Transfertopic 2021-2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 feb 2021.

 1. sysya

  sysya Well-Known Member

  Bij de mannen is het idd niet echt eenvoudig om nu echt een toptalent te vinden. De enige semi topper of topper die nog geen transfer heeft gemaakt en dat wel zou kunnen is Talsma, maar ik zie hem niet zo passen bij Worldstream, eerder bij Zaanlander. Maar goed, dat is mijn persoonlijk indruk.

  Bij de vrouwen ligt er vooral op de sprint nog steeds genoeg talent dat kan worden 'opgeraapt'. Beuling en evt Voskamp lijken mij sowieso prima voor Worldstream. Op de midden en lange afstanden heb je nog Anema, maar de vraag is of zij naar een commercieel team toe wil.
  Lorca vindt dit leuk.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Bij de dames is er tot de 1500m genoeg keuze met talenten onder de 23 jaar. Een beetje een gat in de markt. Daar zouden ze zich, mijn inziens, op moeten focussen. Op allround vlak zouden ze nog kunnen gokken op Kiel of In 't Hof. Niet het segment dat de wereldtop nog gaat bestormen, maar wel dames die (bij afwezigheid van anderen) in aanmerking kunnen komen voor World Cups. En dames die met deelname aan zo'n beetje alle nationale wedstrijden zorgen voor extra exposure voor de sponsor. Ook niet onbelangrijk.

  Op mannelijk vlak is er een beetje schaarste. Zeker nu J-V de grootste talenten al heeft binnengehaald. Als Worldstream een topper wil hebben, dan moeten ze zich richten op het buitenland. In Nederland gaan ze dat niet meer vinden. Qua toptalenten zit alleen Kai In 't Veld nog niet bij een commerciële ploeg. Reed al 1.47 dit seizoen. Daar spat de potentie vanaf als je het mij vraagt. En hij zou als miler goed passen tussen Verweij en Geerdinck. En als ze het er nog in zien zitten, dan is Mika van Essen misschien een optie. Heeft als neo nog niet echt potten kunnen breken, maar oogde als junior heel talentvol. Van Dobbenburgh idem dito. Verder heb je nog Tjerk de Boer, maar die gaat waarschijnlijk naar Zaanlander. Verder heeft alleen Jansman (J-V) voor volgend seizoen nog geen contract, maar die zal net als Talsma eerder blijven waar hij is of naar Zaanlander trekken.
  sysya vindt dit leuk.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 4. Duif

  Duif Well-Known Member

  Worldstream pakt door. Dione Voskamp is de volgende versterking. Oud ploeggenoot van Leerdam in het gewest ZH en door Koen Verweij toen al getipt als iemand die 37'ers zou kunnen rijden terwijl ze toen nog niet onder de 39 kwam.
  Bron: Schaatsen.nl

  Edit: Een paar dagen geleden ook op Schaatsen.nl het bericht dat Esther Kiel bij Worldstream heeft getekend. Zie nu dat dat nog niet eerder gepost was.
  Laatst bewerkt: 5 apr 2021
 5. TdH

  TdH New Member

 6. Duif

  Duif Well-Known Member

 7. Koen

  Koen Well-Known Member

 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Toch voor mij wel een beetje verrassend. Ik had eerder Zaanlander verwacht, zodat ze met Wijfje en Schouten zou kunnen trainen en qua persoonlijkheid leek me dat meer passen. Maar goed, JV heeft natuurlijk ook uitstekende middenafstand dames, hopelijk kan ze dit komend seizoen tijdens het OKT pieken :)
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Typische low risk-high reward-aankoop. Lukt het Orie om haar nog een beetje beter te maken (en, hetgeen het vooralsnog aan schortte, haar te laten pieken op het juiste moment) dan heb je er een potentiële OS-deelnemer aan. Lukt dat niet, dan heb je op z'n minst een goede ervaren world cup-rijder die zo voor exposure zorgt en tegelijkertijd fungeert als op-en top sparringspartner voor de andere dames. Uit het verhaal van Anema maak ik overigens op dat de andere teams kennelijk niet getracht hebben haar binnen te halen. Dat verbaast me wel enigszins. Je kunt je misschien afvragen hoeveel rek er nog in zit, maar voor teams als IKO (zeker IKO) en Worldstream was dit een logische en perfecte aanwinst geweest gelet op het huidige niveau van hun rijders. Zaanlander sportief ook wel, maar die zitten met het luxeprobleem dat hun damesteam in de marathons al aan het max. aantal deelnemers zit; dan krijg je de onwenselijke situatie dat 1 dame buiten de groep valt. Het is Anema in ieder geval gegund dat ze na al die jaren eindelijk een kans krijgt bij een commerciële ploeg.

