Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

 1. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  De drie beste schaatsers van Duitsland waren afgelopen seizoen Nico Ihle, Patrick Beckert en Claudia Pechtstein. Dat zijn immers de enige drie die een top 10 klassering bij het WK afstanden wisten te behalen.

  Kun je me aangeven welk van die drie er achter Erik Bouwman stonden?
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Uit een stuk van een tijdje geleden waarin Morisz Geisreiter aan het woord kwam haalde ik dat een grote meerderheid achter Bouwman staat. Helaas is het stuk online afgeschermd.

  https://www.dvhn.nl/sport/Duitse-sc...willen-de-bondscoach-niet-kwijt-25826744.html
 3. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  DvhN, 7 juli 2020:

  Steeds meer Duitse schaatsers keren zich tegen het aangekondigde ontslag van de Groninger Erik Bouwman als bondscoach. Ze willen hem niet kwijt.

  Het ontslag van Erik Bouwman als bondscoach van de Duitse schaatsbond is bij de schaatsers in ons buurland niet goed gevallen. Steeds meer Duitse langebaanschaatsers keren zich tegen de beslissing van interim-voorzitter Matthias Grosse, tevens partner van schaatsster Claudia Pechstein, om de Groninger per 31 juli op de keien te zetten.

  ,,Nadat die beslissing bekend werd gemaakt, meldden zich direct al drie schaatsers bij mij die het niet met het ontslag van Bouwman eens waren. Dat zijn er inmiddels zo’n zeven, al is er een enkeling (Pechstein, red.) die er anders over denkt’’, zegt Moritz Geisreiter.
  ‘Het lijkt moeilijk, zo niet onmogelijk om het ontslag nog terug te draaien’

  Hij is de gekozen ‘Athletensprecher’ van de schaatsers, die als officiële woordvoerder voor hen optreedt. Volgens hem zouden de schaatsers, die inmiddels aan hun trainingen op het zomerijs van Inzell zijn begonnen, graag met Bouwman op de ingeslagen weg verder gaan.

  [...]

  Bij de wraakneming van het ‘kamp Pechstein’ door Bouwman te ontslaan zijn de schaatsers niet tevoren geraadpleegd. Geisreiter: ,,Het gaat hier om een persoonlijk conflict. Met de sportieve gang van zaken heeft dit niets te maken. De schaatsers zijn geschokt. Ze zijn zeer positief over Bouwman en werken graag met hem. Ze vinden hem een goed mens, die verder goede contacten heeft met de lokale coaches en de regionale trainingscentra.’’

  (Nee, ik heb geen abonnement. Gewoon snel op Ctrl-A gedrukt voordat het aanmeld-scherm in beeld komt.)
  Camila, SprintMaster en EenBrabander vinden dit leuk.
 4. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Ik ben wel benieuwd wie dat zijn. Als het vooral de mindere goden zijn die dankzij Erik Bouwman een plekje in de nationale selectie hadden en niet de best presterende schaatsers zijn, dan hecht ik daar minder waarde aan.

  Schaatsers die onder Erik Bouwman niet goed genoeg zijn om zich te plaatsen voor een WK Afstanden, moeten zich niet met bondsbeleid bemoeien. Eerst presteren, daarna praten.
 5. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ik denk dat we hier ook te maken met de vete tussen de Wessis (Inzell) en de Ossis (Berlijn, Erfurt). Waarbij de Ossis nu de macht grijpen nadat jarenlang wessis de lakens hebben uitgedeeld bij de Duitse bond. Zoveel schaatsers zijn er in Duitsland niet meer over, en uit Inzell en omstreken al helemaal niet meer. Ik denk alleen Joel Dufter nog. (*Geisreiter is ook een Inzeller *)
  strawbale vindt dit leuk.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Tja ik blijf het onprofessioneel vinden dat de man van tot hoogste baas wordt gemaakt. Misschien gaat het in deze situatie goed, maar meestal voorspellen dit soort constructies niet veel goeds.
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  En weer nieuwe ontwikkelingen in Duitsland. Daar heeft de bond nu een tribunaal, sorry een Taskforce Opheldering en Transparantie, opgericht. Dit om fouten uit het verleden op te sporen en de schuldigen te straffen. Lid van de Taskforce zijn naast Grosse zelf en een jurist, vertegenwoordigers van de provincies Saksen (Dresden & Chemnitz), Thüringen (Erfurt) en Berlijn. Je snapt dus wel bij welke baan/afdeling fouten gevonden gaan worden.
  Ik krijg hier een unheimisch gevoel bij.
 8. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Bente Pflug is nu benoemd tot Koordinatorin des Ideen- und Kummerkastens der DESG. Is vooral bedoeld om luisterend oor te zijn en zo ideeën en zorgen te noteren en door te geven.
 9. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Geen vertegenwoordiger voor Bavaria (Inzell)? Aparte gang van zaken dan sowieso....
 10. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Wat een negativiteit allemaal. Alsof men het de afgelopen seizoenen zo succesvolle Duitse schaatsen, en dat is cynisch, nu aan het afbreken is. Wil je meer vertegenwoordigers in een taskforce, dan dat Duitsland op dit moment aan schaatsers van niveau heeft?

