaardelijke deel bestaat helemaal niet volgens het Dopingreglement. Een tweede overtreding betekent doorgaans levenslange uitsluiting. Dat weet iedereen zou je denken. Wat eisen de KNSB en Dopingautoriteit nu vervolgens bij het CAS? Juist, inderdaad: de reglementaire twee jaar schorsing!

  Ergo: indien de zaak bij het CAS verloren gaat, staat Wesley per direkt weer voor een jaar aan de kant. Hier of in Luxemburg, maakt niet uit.

  Hoe realistisch is dat scenario? Zeer realistisch, want op dit moment wordt de zaak compleet verknoeid door de raadsman Ad Manders. Ik heb de familie Lommers daar in december al op gewezen maar werd toen vervolgens aan de kant gezet. Ad Manders is de baas, krijg je dan te horen.

  Bizar en stuitend. Wesley is aanvankelijk verdedigd door advocaten waar goed mee te werken viel. Vakmensen. Vervolgens komt Ad Manders er bij en het gaat enkel nog om schadeclaims. Voor hemzelf een huis in Spanje etc. Voor de duidelijkheid: Ad Manders is géén advocaat, maar staat niettemin mensen bij in juridische geschillen.

  Ik heb deze ontwikkeling lang voor me gehouden maar vind het nu welletjes. Kinderen worden hier de dupe van een misselijkmakend machtspelletje tussen instanties die naar willekeur sancties opleggen en een beunhaas die geld ruikt. Ik zou niet weten wat erger is. De Dopingautoriteit wordt met belastinggeld gefinancierd en de KNSB door de leden. Nederland anno 2011.
 12. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Schokkend om te horen Klaas. Dat kan de hele carriere van Wesley verknallen als het klopt wat jij beweerd. Zou je misschien iets specifieker kunnen aangeven waarom de heer Manders de zaak aan het verknallen is?
 13. Edwin

  Edwin Active Member

  Kennen ze al het Luxemburgs volkslied uit 't hoofd?
 14. kfaber

  kfaber New Member

  In het beroep bij het CAS gaat het met name om de vraag of de verdediging recht had op een bepaald document. Volgens de WADA-regels niet, daarbuiten wel. Daarop is makkelijk verweer te voeren. Die vrijspraak liegt er tenslotte niet om.

  De KNSB en Dopingautoriteit hebben een uitermate eenzijdig dossier voor het CAS samengesteld. Die willen natuurlijk gewoon een veroordeling. Je zou bijna geloven dat de Beroepscommissie zomaar tot die vrijspraak is gekomen. N.B. Die Commissie was voorgezeten door een Raadsheer van de Hoge Raad. Dat dat laatste echt iets voorstelt, kun je wel afleiden uit de recente commotie rond de benoeming van Ybo Buruma.

  Wat Manders van meet af aan doet, is een hoop tam-tam maken over mensenrechten. Om te beginnen correspondeert hij niet in het Engels. Het CAS legt vervolgens al die correspondentie naast zich neer. Volgens mij is er feitelijk geen verweer op dit moment.
 15. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Het is jammer als het verweer niet goed gevoerd wordt, maar het is wel de keuze van de familie Lommers om het zo te doen.
 16. kfaber

  kfaber New Member

  Normaal gezegd heb je wel gelijk. Wat er achter de voordeur gebeurt, daar heeft niemand iets mee te maken.

  Echter, het gaat hier om een minderjarige waarvoor beslist wordt. Ik heb echt wel in een vroeg stadium aan de bel gehangen. Wat kreeg ik toen te horen van de vader, Edwin Lommers?

  "Dan gaan ze maar in het circus schaatsen."

  Ik moet zeggen: die mogelijkheid had ik niet kunnen bedenken. Toen en later is door de familie Lommers (lees: Edwin Lommers) altijd de publiciteit gezocht om toch maar het grote onrecht aan de orde te stellen. Terwijl op de achtergrond de e-mails heen en weer gingen (bron en motor veelal Ad Manders) over hoe de schade te laten oplopen. Nou, hoe doe je dat? Een claim opbouwen? Een jaar schorsing erbij, dat helpt.

