Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

 1. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik vind het ook vreemd dat Reggeborgh haar geen voorstel heeft gedaan.

  De rol van Koen ken ik hierin niet. Daar kan ik dus ook niet over oordelen.

  Zo te merken heb je inside information. Weet jij meer wat er op de achtergrond speelt en welke rol Koen hierin heeft gespeeld?
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Met de staat van de huidige Nederlandse "free agent-markt" verzekeren ze zich in ieder geval wel dat de (sportieve) aandacht binnen de ploeg volledig op hen zal zijn gericht...

  Overgebleven schaatsers zonder team zijn bijvoorbeeld Thomas Geerdinck, Jos de Vos, Bart Mol, Mika van Essen, Aron Romeijn, Robert Bovenhuis en Jesper Hospes (al zie ik die laatste twee niet zo snel in een dergelijk avontuur stappen) en die zijn hoogstens Holland Cup materiaal, maar kunnen gelet op de veelzijdigheid van die groep wel fungeren als aardige sparringpartners. Genoeg snelheid en duurvermogen. Qua dames zijn er eigenlijk geen teamloze schaatsters meer (of zie ik iemand over het hoofd?), terwijl ik mij kan voorstellen dat Leerdam ook wat dames om haar heen nodig heeft. Niet zozeer voor het trainingselement, doch wel voor het sociale element.

  Misschien kunnen ze schaatsters bij het Gewest weglokken (die contracten bevatten mogelijk clausules om eenvoudiger op te zeggen bij interesse van een commercieel team?) of hebben ze buitenlanders op het oog. Ik zat te denken aan Lollobrigida. Zij is gedurende het seizoen, buiten de World Cups om, vooral in Nederland te vinden voor marathons. Haar marathonploeg is gestopt, dus wellicht kan zij een samenwerking met een Nederlands team goed gebruiken. Vorige zomer trainde ze immers ook al vaker met Nederlandse marathonploegen mee vanwege haar moeizame relatie met Marchetto.
  Laatst bewerkt: 5 jun 2020
 3. mi

  mi Well-Known Member

  Ik vraag me echt af of ze zo ‘onder de plak’ zit als jullie denken hoor. En ook of het zo negatief is.
  Ze komt over als een heel zelfbewuste tante die heel goed weet (misschien dat wel dankzij Koen) wat ze commercieel waard is en heel goed weet wat ze sportief gezien kan en wil. Poltavets is een ervaren rot in het vak. De afgelopen 2 jaar heeft Jutta een geweldige progressie geboekt in 2 teams. Constante factor? Misschien wel juist haar vriend.
  We hebben al heel veel vaker gezien dat dames kunnen profiteren van mannelijke teamgenoten. Ik denk dat de gok in die zin voor Koen groter is (maar die had niks te kiezen).
  Patrick510 en Eelco vinden dit leuk.
 4. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Geen inside info, wel ontstaat er een beeld van het afgelopen seizoen en wat er door de twee gezegd is. Verweij speelt duidelijk een hele belangrijke rol voor Leerdam, o.a. aanwijzingen geven tijdens de wedstrijd maar ook daarbuiten op het gebied van trainingen. Geen idee hoever dat gaat maar dat dit vroeg of laat botsingen oplevert / heeft opgeleverd binnen de ploeg, daar hoef je geen geleerde voor te zijn. Dat Reggeborgh duidelijk maakte dat men niet met Verweij verder wilde en haar geen voorstel gedaan zou hebben, kan hier mee te maken hebben.
  Zeker. Alleen krijg je dan de situatie dat binnen de ploeg je een kamp van twee krijgt omdat ze beide weten wat goed voor hen is en daar geen consessies aan willen doen. Wat tot frictie gaat leiden/ heeft geleid. Dan moet je wel een eigen ploeg gaan starten. Echter betekent dat ook veel nadelen. Weet niet of ze zich daar wel genoeg van bewust zijn.
  Laatst bewerkt: 5 jun 2020
 5. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Wat gebeurt er met team Leerdam - Verweij als er een relatiebreuk zou plaatsvinden? Sowieso een vermakelijke soap om te volgen.

  Het is eigenlijk wel professioneel dat Kjeld Nuis juist niet meer in hetzelfde team zit als Joy Beune. Dat terwijl dit in een groter team wellicht toch minder problematisch zou zijn.
  chicagodude vindt dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Jutta en Koen in 1 woord:

  (k)lef

  Als Jutta flirt met iemand anders dan hijzelf zal Koen Verweij dat niet goed vinden ;)

  Ik zie wel in dat Poltavets er wat buitenlandse schaatsers bijhaalt. Er lijkt langzaam toch weer een trend te zijn opgestart om buitenlanders hierheen te halen. Vanessa Herzog, Bart Swings en misschien Håvard Lorentzen trainen in Nederlandse dienst. In Rusland zijn genoeg trainingspartners voor Koen en Jutta, maar daar willen ze niet heen. Dan zullen het inderdaad Holland-Cup mannen worden voor Leerdam om mee te trainen, maar met wie moet Verweij dan gaan trainen? De Duitse sprinttak zou kunnen, maar die passen niet bij Koens karakter en bovendien ligt de Duitse bond nogal overhoop. Lollo vind ik een erg interessante naam, past qua karakter juist wél bij Leerdam, maar zij heeft een grote focus op lange afstanden, terwijl Leerdam een sprintster is.
  Wil Leerdam per se vrouwelijke trainingspartners, dan kan Poltavets gaan samenwerken met de ploeg van Wouter Olde Heuvel. Dat lijkt me echter niet heel realistisch. Leerdam zal wel achter de mannen aan gaan rijden.
  Koen Verweij heeft het moeilijker met trainingspartners vinden. Een goede optie voor hem zou Livio Wenger kunnen zijn. Zou Poltavets hem bij de ploeg willen halen? Een verbintenis met de Noorse ploeg zou ook iets kunnen zijn, Henriksen, Pedersen en Johansson richten zich allemaal op de 1500 meter. Of denk ik nu te veel vanuit het belang van Koen?
 7. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ondanks alle doemscenario's die al jaren hier voorbij komen lijkt het ploegenmodel qua sponsoring nog prima te functioneren.