  Wat ik positief vind, is de betrokkenheid van Bente (Kraus) Pflug. Na Gunda Niemann weer een Duitse oud-schaatser die een rol krijgt. Dat Duitse (oud)-schaatsers verantwoordelijkheid nemen voor de wederopbouw van het Duitse schaatsen, zie ik liever dan medelijden met de heilig verklaarde, maar falende Erik Bouwman. Die heeft er eerder in Zuid-Korea ook niets van gebakken, maar ook toen lag het natuurlijk niet aan hem.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Niks mis met oud schaatsers erbij betrekken of een taskforce, maar als wij in Nederland zo'n taskforce oprichten doen we dat toch ook niet met alleen vertegenwoordigers van Groningen, Twente, Deventer en Tilburg? Wij zouden het met zijn allen ook heel gek vinden als Heerenveen dan niet vertegenwoordigd was.
 12. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Zo negatief ben ik niet, en ik zie niet in wat de grootte van de taskforce te maken heeft met het aantal schaatsers op het hoogste niveau. Wel vind ik het vrij logisch dat elke regio/afdeling met een schaatsbaan die regelmatig voor competities op het hoogste niveau gebruikt wordt, een afgevaardigde heeft.
  Ik heb weinig te zeggen over Erik Bouwman. Schaatsers vinden hem blijkbaar geweldig, maar zijn carriere bulkt nou niet bepaald van het succes. Dat ze hem mogen is prima natuurlijk, maar zonder succes vlieg je er alsnog uit.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  Van te voren zo'n taskforce veroordelen op basis van de afkomst van de leden vind ik te goedkoop. Als ik als Groninger in zo'n taskforce zou zitten en fouten zou moeten opsporen, knijp ik toch ook geen oog dicht als ik Groningse fouten zie?
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  Het gaat voor mij niet om of leden een oogje dicht knijpen in hun eigen regio (hoewel dat echt wel gebeurd), ik snap alleen niet waarom juist de grootste regio niet vertegenwoordigd is.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  omdat het in het werk dat ze gaan doen niet uitmaakt uit welke regio je komt en ze nu wel genoeg mensen hebben?
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Als de regio niet uitmaakt dan waren de regio's niet vermeldt of hadden ze niet voor 1 vertegenwoordiger per regio gekozen.
 17. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Die taskforce past natuurlijk precies in het straatje van Pechstein. De schuld bij anderen leggen (dat ligt er natuurlijk dik bovenop zoals @Mjøsaman al aangaf), de hele sfeer binnen het Duitse schaatsen verpesten zodat er geen concurrent doorkomt (zij moeten zich maar aanpassen aan haar) en zo lekker naar je achtste OS gaan. In het verleden liep ze te ruziën met o.a. Friesinger en Beckert. In december had ze het nog bijgelegd met Bouwman, een paar maanden later is dat niets meer waard. Misschien dat ze eens in de spiegel moet kijken.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  "de Nederlandse provincies zijn vertegenwoordigd door Jan (Noord-Holland), Piet (Zeeland), Kees (Gelderland), Klaas (Friesland) en Tom (Limburg)."

  dat is toch niet raar?

  Ik snap het sentiment wel hoor, zeker binnen een geheel plaatje rondom Pechstein en ruzie met de bond en gelijk willen halen en de schuld bij anderen leggen. Ik lees het dus ook wel met de nodige vraagtekens. Maar tegelijk kun je ook op elke slak zout leggen. Eerst maar zien wat er gebeurt, dán oordelen.
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Als Klaas opeens uit dat lijstje verdwijnt zouden wij dat met zijn alleen ook gek vinden. Ik zeg niet dat dit betekent dat het eindproduct niet zal kloppen, wel dat het heel gek is om de grootste regio niet deel te laten nemen.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  dus als ik Klaas (Groningen) had getypt was het een gekke commissie geweest?

  kan. Ik kies er voor me niet druk te maken om die afkomst. En ook niet over het feit dat 12 provincies door 5 mensen worden vertegenwoordigd ipv door 12.

Deel Deze Pagina