Transfertopic 2021-2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 feb 2021.

 1. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dit stuk kwam ik tegen over de naamswijziging:
  RTC’s worden KNSB Talent Teams: ‘Alles staat nu op de juiste plek om ook straks in Turijn succesvol te zijn’ | KNSB

  Hier worden de teams per regio genoemd met verwijzingen naar websites:
  Waar vind ik een KNSB Talent Team? | KNSB
 2. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Kijk!!
  Dat is mooi nieuws!!! Als meneer Pechstein maar geen stokje daarvoor steekt.

  Dat betekent nu dat er drie ploegen in de wereld zijn waar twee rijders van de club van 1:06 (en 1:05 in het geval van Kulizhnikov) bij schaatsen. In totaal zijn er dertien mannen met een PR onder de 1:07. Daarvan rijden er nu dus twee bij team Noorwegen

  Team Jumbo:
  Thomas Krol en Kai Verbij

  Sprintteam Noorwegen:
  Håvard Lorentzen en Joel Dufter

  Team Rusland:
  Pavel Kulizhnikov en Denis Yuskov (al zou het kunnen dat die twee zelden samen trainen)

  Team Reggeborgh:
  Kjeld Nuis

  Team Canada:
  Laurent Dubreuil

  Team Worldstream:
  Koen Verweij

  Gestopt:
  Vincent De Haître*
  Shani Davis
  Trevor Marsicano
  Stefan Groothuis

  *De Haître probeert de OS 2021 op de baanwielrenfiets te halen om vervolgens de OS 2022 op schaatsen te bereiken.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  is dit ook een transfer?
  en hangt hij dan zijn schaatsen aan de wilgen?

  [​IMG]
 5. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ja, net als Ireen Wüst heeft ook Kramer al eerder aangegeven na de OS volgend jaar te stoppen.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  echt? dat heb ik dan gemist
 7. cifu

  cifu New Member

  Geert Kuiper bondscoach in Duitsland. Gaat zich richten op teamonderdelen
  www.schaatsen.nl
 8. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

 9. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Hospes heeft zich vandaag aangesloten bij een trainingskamp in Gdansk van het Poolse sprintteam olv Nieminen
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Opvallende combi wel, met ook Herzog die bij de Poolse selectie is aangesloten. Ondertussen is Martina Sablikova met de Tsjechische selectie op trainingskamp in Livigno, samen met de Italiaanse selectie o.l.v. Marchetto.

  Leuke internationale kruisbestuivingen zo.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  "De Polen hebben een goed team" zal nu nog vaker herhaald worden. :rolleyes:
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Hehe, maar het is wel waar ;)

  Over kruisbestuivingen gesproken; ook in Nederland wordt daaraan gewerkt. Zo gaat het Gewest Fryslan bij de beloften bij het opleiden meer focussen op de marathon en volwaardige marathonteams inschrijven, als ook volwaardige programma's schrijven. Daarnaast wordt de samenwerking met marathonteams Bouw- en Techniek en Palet (waaronder ook BTZ en Sprog vallen) geïntensiveerd. Zo zijn die teams deze week gezamenlijk met het Gewest op trainingskamp in Limburg. Lijkt mij een prima plan, want die wisselwerking heeft ook tot het nodige succes geleidt bij de teams van Anema. Terwijl ondertussen uit datzelfde samenwerkingsverband Wijfje en Bouma inmiddels bij Zaanlander zijn uitgekomen. En Sanne in 't Hof lijkt bij deze samenwerking ook weer op te bloeien, na een matige periode bij Jumbo.

  Zie verder hier: https://www.gewestfryslan.nl/nieuws?news_id=979962

  EDIT: overigens kom ik op de site van het Gewest ook tegen dat Joost van Dobbenburgh een nieuwe ploeg heeft na zijn gedwongen vertrek bij Jumbo-Visma: hij rijdt volgend seizoen voor de Friese selectie. Bestaande uit de A-junioren en neo-senioren die buiten de Talent Teams van de KNSB vallen.
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Inmiddels is ook bekend waar Roza Blokker (vorig seizoen bij Worldstream) heen trekt. Zij rijdt komend jaar bij PGM Bakker - de schaatsploeg van de MtD-stichting. Een organisatie die het wielrennen en schaatsen nadrukkelijk combineert.

  Marathonploeg A6 heeft inmiddels een vervanger binnen voor de vertrokken Beau Wagemaker en Anne Leltz: inliner Lianne van Loon. Op de wieltjes is Manon Kamminga haar coach, dus dat is an sich geen onlogische transfer. Mist nog wel de nodige topdivisie-ervaring, maar is daarentegen zeer rap. Ben benieuwd of er nog ergens meer versterking komt, want Kamminga is één dezer maanden uitgerekend en zal met een achterstandje aan het volgende seizoen beginnen (als ze überhaupt gaat rijden?). Die andere kopvrouw, Lollobrigida, zal voornamelijk gaan langebanen in het Olympisch seizoen. Dan blijven alleen Sandra Dekker en debutant Van Loon over. Of ze moeten belofterijders Sanne van der Schaar en Yvonne Nauta vaker willen doorschuiven bij absentie van Kamminga en Lollo.
 14. mi

  mi Well-Known Member

  https://nos.nl/l/2394772

  De kop suggereert dat ook Nuis langdurig heeft verlengd? Die mis ik in het bericht maar wat een supernieuws!
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik denk dat het er om gaat dat Reggeborgh tot 2026 blijft. En dat is de ploeg van Kok en Nuis en dat trekt aandacht dus dat zet je in de kop.
 16. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  "Dat is heel mooi", vertelt de oud-schaatser en coach van onder anderen Kok, Ireen Wüst en Kjeld Nuis. "Wij zijn gewend dat sponsoren niet verlengen en dat je steeds op zoek moet naar een nieuwe sponsor. Dus we zijn hier superblij mee."
  Van Velde vergelijkt het met Ajax en Feyenoord in de eredivisie. "In het schaatsen heb je nu Reggeborgh en Jumbo-Visma", zegt hij. "Twee grote teams in de basis zorgt voor concurrentie. Daarnaast heb je nu twee teams met goede budgetten en faciliteiten. Dat hebben topsporters nodig."

