Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

 1. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik vind vooral opvallend dat Dione Voskamp nu zonder ploeg zit. De afgelopen jaren steeds progressie gemaakt en nog relatief jong. Bovendien, het nichtje van Jutta Leerdam.
 2. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Lastige situatie. Ik denk dat het voor Achtereekte, Van Elst, In 't Hof en Voskamp lastig wordt nog ergens onderdak te vinden. Development fryslan is niet voor hen bedoeld. Misschien kunnen ze bij Team Frysk terecht.
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Ik snap het van Jutta heel goed. De last van een ploeg dragen is niet niks.
  Valt me wel op dat er hier relatief mild gereageerd wordt tov de vorige keer toen een ploeg implodeerde. :D
 4. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ze kon twee jaar geleden ook makkelijk naar JV maar deed dat toen bewust niet. Nu ze de ploeg goed hadden staan, zelfs met een extra sponsor, kiest ze meteen voor het geld (en zekerheid).
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Corendon was alweer afgehaakt als sponsor, zo staat op de NOS. Verder zegt het NRC er dit over:
  ''Het vertrek van Leerdam en het stoppen van de ploeg hebben te maken met geldgebrek bij Worldstream Corendon, blijkt uit een reactie van marketingmanager Bregje van Grinsven. „We hadden hoge ambities. Schaatsers, coaches, marketing, we wilden het echt naar een hoger niveau tillen. Maar daarvoor heb je ook een bepaald basisbudget nodig.”

  Van Grinsven sluit niet uit dat Worldstream Corendon na een „pauze” van een jaar of twee weer terugkeert op het ijs. De andere schaatsers van de ploeg, waaronder olympiër Cornelius Kersten, zullen in elk geval een ander onderkomen moeten vinden.
  ''

  Worldstream wil dus in principe wel actief blijven in de schaatssport. IKO zoekt nog een tweede hoofdsponsor. Ik zou zeggen, leg even contact. Sponsoren die in de sport verder willen moeten behouden blijven.
  Duif vindt dit leuk.
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Wat is precies je punt? Twee jaar geleden stond ze er anders in en ging ze samen met Verweij het avontuur van een ploeg maken aan. Nu geeft ze aan meer zekerheid (geld en stabiliteit) te willen en minder bezig te willen met de randzaken van het draaiende houden van een ploeg. Ze is jong en heeft in de afgelopen twee jaar veel gedaan en over zichzelf geleerd, dus dat is toch niet vreemd?
 7. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Ze heeft het geprobeerd en ziet nu in dat zekerheid toch een luxe is. Prima, jammer voor haar ploeggenoten die helaas niet dezelfde exposure hebben..
 8. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Het is jammer voor de andere ploeggenoten, maar je kunt het Jutta Leerdam niet kwalijk nemen. Zij is niet verantwoordelijk voor de rest.

  Jutta heeft de positie waar ze in zit wel zelf opgebouwd. Of ze nu geluk mag hebben met haar uiterlijk of niet, ze heeft wel een goed imago opgebouwd. Meer dan 2 miljoen volgers op social media, dat doen niet veel haar na.

  Het is echt wel begrijpelijk dat ze voor zekerheid kiest, en ja het geld is natuurlijk mooi meegenomen. Dat zou niemand afslaan.
  Skate the grate vindt dit leuk.
 9. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Wanneer heeft Koen Verweij eigenlijk voor het laatst gewoon een heel seizoen geschaatst?
 10. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De laatste keer dat hij echt het worldcupcircuit is ingegaan en een WK/OS heeft gereden was 2017/2018. 2018/2019 reed hij helemaal niet, 2019/2020 reed ie aan internationale wedstrijden alleen world cup 1 en 5 en het EK afstanden, 2020/2021 alleen het NK allround en WKKT, en afgelopen seizoen alleen het OKT.
 11. Duif

  Duif Well-Known Member

  Lifestyle schaatser :D
  Skate the grate en EenBrabander vinden dit leuk.

 12. Uiteindelijk telt/gaat maar 1 ding tellen.. en dat zijn resultaten. Ben echt benieuwd of ze de hype kan waarmaken...
 13. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Jutta heeft feitelijk twee banen. 1 als schaatser en 1 als influencer. Dus ik denk niet dat er maar 1 ding telt. En van een hype kan je moeilijk nog spreken. Haar resultaten en populariteit zijn inmiddels al een aantal jaar heel goed.
 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Op zich allemaal waar, maar in principe zou ze zich bij Worldstream toch eigenlijk ook niet met randzaken bezig moeten houden, daar is het management en Verweij voor. Maar ja, ze zijn nou eenmaal een koppel dus hij zal veel randzaken wel gewoon 'mee naar huis' genomen hebben en zal ze zich er zijdelings toch wel steeds mee bezig hebben moeten houden.

