Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Michel Mulder stopt als trainer bij Reggeborgh, zou wel komisch zijn als Ronald nu zijn functie overneemt
 2. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Het zou best kunnen dat JV het nog best 2 jaar wil proberen met Verweij als schaatser. Commercieel is hij op zich best aantrekkelijk, en er is niet echt een reden om hem al volledig af te schrijven qua schaatsen. Hij is nog jong zat, en als hij zich weer echt vnl. op het schaatsen kan richten dan zie ik hem nog best weer een heel hoog niveau halen.

  Zou wel erg jammer zijn voor het WOrldstream zijn, dat wel....

  Het kan ook zomaar zijn dat dit puur een tactiek is om hun eigen team wat beter binnen te hengelen.
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  ''Teammanager Henk Schra van Team Reggeborgh laat desgevraagd aan NU.nl weten dat Mulder geen assistent meer wilde zijn. "Bij ons was er geen plek om volwaardig coach te worden, want dan moet Gerard met pensioen."

  Interessant. Bij Zaanlander staat een vacature open voor een derde hoofdcoach. Zou ik wel heel vroeg vinden, maar wie weet. Of misschien als tweede coach bij een Talent Team.

  Hollaar is in ieder geval een mooie versterking voor Reggeborgh. Bungelt een beetje op het randje van World Cup-deelname, maar zit een hoop rek in. Heeft ook een verrassend goede 3km in de benen die hij behoorlijk vlak kan houden. Zou als oud-skeeleraar helemaal geen verkeerde optie zijn voor de TP.
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Mulder nu al hoofdcoach? Dat is best snel ja, maar misschien wil hij wat meer mogelijkheden om zijn eigen ideeen door te ontwikkelen. Misschien bij een gewestelijk team of zo(?)
 5. mi

  mi Well-Known Member

  Klinkt niet alsof er ruimte is voor een extra hoofd-coach voor de midden-lange afstanden eerlijk gezegd.
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Bij Reggeborgh bedoel je? Dat zal eraan liggen of ze die extra coach al hebben gebudgetteerd voor volgend seizoen ;)

  Maar goed, misschien komt er helemaal geen extra hoofdcoach bij Reggeborgh. Afgelopen jaar 11 schaatsers op een coachingstaf van 4 (Van Velde, Mulder, Hill en Brojaka). Op dit moment staan 9 schaatsers onder contract (Vosté tot op heden niet verlengd, dus tel ik gemakshalve even niet mee). Stel, Roest en Bosker komen over. Dan zit je nog maar aan 11 man. Gooi er een extra allrounder en sprinter bij en je zit aan 13 man. Zaanlander managet datzelfde aantal met 2 coaches. Jumbo-Visma heeft 20 man over 4 coaches. IKO heeft 3 coaches op 12 man. Worldstream heeft 4 coaches op 10 man. Kortom, of het de bedoeling is dat er een extra hoofdcoach voor de allrounders gaat komen lijkt mij verre van zeker. Een team van 13-15 man is prima te runnen met 1 hoofdcoach en een assistent of 2-3.
 7. Elina

  Elina Well-Known Member

  Jammer voor Michel Mulder, hij was ook leuk bezig met die jonge sprintmeiden, voor zover je dat kon zien op TV.
  Hij wil graag bijdragen aan 500m medailles op de Spelen bij de dames. We zullen zien, genoeg andere jonge meiden om te begeleiden.
 8. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Dit is expres? :p
 9. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Laatst bewerkt: 17 mrt 2022
 10. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

 11. Daniel17

  Daniel17 Active Member

  Olav Kooij was ook een vrij goede schaatser bij de junioren, maar hij combineerde het altijd al met wielrennen.
  G1ant en Duif vinden dit leuk.
 12. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  En vergeet Antwan Tolhoek niet, die een opkomend marathontalent was, maar nu als klimgeit af en toe leuke uitslagen rijdt. Andersom was Sven Kramer (ooit 2e bij het NK junioren achter Robert Gesink) natuurlijk een meer dan verdienstelijk wielrenner.
 13. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  "Sportief directeur Merijn Zeeman staat uiteraard open voor een gesprek, om uit te vissen of we interessant voor elkaar zijn", klinkt het bij het team.
  "Zo'n gesprek staat vooralsnog niet gepland. We hebben hem niet gesproken, noch iemand die hem vertegenwoordigt."
  (sporza)

  Echt polsen is dat toch niet, als je elkaar nog niet gesproken hebt en ook nog niets gepland hebt.
  strawbale vindt dit leuk.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  En de kogel is door de kerk: Patrick Roest rijdt vanaf komend seizoen voor Reggeborgh. Robin Derks (nu nog hoofdcoach van TalentNED) wordt de allroundcoach bij Reggeborgh.
  https://www.instagram.com/p/CbQbzCar2e7/

  Nu is het spel op de wagen voor de andere teams.
  Camila, SprintMaster, EenBrabander en 2 anderen vinden dit leuk.
 15. TdH

  TdH Member

 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Goedzo Patrick!
 17. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nu is de vraag: wie moeten de andere allrounders worden bij Reggeborgh? Bosker lijkt, gelet op de eerdere communicatie, haast een gegeven (tenzij Jumbo hem nu een beste smak geld geeft), maar verder? Louis Hollaar uit de eigen selectie? Joep Wennemars (niet echt allrounder boven de 3000m) of Gert Wierda (idem als bij Joep)? Misschien wat jongere neo's als Vergeer (IKO) of Van Workum (JV Development)? Marwin Talsma misschien?

  Gelet op de neutrale bewoordingen zullen er misschien ook wel wat dames in die ploeg worden opgenomen. Aangezien alleen De Jong, Schouten en Anema een contract hebben voor volgend seizoen kan dat werkelijk iedereen zijn (Beune, Conijn, Vijn etc.)
 19. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Waarom Derks en niet, bijvoorbeeld, de Wit - te duur?
 20. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik heb de indruk dat geld niet snel het probleem zal zijn bij Reggeborgh. Sluit natuurlijk niet uit dat de Wit misschien heeft overvraagd.

Deel Deze Pagina