  Nou vraagt iedereen zich af: waarom zet die Faber dat allemaal hier neer? Nou, misschien dat Wesley dit leest en zich gaat realiseren dat hij na de zomer weer voor een jaar aan de kant staat. Met dank aan de geldwolven.
 17. Krizz

  Krizz Well-Known Member Medewerker

  Tja..

  en zo komen we eigenlijk weer uit waar alles mee begon...

  een talentje die met name opviel door het gedrag van vader waardoor in de publieke opinie het grote gevoel was van: "zo die zijn we even kwijt..."

  erg jammer...
 18. Billy

  Billy New Member

  Eigenlijk wisten we dit toch allemaal al??! What's new??
  Het ging ook om een minderjarige die misschien beschermt moest worden tegen doping?!?
  Heel in het begin zijn er meerdere geweest die aangegeven hebben dat die jongen beschermt moest worden.
  Maar kinderen gaan niet tegen de ouders in wat dit soort zaken betreft en zullen ze onvrijwillig vrijwillig meespelen.
  In het spel om de € tegen die boze wereld die allemaal tegen hen zijn.......

  Zo zijn er twee spelen in één spel: de regels voor controle en de schade vergoeding.
  Helaas heeft dit weinig met sport of schaatsen te maken. :?
 19. CaptainAmerica

  CaptainAmerica New Member

  Tja, over geldwolven gesproken! Het moeten zware tijden zijn voor Faber zo lijkt het wel, zijn advies rol als onafhanklijk deskundige was tenslotte al ruim voor de vrijspraak uitgespeeld. Faber ging na de bekendmaking vrijspraak lopen leuren met een exorbitante vergoeding voor hem van een kwart miljoen bij Vereniging de KNSB.

  Vervolgens klopte Faber onlangs weer zonder succes bij Lommers aan, welke op zijn gebruikelijk onnavolgbare wijze alweer lichtjaren vooruit was met de zaak(en), en een nieuw team van internationaal georienteerde raadsheren, specialisten en deskundigen had gevormd om de varkentje CAS/TAS eens flink te wassen, waarbij het voorgerecht onlangs 11 april is opgediend:

  De per definitie Nationale kwestie van de minderjarige Wesley Lommers zelf, is door het CAS/TAS niet in behandeling genomen om het simpele feit, [1] dat het bondsreglement van Vereniging de KNSB uitgeput is inzake een beroepsmogelijkheid, omdat dezes alleen voorziet in haar eigen gesloten sanctiecircuit van Tucht (eerste aanleg) en Geschillen (beroeps) commissies en [2] het gewezen vonnis in beroep "vrijspraak Wesley Lommers", daar ook uitdrukkelijk geen mogelijkheid voor is geboden door het 3 koppig panel van Vereniging de KNSB haar Geschillencommissie in beroep, bestaande uit vooraanstaande leden van de vaderlandse rechtspraak.

  Het is vervolgens de Stichting Anti Doping Autoriteit Nederland ook wel SADAN genoemd geweest, die de stoute schoenen heeft aangetrokken; Vereniging de KNSB voor haar karretje heeft gespannen en in weerwil van het gewezen arrest een gezamelijk [3] onrechtmatig verzoek hebben ingediend bij het CAS/TAS, de zaak vrolijk nog maar eens in zijn geheel over te doen.

  [4]Welnu de Stichting Anti Doping Autoriteit Nederland is in het geheel nimmer partij geweest in de gevoerde procedures, maar slechts een vervelende stoorzender in haar zucht naar publicitaire onschuld. Dat terwijl de Stichting Anti Doping Autoriteit Nederland natuurlijk zelf bijna alle wetten en regels aan de laars heeft gelapt die de grondwettelijke en menselijke rechten van minderjarigen Wesley en Dominique (WhereAbouts/Testingpool) Lommers waarborgen.