  Ik zou Worldstream niet direct als 'uit het hart' gevormd willen noemen, meer een puur zakelijk slimme beslissing met het oog om er later duidelijk beter uit te komen, wat ook gelukt is. Waar overigens niks mee is trouwens.
 15. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dat ze zichzelf twee jaar geleden heel veel werk had kunnen besparen maar daar toen te koppig/trots voor was. Overigens wist ik nog niet dat Cor en Don al weer af waren gehaakt. Zij wilden dus alleen maar meeliften op het Olympische succes.
 16. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het is maar net hoe je ernaar kijkt. Je zou ook kunnen zeggen dat ze twee jaar geleden moedig was om een traject te starten waarbij ze het beste gevoel had, ook al was dat bepaald niet de weg van de minste weerstand.
  alexander79 vindt dit leuk.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De Noorse bond heeft de (senioren) selectie voor volgend seizoen vastgesteld:

  Julie Nistad Samsonsen - Fana IL
  Martine Ripsrud - Stange Sportsklubb
  Ragne Wiklund - Aktiv SK
  Sofie Karoline Haugen - Sandefjord SK
  Håvard H. Lorentzen - Fana IL
  Bjørn Magnussen - Spk Falken
  Henrik Fagerli Rukke - Hol IL
  Pål Myhren Kristensen - Arendal SK
  Odin By Farstad - Spk Falken
  Kasper Tveter - Stavanger Sandnes SK
  Allan Dahl Johansson - Aktiv SK
  Peder Kongshaug - Stavanger Sandnes SK
  Kristian Ulekleiv - Gjøvik SK
  Sverre Lunde Pedersen - Fana IL
  Sander Eitrem - Nord-Odal IL
  Hallgeir Engebråten - Nord-Odal IL

  Ik zie dat Böhm er niet tussen staat. Is zij gestopt? In ieder geval zonde dat er geen dames zijn doorgestroomd. De getalenteerde Haugland is komend seizoen natuurlijk nog junior (Lovas zelfs de komende twee seizoenen), maar met het doorstromen van een neo als Furnee had er tenminste nog een ploeg voor de Team Pursuit gestaan... Het aandeel vrouwen is überhaupt pijnlijk klein.
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Er staat bij dat Bøhm wel blijft schaatsen, maar niet via het nationale team. Vanwege een blessure, haar baan en haar normale leven blijft ze in Stavanger trainen.

  Ook de Canadese ploeg voor volgend jaar is bekend. Gelukkig maar weinig stoppers:

  National Team, Long Track
  Ivanie Blondin (ON)
  Isabelle Weidemann (ON)
  Valerie Maltais (QC)
  Marsha Hudey (SK)
  Kaylin Irvine (AB)
  Heather McLean (MB)
  Laurent Dubreuil (QC)
  Connor Howe (AB)
  Graeme Fish (SK)
  Ted-Jan Bloemen (AB)
  Jordan Belchos (ON)
  Tyson Langelaar (MB)
  Antoine Gélinas-Beaulieu (QC)
  Gilmore Junio (AB)
  Vincent de Haitre (ON)

  NextGen Team, Long Track
  Alexa Scott (MB)
  Brooklyn McDougall (AB)
  Maddison Pearman (AB)
  Laura Hall (BC)
  Beatrice Lamarche (QC)
  Gabrielle Jelonek (QC)
  Anna Bourgeois (QC)
  Rose Laliberté-Roy (QC)
  Alison Desmarais (BC)
  Abigail McCluskey (BC)
  Kaleb Muller (AB)
  David La Rue (QC)
  Christopher Fiola (QC)
  Hayden Mayeur (ON)
  Frank Roth (AB)
  Cedrick Brunet (QC)
  Cooper Emin (NS)
  Jake Weidemann (ON)
  Marcel Vos, CasperW, Lorca en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 19. mi

  mi Well-Known Member

  Dit. En daarbij zal ze nu heel anders binnen worden gehaald en heeft ze veel meer in te brengen bij JV dan 2 jaar geleden. Nu is ze de superster, toen zou ze 1 van de velen zijn geweest.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Op schaatsen.nl een stukkie over Henk Hospes: https://www.schaatsen.nl/nieuws/2022/april/de-triple-a-methode-van-henk-hospes/

  Daarin wordt ook gemeld dat voormalig ''schaatsDuitser'' Ingo Bos is benoemd tot nieuwe hoofdcoach van het Gewest Fryslan (trainer van de Groningse zijde van het KTT Noord). Goede vervanger. Kent de organisatie en heeft uitstekend gepresteerd met - wat minder gekende - talenten uit het noord-oosten van het land.

  Zie : https://www.gewestfryslan.nl/nieuws?news_id=1039860
  Hierin wordt ook gesproken over een zogenaamd ''top12-team'' dat gehuisvest moet worden bij het Gewest Fryslan. Zo aan de naam te horen klinkt dat als een opvanghuis voor schaatsers die eigenlijk niet meer thuis horen bij het ontwikkelingsteam van het Gewest, zoals In 't Hof en De Neeling (en mogelijk enkele Worldstream-schaatsers/Achtereekte).
  Laatst bewerkt: 29 apr 2022

Deel Deze Pagina