Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  strawbale vindt dit leuk.
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  TJ Flowers maakt een uitstapje naar de Formule 1. Hij racet mee in de (virtuele) Grand Prix van Canada.

  Toevoeging: hij wordt 13e van de 20. Niet slecht in een veld met veel echte coureurs.
  Laatst bewerkt: 14 jun 2020
  Monique vindt dit leuk.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

 4. Camila

  Camila Well-Known Member

  Zal Mulder jammer vinden. Wie o wie komt er dan bij?
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Schaatsteam Poltavets werkt toch samen Reggeborgh; Nuis gaat met Verweij trainen ;)
  Koen en mi vinden dit leuk.
 6. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  https://nos.nl/artikel/2337688-na-n...borgh-verder-nuis-zoekt-mentale-prikkels.html
  "Je hebt iemand nodig die mentaal zo ver is als Nuis en 1.42 op de 1.500 meter kan rijden en 6.10 op de 5.000 meter, dan moet je toch internationaal gaan kijken", denkt Hersman. ???

  Nuis wil juist trainen met snelle(re) sprinters, niet met een Roest/Yuskov/SLP/Swings (en Davis en Hedrick zijn allang gestopt ;))

  Wat betreft die mentale prikkels zit het wel goed, lijkt me - alle snelle jongens schaatsen elders ;)

  Voor een betere eerste 100-200m voor een betere 1000m, kan alleen Kulishnikov hem helpen.
  Voor een betere 1500m had-ie bij JV moeten blijven of zijn nieuwe trainer moeten overtuigen Verweij te (be)houden (mét Leerdam en, wellicht, Poltavets en Yuskov?)
  Laatst bewerkt: 18 jun 2020
 7. mi

  mi Well-Known Member

  Ik denk aan Canada....
 8. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Totaal out of the box: Joey Mantia. Joey heeft op de schaats dan misschien nog niet zoveel gewonnen maar het is wel een winnaar en iemand die het conditioneel gezien goed voor elkaar heeft. Ik denk dat hij Nuis conditioneel kan prikkelen en andersom dat Nuis hem technisch verder kan helpen. En anders komen we terug bij onze Canadese vriend(en) die hier al eerder zijn besproken.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 9. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Mantia (net als de Canadezen) woont te ver weg om in coronatijd een goede trainingspartner te zijn. Erg jammer.

  Haralds Silovs is een van de weinige 1500m subtoppers zonder ploeg. Hij zou een optie kunnen zijn. Daar gaat Nuis echter geen betere 100m van rijden.
 10. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Volgens mij is het ook niet per se zo dat een snellere schaatser per definitie in alle trainingsvormen beter is dan een tragere schaatser. Nog los van de verschillende trainingsvormen, zijn er schaatsers die onder de druk van een wedstrijd juist beter of slechter presteren.

  Bij een shorttracktraining is bijv. Haralds Silovs logischerwijs beter dan Kjeld Nuis.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 11. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik snap weinig van Hersman's uitspraak. Ja, Nuis wil mentale prikkels, maar hij heeft toch behoorlijk duidelijk aangegeven dat hij vooral op zoek is naar de zeer rappe gasten met toch ook wat inhoud, en niet de mensen met inhoud die ook vrij rap zijn op de 1500.....die laatste had hij bij JV al, dus waarom zou zo'n schaatser bij Reggeborgh hem de prikkel geven waar hij naar op zoek is? Vandaar ook dat Nuis zelf besloot Lorentzen te benaderen, dat zegt toch vrij veel. Mulder is rap, maar mist de inhoud die Nuis nodig heeft in ten minste 1 sparringpartner.
  Canada is een optie, ja. Verder blijft er toch niet heel veel over, of hij moet in Azie gaan kijken. Misschien heeft Ning wel zin ;) hoewel, die is ook niet rap op de 500. Een Koreaan of Japanner dan?
 12. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

 13. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  Slecht nieuws is het zeker. Geen trainingskampen en vrijwel standaard alleen trainen. Voor Bergsma gok ik dat niet perse een ramp hoeft te zijn, hij kan waarschijnlijk via de marathon prima de 10k kunnen rijden, voor Schouten lijkt het mij behoorlijk storend. Ze geeft zelf al aan nu eigenlijk alleen marathonschaatser te zijn, terwijl haar aspiraties toch ook echt op de lange baan liggen.

  "Misschien is er een bedrijf dat zegt: dit is een mooie kans om ons in het schaatsen te laten zien. We vragen niet de hoofdprijs, zoals een grote ploeg als Jumbo-Visma. En met Jorrit en mij heb je toch twee rijders die er elk WK staan en prijzen halen.”

