Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ook Lollobrigida heeft inmiddels, na het stoppen van haar marathonploeg, onderdak gevonden. Ze sluit aan bij A6.nl.* De marathonploeg van oa. Manon Kamminga en oud-langebaners Nauta en Van der Schaar (al rijden die laatste twee aankomend seizoen bij de beloften mee).

  Met Wagemakers, Dekker, Letz en vervolgens Kamminga en Lollo als pure afmakers heeft A6 een mooi rap en jong ploegje zo. Op het oog wordt dat een felle strijd in de massasprints komend seizoen tussen A6.nl en FriesBlond/ZiuZ (nieuwe fusieploeg van de twee damesformaties van Anema; A-ware en ZiuZ).

  *Bron: Lollo's Instagram stories.
  proeme en SprintMaster vinden dit leuk.
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 3. proeme

  proeme Well-Known Member

 4. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Of Hospes nou wel of niet door zijn leeftijd niet is aangenomen, ik zou het wel snappen. Hij is bij de start van het aankomende seizoen 32 jaar oud en rijdt gemiddeld niet sneller dan bijvoorbeeld Kjeld Nuis op de 500 meter, wat de enige afstand van Hospes is. Het lijkt me geen beste investering als nieuwe sponsor om iemand zonder grote bekendheid die niet bij de nationale top hoort en aan het eind van zijn carrière is een contract te geven.
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat klopt, maar het is wel een beetje laag om hem dan wel 3 maanden te laten mee trainen en te betrekken bij het verhaal, terwijl je al weet dat hij nooit onderdeel gaat uit maken van de ploeg. Ook is het een beetje gek om het op "te oud" te gooien wanneer Verweij amper 2 jaar jonger is, zeg dan gewoon dat hij niet goed genoeg is en geef hem niet het idee dat hij binnen de plannen van de ploeg past.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

 7. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ik ben het met je eens dat het drie maanden lang meetrainen een beetje vreemd is, dat had anders gekund. Verweij heeft wel betere resultaten geboekt, heeft laten zien terug te kunnen komen, en heeft gewoon veel meer bekendheid, dus de leeftijd is bij hem minder een probleem. Het is natuurlijk ook een combinatie van factoren. Als Hospes 22 was geweest was hij een betere investering geweest, als hij bekender was, zoals Michel Mulder, die in zijn laatste jaren niet echt potten brak maar toch de bekendheid had door eerdere resultaten, was hij een betere investering geweest, of als hij nog internationale top was geweest, zoals Wüst, die ouder is dan Hospes maar nog gewoon erg goed is, was hij een betere investering geweest.
 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Je vergelijkt Hospes met namen als Nuis, Mulder en Wüst, maar dat zijn natuurlijk niet de alternatieven voor Hospes binnen de ploeg Verweij/Leerdam. Die alternatieven zijn Romeijn (29), Geerdinck (25), Teun de Wit (20) en Daniel Greig (29) en die kun je ook in de verste verte niet vergelijken met een Nuis of Wüst. Alle respect voor hen, maar dan kies ik met het oog op het sportieve aspect de komende twee jaar eerder voor Hospes. Ook de enige van die drie Nederlanders met reële World Cup kansen. Of een Geerdinck moet zich in zijn nieuwe carrièrefase als sprinter razend snel ontwikkelen, maar het gat van 35,5 naar 34 sec is niet eenvoudig gedicht. En op de 1500m zie ik De Boer, Dijs en Huizinga eerder op eigen kracht world cups rijden. Had Hospes desnoods een 1-jarig contract aangeboden met een optie voor een tweede jaar. Is het komend seizoen geen succes, dan kun je weer van elkaar afscheid nemen. Grote kans ook dat de transfermarkt er dan mooier uit ziet, dan wat er nu is overgebleven aan schaatsers zonder ploeg.

  Ik vind het in ieder geval behoorlijk naar voor Hospes dat ie (ogenschijnlijk, zo zeg ik er als disclaimer bij) zo aan de kant wordt gedrukt. Hij voegt zich op verzoek van Verweij bij het team en traint ook gewoon 3 maanden in volle overtuiging met het team mee. Ontvangt z'n aanwijzingen e.d. van Poltavets. Iedereen binnen die ploeg snapt dat hij daarmee een plekje bij het Gewest opgeeft. Je moet maar weer ergens terecht komen zo diep in de voorbereidingen op het komende seizoen. Dat hij als goede schaatser en als de zoon van de hoofdtrainer waarschijnlijk eenvoudiger kan terugkeren bij het Gewest doet daar niets aan af. In de voorgaande jaren zag je bij sponsorloze trainingsgroepen (TalentNed toen ze nog een KNSB trainingsgroep waren; Team Van Velde toen Reggeborgh nog moest komen; Team Anema na de breuk met Clafis) in ieder geval nooit dat iemand er naast kwam te vallen. Zelfs al pasten ze eigenlijk niet echt bij het team. Dat was uit den boze. Het samen uit, samen thuis idee zeg maar. Dat als je ergens samen aan begint, je niet bij de eerste gelegenheid alweer kunt opzouten. Wat dan nog het meest bevreemdt is dat de teambaas vervolgens zegt dat ie nog nooit contact heeft gehad met Hospes en dat geen van de sponsors zich ook maar over Hospes heeft uitgelaten. Dan ontstaat direct het beeld dat Verweij/Poltavets hem er niet meer bij wilden hebben en desgevraagd de sponsoren als excuus hebben aangedragen. Dat is misschien helemaal niet zo, maar die teambaas zet ze wel gelijk onhandig te kijk door direct en ondoordacht op Hospes' verhaal te reageren. Handige PR...
  Laatst bewerkt: 10 jul 2020
  strawbale vindt dit leuk.
 9. sysya