  J-V is nu wel bizar sterk (misschien wel te sterk) geworden. Zeker met het oog op de toekomst met het aantrekken van Snellink, Slotegraaf en Hoolwerf. Zou me niet verbazen als je straks op het ONK verschillende afstanden gaat zien met een mannetje of 10 van J-V aan de start. Gaat lastig worden voor de andere teams om daar tegen op te boksen. Zeker op de 5 en 10km.

  Het renoverende Worldstream versterkt zich ondertussen wellustig op de breed gevulde vrouwelijke transfermarkt. Inmiddels heeft ook Gioya Lancee daar getekend. Wederom een prima aankoop als je het mij vraagt. Was afgelopen seizoen één van de meest intrigerende opkomende talenten. Ze blijft naast de LB echter ook shorttracken. De combinatie commercieel team en shorttrack is in het verleden nog niet helemaal een goede combi gebleken (Schulting bij IKO en Ter Mors bij Clafis), maar ik kijk er wel naar uit. Nu nog zien of ze wat goede versterkingen kunnen vinden bij de heren. Daar mag naast Verweij, Geerdinck, Greig en Dijkstra wel wat bij. In 't Veld, Van Essen of Van Dobbenburgh bijvoorbeeld.
  Laatst bewerkt: 8 apr 2021
 10. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Active Member

  Peter Mueller de nieuwe sprintcoach voor de Duitsers.


  Hahaha
  hahahahahahaha
  hahahahahahahahaha
  ha.


  Dat wordt echt helemaal niks.
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  hij denkt zelf dat de Duitsers 2 medailles gaan pakken op de Spelen volgend jaar
 12. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Op de 10.000 meter hebben ze Bronzen Beckert. Drie keer brons op het WK 10km, maar de 30 gepasseerd dus misschien niet echt realistisch dat hij zich nog enorm gaat verbeteren. Ook Nico Ihle en Claudia Pechstein worden er niet jonger op.
  Waar zijn de Duitse junioren? We kijken natuurlijk allemaal naar Victoria Stirnemann (met 11 WK-allroundtitels in de familie als je moeder en vriendje optelt), en wat medailles bij de WB U23, maar dat is ook geen garantie voor succes.
 13. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Snap ik wel, ze hebben met Beckert en Dufter 2 schaatsers die sowieso voor een medaille zullen willen gaan en die toch ook enige kans van slagen hebben. Als je er dan nu al geen vertrouwen in hebt kan je er maar beter helemaal niet aan beginnen.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  "Mueller verwacht veel van zijn nieuwe pupillen. "Ik ben ervan overtuigd dat we met twee medailles terugkeren van de Olympische Spelen in Peking", zei de Amerikaan bij zijn presentatie."

  Zijn pupillen zijn dus alleen de sprinters. Dat zou betekenen dat er twee medailles zouden zijn voor de Duitsers op de sprint. Dat worden dan Joel Dufter op de 1000 meter en ??? op de ??? meter
 15. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Jajaja! Hij had het te druk met zijn werk maar Brodka is er weer bij komend seizoen! En dan echt voor het laatst....
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Weet iemand de status van de volgende schaatsers die bij Team Worldstream actief waren:
  Teun de Wit
  Daniel Greig
  Ineke Dedden
  Roza Blokker

  Verder zie ik dat er vaak gesproken wordt over KNSB Talentteam regio <naam> Is dit hetzelfde als RTC <naam>?
 17. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Wat vroeger gewest heette, en daarna RTC heet nu KNSB TalentTeam (KTT). Omdat de namen zo vaak veranderen en eigenlijk over het zelfde gaan, worden ze nogal eens door elkaar gebruikt.

  Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9 Pro met Tapatalk
  proeme en SprintMaster vinden dit leuk.
 18. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het gewest is toch net wel iets anders. De gewesten bestaan nog steeds als bestuurlijke eenheid binnen de KNSB, de gewestelijke selecties zijn opgeheven. Er waren 8 gewestelijke selecties en er zijn nu 5 TalentTeams voor in de plaats gekomen. De TalentTeams hebben betere faciliteiten en een hoger niveau dan de vroegere gewestelijke selecties.
 19. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dedden en Blokker waren rentals -> die werden alleen benaderd zodat Worldstream voldoende punten had om in aanmerking te komen voor topteamstatus, maar trainden eigenlijk hoofdzakelijk met hun geldschieter Palet. Dedden rijdt volgend seizoen dus gewoon weer voor Palet. De status van Blokker is wat onduidelijk. Die vertrekt ook bij Palet. Misschien dat ze aansluit bij A6, want alle langebaanploegen lijken zo goed als rond. A6 is de enige marathonploeg die nog niets over de samenstelling voor volgend seizoen heeft gecommuniceerd. Dat, terwijl ze daar wel de nodige vraagtekens hebben (zwangerschap Kamminga, Olympisch seizoen Lollobrigida, beloftenstatus Nauta en Van der Schaar). Over de andere twee niets gehoord; zie ook niet zo snel voor me dat andere ploegen hen een kans geven.

  Op Instagram kwam een teamfoto van Worldstream voorbij en dat zou vooralsnog deze selectie geven voor volgend seizoen: Leerdam, Verweij, Geerdinck, Van Elst, Dijkstra, Conijn, Voskamp, Kiel, Lancee en Kersten (de Nederlandse Brit). Misschien dat Van Dobbenburgh daar nog bij aansluit.
 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ook deze transfer is nog onbesproken gebleven: https://www.schaatsen.nl/nieuws/202...zaanlander-voelt-als-een-frisse-nieuwe-start/

  Ik denk wel twee goede - toekomstgerichte - aankopen voor Anema. Zeker als de grote toptalenten voor J-V kiezen (Snellink, Slotegraaf en B. Hoolwerf) of aan hun ploeg loyaal blijven (Talsma). De 39 jarige Stroetinga vervangen voor de 22 jarige De Boer en de 36 jarige De Vries vervangen voor de 19 jarige Bouma: lijken me op termijn wel passende opvolgers (en ook allebei Friezen). Je verliest er op korte termijn alleen wel kwaliteit en ervaring op. Zeker in de aanloop naar de Olympische Spelen minder ideaal voor iemand als Bergsma. Lijkt me daarom dat er nog wel gekeken mag worden of er niet een goede buitenlander wil aansluiten bij de ploeg. Een eenling die goed kan skeeleren, zoals Loubineaud (ondanks zware blessure nog steeds in staat rond de 6.20 te rijden afgelopen seizoen) of Odor bijvoorbeeld. Wat dat betreft helpt corona niet echt mee.

  Vooral benieuwd welke kant ze opgaan met De Boer. In zijn vorige periode bij Anema trainde hij hoofdzakelijk op de 1500m en reed hij zo nu en dan een marathon als training. Zijn uitspraken nu lijken toch wel te impliceren dat dat wordt omgedraaid en dat de focus nu komt op de marathons en mass starts. Daar is veel meer duur- en tempo/intervaltraining voor nodig. Benieuwd wat dat extra duurvermogen dan gaat doen met zijn 1500m (waarop hij echt wel een groot talent blijft). Als hij zijn startsnelheid weet te behouden, dan kan dat interessant worden. Voor de Mass Start idem; met zijn shorttrack bochtentechniek en 1500m snelheid toch interessant. Misschien springt hij wel in het gat dat Stroetinga achterlaat.

Deel Deze Pagina