  Ik snap dat ze dit bijna wel moet zeggen, maar ik denk dat zij ook weet dat de kans op een sponsor echt ontzettend klein is, zeker als zelfs Leerdam er geen kan vinden. Prijzen zijn leuk, maar een sponsor van Bergsma en Schouten krijgt vrijwel nul echte aandacht, de aandacht op een WK gaat vrijwel altijd naar Leerdam, Wust, Nuis, Kramer, Roest etc.
  Als ik Schouten was zou ik proberen te verkassen naar IKO, trainen met Visser en Wijfje, Massastart lekker met Wijfje doen.
  De Keizer, Duif, Monique en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wat ik dan niet snap: het hele marathon peloton zit vol met gekleurde sponsorpakken. Maar Jorrit zou geen sponsor hebben voor de langebaanploeg?
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Die marathonsponsoren betalen voor een marathonploeg (en de daarbij behorende aandacht/reclame voor cupwedstrijden, NK's en natuurijs). Voor een langebaanploeg legt een sponsor een veel grotere zak geld op tafel zodat zijn pak en sponsornaam in de wintermaanden bijna wekelijks op tv komt; in de media verschijnt; in een druk thialf rijdt. Dat ''sponsorrecht'' geef je aldus als aanbiedende langebaanploeg niet zomaar weg aan een marathonsponsor die veel minder kan/wil betalen dan dat een langebaansponsor als easyJet zou betalen voor datzelfde effect. Een autodealer verkoopt een auto van 100k ook niet zomaar voor 10k.

  Mocht er tot het nieuwe schaatsseizoen van start gaat nog geen nieuwe sponsor(en) zijn, dan zullen ze vast wel verschijnen in een A-ware/Interfarms pak. Alles beter dan zo'n leeg zwart pak, en wie weet peuteren ze tegen die tijd nog wat extra geld los bij de marathonsponsoren voor de extra aandacht die het langebanen met zich meebrengt.
  Laatst bewerkt: 24 jun 2020
  strawbale en Eelco vinden dit leuk.
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Over het stopzetten van het sponsorcontract zelf; onvermijdelijk, maar ontzettend spijtig. Altijd jammer als grote bedrijven weer verdwijnen uit de sport, maar dit is overmacht. Je kunt het als easyJet zijnde niet maken om een sponsorcontract door te laten lopen, maar wel flink te saneren op personeel. Door de coronacrisis was ook Okay Fashion & Jeans al genoodzaakt af te haken als hoofdsponsor (maar gaat mogelijk wel in een kleinere hoedanigheid door). In plaats van een forse uitbreiding van het team met meer financiële mogelijkheden (de marathontak en de langebaantak zouden meer naast elkaar komen te staan), is nu dus juist een enorme saneringsronde noodzakelijk. Knap dat er dan toch een heel fatsoenlijk team is samengesteld. Weliswaar zijn de troeven op de langebaan maar beperkt (althans, ten opzichte van de afgelopen 2 jaar verandert er niet veel; dat blijven Bergsma en Schouten), maar de marathonteams zijn sterker dan vorig jaar.

  Bij Omrop Fryslan ging Anema er wat dieper op in dan in de kranten zelf. Financieel zijn de middelen zeer beperkt, maar ze redden het dit jaar in ieder geval wel. Contracten e.d. zijn ook gewoon getekend in de veronderstelling dat easyJet de stekker uit de sponsoring zou trekken, maar de schaatsers leveren daar wel op in. Anema zelf heeft notabene afstand gedaan van zijn salaris (!).

  Anema gaf in hetzelfde programma overigens nog aan dat de gebruikelijke trainingskampen in Livigno, Erfurt en Inzell in de maanden vlak voor de start van het seizoen wel gewoon doorgaan. ''Geluk bij een ongeluk'' besparen ze dezer maanden op de trainingskampen in Tenerife en Limburg omdat dat vanwege de coronabeperkingen toch al niet door kon gaan. Maar eenvoudig gaat het dit seizoen allemaal niet worden natuurlijk. Korte mid-seizoenstrainingskampen in Tenerife en Inzell is zonder extra sponsorinkomsten niet te doen en gezamenlijke teamtrainingen in Nederland worden ook moeilijker als zuinig aan moet worden gedaan. En het reizen tijdens de World Cups zal ook allemaal last minute moeten gebeuren aangezien de KNSB slechts voor een beperkt aantal dagen de onkosten vergoed (een KNSB dat overigens ook nog geen hoofdsponsor heeft). De kans dat je in deze schaatsloze coronazomer sponsoren vindt is ook maar gering. Het is hopen op wat geïnteresseerde partijen die vlak voor de start van het seizoen nog opduiken, maar verder wordt het geen makkelijk jaar. Dat moge duidelijk zijn.
  Camila, Eelco, mi en 3 anderen vinden dit leuk.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 19. mi

  mi Well-Known Member

  De tortelduifjes voegen naast Poltavets nu ook Jan Bos toe aan de traingsstaf.
  Tot dusver evenveel schaatsers als coaches en nog geen sponsor. Of komt er meer nieuws aan?
 20. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Het is redelijk gewoon dat als de aandacht weer naar het schaatsen gaat dat dan sponsoren bekend worden gemaakt. Dus in september-/ begin oktober zal er wel nieuws komen.

Deel Deze Pagina