Transfertopic 2021-2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 feb 2021.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Bij de mannen is het idd niet echt eenvoudig om nu echt een toptalent te vinden. De enige semi topper of topper die nog geen transfer heeft gemaakt en dat wel zou kunnen is Talsma, maar ik zie hem niet zo passen bij Worldstream, eerder bij Zaanlander. Maar goed, dat is mijn persoonlijk indruk.

  Bij de vrouwen ligt er vooral op de sprint nog steeds genoeg talent dat kan worden 'opgeraapt'. Beuling en evt Voskamp lijken mij sowieso prima voor Worldstream. Op de midden en lange afstanden heb je nog Anema, maar de vraag is of zij naar een commercieel team toe wil.
  Lorca vindt dit leuk.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Bij de dames is er tot de 1500m genoeg keuze met talenten onder de 23 jaar. Een beetje een gat in de markt. Daar zouden ze zich, mijn inziens, op moeten focussen. Op allround vlak zouden ze nog kunnen gokken op Kiel of In 't Hof. Niet het segment dat de wereldtop nog gaat bestormen, maar wel dames die (bij afwezigheid van anderen) in aanmerking kunnen komen voor World Cups. En dames die met deelname aan zo'n beetje alle nationale wedstrijden zorgen voor extra exposure voor de sponsor. Ook niet onbelangrijk.

  Op mannelijk vlak is er een beetje schaarste. Zeker nu J-V de grootste talenten al heeft binnengehaald. Als Worldstream een topper wil hebben, dan moeten ze zich richten op het buitenland. In Nederland gaan ze dat niet meer vinden. Qua toptalenten zit alleen Kai In 't Veld nog niet bij een commerciële ploeg. Reed al 1.47 dit seizoen. Daar spat de potentie vanaf als je het mij vraagt. En hij zou als miler goed passen tussen Verweij en Geerdinck. En als ze het er nog in zien zitten, dan is Mika van Essen misschien een optie. Heeft als neo nog niet echt potten kunnen breken, maar oogde als junior heel talentvol. Van Dobbenburgh idem dito. Verder heb je nog Tjerk de Boer, maar die gaat waarschijnlijk naar Zaanlander. Verder heeft alleen Jansman (J-V) voor volgend seizoen nog geen contract, maar die zal net als Talsma eerder blijven waar hij is of naar Zaanlander trekken.
  sysya vindt dit leuk.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 4. Duif

  Duif Well-Known Member

  Worldstream pakt door. Dione Voskamp is de volgende versterking. Oud ploeggenoot van Leerdam in het gewest ZH en door Koen Verweij toen al getipt als iemand die 37'ers zou kunnen rijden terwijl ze toen nog niet onder de 39 kwam.
  Bron: Schaatsen.nl

  Edit: Een paar dagen geleden ook op Schaatsen.nl het bericht dat Esther Kiel bij Worldstream heeft getekend. Zie nu dat dat nog niet eerder gepost was.
  Laatst bewerkt: 5 apr 2021
 5. TdH

  TdH New Member

 6. Duif

  Duif Well-Known Member

 7. Koen

  Koen Well-Known Member

 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Toch voor mij wel een beetje verrassend. Ik had eerder Zaanlander verwacht, zodat ze met Wijfje en Schouten zou kunnen trainen en qua persoonlijkheid leek me dat meer passen. Maar goed, JV heeft natuurlijk ook uitstekende middenafstand dames, hopelijk kan ze dit komend seizoen tijdens het OKT pieken :)
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Typische low risk-high reward-aankoop. Lukt het Orie om haar nog een beetje beter te maken (en, hetgeen het vooralsnog aan schortte, haar te laten pieken op het juiste moment) dan heb je er een potentiële OS-deelnemer aan. Lukt dat niet, dan heb je op z'n minst een goede ervaren world cup-rijder die zo voor exposure zorgt en tegelijkertijd fungeert als op-en top sparringspartner voor de andere dames. Uit het verhaal van Anema maak ik overigens op dat de andere teams kennelijk niet getracht hebben haar binnen te halen. Dat verbaast me wel enigszins. Je kunt je misschien afvragen hoeveel rek er nog in zit, maar voor teams als IKO (zeker IKO) en Worldstream was dit een logische en perfecte aanwinst geweest gelet op het huidige niveau van hun rijders. Zaanlander sportief ook wel, maar die zitten met het luxeprobleem dat hun damesteam in de marathons al aan het max. aantal deelnemers zit; dan krijg je de onwenselijke situatie dat 1 dame buiten de groep valt. Het is Anema in ieder geval gegund dat ze na al die jaren eindelijk een kans krijgt bij een commerciële ploeg.

  J-V is nu wel bizar sterk (misschien wel te sterk) geworden. Zeker met het oog op de toekomst met het aantrekken van Snellink, Slotegraaf en Hoolwerf. Zou me niet verbazen als je straks op het ONK verschillende afstanden gaat zien met een mannetje of 10 van J-V aan de start. Gaat lastig worden voor de andere teams om daar tegen op te boksen. Zeker op de 5 en 10km.

  Het renoverende Worldstream versterkt zich ondertussen wellustig op de breed gevulde vrouwelijke transfermarkt. Inmiddels heeft ook Gioya Lancee daar getekend. Wederom een prima aankoop als je het mij vraagt. Was afgelopen seizoen één van de meest intrigerende opkomende talenten. Ze blijft naast de LB echter ook shorttracken. De combinatie commercieel team en shorttrack is in het verleden nog niet helemaal een goede combi gebleken (Schulting bij IKO en Ter Mors bij Clafis), maar ik kijk er wel naar uit. Nu nog zien of ze wat goede versterkingen kunnen vinden bij de heren. Daar mag naast Verweij, Geerdinck, Greig en Dijkstra wel wat bij. In 't Veld, Van Essen of Van Dobbenburgh bijvoorbeeld.
  Laatst bewerkt: 8 apr 2021

Deel Deze Pagina