  Feyenoord? Gerard heeft klaarblijkelijk al een tijdje geen voetbal meer gekeken...

 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik kan het niet laten:

  upload_2021-8-22_23-57-22.png
  schaatser_jelle, strawbale en mi vinden dit leuk.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  In ieder geval mooi dat Reggeborgh voor de lange termijn zekerheid biedt. Geen intenties of misschien's, maar gewoon direct een sponsorcontract voor nog eens 5 jaar. Daarmee heb je met Reggeborgh en Jumbo-Visma alweer twee grote sponsoren die in ieder geval ook de volgende Olympische cyclus in de schaatssport blijven. Wel interessant om alvast te filosoferen over de toekomst van de andere ploegen.

  Bij IKO heb ik het idee dat zij de afgelopen jaren een aardig fundament hebben neergelegd om ook het volgende Olympisch traject in te gaan. Het budget lijkt niet al te hoog te liggen (ondanks 3 Olympisch kampioenen in de ploeg), maar de sponsoren die ze wel hebben mikken op de lange termijn. Al begint de tijd te dringen om resultaten op de ijsvloer neer te zetten. Sponsoren hebben niet eindeloos geduld. Nog zo'n seizoen als het vorige kunnen ze zich niet permitteren.

  Worldstream is nieuw en begint nu pas vorm te krijgen. Er staat inmiddels een ploeg die niet meer volledig hoeft te teren op de prestaties van Leerdam (al zal 90% van de aandacht nog steeds op haar gevestigd zijn). En met Rutger Tijssen, Kosta Poltavets en Sijtje van der Lende zit er ook flink wat ervaring in de begeleiding. Gelet op de budgetten en sponsoren die er al zijn (ze zitten volgens mij alweer voor de 4e keer in het buitenland op trainingskamp) zien we ze waarschijnlijk het volgende Olympisch traject weer terug. Met de kans om dan echte toppers binnen te halen.

  Zaanlander is als marathon/langebaan-hybride wat lastiger in te schatten. Dat is een gemengd sponsorschap tussen Royal A-ware en Albert Heijn. Voor het voortbestaan van de ploeg zou het het mooist zijn als Albert Heijn haar aandeel in de ploeg zou intensiveren. A-ware is één van de meest loyale schaatssponsors van dit decennium gebleken (al sinds 2013-2014 actief), maar dat betekend ook dat het sponsorschap vroeger dan later een keer stopt. Het zou dan maar ook zo kunnen dat dit het laatste jaar is voor die club. Dat zou een aderlating zijn, want dan moet er gezocht worden naar én een nieuwe langebaansponsor én een nieuwe marathonsponsor. Daarnaast is de ploeg qua langebaan in de breedte misschien niet sterk genoeg om zich in de kijker te rijden van een nieuwe sponsor. Al hoeft dat niet per se wat uit te maken nu er in Schouten en Bergsma twee uithangborden van wereldklasse te vinden zijn. Met een damesploeg daarachter die ontzettend sterk is (Wijfje, Dul, Groenewoud en stayerstalent Verweij).

  In het algemeen ben ik een stuk optimistischer dan na de vorige Spelen. Toen bleef alleen Jumbo over. Met de opmerking dat er ook toen weer nieuwe sponsoren op stonden.
  mi vindt dit leuk.
 19. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  V.w.b. Team Zaanlander: de afgelopen jaren vond ik het al vreemd dat AH er ook zijn logo opplakte. Ze wilen nu toch niet ook op het ijs de strijd met Jumbo aangaan? Lijkt me voorlopog een kansloze missie. Maar ja, ik ben geen marketingman. Misschien zit er wel een uitgekiende strategie achter.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nochtans pakte Zaanlander maar twee medailles minder dan Jumbo-Visma afgelopen WK Afstanden (met 4 deelnemers om 10 deelnemers).* Met een budget dat misschien wel 6x lager ligt en met veel minder langebaantoppers in de breedte. Als je Anema een lang sponsorcontract geeft en een budget om toppers weg te kunnen kopen, dan kun je wel degelijk goed de concurrentie aangaan met Jumbo-Visma (zie de Clafis en BAM tijd). En juist daar vergroot je als sponsor je zichtbaarheid mee. Al zal dat op het vlak van social media/algehele media-aandacht misschien bij voorbaat een gelopen race zijn. Maar daar heb ik ook niet bijster veel (Zaanlander-) kaas van gegeten.

  Ik denk overigens dat er genoeg ruimte is om naast elkaar te bestaan in de schaatssport. Hopelijk ziet AH dat ook zo, want nog een grote sponsor kunnen we wel gebruiken. Vooralsnog is Team Zaanlander voor AH een marketingwijze om hun kaasproduct in de markt te zetten, maar misschien krijgen ze nog zin om hun sponsoring uit te breiden. Dat zou mooi zijn!

  *Zie hier: https://www.schaatsforum.nl/index.php?threads/wk-afstanden-2021.10907/page-58#post-317966
  Laatst bewerkt: 24 aug 2021

Deel Deze Pagina