  Wellicht kunnen ze bij team Poltavets Loubineaud erbij halen. Dat is een trainingsbeest - iets wat voor Verweij wel van pas komt denk ik - en dan kan die Fransman zelf wat techniek aanleren van Kosta.
 8. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Gedurfde keuze. We zullen zien of het de juiste is... kan niet aan de indruk ontkomen dat Jutta haar sportieve carrière wel heel veel laat afhangen van Koen.
 9. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Iets meer over Lorentzen in Aftenposten.
  Try Google Translate.
  strawbale vindt dit leuk.
 10. cifu

  cifu New Member

  Jac Orie in zijn hemd gezet......
  Lef hebben ze in ieder geval wel. Dit kon wel eens een interessant seizoen worden (mits er een seizoen komt natuurlijk)
 11. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Bij Jinek destijds sprak Jutta zich uit dat het geen absolute must zou zijn om met koen in hetzelfde team te komen.
  Voor de rest blijft het voor ons gewoon speculeren over haar ware motieven.

  Dat zij talent heeft is al overduidelijk en aan winnaarsmentaliteit ontbreekt het haar ook niet, wat vaak erg goed samengaat met een sterke motivatie dus zie ik niet in waarom zij niet kan gedijen in een klein team samen met Koen en Poltavets.

  Persoonlijk denk ik dat lang niet voor alle sporters geldt dat zij in een groot commercieel team moeten zitten om te kunnen presteren, zolang er maar een goede coach en begeleiding is.
 12. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik denk dat de financiele/commerciele redenen zwaarder hebben gewogen dan wat er evt. met Verweij zou gaan gebeuren. JV gaf al aan dat sowieso niet met Koen werd gesproken. Als de evt. rol van VErweij echt zo belangrijk was in Leerdam's besluit, dan was ze niet eens met JV in gesprek gegaan.

  Ik denk ook dat het eerder gaat om een (in haar ogen) te laag bod van JV, plus eventuele belemmeringen in andere commerciele activiteiten.
  Blijkbaar denken ze via het starten van een eigen team het veel beter voor elkaar te krijgen, met als bijkomend voordeel dat ze lekker samen alles kunnen blijven doen. Naja, we zullen zien, hopelijk pakt het voor haar goed uit. Of het voor Verweij goed uitpakt kan me niet bijzonder veel schelen, hij staat me op meerdere vlakken totaal niet aan, ondanks dat ik zijn branie soms wel leuk vind.
 13. mi

  mi Well-Known Member

  Voor elke sport is een beetje reuring goed!
  En bij gebrek aan sport worden we iig getrakteerd op een smeuiig transferseizoen.

  meerdere schaatsberichten per dag, in juno wel te verstaan! :D
  ZeeKoei, Eelco, diploma en 2 anderen vinden dit leuk.
 14. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Niks over wat Hege ervan vindt...
 15. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind het toch wel een verrassende keuze van Leerdam, JV lijkt mij wel een fijne stabiele ploeg. We gaan zien of ze de goede keuze heeft gemaakt. Wat velen hier tegen Koen Verweij hebben, heb ik tegen Leerdam, ik vind het een aanstellerig typje, dat wel verdomd goed kan schaatsen. Het zou jammer zijn als ze met haar nieuwe ploeg meer tijd in foto’s van zichzelf steekt dan in hard schaatsen, ook al kan ze daar blijkbaar veel geld mee verdienen.
  Eelco vindt dit leuk.
 16. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member


  Ook al is Leerdam ook veel met haar exposure buiten het schaatsen bezig krijg ik toch de indruk dat zij zich echt op het schaatsen focust, i.t.t Verweij, die ik nogal wispelturig vind en niet echt de volle overtuiging heeft voor zijn sport. hij doet het een beetje af en aan.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  vond ik ook opvallend. Hege Bokko heeft het virus ook gehad blijkbaar. En Lorentzen zelf dus ook.

  overigens denk ik verder uit zijn woorden te kunnen afleiden dat weliswaar officieel nog geen keus heeft gemaakt, maar eigen al wel weet dat hij naar Reggeborgh komt.
 18. sysya

  sysya Well-Known Member

  Waanzin of meester tactiek
  Zelfverzekerde tante of verliefd schoolmeisje
  Steun en toeverlaat of puppetmaster

  Ik ben er nog niet over uit.
 19. Camila

  Camila Well-Known Member

  Volgens mij zag ik 'm dit weekend al in een nieuwe reclame; iets met matrassen ofzo?
 20. Chrys

  Chrys New Member

  Dat zal nog wel vanuit Jumbo-Visma zijn, aangezien Dylan Groenewegen ook in die commercial zit en M-line een sponsor is van dat team.

Deel Deze Pagina