  sysya Well-Known Member

  Overall vind ik het gewoon lullig. Of het sportief gezien nu logisch is of niet, ik vind niet dat je dit kunt maken. Ik heb ook zo mijn twijfels over het sponsor excuus, vooral ook omdat Verweij/Poltavets zelf ook echt wel wisten wie ze binnen haalden toen ze Hospes erbij vroegen. Op zijn minst hadden ze tegen Hospes kunnen zeggen dat het risico bestond dat een sponsor hem niet zou willen hebben, dan had hij misschien nooit voor dit avontuur gekozen of had hij dit vooraf met het gewest kunnen afstemmen.
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Uit het verhaal lijkt het er bij mij meer op dat Verweij en Poltavets vermoedelijk best Hospes erin hadden willen houden, en dat ze wellicht verkeerd hebben ingeschat of een sponsor dat ook zou zien zitten. Het kan natuurlijk ook zijn dat de sponsor minder geld meebracht dan ze in gedachten hadden en ze niet ook nog eens een salaris voor Hospes uit dat budget wilden halen, wie weet.

  Ik kan het me bijna niet voorstellen dat ze echt al die maanden allang wisten dat Hospes nooit bij het team zou kunnen blijven.
  Hetblijft ook een beetje vaag hoe Verweij Hospes precies benaderd heeft; een nieuw avontuur alla, maar heeft hij hem echt de indruk gegeven dat hij sowieso in het team zou blijven als er een sponsor gevonden zou worden? Of heeft Hospes het zo geinterpreteerd?

  Anyway, wel een sneu verhaal, maar het past wel in de carriere van Verweij dat er nu direct al een micro-'akkefietje' is :D
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja is waar. Eén ding is wel duidelijk, op communicatie gebied valt er nog een boel te verbeteren.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Femke Kok won in 2019 de wereldtitel junioren allround met dank aan een overwinning op juist de 1500 meter, terwijl ze op de 500 meter Femke Beuling en op de 1000 meter Michele de Jong voor zich moest laten. Afgelopen jaar was net anders, toen won ze de 500 en 1000 meter en won ze zilver op de 1500 achter Robin Groot. En op de 3000 meter werd ze ook nog vierde. Ze is best goede op meerdere afstanden, maar op de 500 meter kom je er in Nederland net iets makkelijker tussen dan op de 1000 en 1500.
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik vond die lach veel zeggend haha, ben benieuwd wat Kok allemaal gaat doen. Denk ook goed voor Kok dat ze een ervaren schaatster naast zich heeft, altijd even afwachten hoe het uitpakt natuurlijk, maar voor Visser werkte dat heel goed. Schaatsen is 1 ding, maar er komt ook heel veel af op zo'n jong talent die voor de media toch 'opeens' overal rijdt en fantastische tijden neer zet. Voor Visser was het fijn om Wust naast haar te hebben, hopelijk is het voor Kok ook een toegevoegde waarde.

  Het blijft grappig hoe in het schaatsen de interviewer toch vooral blijft focussen op potentiële problemen (geen Leerdam, niemand rijdt dezelfde afstanden, gaan die mannen niet te hard in de training?) en Wust alle voorgeschotelde problemen van tafel staat te meppen lol.

  Leuk detail overigens dat Nuis en Orie dus wel weer gewoon met elkaar om gaan en Nuis met het sjaaltje van de Paulien van Deutekom foundation rond rijdt (vind ik een leuk detail ;))
 15. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Wüst lijkt me echt een geweldige soort van 'grote zus' type voor jonge schaatsers. Ik hoop dat na de spelen van 2022 ze ergens een coachende rol ofzo krijgt, net zoals Michel Mulder.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Mwa van wat ik haar heb horen zeggen wil ze nog steeds graag gan studeren en zag ze zichzelf absoluut niet als coach in de toekomst.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  is het een transfer? De dames van Royal A-ware en Ziuz, wat één ploeg was geworden, hebben een nieuwe sponsor: FriesBlond.
  Maar dat is een merk van A-ware, dus eigenlijk is het alleen een nieuwe naam.

  En het is voor de marathon-ploeg. Hebben ze nou al een langebaan-sponsor? Of wordt A-ware een alles-in-1-sponsor?
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  Nog geen nieuwe sponsor. A-ware dicht het gat voor de langebaanploeg, maar sponsort lang niet genoeg om echt een langebaanploeg te kunnen zijn. Schouten en Bergsma hebben al aangegeven dat ze salaris hebben moeten inleveren en dat trainingskampen op losse schroeven staan.
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  geen update daar dus. Daar was ik al bang voor. Des te opvallender vond ik het nieuws dat de marathondames wel een nieuwe sponsor hebben (ja, totdat ik las dat dat nog steeds gewoon A-ware is)
 20. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Opvallend trouwens dat Carien Kleibeuker door gaat. Ze was toch net gestopt? Verder mis ik Elisa Dul. Is er meer over haar bekend?

Deel Deze Pagina