  In het bijzonder en specifiek voor de vermeende doping kwestie nogmaals die welke de Algemene Leveringsvoorwaarden betreft overeengekomen tussen Vereniging de KNSB en Stichting Anti Doping Autoriteit Nederland o.a:

  Artikel 7 Medewerking en verplichtingen van de wederpartij
  [5]7.15. Indien zich onder de op doping te controleren sporters minderjarigen bevinden, dient
  de wederpartij vooraf zorg te dragen voor de voor de uitvoering van de dopingcontrole
  eventueel noodzakelijke toestemming van ouders of voogd.

  Artikel 6 Onderzoek B-deel van het monster
  6.4. Voor het (laten) uitvoeren door de Dopingautoriteit van een onderzoek van het B-deel
  van het monster dient de wederpartij de Dopingautoriteit schriftelijk een specifieke
  opdracht te doen toekomen.


  6.5. De Dopingautoriteit draagt in opdracht van de wederpartij zorg voor het (laten) uitvoeren
  van het onderzoek van het B-deel van het monster.

  [6]Artikel 5 Dopingcontrole
  5.3. De Dopingautoriteit maakt in het kader van de uitvoering van dopingcontroles gebruik
  van door haar ontwikkelde dan wel door haar goedgekeurde formulieren.
  5.9. De Dopingautoriteit behandelt persoonsgegevens die zijn verkregen in verband met het
  uitvoeren van dopingcontroles in overeenstemming met de Wet Bescherming
  Persoonsgegevens.


  Compleet: http://www.dopingautoriteit.nl/media/files/documenten/2009/Algemene Voorwaarden DA met logo.pdf

  [7] Het CAS/TAS is ten ene male voor de minderjarige Wesley Lommers niet acceptabel, omdat het geen rechtbank is voorgezeten door naar Europees recht beedigde rechters, nimmer akkoord zullen gaan met deze vorm van eenzijdige en gekleurde arbitrage waarmee beide partijen vooraf schriftelijk akkoord moeten gaan, en a pari gezamelijk opdraaien voor de astronomische kosten (tonnen) van dit luxe bal voor aanvang bij voorschot te voldoen, en de verliezende partij (stel een minderjarige) ook nog eens de winnaar mag gaan terug betalen.

  [8] Uit het vonnis van de uitspraak 'vrijspraak Wesley Lommers'', vlijmscherp omschreven door het 3 koppige gelouterde panel van de GeschillenCommissie van Vereniging de KNSB nogmaals de zinssnede

  ''Wesley Lommers had nooit geschorst mogen worden''

  dus ook nog niet voor ene seconde, dekt meer dan alleen de lading van dit betoog en heeft een rijkwijdte die zijn weerga niet kent! Dat zouden de SADAN en Vereniging de KNSB hotemetoten, die nu weer aan het spookrijden zijn bij die CAS/TAS snack kiosk, de rillingen over de rug moeten bezorgen.
 20. kfaber

  kfaber New Member

  Typisch Edwin Lommers: geen gevoel voor realiteit.

  Laat ik me beperken tot het spoor van onbetaalde rekeningen dat Edwin Lommers achterlaat. Ik noem de advocaten Dimitri Dedecker en Cor Hellingman. Zelf heb ik reeds in november 2009 een rekening ingediend. Daar werd gewoon niet op gereageerd. Later hoorde ik van Dedecker wat hém ten deel viel. Een passage uit een telefoongesprek:

  Dedecker: "Dat was toch afgesproken?"
  Lommers: "Er wordt wel meer afgesproken!"

  Hoorn op de haak.

  De huidige raadsman Ad Manders is geen advocaat en kan die zaak dus nooit afmaken. Iedere advocaat die zich nu nog met die zaak gaat bemoeien, wordt ingeseind. Er wordt immers niet betaald.

  Uiteindelijk geldt: no pay, no cure.

  Wesley is de inzet van dit pokerspel.

  Voor verdere info over de werkwijze van Ad Manders, zie het volgende artikel in het Eindhovens Dagblad:

  http://www.ed.nl/regio/eindhovenregio/3 ... -dicht.ece

  "Ik heb inderdaad ook een beetje dat gevoel", antwoordt Bax op de vraag of cliënten van Manders niet min of meer geïndoctrineerd zijn. "Het is echt heel triest."

  De beunhaas doet het er goed van.
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina